Zaten herşeyine tamam dersek olcağı o benceKayınvalideniz uyuzun tekiymiş. Bi şey size anormal geldiyse o şey anormaldir. Erkek aklıyla iş yapmayın kararlarınızdan geri dönmeyin. Oldu olucak kaynanayı da alın yatağınıza tövbe tövbe....
Eşim anne ben sana harçlık veriyorum markete de biz çıkıyoruz zaten diyormuş kvde de ama siz marketten her türlü eksiği almıyorsunuz kalanını ben bana verdiğin paradan tamamlıyorum diyormuş. E be kadın bız seni arayınca söylesene şunu da al buda eksik diye. Ama yok illa para onun eline sayılsın o yapsın istiyor. Eşime dedim bundna sonra beni götürme onu götür dışarı gezmeye allah aşkına hayatımda daha kötü bir sebepten çıkarılan başka bir kavga görmedim. Gece gündüz tv açık uyuyor gözü rahatsız tüplü tvye bakmasın ditr gittik daha iyisini aldık bu seferde yalnızım diye ağlıyor bende çıldıracağım. Yarın dönüyormuş çok kıymetli yuvasınaÇıldırarak takip ediyorum konuyu. Kayınvalideniz gelir herhalde yakında, lütfen içinizdekileri dökün artık.
Madem mevcut düzenden memnun değil hem süs gibi 7/24 evde yaptığı tek şey de yemek onu da yapmak istemiyor kendine bir meşgale bulsun maksat 'sıkılmasın'. Konu komşunun çocuğuna bakıcılık yapsın daha önce de teklif gelmişti zaten yanlış hatırlamıyorsam.
Ya da çok sıkılıyorsa yemeğin yanında diğer ev işlerine de el atsın daha gencecik kadın.
Sizin oturma odasında kapı kapalı tv izlemenizden rahatsızsa alın onun odasındaki tvyi kendi odanıza, o da rahat rahat oturma odasında izlesin. Hayret bir şey.
Ev alışverişine çıktığınızda zaten arayıp soruyormuşsunuz, evden çıkma yasağı mı var da lazım olan şeyleri kendi alamıyor.
Madem oğluşuyla başbaşa dışarı çıkmak istiyor, eşiniz işten yorgun argın gelmişken daha kapıda hiç içeri girmeden hemen annenle dışarı çıkıyorsun artık kahve mi içersiniz yemek mi yersiniz size kalmış hadi görüşürüz yapın sürekli. En sonunda eşiniz çıldırıp annesinin mantıksızlığını anlar belki.
Anneniz çok sabırlıymış tebrik ederm ancak ben bir 35 sene dayanamam. İlk olarak evlenirken başka ev tutup dayayıp döşeyip kvdeyi oraya getirecektik. Semtte kiralar çok uçuk zora girmeyin zaten borcunuz olacak dediler buraya taşın direk kabul ettim. Ama sonradan hep dedim başka ev tutup döşeyip anneni çağırsaydık böyle olmazdı. O zaman benim evim olurdu. Çantasını alıp gelen kv olurdu. Ama eşim buna da hep ne alakası var dediKonunuzu başından beri takip ediyorum bugün yazayım dedim. Benim annemde babaannemle birlikte yaşıyor. Bu evlendiklerinden beri böyle. Annemde sizin gibi çalışan bir kadın. Doğumlardan dolayı işine ara verdiği dönemlerde kendi isteği ile el işi yapmış, ev yapımı gıdalar satmış (tarhana, erişte vs) kısacası hayatının her döneminde kendi parasını kendisi kazanmış birisi. İşten gelir tüm işleri yapardı ertesi günün yemeği dahil. Bu dönemde ne babama babaanneme ne de halama yaranamadı. Yanı onları hiiç memnun edemedi. Hep bir adım sonrası fazlası istendi. Aynı sizin gibi babaannem para bende olsun istediğim Zaman harcayım derdi. Babamda olsun hanım üç günlük dünya he he de geç derdi. Böyle böyle seneler geçti 35 senelik evliler annem 2 sene önce rest çekene kadar böyle devam etti.
Kendi evinde misafir gibi yaşadı. Ne rahat ayağını uzatabildi nede babamla başbaşa kalabildiler. Halam desen her hafta sonunu bilmem kaç çocuğuyla annesinin evinde yani bizim evde geçirirdi. Evimiz benim kardeşlerimin babamın babaannemin ya da halamında ama annemin değildi. Annemin içinde söyleyemedikleri yada yaşayamadıkları birgün öyle bir patladı ki gözü kimseyi görmedi. Şimdi herşey onun istediği gibi oldu. Annemin bir evi babamın bir evi vardı. Annemin evine taşındık, yeni eşyalar vs. Annem herkese şunu söyledi. Burası benim evim. İnanın annesini çok düşünen halam bile 2 senedir arayıp sormuyor annem bana kalacak diye.
Demem o ki herkesin bir hayatı var ve onu bi kere yaşıyor. Yıllar sonra vah tüh demeyin. Kurallarınız ve çizgileriniz net olsun. İnanın herkes size önünde sonunda uyar ve alışır. Kimseye tamam demek zorunda değilsiniz. Keşke dememek çok önemli. Eşinizle ciddi ciddi konuşun.
Küsmek ama hemde ne küsmek tüm dünyaya küstü kadın. Psikologluk oldu. Ama o gitsin bende aynı psikologa gideceğim bakalım dr ne diyecek hangimiz deli hangimiz akıllı söylesin. İçerde sarmaş dolaş tv izliyoruz kapıyı da kitlemiyoruz he aralık kalıyor. Neymiş her istediğinde odaya giremiyormuş zincirledik sanki. Yahu biz isteyiz bütün gün evde istersen at koştur ama akşamdan akşama 2 saat oturup tv bakıyoruz o bile kriz olduBenim eşimin annesi biz onlara her gittiğimizde bizi ayrı yatırmak için elinden geleni yapardı. Bir gün yine yatıcaz oğlum gel sen balkonda ki kanepede uyu figan da içerde uyusun deyince ben patladım: siz ne hakla eşimi benden ayırmaya çalışıyorsunuzki dedim? Ben eşimle yatacağım nedir bu saçmalık sizin oğlunuz bekar değil evli ! Dedim. Birşey diyemedi öyle kalakaldı karşımda hemde herkesin içinde dedim bunu. Ve o gece oğlunu balkonda yatırtamadı. Kız karı kocayız ben nereye eşim oraya dedim yüzüne!
Sizede sabırlar dilerim bu nedir ya? Bu ne alınganlık çocuk gibi küsmek amacı resmen sizi birbirinize bırakmak taviz vermeyin kesinlikle
kraliçe olsun sadeceHa birde eşim çalıştırmam diye de tutturdu çocukta bakmasınmış e çalışmasın yemek yapmasın temizliği ona bırakmıyorum zaten napsın bu kadın anlamıyorum
Kusura bakmasın ama maddi manevi yanında olacağız ama o hiç birşeye el sürmeyecek öyle bir dünya var mı?kraliçe olsun sadece
Küsmek ama hemde ne küsmek tüm dünyaya küstü kadın. Psikologluk oldu. Ama o gitsin bende aynı psikologa gideceğim bakalım dr ne diyecek hangimiz deli hangimiz akıllı söylesin. İçerde sarmaş dolaş tv izliyoruz kapıyı da kitlemiyoruz he aralık kalıyor. Neymiş her istediğinde odaya giremiyormuş zincirledik sanki. Yahu biz isteyiz bütün gün evde istersen at koştur ama akşamdan akşama 2 saat oturup tv bakıyoruz o bile kriz oldu
Çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz içinYazık ya.. Bazı Büyüklerin bu anlayışsızlığı sahiden can sıkıcı.. merhamet ah şevkat bazı insanlara vermemiş Allah maalesef. Allah yardımcınız olsun canım ne zordur kolaylık dilerim sana.
Eşime anlatmaya çalışıyorum ama o gün ne konuşulduysa kesinlikle annesini haklı görüyor.bende şöyle bir örnek vereyim benim babamın durumu amcalarım kadar iyi olmadığı için babanem bizde kalmazdıçok şükür ama babam onu ziyarete gittiğinde hemen doldurdu . mesela babam fabrikada çalışır annem el işi vs yapardı o dönem ve ne kadar fatura varsa tek tek merkezlerine gidip annem yatırırdı ama hep ismi gezdi olurdu bu asla değişmedi . annem boşanalım dediğinde babam kabul etmedi ve bu tam 8 yıl sürdü babanem ölene kadar ama annem çok yıprandı . bence elni bir kere masaya vuracaksın ! Sen o eve belki ben yanlış düşünüyorumdur ama kaynanana hizmetçilik yapmaya gitmedin akşamları evin tüm işini sen yapacaksın gündüzleri kayın validenin eline para saymak için çalışacaksın bir gece dinleneceğin vakit var ondada kapın açık acaba izleniyor muyum korkusuyla uyuyacaksın haftasonu eşinle vakit geçirmek diye bir şey yok çünkü kayınvalidenle oğlu baş başa olacak ; oldu yaaa... eşine söyle hayatım birde bu açıdan baksın olaya belki o zaman ne olacakmış lafını keser . biraz kaba bir şekilde anlatmış olabilirim ama senin yerine ben sinirlendim ya
o zaman bir aylığına yer değiştirin lafla değil uygulamalı olarak görsün nasılmışEşime anlatmaya çalışıyorum ama o gün ne konuşulduysa kesinlikle annesini haklı görüyor.
Kızından döndükten sonra kvdenin davranışlarını gözlemleyeceğim bakalım bana uyarılarda bulunacak mı konuşacak mı inat edecek mi ondan sonra napacağımı az çok biliyorum sizler de bana yardımcı oldunuzo zaman bir aylığına yer değiştirin lafla değil uygulamalı olarak görsün nasılmış
ederiz tabii :) ama şöyle bir şey varki kadın aşırı zeki oğlunu dolduruyor ve sonra kızına gidiyor çünkü neden zaten oğlunda sen iyi bir evlat değilsin benim hakkımı ödeyemiyorsun vs izlenimi bıraktı oğlunun sıcağı sıcağına ona onun istediği gibi davranmasına fırsat vermeden kaçarak oğlunu bu düşüncelerle yalnız bıraktı eşin annesi gelene kadar sürekli anneme nasıl iyi olabilirim düşüncesinde olacak ve annesi gelince bunu uygulayacak dikkat et :)Kızından döndükten sonra kvdenin davranışlarını gözlemleyeceğim bakalım bana uyarılarda bulunacak mı konuşacak mı inat edecek mi ondan sonra napacağımı az çok biliyorum sizler de bana yardımcı oldunuz
Herkes kendince bir taktik uygulayacak sanırım kv uyguladı zaten ağladı sızladı hasta oldu vs eşimde öyle yapsın bende burda konuşulanlardan yola çıkıp kendimce bir taktik uygulayayım iş evlilikten çıksın oyuna dönsün ben razıyım. Zaten ben eşi olduğum halde her koşulda annesinin dediği olacaksa bu evlilik değildirederiz tabii :) ama şöyle bir şey varki kadın aşırı zeki oğlunu dolduruyor ve sonra kızına gidiyor çünkü neden zaten oğlunda sen iyi bir evlat değilsin benim hakkımı ödeyemiyorsun vs izlenimi bıraktı oğlunun sıcağı sıcağına ona onun istediği gibi davranmasına fırsat vermeden kaçarak oğlunu bu düşüncelerle yalnız bıraktı eşin annesi gelene kadar sürekli anneme nasıl iyi olabilirim düşüncesinde olacak ve annesi gelince bunu uygulayacak dikkat et :)
bunları düşün ama fazla düşünme sabret bekle bakalım hayat sana neler gösterecek sen istediğin kadar plan yap plan yapanların en üstünde bir plan yapan var.Herkes kendince bir taktik uygulayacak sanırım kv uyguladı zaten ağladı sızladı hasta oldu vs eşimde öyle yapsın bende burda konuşulanlardan yola çıkıp kendimce bir taktik uygulayayım iş evlilikten çıksın oyuna dönsün ben razıyım. Zaten ben eşi olduğum halde her koşulda annesinin dediği olacaksa bu evlilik değildir
Erkek çocuklarına sapkınlık derecesinde aşk besleyen annelere alıştık artık..Konunuzu başından beri takip ediyorum bugün yazayım dedim. Benim annemde babaannemle birlikte yaşıyor. Bu evlendiklerinden beri böyle. Annemde sizin gibi çalışan bir kadın. Doğumlardan dolayı işine ara verdiği dönemlerde kendi isteği ile el işi yapmış, ev yapımı gıdalar satmış (tarhana, erişte vs) kısacası hayatının her döneminde kendi parasını kendisi kazanmış birisi. İşten gelir tüm işleri yapardı ertesi günün yemeği dahil. Bu dönemde ne babama babaanneme ne de halama yaranamadı. Yanı onları hiiç memnun edemedi. Hep bir adım sonrası fazlası istendi. Aynı sizin gibi babaannem para bende olsun istediğim Zaman harcayım derdi. Babamda olsun hanım üç günlük dünya he he de geç derdi. Böyle böyle seneler geçti 35 senelik evliler annem 2 sene önce rest çekene kadar böyle devam etti.
Kendi evinde misafir gibi yaşadı. Ne rahat ayağını uzatabildi nede babamla başbaşa kalabildiler. Halam desen her hafta sonunu bilmem kaç çocuğuyla annesinin evinde yani bizim evde geçirirdi. Evimiz benim kardeşlerimin babamın babaannemin ya da halamında ama annemin değildi. Annemin içinde söyleyemedikleri yada yaşayamadıkları birgün öyle bir patladı ki gözü kimseyi görmedi. Şimdi herşey onun istediği gibi oldu. Annemin bir evi babamın bir evi vardı. Annemin evine taşındık, yeni eşyalar vs. Annem herkese şunu söyledi. Burası benim evim. İnanın annesini çok düşünen halam bile 2 senedir arayıp sormuyor annem bana kalacak diye.
Demem o ki herkesin bir hayatı var ve onu bi kere yaşıyor. Yıllar sonra vah tüh demeyin. Kurallarınız ve çizgileriniz net olsun. İnanın herkes size önünde sonunda uyar ve alışır. Kimseye tamam demek zorunda değilsiniz. Keşke dememek çok önemli. Eşinizle ciddi ciddi konuşun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?