korkmayınç eşiniz sizi kaubetmekten korkmuyor bu konuda korkup önlem alabilirsiniz ama. siz insanlık edip kv ile aynı evde yaşamyı kabul etmişsiniz ama onun maskotu ya da dadısı değilsiniz inanaın doğru dürüst kimsenin ailesi arkasında değil eğer bundan korkuyosanız aile bi yere kadar zaten. onlarda korktuğunuzu sezdikleri için o kadar üstünüze gidebilme cürretini gösteriyolarKorkuyorum evet ama neden korkuyorum bilemiyorum korkması gereken kişi ben miyim onu da bilmiyorum
Kv geldi yerimden kalkmadım içerden hoşgeldin diye seslendim. Yapacak olsam bile eşim yap yap yap mecbursun dedikten sonra içimden yapmak gelmiyor. Ailem hiç bir zaman arkamda olmadı zaten onlara değil kendime güvendiğimi biliyorlarkorkmayınç eşiniz sizi kaubetmekten korkmuyor bu konuda korkup önlem alabilirsiniz ama. siz insanlık edip kv ile aynı evde yaşamyı kabul etmişsiniz ama onun maskotu ya da dadısı değilsiniz inanaın doğru dürüst kimsenin ailesi arkasında değil eğer bundan korkuyosanız aile bi yere kadar zaten. onlarda korktuğunuzu sezdikleri için o kadar üstünüze gidebilme cürretini gösteriyolar
Madem ben yetişmiş aklı başında mantıklı biri değildim neden eş olarak seçti? Geldi istedi evlendi. Eğer böyle biriysem şimdi neden hizaya getirmeye çalışıyor anlamak mümkün değil. Önümüzdeki günlerde yapacağım bir kaç sey var bakalım onlara nasıl tepki verecekKızında kalaymis madem o evde o kadar mutsuzmus..Bence iyi yapmissin elini opmeyerek.Hic korkma ailen arkanda olur simdi oyle idare et derler filan ama sen güçlü dur.Ben esine cok sinir oldum seni yönetmeye hatta annesinin emrinde ol diye uğraşıyor hayret ya.Bak canım bu adamla bir ömür gecmez gibi.Yer bitirir seni bu kafayla..
fKızında kalaymis madem o evde o kadar mutsuzmus..Bence iyi yapmissin elini opmeyerek.Hic korkma ailen arkanda olur simdi oyle idare et derler filan ama sen güçlü dur.Ben esine cok sinir oldum seni yönetmeye hatta annesinin emrinde ol diye uğraşıyor hayret ya.Bak canım bu adamla bir ömür gecmez gibi.Yer bitirir seni bu kafayla..
Kayinvalidenden once en büyük problemin eşin. Her konuda seni haksiz görüyor. Su konusmayi ben kocamla yapsam adami evden mi kovardim napardim bilmiyorum. Cok sabirli misin nesin anlamadimDurumlar şöyle toplu olarak herkese cevap vermiş olayım. Eşimle konuştuk eve gidince elini öp hoşgeldin de falan diye. Eve geldim kv evde yok. Aradım nerdesin diye dünüründeymiş. Gelecekmiş. Eşim diyor ki o evin anası o hanımı sensin. Misafir gelince benden ondan önce sen kalkacaksın hizmet edeceksin. Oldu dedim evin kurallarına evin anası karar veriyor. Hizmete gelince herkesten önce evin hanımı koşuyor. İşine gelince evin hanımı ben oluyorum dedim. Ne alakası var sen sıgıntı mısın dedi evet öyle hissettiriyorsunuz dedim. Ben çok iyi niyetliyim suistimal ediyorsunuz dedim. Öyle birşey yokmuş. Yok ben 70 yaşındaki kadınla sidik yarıştırıyormuşum afedersiniz. Mantık arıyormuşum onda. sen benim karımsın diyor. Madem öyle benim olmadığım ortamlarda neden hakkımda konuşturuyorsun dedim. Ya senlik bişi yok %80i benimle alakalı diyor. Dedim bir sürü nyks iyi kız AMA ile başlayan cümle kurulmuş orda nyks şuan burda değil onunla ilgili olan kısımları onun yanında konuşalım diyebilirdin dedim. Benim yanımda konuşsalarmış kavga çıkarmış annesiyle kavga mı etsinmiş e dedim onla etme gel kavgayı da biz edelim dedim. Ayrıca üçünüzün bulunduğu ortamda benden asık suratlı diye bahsedilmiş sende hemen bunu kabul etmişsin ki güleryüzlü ol daha çok ol daha çok gül vs vs diyorsun dedim. Tatilden dönünce niye annemle konuşmadın dedi e dedim 10 saat yoldan geldik benlik bişi yoksa madem senle konuşmayıp bana hoşgeldin kızım deseydi dedim. Yada sen dışarı çıktın o zaman kahve yaptım mutfağa çağırdım gelmedi gelseydi dedim. Olmaz sen konuşacaktın giderken nasıl kavgalıydık görmedin mi diyor yok bide senin elini öpseydi kadın diyor.
İstediklerini yapmadım zaten. Kv eve geldi hoşgeldin dedim o kadar gitti odasında tv açtı oturdu sonra çay aldın mı dedim yok dedi çayı doldurdum mutfağa geldi masaya bıraktım. Eşim elini öptün mü dedi. Hayır dedim neden dedi e dedim annen ablana gidip döndüğünde ben hiç elini öpmüyordum ki gerektiğinde öperim dedim. Sonra eşim eve geldi hemen annesinin odasına geçti bir muhabbet etmeler bişeyler. Konuştular baya. Sonra eşim bisküvi yemiş pakette yarım kalmış aldı onu annesine götürdü diyor ki anne ben bunu böyle ağzı açık mı bırakayım bişey olur mu? Ya şaka gibi 37 yaşındaki adam bunu soruyor annesine sırf laf olsun diye. Aldım elinden pakedi bak böyle ağzı kapatılır buraya konur dedim. Gittim yattım. İyi geceler de demedim kvdeyeLütfen geri adım atma. Eğer şimdi istediklerini yaparsan bir daha asla kurtulamazsın. Bence aynen devam edin ama bir farkla; kv'yi önemsemediğinizi göstererek.. ve lütfen gelişmeleri yazmaya devam edin. İnanılmaz hırs yaptım ohh demek istiyorum
Ya eşimin düşünce şekli şaka gibi. Kvde de mantık arayamazmışız çok yaşlanmış. Biz evlenirken yaşlı değildi 1,5 senede 5 yaş mı aldı anlamadım. Ben bundan sonra çekiyorum kendimi zaten eşime de dedim. İster kabul et ister etme. Mesela bankayı aradım kredi kart son ödemesini kendi maaşıma göre ayarladım. Bu aydan itibaren sadece krediyi ve kredi kartını ödeyeceğim. Geri para artarsa da belki fatura öderim. Geçinsinler annesiyle. Birşey derse de onun taktiğini yapıcam "ama aşkım bu evin reisi sensin ben sadece sana yardım edebilirim herşeyi karşılayamam" diyeceğimKayinvalidenden once en büyük problemin eşin. Her konuda seni haksiz görüyor. Su konusmayi ben kocamla yapsam adami evden mi kovardim napardim bilmiyorum. Cok sabirli misin nesin anlamadim
Teşekkür ederim. Zaten bundan sonrasında olur olmadık alttan alırsam ömrünce aynı şeyi bekleyecek benden. Yapamam. Ben kendi anne babamı çekmedim bu kadar inanın. Hep kendi istediğim şekilde davrandım yaşadım karar verdim. Bundan sonrası içinde kendimden ödün veremeyeceğimHakkinda hayirlisi olsun seni daha kararli gördüm bugunku yorumlarinda.İnş herseyin hayirlisi olur.Asla alttan alma ve lutfen ezdirme kendini.Ben kendi kv min bana yasattiklarini unuttum senin konuyu görünce günlerdir sinir oluyorum sana yaptiklari oyuna.
Eşime onu da söyledim. Devir değişti artık işte hanımlar eşlerine yardımcı oluyor evde de erkekler eşine yardımcı oluyor. O eskidenmiş 1 kişi getirsin 4 kişi yesin. Ayrıca zaten yardımlaşıyorduk. Ben çalışıp temizlik ütü bulaşık vs ilgileniyordum annesi yemek çamaşır. Eşim de sağolsun ayda yılda bir masadan bir tabak götürür mutfağa. Ama şimdi işler değişti. Eşimin demesine göre yemeğide ben yapaymışım nolurmuş çamaşırı da ben yıkamaymışım bunlar zor şeyler değil. Kv evde yokken zaten ben yapıyorum bunları. Ancak eşimin annemin elinde iş görünce al elindne sen yap nolcak tarzındaki konuşmaları sinirimi tepeme çıkardı. Yahu aynı evdeyiz. Senden bir yardım göremiyorum zaten. Ondan geçtim. Annemle de yardımlaşmayın diyor özetle. Herşeyi sen yap nolcak diyor. Bir de bunu aaa o evin hanımı sensin diyerek yumuşatmaya çalışıyor. He canım tamam benim hıhı dedim geçtim.Anana da sana da başlarım şimdi diye konuya girerdim, sana soylediklerini bana söylese idi eşin. Dikkat et sabrı enayilik olarak görüp iyi niyetini suistimal etmesinler. Kimse senin üzerinden iyi evlatlik yapmaya kalkışmasın. O senin annen değil eşinin annesi. Eşini tanımadan önce böyle bir kadının varlığından haberdar dahi değildin. Büyüğe saygı diye gelinlerin sırtına binmeyi iyi biliyorlar. Hizmeti sen edeceksin, besleme gibi sesini de cikarmayacaksin. devir değişti çalışıyoruz artik, kadın üretime dahil hala eski usul sanıyorlar günümüz kadınlarını. Açın gözünüzü biraz. Ev, yuva, aile kadına kambur olmamali. Tabi bu hiç ödün vermem demek değil, her şeyin asirisi zarar. Sen kendini kullanılmış hissettiğin an tepkini koy. Tepkinin derecesini de abartma.
Ben burdan acaba annesi ogluna oglum yemek camasir yoruluyorum gibi laflari soyledide onlari da senmi yap diyor dusunuyorum..evde butun gun bos bos yemek yapmis cokmu yapsin ne olacak gelinin calisiyor yoruluyor dimi.anladigim kadariyla kv sizi yonetmek istiyor..Eşime onu da söyledim. Devir değişti artık işte hanımlar eşlerine yardımcı oluyor evde de erkekler eşine yardımcı oluyor. O eskidenmiş 1 kişi getirsin 4 kişi yesin. Ayrıca zaten yardımlaşıyorduk. Ben çalışıp temizlik ütü bulaşık vs ilgileniyordum annesi yemek çamaşır. Eşim de sağolsun ayda yılda bir masadan bir tabak götürür mutfağa. Ama şimdi işler değişti. Eşimin demesine göre yemeğide ben yapaymışım nolurmuş çamaşırı da ben yıkamaymışım bunlar zor şeyler değil. Kv evde yokken zaten ben yapıyorum bunları. Ancak eşimin annemin elinde iş görünce al elindne sen yap nolcak tarzındaki konuşmaları sinirimi tepeme çıkardı. Yahu aynı evdeyiz. Senden bir yardım göremiyorum zaten. Ondan geçtim. Annemle de yardımlaşmayın diyor özetle. Herşeyi sen yap nolcak diyor. Bir de bunu aaa o evin hanımı sensin diyerek yumuşatmaya çalışıyor. He canım tamam benim hıhı dedim geçtim.
Yorulacağı birşey yok ki inanın günde 2 kez yürüyüşe çıkıyor kendi isteğiyle. Evde de yemek hariç başka iş kalmıyor zaten. Ki hala dinç kendisi. Oğluna ne dedi bilmiyorum ama o günki konuşmada eşimin benimle paylaşmadığı kısımlar var ona eminimBen burdan acaba annesi ogluna oglum yemek camasir yoruluyorum gibi laflari soyledide onlari da senmi yap diyor dusunuyorum..evde butun gun bos bos yemek yapmis cokmu yapsin ne olacak gelinin calisiyor yoruluyor dimi.anladigim kadariyla kv sizi yonetmek istiyor..
ay keşke sen de gideymisin o konusmayaYorulacağı birşey yok ki inanın günde 2 kez yürüyüşe çıkıyor kendi isteğiyle. Evde de yemek hariç başka iş kalmıyor zaten. Ki hala dinç kendisi. Oğluna ne dedi bilmiyorum ama o günki konuşmada eşimin benimle paylaşmadığı kısımlar var ona eminim
Maddi konular demişken az evvelki konuşmamızdan bahsedeyim. Kv yarın doktora gidecekmiş. Eşim kredi kartını akşam bana verseydin keşke anneme verirdim doktora gitçek dedi( kart benim adıma suan 1900 tl borcu var) bende dedim ki kredi kartının borcu var avans al iş yerinden. Yada karttan 100 tl nakit avans çekip verelim. Kartı verelim belki yetmez falan hem sigarasını alırız karttan dedi bende yetmezse ablandan borç alsın veririz ablana dedim. Anlamıyorsun ablam veremez dedi. Neden dedim onunda annesi ama sakince konuşuyorum. Damat var arada el o dedi. Damat else bende elim maaşını annenle bölÜşürsün bundan sonra ben dış borçları öderim dedim. Çıldırdı bu. Sen elsin öyle mi ablam vermek zorunda değil çalışmıyor. Zaten biz bakıyoruz anneme o niye versin falan dedi. Evet zaten biz bakıyoruz oda yardımcı olabilir dedim. İyice sinirlendi. Sus falan dedi. Konuşma kalbini kırıcam dedi. Ben 2.işi bulucam akşamları çalışıcam anneme de bakarım dedi öyle kaldı konu.Az once eski konularina bir baktim ki bakmaz olaydım.Esinin tavirlari küfürleri surekli maddi konularda sana basku yapmasi vs.. ah cnm nasil bir aileye düşmussun ya.Allahtan işin iyimis kendine guvenebilirsin ama eşin de bi degisik annesi de.
Eşim dahil hiç biriyle yüzyüze gelmek istemiyorum artıkay keşke sen de gideymisin o konusmaya
oğluyla arasındaki problemn die gitmedin ama butun problemi senmişin
keşke gideydin bu kadar rahat konusmaazdı senin hakkında ille bi toplardı biraz konusmasını eşin de bu kadar ikna olamazdı o zaman belki ne dediyse artık
E gözünu actin tabi şok olmustur.Bi zahmet kafa kafaya verip seni cekistiren kizindan alsin ay hic utanmak ta yok.O kadar huzur boz bi de gelinden para bekle ay şiştim iyice..Maddi konular demişken az evvelki konuşmamızdan bahsedeyim. Kv yarın doktora gidecekmiş. Eşim kredi kartını akşam bana verseydin keşke anneme verirdim doktora gitçek dedi( kart benim adıma suan 1900 tl borcu var) bende dedim ki kredi kartının borcu var avans al iş yerinden. Yada karttan 100 tl nakit avans çekip verelim. Kartı verelim belki yetmez falan hem sigarasını alırız karttan dedi bende yetmezse ablandan borç alsın veririz ablana dedim. Anlamıyorsun ablam veremez dedi. Neden dedim onunda annesi ama sakince konuşuyorum. Damat var arada el o dedi. Damat else bende elim maaşını annenle bölÜşürsün bundan sonra ben dış borçları öderim dedim. Çıldırdı bu. Sen elsin öyle mi ablam vermek zorunda değil çalışmıyor. Zaten biz bakıyoruz anneme o niye versin falan dedi. Evet zaten biz bakıyoruz oda yardımcı olabilir dedim. İyice sinirlendi. Sus falan dedi. Konuşma kalbini kırıcam dedi. Ben 2.işi bulucam akşamları çalışıcam anneme de bakarım dedi öyle kaldı konu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?