- 2 Aralık 2014
- 914
- 2.405
- 63
Kızlar merhaba. Söz konusuna konumu açmıştım ama orda pek okuyan olmadı bende buraya açayım dedim yardımınıza ihtiyacım var.
Bayramdan sonra sözüm olucak ve kafalar çok karışık, size sormam gereken bikaç soru var ne olur yardım edin çok telaşlıyım. Biraz uzun olcak ama ne olur okuyun sizden başka kimse akıl vermiyor
Öncelikle söz evimizde olucak. Nişan yapıp yapmıcağımız belli değil, maddi durum dolayısıyla büyük ihtimal nişan olmucak ama belli de olmaz.
1) Üniversiteden samimi olduğum bikaç arkadaşım var. Aslında okul bittikten sonra biraz koptuk bazı şeylerine gücendim vs. Bide biraz sosyeteler aile yapılarımız pek uymuyor. Ama gene de geçen birisi ben sözden bahsedince nolur geliyim falan dedi bende hayır diyemedim. Sonra öteki arkadaşım aradı ben gelcekmiyim dedi, ona da hayır diyemedim. Tabi annem kıyameti kopardıSöze arkadaş çağrılır mı kızlar? Yani bu çağırcagım insanlar daha önce ailemle 1 kez falan görüştü çok aşırı samimi değilim ama 5 yıllık arkadaşlarım.
annemin kızma nedeni zaten 50 kişiye yakın olcaz bide arkadaşlarını mı çıkardın nereye sığcak o kadar insan, hem o kızların giyinmesi falan dikkat çeker bizim aile yapımıza uymaz dedi. Biraz açık giyinmiş resimlerini görmüştü çünkü feyste. Sözlümün ailesi de tutucu biraz valla senden çok arkadaşların dikkat çeker dedi.
Bu 2 arkadaşıma uygun bi dille gelmemelerini nasıl söleyebilirim ne olur yardım edin, zaten ben çağırmadım kendileri atladılar geliyoz demi diye. Kırmak da istemedim. Acaba beyaz yalan mı sölesem seneye nişan yapcaz, bu aile arasında olcakmış sizi çağıramıyorum kusura bakmayın diye. Ne diycem onlara ?
2) Söze sadece dedemi, amcamları,halamları, dayımlari ve teyzemleri çağırdık zaten akrabalar bu kadar bide bikaç kuzen gelicek onların çocukları falan.
Asıl olay ise yengem ve kuzenim şizofrenler, baya süre hastanede kaldılar. Etraflarına zarar vermezler ama çok saçmasapan konuşurlar ve beni rezil ederler sözde. Daha önce çok yaptılar. Ben onların gelmelerini istemiyorum ailemizi rezil edecekler çok patavatsızlar, ama dayıma ayıp olur diyo annemde. Dayı sen gel ama yengemi getirme de denmez. Napıcam? Yengem kendi kendine konuşur sürekli, kuzenim ayrı bi vaka saçma saçma konuşur falan istemiyorum onları sözümde ama ayıp olmasın diye mecbur çağırcaz mı? Gelmemelerini nasıl sağlayabilirim? Yanlış anlamayın şizofrenleri aşağılamıyorum ama benim yengem ve kuzenim gerçekten ileri vaka rezil ederler ogün beni , kayınvalideme falan saçmasapan şeyler söylerler.
3) Çocukluk arkadaşım var bi tane çok yakınım, ama o da evli ve çooook aşırı yaramaz bi kızı var. Onu çağırmak istiyorum sözüme ama kızı da çok yaramaz ya hiç durmuyo hiç söz dinlemiyo. Arkadaşım kaynanasıyla oturuyor aslına kızını ona bırakıp gelebilir ama bunu ona nasıl diyebilirim kırmadan? '' Canım senin bana yardım etmen lazım, acaba kızını kayınvalidene bırakma imkanın var mı?'' diye sorsam ayıp olur mu? Bide yok bırakamam derse napıcam iyi o zaman sende gelme mi dicem, çünkü çağırmış buluncam yani.
Kızlar çok panikledim ne olur yardım edin , bana akıl verin
Arkadas cagirmayin madem.Kendinide aile arasi soze davet ettiren hic duymamistim.Yakin akrabalarla baya kalabalik olacaginizi, onlari nisan,kina gibi torenlerdede davet edeceginizi soyleyin.
Elestiriye açık olmayan fikir de sormasın. Kimsenin konu sahibinden hırsını çıkardığı yok, herkes fikrini yazmış. Evet 50 kişinin icinde 3 kisinin hesabının yapılması yanlış. Sorun 3 kişi değil de kızların dikkat cekecek ve konu sahibini gölgede bırakacak olmasıysa bunun adı kıskançlık, evet. Bunlar neden zorunuza gidiyor? Asıl fesatlik oturup bunlarin hesabinin yapilmasi.
Annenizi elestirmek bana kalmıyor ama kalan tüm insanlığı yerden yere vurmak anne kız sizin işiniz sanıyorum. Kendime söz vermiştim laftan anlamayanlara yorum yapmamaya ama bunca kendini bilmezlik de bu cevapları hak ediyor, üzgünüm.
Ne kadar cok troll var bu sitede.boyle pusuda bekliyolar biri bi konu acsa da muhalefet olsak diye. En guzel gununuzden bahsediyoruz. Tabiki istediginizi cagirmama hakkiniz var. Kim ister sozunde problem cikaracak derecede agir sizofren birini. Ya bunu savunan bile var. Ne tur varliklarsiniz anlamiyorum. Coluk cocuk hengamesi cekmek zorunda da deilsiniz. Cocuk var cocuk var. Bazi cocuklara ben de katlanamiuorum bunlar genelde ferah annelerin cocuklari. Yani super anneler:) siz burdaki kimseye takilmayin.
Ben eleştirileri haksız buldum. Evet maalesef hala ülkemizde aa kolu açık aaa çatalı gözüküyor aa askılı giyinmiş günah yok başı açık yok k... açık yok saçı Boyalı, yok sarı saç o... Rengidir diyen milyonlarca insan var. Bunları özellikle bir süre kaldığım bir mahallenin insanlarında gördüm. Çünkü mesela mahallenin tamamına yakını kapalı. Açık insan gördü mü korkuyorlar, kötü izlenim alıyorlar. Kısaca gelin olsun insan olsun hepsinde kapalıyı tercih ederler. Evet böyle insanlar açık bir aileye istemeye gidiyorsa ve o aileden daha da açık misafirler de o evde varsa gelsin şamata dedikodu. Paris'te yaşamıyoruz hanımlar.
Evet, gelin adayı özel Günlerinde ilgi üzerinde olsun ister. En şık en güzel ben olayım ister. Hanginiz sözünüzde Adriana lima gibi kızlar Şıkır şıkır kıyafetleriyle salınsın ister?
Sonra benciller de varmış. Kızımı istemeyen beni hiç çağırmasın'cılar. Ne kıymetli çocukları var anlamıyorum. Eksilirler aman çocuksuz gezemez, bayılır çocuklarının rahatsızlık vereceği ortamlarda bunu umursamamaya, çocuklarından ayrılmamaya. Çok lazım.
Haklısın canım ama bunu annenin düşünmesi Lazım. Benim çocukların daha bir düğün görmüşlüğü yok mesela. Götürsem ne ben rahat edebilirim ne de çocuklar.Sevgili anneler, çocuğunuzu istemeyen arkadaşlarınıza lütfen ayy çok gücenirim kırılırım vs demeyin ya komik geliyoÇocuğunuzu sizden başka kimse çekmek zorunda değil ki. Bunda alınacak bir şey yok. Çocuğunuz çok yaramazsa söz dinletemiyorsanız asıl sizin arkadaşınıza kırılmanız ayıp bence. Ben zaten getirme demicem, rica edicektim ama vazgeçtim kendi düşünmesi lazım. Bi an bile çocuğunuzdan ayrılamıyor musunuz ya?
Haklısın canım ama bunu annenin düşünmesi Lazım. Benim çocukların daha bir düğün görmüşlüğü yok mesela. Götürsem ne ben rahat edebilirim ne de çocuklar.
Nikahım kıyılırken masanın yanında bas bas bağıran çocukları hala unutamadım meselaama dediğim gibi anne Baba'nın düşünmesi Lazım. Çocuğun suçu yok. Bari nikah kıyılırken al ayak altından dimi ama?
Aman o çocuğun anasına Babasına da gıcığım zatenAyy çok fena yaa , kimse uyarmadı mı çocuklarınızı pistten alın falan diyeÇocuğun tabi suçu yok çocuk bu yani, ama anne babasını fena azarlatırdım ben aile büyüklerinden birine söleyip.Hiç çekemem anlayışsız akrabayı.
millete çok takıp takıştırmışsın ya şizofrenmiş adam yok ailemizi rezil eder patavatsızlık böyle kelimeler çok kötü ya nası böyle bahsedebiliyosun ayıp değil mi kardeş hastalık sonuçta ne biliyim yok açık giyiniyorlar filan terbiyesizliktir ya
Arkadaşlarınızı bilmem de
Akrabalarınız için söyledikleriniz bana çok dokundu hastalık bu kimin neyle karşılasacağı bellimi
Bence zerre kadar rahatsız olmamanız gerekiyor ama beni asıl sizin konuşmalarınız rahatsız etti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?