Söz? Evde nisan da olur. Benim bildigim söz onun ailesi sizin aileniz tamam. Ama neden nişan yapmıyorsunuz? Bence arkdslariniza gerek yok. Hele ki gucendiniz. Dedikodu için geliyorlardir. Canim ailecek olacak düğüne beklerim diye kestirip atabilirdinKızlar merhaba. Söz konusuna konumu açmıştım ama orda pek okuyan olmadı bende buraya açayım dedim yardımınıza ihtiyacım var.
Bayramdan sonra sözüm olucak ve kafalar çok karışık, size sormam gereken bikaç soru var ne olur yardım edin çok telaşlıyım. Biraz uzun olcak ama ne olur okuyun sizden başka kimse akıl vermiyor
Öncelikle söz evimizde olucak. Nişan yapıp yapmıcağımız belli değil, maddi durum dolayısıyla büyük ihtimal nişan olmucak ama belli de olmaz.
1) Üniversiteden samimi olduğum bikaç arkadaşım var. Aslında okul bittikten sonra biraz koptuk bazı şeylerine gücendim vs. Bide biraz sosyeteler aile yapılarımız pek uymuyor. Ama gene de geçen birisi ben sözden bahsedince nolur geliyim falan dedi bende hayır diyemedim. Sonra öteki arkadaşım aradı ben gelcekmiyim dedi, ona da hayır diyemedim. Tabi annem kıyameti kopardıSöze arkadaş çağrılır mı kızlar? Yani bu çağırcagım insanlar daha önce ailemle 1 kez falan görüştü çok aşırı samimi değilim ama 5 yıllık arkadaşlarım.
annemin kızma nedeni zaten 50 kişiye yakın olcaz bide arkadaşlarını mı çıkardın nereye sığcak o kadar insan, hem o kızların giyinmesi falan dikkat çeker bizim aile yapımıza uymaz dedi. Biraz açık giyinmiş resimlerini görmüştü çünkü feyste. Sözlümün ailesi de tutucu biraz valla senden çok arkadaşların dikkat çeker dedi.
Bu 2 arkadaşıma uygun bi dille gelmemelerini nasıl söleyebilirim ne olur yardım edin, zaten ben çağırmadım kendileri atladılar geliyoz demi diye. Kırmak da istemedim. Acaba beyaz yalan mı sölesem seneye nişan yapcaz, bu aile arasında olcakmış sizi çağıramıyorum kusura bakmayın diye. Ne diycem onlara ?
2) Söze sadece dedemi, amcamları,halamları, dayımlari ve teyzemleri çağırdık zaten akrabalar bu kadar bide bikaç kuzen gelicek onların çocukları falan.
Asıl olay ise yengem ve kuzenim şizofrenler, baya süre hastanede kaldılar. Etraflarına zarar vermezler ama çok saçmasapan konuşurlar ve beni rezil ederler sözde. Daha önce çok yaptılar. Ben onların gelmelerini istemiyorum ailemizi rezil edecekler çok patavatsızlar, ama dayıma ayıp olur diyo annemde. Dayı sen gel ama yengemi getirme de denmez. Napıcam? Yengem kendi kendine konuşur sürekli, kuzenim ayrı bi vaka saçma saçma konuşur falan istemiyorum onları sözümde ama ayıp olmasın diye mecbur çağırcaz mı? Gelmemelerini nasıl sağlayabilirim? Yanlış anlamayın şizofrenleri aşağılamıyorum ama benim yengem ve kuzenim gerçekten ileri vaka rezil ederler ogün beni , kayınvalideme falan saçmasapan şeyler söylerler.
3) Çocukluk arkadaşım var bi tane çok yakınım, ama o da evli ve çooook aşırı yaramaz bi kızı var. Onu çağırmak istiyorum sözüme ama kızı da çok yaramaz ya hiç durmuyo hiç söz dinlemiyo. Arkadaşım kaynanasıyla oturuyor aslına kızını ona bırakıp gelebilir ama bunu ona nasıl diyebilirim kırmadan? '' Canım senin bana yardım etmen lazım, acaba kızını kayınvalidene bırakma imkanın var mı?'' diye sorsam ayıp olur mu? Bide yok bırakamam derse napıcam iyi o zaman sende gelme mi dicem, çünkü çağırmış buluncam yani.
Kızlar çok panikledim ne olur yardım edin , bana akıl verin
Kızlar merhaba. Söz konusuna konumu açmıştım ama orda pek okuyan olmadı bende buraya açayım dedim yardımınıza ihtiyacım var.
Bayramdan sonra sözüm olucak ve kafalar çok karışık, size sormam gereken bikaç soru var ne olur yardım edin çok telaşlıyım. Biraz uzun olcak ama ne olur okuyun sizden başka kimse akıl vermiyor
Öncelikle söz evimizde olucak. Nişan yapıp yapmıcağımız belli değil, maddi durum dolayısıyla büyük ihtimal nişan olmucak ama belli de olmaz.
1) Üniversiteden samimi olduğum bikaç arkadaşım var. Aslında okul bittikten sonra biraz koptuk bazı şeylerine gücendim vs. Bide biraz sosyeteler aile yapılarımız pek uymuyor. Ama gene de geçen birisi ben sözden bahsedince nolur geliyim falan dedi bende hayır diyemedim. Sonra öteki arkadaşım aradı ben gelcekmiyim dedi, ona da hayır diyemedim. Tabi annem kıyameti kopardıSöze arkadaş çağrılır mı kızlar? Yani bu çağırcagım insanlar daha önce ailemle 1 kez falan görüştü çok aşırı samimi değilim ama 5 yıllık arkadaşlarım.
annemin kızma nedeni zaten 50 kişiye yakın olcaz bide arkadaşlarını mı çıkardın nereye sığcak o kadar insan, hem o kızların giyinmesi falan dikkat çeker bizim aile yapımıza uymaz dedi. Biraz açık giyinmiş resimlerini görmüştü çünkü feyste. Sözlümün ailesi de tutucu biraz valla senden çok arkadaşların dikkat çeker dedi.
Bu 2 arkadaşıma uygun bi dille gelmemelerini nasıl söleyebilirim ne olur yardım edin, zaten ben çağırmadım kendileri atladılar geliyoz demi diye. Kırmak da istemedim. Acaba beyaz yalan mı sölesem seneye nişan yapcaz, bu aile arasında olcakmış sizi çağıramıyorum kusura bakmayın diye. Ne diycem onlara ?
2) Söze sadece dedemi, amcamları,halamları, dayımlari ve teyzemleri çağırdık zaten akrabalar bu kadar bide bikaç kuzen gelicek onların çocukları falan.
Asıl olay ise yengem ve kuzenim şizofrenler, baya süre hastanede kaldılar. Etraflarına zarar vermezler ama çok saçmasapan konuşurlar ve beni rezil ederler sözde. Daha önce çok yaptılar. Ben onların gelmelerini istemiyorum ailemizi rezil edecekler çok patavatsızlar, ama dayıma ayıp olur diyo annemde. Dayı sen gel ama yengemi getirme de denmez. Napıcam? Yengem kendi kendine konuşur sürekli, kuzenim ayrı bi vaka saçma saçma konuşur falan istemiyorum onları sözümde ama ayıp olmasın diye mecbur çağırcaz mı? Gelmemelerini nasıl sağlayabilirim? Yanlış anlamayın şizofrenleri aşağılamıyorum ama benim yengem ve kuzenim gerçekten ileri vaka rezil ederler ogün beni , kayınvalideme falan saçmasapan şeyler söylerler.
3) Çocukluk arkadaşım var bi tane çok yakınım, ama o da evli ve çooook aşırı yaramaz bi kızı var. Onu çağırmak istiyorum sözüme ama kızı da çok yaramaz ya hiç durmuyo hiç söz dinlemiyo. Arkadaşım kaynanasıyla oturuyor aslına kızını ona bırakıp gelebilir ama bunu ona nasıl diyebilirim kırmadan? '' Canım senin bana yardım etmen lazım, acaba kızını kayınvalidene bırakma imkanın var mı?'' diye sorsam ayıp olur mu? Bide yok bırakamam derse napıcam iyi o zaman sende gelme mi dicem, çünkü çağırmış buluncam yani.
hakkaten ya 50 kişiye nası kahve yapcam?hepsi içmez zaten de gene en az 30 tane falan yapmam gerekicek
Evet öle dicem , artık çocukla gelirse de kısmet napıyım:)
Ya zaten garip bi arkadaşlığımız var, okuldan sonra koptum ben onlardan ama son zamanlarda bi kaç kez tekrar buluştuk biraz daha olgunlaşmış gibilerdi, sözümü duyunca da gelmek istediler.
çocukluk arkadaşımın kesin gelmesi lazım ama bi tane 4 yaşında kızı var ama gerçekten çok ama çok yaramaaaz kimin çantasını bulsa karıştırır falan. Bende çocuğunu kayınvalidesine bırakıp bırakamıcağını sorcaktım çünkü arkadaşımın bana yardımcı olması gerek. Ama burdakiler çok ayıpladılar kızını laf ediorm diye
Evet bende sevgilime anlatıcam artık durumu yapcak bişey yok:)
Kızlar merhaba. Söz konusuna konumu açmıştım ama orda pek okuyan olmadı bende buraya açayım dedim yardımınıza ihtiyacım var.
benim bildiğim söz aile arasında olur, bence cagırmanıza gerek yok.
ama 1-2 tane yakın arkadasınız olsaydı cagırın derdim. kaç tane
arkadasınız var? simdi en yakını cagırın desem, diğerlerine ayıp olur
bence.
o yüzden en iyisi cok fazlaysa hiçbirini cagırmamak.
düğüne cagırırsınız.
"bütün" arkadaşlarım deyince bir ordu insan gelecekmiş gibi bahsetmişsiniz. Yalnızca üç kişi. Zaten kalabalık içinde kaybolur giderler. Ayrıca annenizin tavrı da doğru gelmedi. Evdeki söze ne giyecekler ki, sanki çıplak gelecekler
Bıkmadim yilmadim sonuna kadar okudum.
Bi işin içine giriyosaniz eğer üçün besin hesabı yapılmaz. .
Üniversiteli arkadaşlarınızı cagirmasanizda olur.
Hasta yenge ve kuzen karşı taraf taş değil ya halden anlarlar.
Ama yazdiginin içinde en sacmasi arkadaşının yaramaz kızını kendine dert edinmen . O ne demek öyle sen gel , kızını bırak çok ayıp ..kusursuz masallardaki gibi olmuyor malesef gerçekler.
Söz merasiminde aileler olur. Anneler, babalar, kardeşler. Bir kaç büyükleriniz. Kesinlikle dayı, yenge, hala çağırılmaz. Yani bu bir söz. Buna anne babalar karar verecek. 50 kişi nişan oluyor.
Ayrıca çok afedersiniz üslubunuz hiç hoşuma gitmedi hanımefendi. Arkadaşlarınızı anlatırken sanki bir çelişki içindesiniz. Samimi olmadığınız insanlara kırılmasın diye beyaz yalanlar söylemeye gerek yok. ''Canım nişan değil söz maalesef o yüzden böyle anlaştık.'' dersin. Ayrıca en yakın arkadaşınızın çocuğu hakkında böyle düşünmeniz oldukça yanlış.
Küçücük çocuk bu. Bu kadar takılmayın. Fazla kalabalık olmamasına özen gösterin.
Hmm.. Çok ilginç bir "soz "olacak. Sahi söz ne nisan ne? Neyse mutluluklar..
Bazi arkadaslar konuya yazip stresini atip gitmisler masallah bu ne agresiflik boyle..
Arkadaslariniz konusunda diger hanimlarla hemfikirim..
Aile arasi olacak canim ben davet etmis bulundum ama annem uyardi artik nisana dugune insallah deyin..
Giyim konusunda da masallah arkadaslar demedigini birakmamislar..
Sanki hic bir kiz kendi sozunde nisaninda dugununde en goz alici kisi olmak istemezmis gibi..
Burda nice konular acildi yok gorumcem kinamda bindalli giyecek, yok eltim dugunumde beyaz kabarik elbise diktiriyor vs vs..
O zaman konu sahiplerine hak veriliyordu da simdi noldu diyesi geliyor insanin..herneyse..
Hasta akrabalariniz hakkinda dusuncelerinizi biraz ayip buldum..
Hasta insanin kusuru olmaz, buna erkek tarafindan laf edecek biri cikarsada o onun ayibi olur..
Lutfen akrabanizi dislamayin..
Allah cumlemize saglik sihhat versin..
Arkadasinizin kizi konusunda da ne yalan soyliyim saga sola satasan bagiran zaptedilemeyen bir cocugu ben de istemem..
İnsanin en onemli gunlerinden bir tanesi bunu en basta arkadasiniz dusunmeli bence..
Arkadasinizi siz taniyorsunuz alinacak birisiyse hiic bulasmayin derim..
50kisiden illa size yardimci olacak birileri cikar, sirf kuzenleriniz bile yeter de artar..
''Aile arasında sınırlı tuttuk maalesef, nikahıma gelirsiniz artık'' derseniz orta yolu bulursunuz.
Yengenizin ve kuzeninizin durumunu damat tarafına iletin ki şaşırmasınlar.
Genellikle söze nişana kınaya çocuk götüreni görmedim, götüreni de anlamam zaten. Çocukcağızın orada işi ne?
Ama getirirse de yapacak bir şey yok, hem çocuk evin neşesidir gelirse de koştursun etrafta yavrucak.
Kiskancsin arkadaslarini kiskaniyorsun..anlayissizsin arkadasinin küçük kizi yaramazmis diye o koca adamlarin sigdigi yere kküçücük çocuğu sigdiramiyorsun..merhametsizsin oz dayinin esi ve kizi hasta sen bunu dusunecegine beni rezil ederleri düşünüyorsun..ozetle o adam seni almakta emin mi yazik adamcagiza üzüldüm..
Kiskancsin arkadaslarini kiskaniyorsun..anlayissizsin arkadasinin küçük kizi yaramazmis diye o koca adamlarin sigdigi yere kküçücük çocuğu sigdiramiyorsun..merhametsizsin oz dayinin esi ve kizi hasta sen bunu dusunecegine beni rezil ederleri düşünüyorsun..ozetle o adam seni almakta emin mi yazik adamcagiza üzüldüm..
Bence arkadaşın kayınvalidesiyle yaşıyorsa ona bırakır gelir yani neden getirsin ki?Ya gerçekten tamamen şizofren olsalar vs zaten lafını yapmam ama bazen hastalıklarını kullanarak çok saçmasapan hareketler yapıyorlar insanları kullanıyolar, en son evli kuzenime sen karını mı daha çok seviyosun beni mi demişti o şizofren olan kuzenim, düşünün kendi evli kuzenine aşık olma potansiyeli var. O yüzden bu çekincem yoksa onları ayıplamıyorum. Ailesinde hiç şizofren olmayanlar anlayamazlar anca hemen yargılıyorlar.
Söze o kadar yaramaz olan biçocuk getirilmez demi hem çocuğa da yazık yani, burdaki herkes beni ayıpladı da. Ben zaten gelmesin demedim, gelmese daha iyi olur, acaba arkadaşımdan rica etsem ayıp mı olur dedim. Gelirse yapacak bişey yok tabi.
Sende çok FESATSIN tatlım...
Kendi ailende şizofren olmadan beni yargılama, daha önce neler yaşattıklarını tahmin bile edemezsin. Kız evli kuzenine gecenin 3ünde ben mi karın mı diye mesaj atıyor diyorum, benim resimlerimle fake hesap açıyor diyorum. Sözümde neler yapabilir bilmiyorum. Ben onları kınamıyorum sadece korkularımı anlattım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?