Evde söz yapıcaz, bütün arkadaşlarım gelmek istiyor napıcam?

Söz merasiminde aileler olur. Anneler, babalar, kardeşler. Bir kaç büyükleriniz. Kesinlikle dayı, yenge, hala çağırılmaz. Yani bu bir söz. Buna anne babalar karar verecek. 50 kişi nişan oluyor.
Ayrıca çok afedersiniz üslubunuz hiç hoşuma gitmedi hanımefendi. Arkadaşlarınızı anlatırken sanki bir çelişki içindesiniz. Samimi olmadığınız insanlara kırılmasın diye beyaz yalanlar söylemeye gerek yok. ''Canım nişan değil söz maalesef o yüzden böyle anlaştık.'' dersin. Ayrıca en yakın arkadaşınızın çocuğu hakkında böyle düşünmeniz oldukça yanlış.
Küçücük çocuk bu. Bu kadar takılmayın. Fazla kalabalık olmamasına özen gösterin.

Söz? Evde nisan da olur. Benim bildigim söz onun ailesi sizin aileniz tamam. Ama neden nişan yapmıyorsunuz? Bence arkdslariniza gerek yok. Hele ki gucendiniz. Dedikodu için geliyorlardir. Canim ailecek olacak düğüne beklerim diye kestirip atabilirdin

benım sözumde 50 kişiydik:) zaten mutfakta arkadaslarımlaydım ıyıkı gelmıs hepsı foto cektıler her anı yakaladılar o anı herkesle paylaşmış oldum.. tabıkıde arkadaslar soze gelır hemde cok guzel olur ..arkadasınıza kızını getırme demeyın zaten kızı ortada koştursada annesı onunla olck bırak kım senle olmak ıstıosa olsun bu kadar hesap yapma keyfını cıkar

Hmm.. Çok ilginç bir "soz "olacak. Sahi söz ne nisan ne? Neyse mutluluklar..

Anladım ama cidden ayıp olur canım. Bence hiç sorma.
Kahveyede kuzenler yapsın sen dagit. Yada 2 kişi beraber dagitin.
Eniştenin kahvesine tuzu unutma.

1. ye cevabım, bence arkadaşlarınız çağırın mutlaka, yalan söylerseniz bir şekilde açığa çıkar, boş yere üzmüş olursunuz, gelme denmez çok ayıp olur. 50 kişi gelecekmiş zaten, 2 kişinin yüküyle ev çökmez, bir şekilde sığılır, olmadı balkona falan çıkarsınız.

2. cevabım; şizofreni kronik bir hastalıktır, insan hasta olmayı kendisi seçemez, evleneceğiniz insan ve ailesi böyle bir durumdan dolayı sizin rezil olduğunuzu düşüneceklerse bu onların ayıbıdır öncelikle. Ayrıca dayınız çok kırılır. Bana öz yeğenim çocuğunu ve eşimi sözüme getirme dese muhtemelen düğününe de gitmem.

3. Arkadaşınıza bu şekilde söylerseniz muhtemelen saygı duyacaktır, zaten akıllı bir kadınsa çocuğunu o kalabalığa sokup kimseyi sıkıntıya sokmaz.

Hayırlı olsun bu arada sözünüz, Allah tamamına erdirsin

Bazi arkadaslar konuya yazip stresini atip gitmisler masallah bu ne agresiflik boyle..

Arkadaslariniz konusunda diger hanimlarla hemfikirim..
Aile arasi olacak canim ben davet etmis bulundum ama annem uyardi artik nisana dugune insallah deyin..
Giyim konusunda da masallah arkadaslar demedigini birakmamislar..
Sanki hic bir kiz kendi sozunde nisaninda dugununde en goz alici kisi olmak istemezmis gibi..
Burda nice konular acildi yok gorumcem kinamda bindalli giyecek, yok eltim dugunumde beyaz kabarik elbise diktiriyor vs vs..
O zaman konu sahiplerine hak veriliyordu da simdi noldu diyesi geliyor insanin..herneyse..

Hasta akrabalariniz hakkinda dusuncelerinizi biraz ayip buldum..
Hasta insanin kusuru olmaz, buna erkek tarafindan laf edecek biri cikarsada o onun ayibi olur..
Lutfen akrabanizi dislamayin..
Allah cumlemize saglik sihhat versin..

Arkadasinizin kizi konusunda da ne yalan soyliyim saga sola satasan bagiran zaptedilemeyen bir cocugu ben de istemem..
İnsanin en onemli gunlerinden bir tanesi bunu en basta arkadasiniz dusunmeli bence..
Arkadasinizi siz taniyorsunuz alinacak birisiyse hiic bulasmayin derim..
50kisiden illa size yardimci olacak birileri cikar, sirf kuzenleriniz bile yeter de artar..

benim bildiğim söz aile arasında olur, bence cagırmanıza gerek yok.

ama 1-2 tane yakın arkadasınız olsaydı cagırın derdim. kaç tane
arkadasınız var? simdi en yakını cagırın desem, diğerlerine ayıp olur
bence.

o yüzden en iyisi cok fazlaysa hiçbirini cagırmamak.
düğüne cagırırsınız.

Biz nişan fikrine karşi olduğumuz için, isteme-söz-nişan hepsini kombo olarak evde yapmiştik. Biz de 50 yakın olmuşuzdur heralde. Vikleyen, ayak altinda gezen çocuklar da vardı, bebek de vardı, hem eşimin hem benim yakin arkadaşlarimiz da vardi. Sonuç? Emin ol sen de dahil kimsenin o güne dair net anilari olmayacak zaten. Herkes ziyadesiyle heyecanli olacak çünkü.

50 kişi misafir+2 arkadaş mi fazla olacak? Yakin arkadaşinizin yaramaz çocuğu mu? Zaten bu insanlarin tek bir odaya siğmasi mümkün değil. Herkes kendini bir şekilde idare eder o gün.

Niye bu kadar gereksiz ayrintilara takiliyorsunuz ki tadini çikarmak yerine? Yok arkadaşlariniz çok güzelmiş, yengeniz sizi rezil edermiş, çocuk çok yaramazmiş.. Bence başkalarina kötü görünmekten bu kadar korkmayin. Utandiğiniz insanlar kendi çevreniz ve aileniz, çekindikleriniz ise aileniz olacak.. Sadece 2-3 saatlik ev ortaminda geçecek bu seromoniyi bu kadar abartmayin.

O değil de, insan özel günlerinde arkadaşlarini nasil istemez onu kafam almiyor benim..

Benim bildigim kiz isteme soz bir arada olur. Kiz istenir yuzuk takilir. Ve bu aile icinde olur. Cekirdek aile. Anne baba cocuklar. Yeni yeni icatlar cikmis azizim kimseyi cagirmayin herkes dugune gelsin. Kucucuk evin nesine sigicak o kadar insan

5-6 tane var ama gelirse 3kişi gelecek daha fazlasını kabul edemem artık zaten.

Annemin tavrını eleştirmek size mi kaldı?? Genç bi kadın değil, böyle düşünmesi çok normal.

Hmm.. Çok ilginç bir "soz "olacak. Sahi söz ne nisan ne? Neyse mutluluklar..

Ya arkadaşlar neden çok ayıp? Arkadaşıma kızını mümkünse annesine bırakmasını rica etsem ayıp olur mu dedim sanki dünyanın en ayıp şeyini yapıyorum ya! Ortalıkta koşturup duran sürekli çığlıklar atan herşeyi karıştıran bi çocuğu siz çok mu isterdiniz? Arkadaşıma kızını getirme dicem demedim ! Kızını kayınvalidesine bırakmasını söylesem çok mu ayıp olur dedim? Fikrinizi belirtir gidersiniz ne bu agresiflik ya? Tamam ayıpsa söylemem öyle bişey zaten arkadaşıma, ben fikir almak istedim. Çocuğa bişey dediğim yok çocuk bu zaten yaramaz olur ama o kalabalıkta kimse onunla ilgilenemez, annesinin de bana yardım etmesi lazım anlayabildiniz mi?

Ayrıca üslubumda hiçbir şey yok. Sürekli negatif yorumlar yapan sizlersiniz. Sizin bütün arkadaşlarınızla dostlarınızla aranız mükemmel olabilir , benim öyle değil bunun içinde nedenlerim var bilip bilmeden hemen yargılıyorsunuz, burda herşeyi anlatmak zorunda değilim , size soru sordum fikrinizi belirtir gidersiniz.

Aynen canım herkes burda sinirini döküp gitmiş yaa zaten stresliydim pişman oldum buraya yazdığıma. Çok ayıp bişey sordum sanki ya.

Evet kendi sözümde başkalarının benden öne geçmesini istemedim kompleks deyin ne derseniz deyin yaşayınca anlarsınız, o stresle insanın aklına böyle saçmasapan şeyler gelebiliyor, ben tamamen haklı olduğumu savunmuyorum ama herkes çok agresifce yorum yazıyor.

Çocuk konusunda da haklı olduğumu düşünüyorum normal bi çocuk değil, ben zaten kızını getirme diyemem, rica etsem ayıp olur mu diye sordum sadece. Nihayet benimle aynı düşünen birini buldum.

Şizofren akraba konusuna gelince, ayıp ediyorum evet ama inanın daha önce aile arasında neler yaşattıklarını bilseniz sizde pek çağırmak istemezdiniz, bazene hastalıklarını kullanıp bilerek insanları kullanıyorlar, gene de mecbur çağırılcak tabi.

Lütfen buraya stresinizi atmak için, beni annemi eleştirmek için agresifce yorumlar yazmayın

Arkadaşlar kalabalık olması normal, evde isteme söz nişan hepsi birarada olacak. Nişan yapmayı pek düşünmüyoruz çünkü

Kiskancsin arkadaslarini kiskaniyorsun..anlayissizsin arkadasinin küçük kizi yaramazmis diye o koca adamlarin sigdigi yere kküçücük çocuğu sigdiramiyorsun..merhametsizsin oz dayinin esi ve kizi hasta sen bunu dusunecegine beni rezil ederleri düşünüyorsun..ozetle o adam seni almakta emin mi yazik adamcagiza üzüldüm..

''Aile arasında sınırlı tuttuk maalesef, nikahıma gelirsiniz artık'' derseniz orta yolu bulursunuz.
Yengenizin ve kuzeninizin durumunu damat tarafına iletin ki şaşırmasınlar.
Genellikle söze nişana kınaya çocuk götüreni görmedim, götüreni de anlamam zaten. Çocukcağızın orada işi ne?
Ama getirirse de yapacak bir şey yok, hem çocuk evin neşesidir gelirse de koştursun etrafta yavrucak.

Bayanlar stresinizi çıkarmak için ya da kocişkolarınıza olan hıncınızı konu sahibinden çıkarmaya gelmeyin buraya.
Her soru sorana saldırır olmuşsunuz. Soru sormaya korkar olacağız yakında.
Ben de istemem düğünümde nişanımda falan küçük çocuk, ne var yani? Belki çığlık atan çocuk istemiyorum etrafta?
Ayrıca kıskançlıksa kıskançlık evet kıskancız 'sözde, nişanda, kınada, düğünde' GELİNDEN daha gösterişli giyinen birinin bulunması saçma değil mi?
Sorduğu sorular da gayet normal sorular yani, sanki ''Cinayet işleyeceğim de bıçak mı kullanayım balta mı?'' diye sormuş.
Bu kadar fesatlığa gerek yok arkadaşlar.

Ya gerçekten tamamen şizofren olsalar vs zaten lafını yapmam ama bazen hastalıklarını kullanarak çok saçmasapan hareketler yapıyorlar insanları kullanıyolar, en son evli kuzenime sen karını mı daha çok seviyosun beni mi demişti o şizofren olan kuzenim, düşünün kendi evli kuzenine aşık olma potansiyeli var. O yüzden bu çekincem yoksa onları ayıplamıyorum. Ailesinde hiç şizofren olmayanlar anlayamazlar anca hemen yargılıyorlar.

Söze o kadar yaramaz olan biçocuk getirilmez demi hem çocuğa da yazık yani, burdaki herkes beni ayıpladı da. Ben zaten gelmesin demedim, gelmese daha iyi olur, acaba arkadaşımdan rica etsem ayıp mı olur dedim. Gelirse yapacak bişey yok tabi.

Sende çok FESATSIN tatlım...

Kendi ailende şizofren olmadan beni yargılama, daha önce neler yaşattıklarını tahmin bile edemezsin. Kız evli kuzenine gecenin 3ünde ben mi karın mı diye mesaj atıyor diyorum, benim resimlerimle fake hesap açıyor diyorum. Sözümde neler yapabilir bilmiyorum. Ben onları kınamıyorum sadece korkularımı anlattım.

Hadsiz seni. Adamcağıza üzülmüşmüş. Asıl ben sana üzüldüm şuan o kadar fesatsın ki. Ne var yani kıskandıysam kadın değilmiyiz ne olmuş? En özel günümde cıyak cıyak öten çocuk istemiyorum evet SANANE? kezban mısın nesin yürü git işine terbiyesiz.

Bence arkadaşın kayınvalidesiyle yaşıyorsa ona bırakır gelir yani neden getirsin ki?

Sizin soylediklerinizde bir gariplik yokki haklisiniz cocuk yaramazsa ne isi var otursun evinde bu benim cocugum olsa da boyle dusunurdum.Ben de nisanimda,dugunumde en guzel olmak istedim.Gayet insani seyler bunlar...

Arkadaşının çocuğunu istememekte haklısın .
Şu an anne olunca insanlar çocuklara sürekli tahammül etmek zorundaymışız gibi konuşuyor ama ben kimsenin çocuğunu cekemem.
Her yeri karıştıracak , ortaklıkta koşturacak çocuğun söz gibi özel günde işi yok. Çocuğun peşinde kız kosturacak değil .
Zaten düğün , nisan vb kalabalık yerlere çocuk getirilmez . Müthiş anneler önce bunu anlasalar keşke.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…