söze bu kadar adam çağırılıyor mu ya
ben mi bilmiyorum benim bildiklerimde anne baba damatın anne babası kardeşleriniz damatın kardeşleri varsa kardeşlerin karılar kocaları arada iki büyük
dayılar amcalar yengeler onların çocukları falan dersen 100 kişiyi de bulur
ha söz ha ev içi nişan olayı olur o yine siz bilirsiniz tabii
arkadaşların gelmek istiyorsa da açık açık kusura bakmayın kızlar sadece aile arasında olanları çağıracağız ama sizi yaparsak nişana yapmazsak da düğüne kesin bekleriz tarzı bir şey söyleyebilirsin
arkadaşlarını güzel diye istememene açıklar diye söz de istememene ne diyeyim bilemedim
ne diyecekler aa bu kızın açık arkadaşları varmış biz bu işten vazgeçelim mi
bunu diyecek varsa istediği yere gidebilir
ya bende söz de yaramaz oradan oraya zıplayan bir çocuk istemem açıkçasıeğer arkadaşınız alınmayacak gibiyse canım çocuğu bırakıp gelebilir misin hem yardımına ihtiyacım var rahat olursun diye dedim dersin
eğer alınacak gibiyse hiç o topa girme
Ama bak seninde bu şekilde davranman çok yanlış.Hem arkadaşların hakkında böyle konuşuyorsun,hem de onlara gelme bile diyemiyorsun.Madem öyle görüşme.Sana uymuyorlarsa,hoşlanmıyorsan onların giyiminden,hareketlerinden muhabbetini kes.Senin de onların yüzüne gülüp,arkalarından böyle konuşman hiç hoş değil.Nihayet yardımcı olacak bi yorum sizden geldi. Ordan oraya koşturan çocuk istememem çok mu ayıp yani ???
neden bu kadar yargılandım anlamıyorum. Benim öyle kızım olsa ve arkadaşım çağırsa beni zaten kendim düşünürüm o demeden çocuğu anneme bırakıyım orda durmaz falan diye. Yani aşırı yaramaz bi çocuk olmasa zaten lafını bile ettirmem ama haklı olarak bunu düşünmek zorundayım, sözde kimse çocukla ilgilenemicekki.
Mesele aa bu kızın arkadaşları açıkmış almayalım değil, öyle bişey zaten demezler. Ben kendi adıma güvenemedim arkadaşlarıma nerde ne giyceklerini bilen insanlar değiller ki. Evet yakın arkadaşız 5 yıllık üniversite arkdaşıyız ama aile ortamlarımız, yetiştiğimiz ortam vs çok farklı.
Daha önce beni okuldayken hiç uyumlu giyinmiyosun pazardan mı giyiniyosun falan diye kıyafetlerim yüzünden yargılayan insanlara karşı benim böyle düşünmem de çok normal.
Sen bunları değil de elli kişiye nasıl kahve yapacaksın onu düşün bence.Nisan yapmıyorum dedin ya haberin olsun sen nisan yapiyosun bir takısı eksik.Herşey olacağına varır bu kadar dert etme daha bunun düğünü kınası var.
Benimde sözüm 60 kişi olmuştu biz sığdık valla çokta samimi olmuştu.
Ben aileminde tanıdığı 3 arkadaşımı çağırdım.
Yazlıktan 1 işyerinden 1 okuldan 1 kişi .
Onlarda zaten mutfaktaydılar getir götür yaptılar hep:)
Öbür arkadaşlarıma aile arasında olduğunu söyledim.
Bikaç arkadaşımın yardım amaçlı geldiğini biliyolardı
Zor vallahi ama yapıcak birşey yok insanlar biraz anlayıslı olmalı .
Yenge kuzen konusuna gelince kalablıkta onlar kaynar gider büyükler babalar varken yengene laf düşmez onu oyalicak birini bulun o gün:))
Arkadaşınada cocugunu bırak gel deme ama yardım gerekiyor de. Zaten yardım için gelirse cocukla gelemiyceğini tahmin eder heralde
Ama bak seninde bu şekilde davranman çok yanlış.Hem arkadaşların hakkında böyle konuşuyorsun,hem de onlara gelme bile diyemiyorsun.Madem öyle görüşme.Sana uymuyorlarsa,hoşlanmıyorsan onların giyiminden,hareketlerinden muhabbetini kes.Senin de onların yüzüne gülüp,arkalarından böyle konuşman hiç hoş değil.
Arkadaslarinla açık açık konuşman gerek söz aile arasında olacak gelen kişi 50 kişi eve anca sigariz eğer ayrı nisan yaparsak oraya cagiririm dersiniz.
Çocuk olayı nedir?
böyle mutlu günlerde bence kalabalığın lafı olmaz bence.geçen hafta benimde sözüm vardı herkesi çağırdım. yer bulan oturdu bulamayan da gitti mutfakta yardım etti. yani boş bulduğunuz yere oturun moduydu. Arkadaşlarım var 4 tane hepside çocukluk arkadaşlarım onlarda geldi. hatta kahveyi onlar yaptı ben heyecandan stresten birşey yapamadım yardım güzel oluyor
Yenge ve kuzenine gelince ne olursa olsun kimse onun kusuruna bakmaz bence. tabi ki dayına ayıp olur. benim babaaannem de gizli gizli 5 bilezik istemiş kv deden düğün içinbabaanem demese kv söylemedi bile olur öyle şeyler aramızda kalsın dedi. sen sözlüne söylersin zaten damat söyler ailesine böyle böyle durumları var diye onlarda görmezden duymazdan gelir anlayışla karşılarlar.
Sözde 7 kişiydik ;
Annem ,babam , k.k.peder, k.k.valide, kaynım
Nişanlım ve ben
Bu nasıl söz anlamadım. .
Basbaya nişan oluyor. .
Allah kolaylık versin. .ortaya karışık
benim isteme söz nişan hepsi aynı anda olmuştu memleket uzak olunca hepsini bir arada çıkardıydık ..curcunaydı ev ..
ama arkadaşlar el kol oluyor insana lazım mutlaka..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?