evde yemek yok

Ota zota doktora git diyen sizler
Nedense uzman gibi yaklaştınız konuya.

Yapmam demiyor.

Onun kaygısı var; babasının tepkisi

Cesaret edemiyor, o hayal ettiği tepkiyle yüzleşmeye.

Belki gerçekçi değil, ama kaygısı o kadar yoğun ki denemeye bile cesareti yok.

Ben o yollardan yürüdüm bu yaşıma kadar.

Bence, onu ikna edelim, motive edelim
Yarın sonucu yaz diyelim

Ne bileyim
Yapıcı olalım

pelincim normal sartlarda sana haklisin der bende benzer seyler yazabilirdim
ama bu kizin ( eger gercekse ) anlattigi hicbirsey bizim "normal" kaliplarimiza uymuyor
annenin ruhsal sagiligi yerinde degil akil hastanesinde yatmis , cocuk bir orda bir burda yasamis , baba cok cahil bir adam ve duygusal eq yerlerde resmen , cocugun cevresinde akli basinda hicbir yetiskin yok
senin icin benim icin cok sacma bir konu , acim diyememek yada gidip marketten paramizin yettigini alip pisirip yiyememek diye birsey soz konusu olamaz ama bu kiz babasina neden ayni tabakta yemek yiyoruz diye bile soramiyor
internette fal bakicam diyen pisliklere ciplak foto gonderiyor
ruhsal ve mantiksal gelisimini yasadigi ortam yuzunden tamamlayamamis bir kizcagiz
ne kendimizle ne cocuklarimizla kiyaslamamiz gerekir

Doktora da gidemem dedi babasi yollamiyormus
Hepimiz gayet yapici ve akilci oneriler verdik zaten, 1 liralik yiyecek alternatifleri, babayla konusma yontemleri ama hepsine itiraz etti.
Annesine de gidemiyormus cunku cok zayiflayip cirkinlesmis, bende careler tukendi, varsa siz onerilerinizi paylasin.

Bu konu hikaye gibi. Gunluk 7 tl harcligin var 5 liraya hamburger yiyorsun ve sonra aç kaliyorum evde diyorsun. Gercekten evde aç kalsam 7 liranin 5 lirasini bir hamburgere vermezdim. Eve kendim icin makarna yumurta gibi birseyler almak icin daha uygun bir yiyecek alirdim okulda.
Ayrica anlattigin derecede asiri cimri biri 7 lira harclik vermezdi. Hamburger degilde pogaca simit tost ye diye dusunur daha az harclik verirdi dimi?
Ayrica gercekten aç kalan insan yemek ayirmaz. Evdekini begenmeyip ac duruyorsan ona yapacak birsey yok. Evde yemek yok diyorsun olanida ben begenmiyorum diyorsun.

Kimsenin yorumunu begenmemis surekli elestirmissin.Ben senin konuya pozitif bir yorum yaptigini hatta yorum yaptigini gormedim..varmi bir tavsiyen konu sahibine?
Nasil yardimci olmayi dusunuyorsun peki?Evine gidip senmi yemek yapacaksin yoksa?
Geriye bir tek o kaldi cunku..

Klasik küre çok kafaya takmamak lazım...
Yoruma yorum yapar,
Çözüm desen yok..

Ee yazdım ya önerimi.
Bari mutsuz edecek yazılar yazılmasın.
Motive edelim.
Babanla konuş diye.
Konuşamam demedi.

Amacım bunun uzaması değil, polemik olmasın.

Bir insan babasından neden çekinir ki babanız sizden esirgiyor mu yeme falan mı diyor ?
Okulda her gün hamburger yiyormuşsunuz onun yerine evden ekmek arası yapıp götürün o parayla , küçükte değilsin ki gayet yemek yapabilirsin. Babanız düşüncesiz olabilir ama siz de çok geri planda kalıyor gibisiniz.

Hepsini anlarim da açım diyen insanin nohut begenmemesini, abur cubur yiyemem demesini anlamam. Egitimine devam edebilen, gunluk rutinini bir sekilde surduren bir insandan sozediyoruz, demek ki akil hastasi degil sadece yasinin ve aile faktorunun getirdigi psikolojik sorunlari var, bu durumdaki biri, bile bile kendini ac birakir mi? Insan aç kalinca çer çöp yiyor, ölmüş arkadasinin cesedini yiyor, bu bizim en temel gudumuz çünkü.
Konu sahibi ciddi bir kilo kaybindan sozediyor, annesine gidemeyecek kadar zayiflamis ve cirkinlesmis, eline vurup ekmegini alan yokken bu derece kilo verecek kadar ac kalmak bana tuhaf geliyor.

Allahim fenalik geciriyorum su konuyu gorunce
Cocugum okulda rehberlik hocasi falan vardir,acilen onunla git gorus. Boyle ac ac olmaz. Burs falan bulalim ya da sana. Site yoneticilerine yaz,kim oldugun dogrulansin birseyler yapalim senin icin. O babaya ne diyeyim allah bildigi gibi yapsin

Canm baban okadar anlayışsızsa başının çaresine bakmayı öğrenmelisin okadar sessiz kalma açsan açım de ne var yani.patates haşla makarna yap yumurta kır.sende yapamam beceremem diyip kenara çekilirsen aç kalırsın tabi

Çok şükür ya
Sağduyumuz var hala

hepimize tuhaf geliyor
ama eski konularini okusan anlarsin
erkeklerin yuzune bakamayan , ciddi baski altinda yasayan bir kiz , yani anlatamiyorum ama hani filmlerde olur anca boylesi denecek turde bir cehaletin icinde
kendi ruh sagligi da normal degil , ergen vucudunun icinde sıkısıp kalmis 7 yasindaki kiz cocugu gibi , bilmiyorum anlatabildim mi ne demek istedigimi
eski konularindan birinde yonetime bile cagrida bulunmistim bulalim bu kizi ve psikolojik destek almasini saglayalim diye yani o derece zor durumda ve bu sacma konularin ben yardim cigligi oldugunu dusunuyorum , belki de bizlerin gosterdigi ilgi hosuna gidiyor , wonicta ilgisiz sefkatsiz sevgisiz buyuyen bir kizcagiz
tabi gercekse .. son mesajindan sonra o yonde de suphem vat

valla yassy burs veriyim sana dedi , maddi durumumuz iyi diye cevapladi konu sahibi
beynim yandi benim bu konuda artik

Ben de son ve bir onceki mesajini kibledim, baya baya dalga geciyor gibi.
Diyorum ya, babamdan cekiniyorum dese, para istedim vermedi dese, eve yiyecek getirmiyor disarda yiyip geliyor dese, cidden dram. Ama biskuvi yemem, nohut sevmem, abur cubur yiyemiyorum, makarna yapmam babam da yer diyince, o gerceklik cizgisi biraz kaydi benim icin.

Ayy valla acim diyene hic dayanamam ;( tansiyonum dustu la
Munenin haberi var mi konudan? Boyle babaya cocuk istismarcisi denilir resmen
ben tagledim az once ama uyudu sanirim
bende dayanamam ac insana hele cocuga
mahvetti beni tum gece
ben bile yemek yiyemedim evde , kizin halini dusundukce bayilasim geliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…