evde yemek yok

insallah gercek degildir ve dalga geciyordur
boyle bir insan yoktur
tum konulari beni inanilmaz geriyor

Sorumsuz ve sevgisiz baba çok zor bir mücadele. Yaşamayan anlayamaz. Özellikle sevgisizlik kavramı aşırı zor. Çocuğunu seven bir babanın da kızının önündeki yemeği löpür löpür yeyip kenara çekileceğini hiç sanmıyorum. Sen burada sert yorum yapan insanlara bakma güzelim. Yaparak ve yanılarak öğrenilir yemek. Gidip babanla konuşmayı dene eğer ters tepki verecek olursa okuldaki rehber öğretmeninle ya da seni seven bir öğretmeninle paylaş derdini. Onlar yardımcı olacaklardır. Bir akraban varsa ananen, babanen, hala veya teyze olur. Onlara da anlatabilirsin. ( Tabii okuduklarıma nazaran yorum yapıyorum. Gerçek olup olmadığını bilemem. Eğer yok ve bize duyar kastırmak için açmışsa o da kendi vicdanı)

Cidden
bir ara ailemin maddi durumu çok kötüydü
Doğru dürüst harçlık görmüyordum
Artık bir gün açlıktan undan kendime saçma sapan bir ekmek yapıp yedim
değil makarnayı beğenmemek abur cubur istememek

Güney yarım küre, kuzeye dön caz yapma sana kalmadı had bildirmek

insallah gercek degildir ve dalga geciyordur
boyle bir insan yoktur
tum konulari beni inanilmaz geriyor

Umalim hepsi şaka ya da biraz abartma olsun...
Ama gercekse de bir cozum uretmek icin adım atsin, en azindan bir ogretmeniyle konussa da onun adina babasiyla konusalar.
Benim ortaokulda bir arkadaşım vardi, babasiyla yaşıyordu, okulumuz tam gundu yemekhanemiz vardi, adam gezip tozmasin diye harclik vermezdi kiza, kiz da babasindan ped istemeye utanir her ay bizden birer ikiser alirdi, sonunda beden egitimi ogretmenimize anlatmistik da o konusmustu babasiyla, adam aglamis nasil dusunemedim bunu diye.
Yani bazen adamlar da dusunemiyor, akil edemiyor, duz erkek kafası iste, konusmadan onun anlamasini beklemek, gokten dileklerin yagmasini beklemekten daha utopik.

Konularına bakarsak bu kızcagızın destek alması şart.
Herkesten herşeyden soyutluyor kendini..

Bu kız aynı zamanda anne babası boşandığı ve babasıyla kaldığı için evde yemek ve iş yapmak istemeyip annesi hasta olduğu halde sırf evde yemek yapsın diye barışmalarını isteyen kız değil miydi? Ben mi karıştırıyorum? Eğer aynı kişiyse ya cidden ruh sağlığı bozuk ya da dalga geçiyor. Başka bir açıklaması yok.

Lise çağında bir genç kız bunları yazan ergenlikte çocuklar çekinirler yemek konusunda hele ki anne babası boşanmış babasının baktığı bir kız çocuğuysa konu sahibi belli ki maddi durumları iyi ama baba baya cimri yani yemeğe pek bütçe ayırmıyor daha doğrusu kızına Allah yardımcısı olsun hakikaten çok zor umarım okursun ve kendi ayakların üzerinde durursun bütün bunlarda mazinin tozlu sayfalarına gömülür gider

Anne babana açık açık söyle.Senin boğazını hesaplayıp durmasınlar.Annenin evinde bakım iyi demek ne ya? Sinir oldum.Anneniz de size yemek payını veriyormuş dediniz ya evde sürekli bi' yemek muhabbeti var demek ki.İnsanın durumu olmasa bile önce çocuğum demez mi? Ay çok garip , bence açık açık söyle.Başka çaresi yok.Burda verilen makarna tavsiyeleri de yeterli değil.Senin dengeli beslenmen lazım aç kalmaman değil sadece.

Kimsenin evinde de gidip kalma lütfen.Şu devirde kimseye güvenilmez.İnsanlar evimize gelip kalmasına izin vericek rahatlıkta anne babaya sahip diye başka türlü görürler.Lütfen gitme arkadaşlarının evine vs.

Yavrucum senin tedavi olman gerek bunu kotu niyetimle soylemiyorum alingansin ilgi bekliyorsun cunku hicbir baba evladinin bogazindan kesmez zaten bu dusuncede olsa zayifsin demez,kiyafet olsa anlarim ama bir yumurtayida hesaplayacgni sanmiyorum ac olan insan ekmek domates yer yine doyar

Bu tavsiyelerinizin benzerini en az yuz kere yazdilar zaten..yinede emeginize saglik

Icim ciz etti(
Annen yokmu.
Neden tabaklarj ayirmiyorsun
Bu nasil vicdansiz bir babadir ta cook uzuldum
Bari sende hixli ye

Ayrıca ben konu sahibini anlıyorum.Benim amcam da böyle aynı babası gibi.Çocukların boğazından kısar hep.Bir kere kendi oğluna herkesin içinde sofrada sen çok yedin falan demişti neye uğradığımızı şaşırmıştık ki bizim evimizdelerdi.Babam da kızmıştı çocuk doyasıya yesin karışma diye.Korkunç derecede cimridir amcam da.Bence babası da böyle.İnsan düşünmez mi ya kızım evde diye fazla fazla alır canı çeker genç diye kendi yemediği şeyleri bile alır.Sen iste , bu yüzsüzlük değil.Baban o senin.Samimi olmasanız bile baba yani.O alışmış bekar gibi yaşamaya belli ki.Sen söyle hiç çekinme.

Kim olursa olsun zor zamanlar geçirdiği kesin
Üzülmekten başka elimden gelen birşey olsa keşke

Bana pek
Bab

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…