evde yemek yok

Çaresiz değilsin sadece pasif kalıyorsun..
Babana artık evde yemek yapacağını ve alisveris yapmasını söyle baban cimri değil de düşüncesiz gibi geldi bana.Erkekler düzdür imadan anlamaz.. Çevirerek anlatamazsin bir şeyi açık açık konuşmalısin eğer sen konuşamam diyorsan annen konuşsun..
Bu şekilde bir şeyleri düzeltmek imkansız biraz girişken ol 17 yaşında genç bir kızsın ben senin yaşında 10 km den fazla yola sabahın ışığında yürüyerek giderdim 2 lira param olurdu ona da simit ile ayran alır idare ederdim..7 lira az bir para değil şu anda onunla geçinmeye çalışmak yerine temelli bir çözüme odaklanmalisin..
Acim dedikçe vallahi su saatte içime öküz oturdu..

ben seni çok paranoyak buldum. baban cimri olabilir huyu böyleyse napacaksın yani.
kafeye gittiğinizde çay içmezsin demi diyorsa yoo içerim baba de.
dolaptaki yumurtayı ye, yedin mi diye sorduğunda da evet acıktım yedim de,

sen küçük olduğun için senin daha küçük dürümle doyacağını düşünmüş olabilir, mesela ben bi dürümle doyarken babam iki dürümle doyar, o yüzden bize birer tane alırken kendisine iki tane alır, ne var bunda?
açık açık ben bununla doymuyorum bi daha kendine aldığın gibi al de,
ya da gün içinde ara babanı, marketten şu şu malzemeleri al yemek yapacağım de.

ayrıca günlük 7 lira kötü bi harçlık değil, hamburger yerine daha ucuz şeyler alabilirsin, hamburgeri ara sıra ye, diğer günlerde daha uygun fiyatlı şeyler ye paranı artır.

hem o senin baban yahu, senin dünyaya gelmene sebep olan adam, ondan da çekinip utanacaksan kiminle rahat yaşayabilirsin ki?? babana karşı açık sözlü ol. bu düşüncelerini babanla paylaş, eminim daha dikkatli olacaktır, eminim art niyetli değildir, sen fazla kuruntulusun.

Evet tuhaf bir babaniz var ama sizde bu kadar pasif olmayin.. ben doymuyorum benim karnim ac surekli diye vurgulayin. Ve eve alisveris yapsin en azindan size kadar meyve sebze alsin. Bunu talep edin ne demek ac kaliyorum yahu bu devirde sizin gibi olupta karni doymayan insan mi var. Fakirlik baska bisi. Ya da gidin annenize konusun. Benim karnim ac diye soylenin. Sizden onlar sorumlu.. pasif durmayin biraz bagiriN cagirin ya..

Bakış açısı o.ben ilk zamanlar esimden cekinirdim para harcama konusunda.cimri herhalde derdim.meger öyle değilmiş .talep etceksin karsilansin.
Ailemde böyle bir durum yaşamadım yorum yapmayacağım.
Soylenmeye başla. Anlamiyordur baban.

guzel nokta ne demek cocugum? o yorumu yazan sana erkek demis sende cevap olarak guzel nokta ve dondurma emojisi yapmissin?
Hatırlamıyorum ne yazdığını şimdi ama kırıcı bişey yazmış bende dalga geçmek için öylesine yaZdım onu

Nekadar cimde olsa baban yaşanılan bir evde nasil zeytin peynir olmaz.
Ekmek olmaz bana cok sacma geldi.

Bingo benim konulardan birine ben hosgeldim :)

Tatlı kız ben 23 yaşındayım annem vefat etti ben evliyim kardeşim 12 yaşında ve babamla birlikte yaşıyor babanın yemek yapmaması konusunda haklısın ben annem vefat ettiğinden beri kavonozla yemek taşıdım ama babam da yapar yemek ama şu ev işleri konusunda gelirsek artık küçük değilsin ve babanın atletini katlamak sana zor gelmemesi kardeşimde bana dert yanıyor abla yediğini makineye koymuyor herşey olduğu yerde yetişemiyorum diye anne yok ise bir evde siz varsınız ve yapmalısınız çünkü bu sizin göreviniz o senin ne olursa olsun baban yapmak zorunda olduğun sana ekstra külfet veren durumlar var farkındayım ama sen de yapmazsan evi tabiri caizse b*k goturur bu yüzden kendi dağınıklığını da babanın dağınıklığını da toplamalisin benim kardeşim senden küçük olmasına rağmen ben artık ona karışmıyorum bir süre herseylerinj ben yaptım ve ne kendime ne kocama ne babamlara yetebildim o yüzden biraz özverili davranmalısin

bir kadin nasil bu sekilde dusunebilir aklim almiyor gercekten??
sadece cinsiyetinizden oturu hizmetci olarak mi dunyaya geldiginize inaniyorsunuz gercekten mi?
evi toplamak camasir katlamak yemek yapmak evde yasayan herkesin gorevidir , KİZ oldugu icin konu sahibinin gorevi falan degil , daha da agir seyler yazmak ostiyorum ama gercekten banlanmaya degmez

Ben kesinlikle cinsiyetci bir insan değilim öyle olsam eşime her işi yaptirmam ! Yavaş gelin o yüzden lise öğrencisine burada gaz vermek hiç doğru değil acaba siz babanızın evine gittiğiniz de hiç iş yapmiyormusunuz çok merak ettim

Direk psikologdan alıntıdır yazdıklarım kardeşim için gittiğimizde söylendi annesi olamayan kızların iş yükü psikolojik yükü ağır olur ama sorumluluk kazanmak zorundalar çünkü onlar tek baslarinalar hanfendi anne yokluğunu biliyorum o yüzden bırakın öğrensinler. Kız liseye gelmiş babası izin vermediği için yemek bile yapamıyor.
Bana kimse cinsiyetçi yaklaşıyorsunuz diyemez bnm eşimin tarafında erkekler hiç bir iş yapmaz iken ben eşime herşeyi yaptırdım ve herkese alistirdim

ben senin kuruntu yaptığını sanmıyorum canım
babanın davranışları normal değil. okuldan gelen bir çocuğa insan hemen iş buyurmaz önce aç mısın nasılsın diye sorar.
neden aynı tabaktan yedirtiyor sana?
peynir zeytin falan da mı yok canım evde?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…