- 12 Ocak 2010
- 16.669
- En iyi cevaplar
- 1
- 25.044
- 1.123
- Konu Sahibi Tamamdrdik
-
Onları sayıyla yiyoruz. Hafta içi kahvaltı yapmıyorum erkenden okula gittiğim için. Yumurta da kırmam zaten hafta sonu babamla yiyoruz onu da kesiyor iki yumurtayı aynı tabakta kimse yetecekse artık 3 dilim anca düşüyor
baban annen ayrı sanırımBabam bir ara kıyafet almıyordu. Anneme şikayet ettim dava açtı da. Şimdi kıyafet alıyor. Lisenin ilk senesi hiç kıyafet almadı mesela. Sonra dava açılınca duygu sömürüsü yaptı bilmiyordum diye. Halbuki para vermek istemedi bide uğraşmak istemedi. Utanıyorum açım demeye şuan. Babama dedim ki dürümle doymadım o da dediki dürüm doyurmaz ama yedikten sonra midene oturur tok hissedersin. Ee baba az bişey yiyip aç kalınca da insan bir süre sonra tok hisseder dedim olur mu öyle şey diyor. Bir kafeye gitsek kendine çay söylüyor bana içmezsin dimi diyor.
Nekadar cimde olsa baban yaşanılan bir evde nasil zeytin peynir olmaz.
Ekmek olmaz bana cok sacma geldi.
evet babamin ve annemin evine gittigimde hic is yapmiyorumBen kesinlikle cinsiyetci bir insan değilim öyle olsam eşime her işi yaptirmam ! Yavaş gelin o yüzden lise öğrencisine burada gaz vermek hiç doğru değil acaba siz babanızın evine gittiğiniz de hiç iş yapmiyormusunuz çok merak ettim
Direk psikologdan alıntıdır yazdıklarım kardeşim için gittiğimizde söylendi annesi olamayan kızların iş yükü psikolojik yükü ağır olur ama sorumluluk kazanmak zorundalar çünkü onlar tek baslarinalar hanfendi anne yokluğunu biliyorum o yüzden bırakın öğrensinler. Kız liseye gelmiş babası izin vermediği için yemek bile yapamıyor.
Bana kimse cinsiyetçi yaklaşıyorsunuz diyemez bnm eşimin tarafında erkekler hiç bir iş yapmaz iken ben eşime herşeyi yaptırdım ve herkese alistirdim
Yazdıkların bana pek inandırıcı gelmedi. Sen bu babayla 24 saat birlikte misin? Ne bileyim bir makarna çorba hiç yoksa zeytin peynir. Önceki açtığın konularda bir tuhaf.Babam bir ara kıyafet almıyordu. Anneme şikayet ettim dava açtı da. Şimdi kıyafet alıyor. Lisenin ilk senesi hiç kıyafet almadı mesela. Sonra dava açılınca duygu sömürüsü yaptı bilmiyordum diye. Halbuki para vermek istemedi bide uğraşmak istemedi. Utanıyorum açım demeye şuan. Babama dedim ki dürümle doymadım o da dediki dürüm doyurmaz ama yedikten sonra midene oturur tok hissedersin. Ee baba az bişey yiyip aç kalınca da insan bir süre sonra tok hisseder dedim olur mu öyle şey diyor. Bir kafeye gitsek kendine çay söylüyor bana içmezsin dimi diyor.
Ay ogrenciligimi hatırlattın bana yaaaa ne günlerdi para yatar 3gun padişah sofrası bize göre tabi 3 gün sonra 27 gün makarna çorba ekmek Peynirhiç öğrenci evinde kalmamışsın belli :)
biz öğrenci evinde ay sonunda ekmek arası kuru kayısı yemiş bir nesiliz, hiçbir koşulda aç kalmayız
evet babamin ve annemin evine gittigimde hic is yapmiyorum
17 yasindaki kiza sorumluluk kazandirmak farkli birsey sizin yazdiginiz gibi senin gorevin o demek farkli birsey
annenize allah rahmet eglesin , mekani cennet olsun insalla , eminim ki cok zordur kucuk yasta annesiz kalmak ama sorumluluk ve bilinc asilamak bu sozlerle olmaz
bu kizin bambaska sorunlari var , birde ustune bizlerden boyle tepki alirsa iyice dagilir
Ay ogrenciligimi hatırlattın bana yaaaa ne günlerdi para yatar 3gun padişah sofrası bize göre tabi 3 gün sonra 27 gün makarna çorba ekmek Peynir
Annenizle ayrılar siz babanızla mı yaşıyorsunuz?Babam bir ara kıyafet almıyordu. Anneme şikayet ettim dava açtı da. Şimdi kıyafet alıyor. Lisenin ilk senesi hiç kıyafet almadı mesela. Sonra dava açılınca duygu sömürüsü yaptı bilmiyordum diye. Halbuki para vermek istemedi bide uğraşmak istemedi. Utanıyorum açım demeye şuan. Babama dedim ki dürümle doymadım o da dediki dürüm doyurmaz ama yedikten sonra midene oturur tok hissedersin. Ee baba az bişey yiyip aç kalınca da insan bir süre sonra tok hisseder dedim olur mu öyle şey diyor. Bir kafeye gitsek kendine çay söylüyor bana içmezsin dimi diyor.
Aynen yaaaa ne günlerdi ama insan hayatı öğreniyor böyle işte evet bende ona şaşıyorum gerçekten ben doymuyorum domates zeytin peynir alalım demek çok mu zor ben olsam okulda hamburger yemem evden sandviç yapar götürürüm hem daha az maliyetli hemde eve bişeyler alacak para kalır yani ben lisede okula bir lira götürdüğümu bilirim şimdi bir lirayla bir bisküvi alınıyor biz simit ayran alırdık gayette doyardik yaniya dimi, ilk hafta yemekhaneye burun kıvırıp son hafta akşama da bu çorbadan çıkar inşallah diye dua eden öğrencilerdik biz :)
belki de bundandır, 17 yaşında genç bir kızın evi varken aç kalmasına şaşırıyoruz, eline vurup ekmeğini alan yoksa, ekmek peynir çay gayet güzel karın doyar... onu yemem bunu yemem, utanırım dersen aç kalırsın tabi.
Tamam aynı sofrada yemek güzeldir,aileyi birleştirir falan ama,evde tabak varken neden aynı tabakta yensin. Siz hazırlayın sofrayı,iki ayrı tabak koyun artık. Babam ne düşünür,lokmamı mı sayıyorda demeyin artık. Bakmak zorunda size. Lütfen alınganlık yapmayı bırakın. Bozulursa bozulsun babanızda.Babam ayrı sofra kurulmasını sevmiyor. Mesela birlikte yicem illa. Ayrı yesek doyarım ama onla yiyince aç kalıyorum. Bide hep kuru fasulye nohut ben sevmiyorum onun sevdiği yemekler onlar. Ben yiyemiyorum. Zaten para olsa ben gider makarna alırım başka şey alır yaparım. Evde yoğurt olsa tabağa koyup yemek istiyorum ama onu da birlikte yiyoruz kızmaz belki yesem ama sorar kötü hissederim yani.
Canım okudum üzüldüm, benzer şeyleri yaşayan arkadaşlarım olmuştu. Malesef koca oğlundan yemek sakınan anne bile gördüm. Senin baban böyle değil gibi belki aç olduğunun farkında değil, sen hasassın. sana tavsiyem bu kadar hassas ince ruhlu olma. Açım de, doymadım de. Güvenmesede git çorba yap. Sevsin sevmesin sen doyur karnını.Babamla yaşıyorum. Çok sık acıkan biriyim. Ama evde yemek olmuyor babam iş yerinden alıyor yemekleri ucuza geliyor zaten. Ama artık hiç benim sevdiğim yemekler Yok. Bende yiyemiyorum. Asıl dert bu değil. Babam sanki yediklerimi sayıyor gibi hissediyorum bir yemek yediğimde anlamasını istemiyorum. Lise okuyorum ben okuldan gelince hemen diyor ki çamaşırları as atletlerimi dür çöpü at . Bir sürü iş çıkarıyor başıma oysa karnım aç. Sanki önce yemek yemeyi hak et der gibi geliyor. Okulda bir hamburger yiyorum. Eve geliyorum akşam yemeği Saat 5 de yiyoruz. Aynı tabaktan yediğimiZ için o hızlı yiyor bana yetmiyor. Sonrada sen az yemek yiyorsun ondan kilo alamıyorsun diyor. Geçen yemek yedik aç kaldım herzaman ki gibi çünkü o yine hızlı yedi ben aç kaldım bir daha yicem dedim azcık yemek koydu. Bide 5 de yedğimiz için 11 de yatıyorum aç kalıyorum o ara. Kilo da alamıyorum çok üzgünüm resmen depresyondayım. Çirkin oldum . Bugün dürüm almış ama doymadım. Şuan açım ama evde yemek Yok. Kendisine büyük dürüm almış . Bana da büyük alsaydı şuan bende yerdim ama az almış. Yemek yapamam çünkü bana güvenmez yemez elimden. Öyle işte korkumdan da yiyemiyorum bişey. Yedin mi diye soruyor hayır yesem niye soruyorsun?
Annen nerde?Babamla yaşıyorum. Çok sık acıkan biriyim. Ama evde yemek olmuyor babam iş yerinden alıyor yemekleri ucuza geliyor zaten. Ama artık hiç benim sevdiğim yemekler Yok. Bende yiyemiyorum. Asıl dert bu değil. Babam sanki yediklerimi sayıyor gibi hissediyorum bir yemek yediğimde anlamasını istemiyorum. Lise okuyorum ben okuldan gelince hemen diyor ki çamaşırları as atletlerimi dür çöpü at . Bir sürü iş çıkarıyor başıma oysa karnım aç. Sanki önce yemek yemeyi hak et der gibi geliyor. Okulda bir hamburger yiyorum. Eve geliyorum akşam yemeği Saat 5 de yiyoruz. Aynı tabaktan yediğimiZ için o hızlı yiyor bana yetmiyor. Sonrada sen az yemek yiyorsun ondan kilo alamıyorsun diyor. Geçen yemek yedik aç kaldım herzaman ki gibi çünkü o yine hızlı yedi ben aç kaldım bir daha yicem dedim azcık yemek koydu. Bide 5 de yedğimiz için 11 de yatıyorum aç kalıyorum o ara. Kilo da alamıyorum çok üzgünüm resmen depresyondayım. Çirkin oldum . Bugün dürüm almış ama doymadım. Şuan açım ama evde yemek Yok. Kendisine büyük dürüm almış . Bana da büyük alsaydı şuan bende yerdim ama az almış. Yemek yapamam çünkü bana güvenmez yemez elimden. Öyle işte korkumdan da yiyemiyorum bişey. Yedin mi diye soruyor hayır yesem niye soruyorsun?
Babamla yaşıyorum. Çok sık acıkan biriyim. Ama evde yemek olmuyor babam iş yerinden alıyor yemekleri ucuza geliyor zaten. Ama artık hiç benim sevdiğim yemekler Yok. Bende yiyemiyorum. Asıl dert bu değil. Babam sanki yediklerimi sayıyor gibi hissediyorum bir yemek yediğimde anlamasını istemiyorum. Lise okuyorum ben okuldan gelince hemen diyor ki çamaşırları as atletlerimi dür çöpü at . Bir sürü iş çıkarıyor başıma oysa karnım aç. Sanki önce yemek yemeyi hak et der gibi geliyor. Okulda bir hamburger yiyorum. Eve geliyorum akşam yemeği Saat 5 de yiyoruz. Aynı tabaktan yediğimiZ için o hızlı yiyor bana yetmiyor. Sonrada sen az yemek yiyorsun ondan kilo alamıyorsun diyor. Geçen yemek yedik aç kaldım herzaman ki gibi çünkü o yine hızlı yedi ben aç kaldım bir daha yicem dedim azcık yemek koydu. Bide 5 de yedğimiz için 11 de yatıyorum aç kalıyorum o ara. Kilo da alamıyorum çok üzgünüm resmen depresyondayım. Çirkin oldum . Bugün dürüm almış ama doymadım. Şuan açım ama evde yemek Yok. Kendisine büyük dürüm almış . Bana da büyük alsaydı şuan bende yerdim ama az almış. Yemek yapamam çünkü bana güvenmez yemez elimden. Öyle işte korkumdan da yiyemiyorum bişey. Yedin mi diye soruyor hayır yesem niye soruyorsun?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?