evde yemek yok

Ne alaka? Gayet açıklayıcı anlatıyorum

Söylemezsen bilemez.Söyleyeceksin.Ben babanın gaddar olduğunu düşünmüyorum.Bilmiyor adam.Sen anlatacaksın.Misal,her akşam gelirken ekmek al baba de.Ne var bunda?Peynir zeytin varmış.Yersin işte.Adam seni aç bırakmıyor kuzum,sen kendini aç bırakıyorsun.

Ayrıca kusura bakma,açlık nedir görmemişsin.Görsen,eve gelen nohuta veya alabileceğin bir paket bisküviye burun kıvırmazdın.Çöpten kuru ekmek alıp yiyeni gördü bu gözlerim de günlerce ağladım.

Sen kendi kendine varlık içinde yokluk çektiriyorsun.

Baban da ev işi konusunda filan hatalı olabilir ama aç kalman konusunda hatalı değil.Doydun mu diyor,yedin mi diyor sende tık yok.Konuş söyle.Aynı evdesiniz azıcık sesin çıksın.

34 sayfa olmuş hala aç mısın ?
Ekşici olduğunu düşünüyorum
Ya da ağır hasta ...
babam yedin mi dedi yedim dedim,güldü . Zoruma gitti vs vs
Bu ne mıy mıylık yahu evladım olsan terlikle ağzına vurasım gelir ( şiddete karşıyım yanlış anlaşılmasın ee bu kadar da pasiflik olmaz herhalde )
Penceremin önündeki kap ta yiyecek bitti diye Kuşlar bile gagalarıyla sabah Pencereye tık tık vuruyor açız diye :) ekmek su pilav filan bırakıyorum yeniliyorum kaplarını ..

Ne alaka? Gayet açıklayıcı anlatıyorum

O senin kanaatin.

Baban ne söylese sonuna, der gibi.. diye iliştirmişsin.
Bugun 4 yaşında oğlumu aradım ne yedin diye sordum, saydı tek tek.
Olağan ve sıradan bir durumu çok sıra dışı bir şeymiş gibi yedirmeye çalışmanın anlamı yok.
17 yaşında bir kız
Babasıyla aynı tabakta yemek yemeği ret eder bir kere.
Bu iradeye sahip olabilmeli.
Ne yedin diye sorulduğunda kahvaltı ettim, yumurta bitti, evde bir şey kalmadı baba diyebilecek
kapasite de olmalı. Dediğim gibi 6 yaş grubundan çıkalı çok oldu.
Dürüm aldı doymadım. Bir mutfakta 1 paket makarna dahi olmayışı aklımın alabildiği bir şey değil.
Üstelik fakiriz de demedin zaten baban memur.
Baba günlük 7 lira cep harçlığı veriyor
Her gün dışarıdan yemek getiriyor, evde internet bağlı istediğin gibi takılıyorsun.
Baba cimri, kızımız aç.

Kusura bakma bu kadar tutarsızlık içerisin de yine de gerçek olma ihtimaline karşı
tavsiyem aynen geçerli.
Psikolog.

Peki bu kadar tavsiyeden ders cikarip ne napmayi planliyorsun?Mesela bugun 7 liraya ne aldin?Hamburger?

Bencede hamburger yerine marketten biseler al ekmek arasi gotur.. evde hicmi peynir zeytin donates olmaz? Yumurta tereyag olmaz? Gariplik var senaryoda ama..

Siz psikoloğa gidin. İnanmıyorsanız yazmayın zaten sinir hoplatmayın.

Off tamam babama söylicem istediğim şeylerden yicem. Utanmıcam. ........

Hafta sonu dışarı çıktığım için param kalmadı. Bu hafta bir tane simit yiyorum. Çok acıktığı için de yemek yicem evde. Babam yemek alıcam diyordu inşallah almıştır

Hafta sonu dışarı çıktığım için param kalmadı. Bu hafta bir tane simit yiyorum. Çok acıktığı için de yemek yicem evde. Babam yemek alıcam diyordu inşallah almıştır
Baban benim babama benziyor. O da kendisi acıkmayınca bir şey getirmezdi eve. Bizde fakir değildik. Babam resmi bir kurumda müdürdü üstelik. Ama kendisine aşırı cömert olup, eşi ve çocuklarına cimriydi. Yemek konusunda bize hainlik yapardı. Annem bu yüzden evde yapabileceği bir iş buldu. Bizi ona muhtaç etmedi. Seni anlıyorum, bazı insanlar utangaç olabilir. Bende utangaçtım. Babamın yanında yemek yemeğe bile çekinirdim. Herkes yüksek bir özgüvenle doğacak diye bir kaide yok. Ama çaba göstermelisin.

Canım
benim anlamadigim baban çalisiyorsa
eve 1 peynir ,zeytin ,yumurta, patates, soğan almiyorsa kazandığı parayı ne yapıyor
anlattiklarin çok inandirici değil gerçekten
eğer tüm bunlar dogruysada
günlük 7 liradan ayda 200 lira para yapar git markete yap alişverisini bimdende hamburger köftesi ve ekmeği al
günlük
5 lira okulda hamburgere vereceğine evde kendin yap çok çok ucuza gelir

artık çok uzadı bence yok utangacim,cekingenim ,açım ,cirkinlestim, zayifladim, çöktum ,eğer hiç memnun değilsen hayatından git çocuk Esirgeme yurdunda kal devlet sahip çıksın sana

Yahu bütün sayfaları tek tek okudum.
Herkes babaya yüklenmiş...
Adam cimri olsa hergün dışarıdan yemek dürüm vs. alır mı? Günlük 7tl harçlık verir mi ?
Ben babanın cimri olduğunu düşünmüyorum zira hergün dışarıdan yemek alana kadar, malzeme alıp evde yiyelim demesi lazımdı cimri olsa.
Konu sahibi sende biraz gözünü aç yahu babana bile doymadım diyemiyorsan vallahi aç kalırsın bu hayatta . Yavaş yavaş alıştır kendini. Anlıyorum annenden ayrısın ama babalar anne kadar anlayamaz bazen çocukları. Anneler bi bakışta anlar açmı tokmu. O yüzden aynı şeyleri babandan bekleme. Doymadım bişeyler yapalım mı baba de mesela. Birde sürekli babanın cümlelerine bi anlam yükleme. Belki sen öyle düşündüğün için babanın her davranışı gözüne batıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…