evde yemek yok

Annesinin yanında daha.iyi yiyormuş ama babasının yanına gelmiş.Yani çaresiz de değil demekki.Ayrıca babasının yedin mi diye sormasından nasıl anlam çıkarıyor çözemedim.Adam sanki,Aman Allahım,yoksa YEDİN Mİ diyor.Eşim de ben olmayınca sorar çocuklara,yediniz mi diye,aç durmayın anlamında

Annesinin yanında daha.iyi yiyormuş ama babasının yanına gelmiş.Yani çaresiz de değil demekki.Ayrıca babasının yedin mi diye sormasından nasıl anlam çıkarıyor çözemedim.Adam sanki,Aman Allahım,yoksa YEDİN Mİ diyor.Eşim de ben olmayınca sorar çocuklara,yediniz mi diye,aç durmayın anlamında

Hafta sonu iki yumurta kaynatıyoruz bunu kesiyor yiyoruz 3 4 dilim anca yiyorum ben onla doymuyorum. 2 tam yumurtayla doyarım ben bide büyük kesilmiş bana ait peynirle ama babamla ortak yiyoruz o doyuyor herhalde ben doymuyourm hafta sonu kahvaltılarından

Lise sondaylen haftalık 5lira harçlığım vardı bitmesin diye harcamaya kıyamazdım hatta onu sonra ki haftaya kadar sakladığım olurdu... o paranın içine yazılı sınav paralarım da dahildi.

Haftalık 35 lirayla doymuyorsanız gercekten ben bu işe şaşarım, al 300 gr peynir 300 gr zeytin koy odana acıktıkça ye. Koskoca kızsın açım diye dert yanıyorsun bi yumurta kırma becerin yok. Bunu kızsın becermek yapmak zorundasın diye demiyorum ama kendi kendini idare edecek kabiliyete sahip değilsen istersen en güzel okullarda, en iyi üniversitelerde oku, en iyi işe sahip ol, gene aç kalırsın sen.

Öyle mi ben yumurta kıramıyorum demiyorum yemeye çekiniyorum

TAtlim sen bizimle neden paylaştın bunu
her soyledigimize bi cevabın var hiç bir öneriyi kabul etmiyorsun
Sen sadece dalga geciyorsun bizimle

Gerekli kişilere güzel cevaplar yazdım siz hep olumsuz düşünüyorsanız sizin algınız o da

Keşke okumasaydım içim cız etti..
Annen nerede bu arada? Baya pintiymiş ya..

Gerekli kişilere güzel cevaplar yazdım siz hep olumsuz düşünüyorsanız sizin algınız o da

Haftalık paramı okulda harcıyorum hergün 7 lira yanı okulda bir hamburger 5 lira 4 liralık ta var

Babana okuldaki şeylere zam geldiğini paranın yetmediğini söyle. Biraz daha fazla versin onunla da buzdolabına koymaya gerek olmayan şeyler al acıkınca atıştırmak için. Yalan ama sen de hayatını idame ettirmek zorundasın yapacak bir şey yok..

Daha Öner'i istemiyorum güzel cevaplar aldım ve uygulayacağım. Birkaç kişi anlamış sorumu. Diğerleri trolsun yalancı. Yumurta kıramıyor. Babasının gömleğindeki dürmeye üşeniyor demiş onlara sözüm Yok yanlış anlamışlar onlar yazmasın moralim bozuluyor

Bir vakit forumda esmaeslem isimli bir üye vardı, bana onu anımsattın...
Kocaman kızsın, çocuk değilsin, evde ne varsa ye karşındaki baban, gereksiz alınganlık yapıyorsun, ayrıca bir şeyler pişirebilecek yaştasın, okulda hazır yemek yerine evde basit bir şeyler yapabilirsin, bu kadar dert olacak bir şey yok, abartıyorsun.

Babam da yer o makarnadan.... o kendisinininde yemeyeceği şeye kolay kolay para vermez

Babana bir anda "buzdolabında kenarda köşede hiç bir şey yok sen yokken acıkıyorum her şeyi taneyle gıdım gıdım almak zorunda mısın?" diye sorsan ne cevap verir..
Biraz çıkıntılık yapmanın vakti gelmiş bence.

Sana "yemek yapamazsın" dediğinde "nereden biliyorsun hiç denettirmedin ki?" diye cevap ver. "internette dolu tarif var herkes yemek yapabilir" de..
Bu kadar kurma kafanda. Bir defa istediğini yaptırırsan devamı gelir. "Evimizde düzen yok" de babana..
Arada bir tatlı tatlı sitem et böyle. Kulağına girsin şikayetçi olduğun..

Daha önce babanla yaşamadığın için belki utanma durumu normaldir, bir de daha önceki konular da hep maddiyatla ilgili olunca şunu düşündüm gerçekten bizim ülkede insanlar birbirine maddi yük gibi bakıyorlar, çocuk yük çalışmayan eş yük misafir yük bu sebeptende kimsenin evinde yuvasında huzur yok. Benim babam misafir yemek yiyeceği için eve çağırmazdı kimseyi, komşuya bir tabak çıkarmamı istemezdi. Kimseye ölünceye kadar bakmaya gerek yok elbette ama yani bir tabak yemeği paylaşamayacak insan ne kadar nankör, sanki kendisine verilen nimeti kendisi mi yarattı?
Konu sahibi sana tavsiyem belki evde yumurta kırar makarna pişirirsin baban buna karışır mı? Saysa bile karnım acıktı diyeceksin, annen bu sebeple mi ayrıldı babandan? Dışardan yemek bana pahalı olur gibi geliyor, evde bir pilav salata falan yapmayı öğrensen daha iyi gibi. Ben babam da üvey annem de işte olduğunda eve gelip çorba fasulye pilav gibi yemekler yapardım, hepsini bilmesem de 16 yaşından sonra öğrendim. Denemeden bilemezsin yapamazsın dese de sen basit olanlardan başla, zaten internette tarif çok. Ben hala bilmediklerime açıp bakarım. Bulgur pilavı cacık mesela hem uygun hem de kolay. Baban da yesin senle ama söyle ayrı tabaktan yiyelim baba diye. Bulaşıkları çamaşırları sen mi yıkıyorsun? Baban yapıyorsa o konuda da yardım et, belki bulaşık çıkacak diye öyle yiyelim diyordur.

Sizin adiniza uzuldum..
Babam uzun yillar sehir disinda clisti. Birgun ' lokantada guzel bir yemek yedigimde acaba cocuklarim ne yiyiyor keske burda olasalar diye dusunuyorum bogazima diziliyor ' dedigini hatirlarim... Allah razi olsun ondan.
Tabi her baba da bir degil anne de bir degil. Neler neler gorrup duyuyoruz..
Ama konu sahibi babasina karsi yeterince acik degil. Belki soylese adam da ona gore davranacak...

Buraya konu aciyorsan gelecek her yoruma açık olmalısın. X yazsın,y yazmasin gibi bir seçeneğin yok.
Kimse yaşadığin seyi gözünde canlandiramadi. Çünkü gerçeklik payı yok. Herkes diyor ki harçlığını biriktir,marketten alışveriş yap. Biriktiremem simit,hamburger alıyorum diyosun. Biraz öncede harcliklarimi biriktirdim,35 lirayla çarşıya çıktım yazmışsın. Madem biriktirebiliyosun neden insanların önerilerine bahane buluyorsun ? 1 hafta boyunca tüm gün nasıl aç kaldın ? Cok tutarsizsin. Burda kimse seni tanımıyor. Haliyle kimse senin kötülüğünü istemiyor.Gerçek çözümler istiyorsan kendini daha anlasilir ifade et,daha tutarli ol olur mu ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…