Evdeki hesap

MONNA

Dilini ısır dilini :)
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2012
2.413
2.879
358
Kızlar özellikle çalışan bayanlara soruyorum.ev hanımlarının da cevaplarını almak isterim tabi ki.
Evde hesabı ,harcamaları,faturaları vs nasıl hallediyorsunuz?Eşinizle görev paylaşımı mı yaptınız,paralar sizde mi toplanıyor,ortak havuz mu oluşturdunuz ?

BEN BU AYDAN SONRA BÜTÜN PARALARIMI KENARA KOYUCAM EŞİM HALLETSİN HARCAMALARI GEÇEN AY SEKİZ YÜZ TL KOYDUM KENARA BU AYDA AYNISI YAPICAM YÜZ TL DE GÜNÜM VAR ONA VERİYORUM YÜZ TL DE ANNEME VERİYORUM ELİME 30 TL 40 TL BİŞİ KALIYO ONUDA EVE GÖTÜRMEDEN HARCIYORUM

EŞİMİN MAAŞINI DA HEM YİCEZ HEM FATURA KİRA FALAN YAPICAZ BİŞİLER

Evli değilim ama ortak olmasından yanayım.
Benim sevgilim biraz savurgan paranın kilit noktası ben olurum sanırım..

Paralar birlesince bilinçsiz bir koca varsa karsida ne oldugunu anlamıyorsun. Borç bitmediği gibi sendeki parada püf oluyor. İpleri eline al. O maasini sana versin sen hallet. Niye hep kadın kocaya verir bunu da anlamam!

Harcamamız gelirimiz giderimiz ortak. Eşim faturaları ve kirayı ödüyor. Ben de her ay maaşımla önce kredi kartlarımı ödüyorum. Sonra sağa sola yapmam gereken bir iki eft var onları yapıyorum kalanını da eşime yolluyorum. Eşim de ortak olan borçları ödeyip kalanını da dolar hesabımız var oraya atıyor.
Ama bu kişiden kişiye değişir. Daha sabah bir konu vardı yalan söyleyen eşlerle ilgili. çiftler birbirine açık olduğu sürece bu şekilde olur.

Ya benim konularımı okuyanlar bilir.nelere ne kadar ödemeler yapıyorum.ona rağmen kenara koyalım diyorum.eşime söyledim her ay ikimizde belirli bi para koyalım biriksin.tamam diyor.sonra bi bakıyorum konuştuğumuz 500 se 300 veriyor bu kadar kaldı diye.ben de çıldırıyorum dedim ki parayı bana ver,ben de toplansın.YOK olmazmış öyle şey.harçlık alır gibi para mı alacakmış

Bizim de ortak harcamalarımız. Ben maaşımı çekip eşime veriyorum. Ortak hesaptan faturalar, kredi kartları vb. ödemeler yapılıyor. İhtiyacım oldukça istediğim miktarı bana veriyor, hatta fazla fazla veriyor. İki aylık evliyiz ve gezmelere doyamadık bu yüzden birikim yapamıyoruz. Kurban bayramından sonra biriktirmeye niyetliyiz.

Yastigin icine baktinmi?

bakmadığım yerkalmadı evi komple indirdim. . koyarkende eşime ben unutursam burada dedim meğer bakmamış nereye koydğu. . hiç aklıma gelmiyoryahu. . o kadar dua okudumki anlatamam yok ama 1 aydır görünmüyo maaş. . bu hafta sonu yine kurcaliyim evi. gece aniden bi yer geliyor aklıma gidip bakıyorum yok

Bizde de eşim faturaları öder,kira yok çok şükür.ben kredi ve kart borçlarımı öderim.ev alışverişi kim denk gelirse o yapar.dışarı harcama,yemeklerimizi genelde ben öderim.ama birikime gelince yok

İki aylık evliyim bu sürece kadar kira ve faturaları bnm maaş hesabımdan öderdik. kalan para hesabımda dururdu. onun maaşıylada evin ihtiyaçlarını vs hallediyorduk.

Gezmelere doymayın zaten. Daha iki ay olmuş. Gezin tozun eğlenin.

Ödemeleri ben takip ediyorum.. İkisi de bankaya yatiyor.. Zaten borctan harçtan pek bisi kalmiyo yemeye. Eşimin de sağolsun öyle sağa sola borç yapma gibi bir aliskanligi yok.

Ben şuanda çalışmıyorum, mezun olur olmaz evlendim, herhangi bir işe girmek istemiyorum, iyi bir iş için bekliyorum :) Haliyle eşimin maaşıyla geçiniyoruz. Eşim maaşı alıp bana getirir, hesabımıza yatırırız. Ben faturaları,kirayı, kredileri, kredi kartını vs öderim. Sonra söylerim şu kadar paramız kaldı diye, alışverişe gidince artık ordan harcıyoruz (kredi kartımız var ama artık kullanmama kararı aldım). Ay sonunda para artınca o parayı başka hesaba yatırıyoruz. SOnra yeni baştan... Yeni evli ve borçlarımız olduğu için çok birikim olmuyor. Ben işe girincede aynı şekil devam edeceğiz, benim maaşımı olduğu gibi hesapta biriktireceğiz (bunu da ben talep ettim, eşime kalsa senin maaşın ben hiç sormam bile diyor ama olmaz evlilikte senin benim olmaz, herşey ortak). Herşeyimiz ortak yani, gelir gider ne varsa...

Kocan almis olmasin

maaş yatar, benden kesilecek kredi kesildi mi kalan paranın büyük çoğunluğunu eşime havale ederim. faturalar, kira, kredi kartları, kısaca borçlar ödenir. kalan para çok az,hatta bazen yok. ben aylık 200 e yakın harcarım. bunun içinde kuaför masrafım, bazen dışardan yemelerim vs var. azaltmaya çalışıyorum arada bu masrafı.
özetle, paralar ortaya koyulup oradan harcanıyor.

Benzer bir düzenimiz var. Bazı borclari ben öderim, bazılarını o. Maaşlarımız kendi hesaplarımızda durur ama kimin ihtiyacı varsa ötekinin hesabından çekilir. Birbirimize güveniriz ve paranın hesabını sormayız asla.

bız heray oturur plan yaparız suraya su kadar buraya bu kadar dıye eksıklıklerımız yanlısımız varsada boylelıkle cıkar ortaya guzelde bır aylık odeme cızelgesı yaparız paralar bende toplanır esım aldıgı gıbı getırır bende maas aldım mıydı hooppp borclara... esımın kendı ısı oyuzden ne zaman ne kadar gelıcek bılemıyoruz beklenmedık kazanclar oldumu hoooooppppppp nereye? denıze tatıle gencız eglenmek bızımde hakkımız oh beee

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…