- 11 Ocak 2012
- 10.411
- 2.199
- 248
Merhaba ben çok çiçek seven hatta çiçek hastası biriyim desem yeridir ama bu sıralar pek çiçeklerimle ilgilenemez oldum menekşelerim azaldı biraz, ama bahar gelince yine bi çiçek aşkım coşar
Canım sıklamen yumruları olan yani toprağın altında patates gibi olan yumrularla çoğaltılıyor, keşke yakın olsaydık da biraz da ben alsaydım sıklameninden
Aleyküm selam
Canım vitamin bazen veriyorum öyle sürekli değil. Erkan Şamcı' nın çiçek coşturanından kullanmıştım bir ara ama menekşeler yeterli güneş ışığı alıp çok fazla su vermedikçe mükemmel büyüyorlar.
Canım mutlaka çiçeğinde farklı bir şey yapmışsındır da solmuştur. yoksa sararıp solanları kesmen ona zara vermez. Acaba çok su mu verdin, ben çiçeklerimi genelde hep bu yüzden kaybederim, su konusunda hep bonkör davranıyorum ama olan çiçeklerime oluyor. sıklamen soğuğu sever biliyosun de mi , acaba sıcak bir ortama mı koydun? inşallah toparlar kendini.canım öncelikle sorumu cevapladığın için çok teşekkür ederim...
epeydir bekliyorum kimse cevap yazmadı, bende ne yapacağımı bilemedim...
sıklemenim çok güzeldi.. çok da özenli bakıyordum... ama şu birkaç gündür çiçeğime bi haller oldu... yapraklar saldı kendini saksıdan aşağı salındı yaprakları cansızlaştı.. çiçekleri çok ve gürdü.. şimdi iki yada üç çiçeği var yada yok gibi...
sanırım çiçeğim ölecek
ya ben çok özenle baktığım halde niye böyle oldu?
solmuş çiçekleri ve kuru yaprakları makasla sürekli kesip atardım... düzenli suyunu veririm... acaba solan çiçekleri hiç ellemese miydim? küstümü acaba....
napsam da kurtarsam çiçeğimi, ne olur bi yöntem biliyorsanız benide aydınlatın....
Canım mutlaka çiçeğinde farklı bir şey yapmışsındır da solmuştur. yoksa sararıp solanları kesmen ona zara vermez. Acaba çok su mu verdin, ben çiçeklerimi genelde hep bu yüzden kaybederim, su konusunda hep bonkör davranıyorum ama olan çiçeklerime oluyor. sıklamen soğuğu sever biliyosun de mi , acaba sıcak bir ortama mı koydun? inşallah toparlar kendini.
Canım çiçeğin ölecek olsaydı belli olurdu çoktan. Yumruları kesip ekersen tutar mı bilemiyorum ama sen kesmeden ek de garanti olsun, bahar gelince yeşersin yeniden inşallah.Çiçek büyüdükçe yumruları çoğalır zaten.
Merhaba kızlar, bende birkaç hafta önce çok sevdiğim bir arkadaşımın evinden aldığım bir çiçekle başladım bu sevgiye. şimdi heryer çiçek olsun istiyorum , beğendiğim çiçeklerin dallarından kırıp kırıp dikiyorum evime. ayyy onlara baktıkça içime sevinç geliyor ne acayip bir his yaaa
bu çiçeğin adı yaprak güzeliymiş araştırdım internetten. evde büyüyüğü var, dalından kırıp bir tanede işyerime getirmek için diktim. buda onun yavrusu oluyor. evdekileride akşam çekerim yarın siteye eklerim.
Eki Görüntüle 1399365
bu benim en sevdiğim "yaprak güzeli" çiçeğim. kırıp kırıp dikin tutuyor.
ayy çok tatlılar canım yaa, sevgiyle büyüt inşallah...
ya bu çiçeğe ismini veren nekadar doğru isim vermiş, gerçekten yaprağı güzel yani
çiçeklerin çok sağlıklı görünüyor... birde ben saksılara çok önem veririm ve saksıların muhteşem.. özenli biri olduğun çok belli.. umarım koca koca çiçekler olurlar...
Canım benim merhaba, çok teşekkür ederim güzel yorumların için. Bende saksılara çok önem veriyorum, çiçeğin bile havasını değiştiriyor. bauhaus varsa yakınlarında mutlaka git derim, çok çok daha güzel ve çeşitli saksılar gördüm, hepsinde aklım kaldı. bu arada istanbuldaysan sana yaprak güzeli çiçeğinn dalından kırıp, güzelce koliye yerleştirip gönderebilirim eğer istersen. Çiçek arkadaşı oluruz bu vesile ilebi bulabilsem dikecem bu çiçeği bende çok seviyorum ama çevremde kimsede yok
çiçekçiden alıp hazırca koymak da hiç hoşuma gitmiyor.. kendim ekip cansuyu verip filizlendiğini görmek isterim :)
Canım benim merhaba, çok teşekkür ederim güzel yorumların için. Bende saksılara çok önem veriyorum, çiçeğin bile havasını değiştiriyor. bauhaus varsa yakınlarında mutlaka git derim, çok çok daha güzel ve çeşitli saksılar gördüm, hepsinde aklım kaldı. bu arada istanbuldaysan sana yaprak güzeli çiçeğinn dalından kırıp, güzelce koliye yerleştirip gönderebilirim eğer istersen. Çiçek arkadaşı oluruz bu vesile ile
cnm merhaba çiçeklerin çok güzellllllllllEki Görüntüle 1399373
Buda kayınvalidemin verdiği Mum Çiçeği. En alttaki 2 yaprağı vermişti yazın, diğer
bu çiçekten bnmde varrr yazın güneşte çok güzel oluyorlar yaprakları kıpkırmızı oluyo adını senden öğrendimMerhaba kızlar, bende birkaç hafta önce çok sevdiğim bir arkadaşımın evinden aldığım bir çiçekle başladım bu sevgiye. şimdi heryer çiçek olsun istiyorum , beğendiğim çiçeklerin dallarından kırıp kırıp dikiyorum evime. ayyy onlara baktıkça içime sevinç geliyor ne acayip bir his yaaa
bu çiçeğin adı yaprak güzeliymiş araştırdım internetten. evde büyüyüğü var, dalından kırıp bir tanede işyerime getirmek için diktim. buda onun yavrusu oluyor. evdekileride akşam çekerim yarın siteye eklerim.
bende çok severim çiçekleri cnm yazın maydonoz biber bile ekiyomslm kızlar bu topik yeniden canlansa ve yeni yeni çiçekseverleri görsek ne güzel olur :)
bende son iki aydır çiçek yetiştirmeye başladım, önceki evim güneş almıyordu ve pencere pervazlarım çok dar olduğu için çiçek yetiştirme imkanım olmadı hiç... bu evime taşınınca uzun zamandır arzuladığım saksı çiçeği hayalimi gerçekleştirdim şükür :) bir tane büyük salon çiçeği, bir tane sıklemen, iki tane menekşe iki tane yeni ekilmiş kaktüs ve bir tane de siyah süs biberim var
hepsini de çok seviyorum severek ilgileniyorum... size bir sorum var yalnız, sıklemenim baya büyüdü ve ben onu çoğaltmak istiyorum... görünürde dalı yok.. sanırım dalından çoğalmıyor.. kökten çoğalıyor sanırım... nasıl yapacağım konusunda beni bilgilendirirseniz çok mutlu olurum... bu arada menekşelerimi de çoğaltmak istiyorum inşallah, sizin sayenizde menekşenin önce suya ıslatarak çoğalatılacağını öğrendim
çok faydalı bir topik olmuş...
Ayy resimlerini paylaşırmısın çok merak ettim canIm. Yenimi geldi çiçekler geçen perşembe mi?bu çiçekten bnmde varrr yazın güneşte çok güzel oluyorlar yaprakları kıpkırmızı oluyo adını senden öğrendim
çok arsız hemen kökleniyo geçen 3 tane köklendirip komşularımıza verdim
a 101 e çok güzel çiçekler gelmiş ordan aldım 3 kalanşi sanırım birde bodur karanfil
evet cnm yeni gelmiş yakınında 101 varsa hmn git göz at fiyatlarıda çok uygunAyy resimlerini paylaşırmısın çok merak ettim canIm. Yenimi geldi çiçekler geçen perşembe mi?
bende çok severim çiçekleri cnm yazın maydonoz biber bile ekiyom
bnde ilk defa menekşeyi yaprağından köklendirdim ekmeye hazır gibi inşallah ekince ölmez diye bekletiyom
evet cnm yeni gelmiş yakınında 101 varsa hmn git göz at fiyatlarıda çok uygun
becerebilirsem foto atarımmm :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?