Bahçe Bakımı ve Çiçekler Evdeki saksı çiçeklerimizi gösterelim mi?

canım öncelikle sorumu cevapladığın için çok teşekkür ederim...
epeydir bekliyorum kimse cevap yazmadı, bende ne yapacağımı bilemedim...
sıklemenim çok güzeldi.. çok da özenli bakıyordum... ama şu birkaç gündür çiçeğime bi haller oldu... yapraklar saldı kendini saksıdan aşağı salındı yaprakları cansızlaştı.. çiçekleri çok ve gürdü.. şimdi iki yada üç çiçeği var yada yok gibi...
sanırım çiçeğim ölecek
ya ben çok özenle baktığım halde niye böyle oldu?
solmuş çiçekleri ve kuru yaprakları makasla sürekli kesip atardım... düzenli suyunu veririm... acaba solan çiçekleri hiç ellemese miydim? küstümü acaba....
napsam da kurtarsam çiçeğimi, ne olur bi yöntem biliyorsanız benide aydınlatın....

Canım mutlaka çiçeğinde farklı bir şey yapmışsındır da solmuştur. yoksa sararıp solanları kesmen ona zara vermez. Acaba çok su mu verdin, ben çiçeklerimi genelde hep bu yüzden kaybederim, su konusunda hep bonkör davranıyorum ama olan çiçeklerime oluyor. sıklamen soğuğu sever biliyosun de mi , acaba sıcak bir ortama mı koydun? inşallah toparlar kendini.

canım evim sobalı.. haliyle kaloriferli evler gibi standart ısıda değil.. ilk soba yandığında malum sıcaklık yükseliyor.. ondan mı oldu acaba ?
iki gün önce herşeyi göze alıp çiçeğimi çıkardım saksıdan, toprağını değiştirdim, kökünde bir tane minik bir yumru var.. daha önce bilmiyordum... yumrunun kenarındaki dalın biri çok cansızlaşmış koptu kopacaktı...
bende o dalı kırdım.. çiçeğin yoğun ve yorgun dalları belliydi.. onları da kestim... tekrar saksıya diktim güzelce.. çok azcık da can suyu verdim... ölür ama inşallah bi umut kurtarırım çiçeğimi dedim... iki gündür de annemdeydim, hep aklım çiçeğimdeydi.. ( çiçeklere karşı çok ilgim var )
bugün akşam evime geldim hemen baktım çiçeğime gayet canlı görünüyor.. sanırım tutmuş tekrardan... iki gün içinde ölseydi belli olurdu dimi???
biraz neşem yerine geldi ama tabiki çiçeğim baya sade ve çelimsiz.. o güzelim yapraklar çiekler yok.. ama zamanla gürleşir inşallah...
bu arada sormayı unutmuştum, çiçeğin kökündeki yumrudan çoğaltılır demiştiniz ya, işte kökünde tek bir tane yumru var... başka yok... o yumruyu bıçakla kesip de mi ekecem başka saksıya... yani kesince yumru çürümezmi?
yoksa başka yumrular mı oluşur da onlardan çoğaltılır?
çok soru sordum canım kusuruma bakma, ama yumrulu çiçek hiç yetiştirmemiştim... sadece menekşelerim ve salon çiçeklerim vardı.... o yüzden yumrulular hakkında pek bilgim ve tecrübem yok açıkçası...

Canım çiçeğin ölecek olsaydı belli olurdu çoktan. Yumruları kesip ekersen tutar mı bilemiyorum ama sen kesmeden ek de garanti olsun, bahar gelince yeşersin yeniden inşallah.Çiçek büyüdükçe yumruları çoğalır zaten.

sağol canım çok teşekkür ederim ilgin için... dediğin gibi yaptım.. şimdilik canlı gibi ama inşallah ölmez.. resimleyip ekleyeceğim inşallah buraya...

Merhaba kızlar, bende birkaç hafta önce çok sevdiğim bir arkadaşımın evinden aldığım bir çiçekle başladım bu sevgiye. şimdi heryer çiçek olsun istiyorum , beğendiğim çiçeklerin dallarından kırıp kırıp dikiyorum evime. ayyy onlara baktıkça içime sevinç geliyor ne acayip bir his yaaa
bu çiçeğin adı yaprak güzeliymiş araştırdım internetten. evde büyüyüğü var, dalından kırıp bir tanede işyerime getirmek için diktim. buda onun yavrusu oluyor. evdekileride akşam çekerim yarın siteye eklerim.

Eklentiler

• yaprak_guzeli.webp
    33,4 KB · Görüntüleme: 173

saksılar bauhaustan 9,90 TL.
Çiçekler ise birini bir hastanenin koridorunda duran çiçekten bir dal kopardım (yeşil yapraklı olanı)
Dİğer beyazlı yeşilli olanı ise annemin salon çiçeğinden koparıp diktim.

ayy çok tatlılar canım yaa, sevgiyle büyüt inşallah...
ya bu çiçeğe ismini veren nekadar doğru isim vermiş, gerçekten yaprağı güzel yani
çiçeklerin çok sağlıklı görünüyor... birde ben saksılara çok önem veririm ve saksıların muhteşem.. özenli biri olduğun çok belli.. umarım koca koca çiçekler olurlar...

Eki Görüntüle 1399365
bu benim en sevdiğim "yaprak güzeli" çiçeğim. kırıp kırıp dikin tutuyor.

bi bulabilsem dikecem bu çiçeği bende çok seviyorum ama çevremde kimsede yok
çiçekçiden alıp hazırca koymak da hiç hoşuma gitmiyor.. kendim ekip cansuyu verip filizlendiğini görmek isterim :)

bi bulabilsem dikecem bu çiçeği bende çok seviyorum ama çevremde kimsede yok
çiçekçiden alıp hazırca koymak da hiç hoşuma gitmiyor.. kendim ekip cansuyu verip filizlendiğini görmek isterim :)
Canım benim merhaba, çok teşekkür ederim güzel yorumların için. Bende saksılara çok önem veriyorum, çiçeğin bile havasını değiştiriyor. bauhaus varsa yakınlarında mutlaka git derim, çok çok daha güzel ve çeşitli saksılar gördüm, hepsinde aklım kaldı. bu arada istanbuldaysan sana yaprak güzeli çiçeğinn dalından kırıp, güzelce koliye yerleştirip gönderebilirim eğer istersen. Çiçek arkadaşı oluruz bu vesile ile

canım benim yaaa ne güzel bir kalbe sahipsin öyle
çok teşekkür ederim çok incesin... ama maalesef istanbulda değilim.. düşünmen bile beni çok meutlu etti canım
benim saksıları eşim topluca alıp getirdi, malum erkekler de böyle ince işlerden pek anlamazlar
o yüzden sıradan saksı oldu benimkiler... şimdilik ektim bakalım çoğu yeni ekildi fidecik daha
biraz tutsun filizlensinler inşallah, burda koçtaş var ordan güzel saksılar alırım..saksı gerçekten çiçeği çok deişik formlara sokabiliyor...mesela şu resimdeki çiçeklerin ikisi de aynı çiçek ama saksılar ne kadar değiştirmiş..

Eki Görüntüle 1399373
Buda kayınvalidemin verdiği Mum Çiçeği. En alttaki 2 yaprağı vermişti yazın, diğer
cnm merhaba çiçeklerin çok güzellllllllll
saksılarında ayrı bi güzel
bi sorum olucak saksıların sanırım porselen altlarında tabağı varmı yani hava alıyomu
geçen bnde tekzende çok güzel saksılar gördüm fakat altlarında delik yok hava almazda çiçek büyümez diye düşündüm doğrumu acaba ???????

bu çiçekten bnmde varrr yazın güneşte çok güzel oluyorlar yaprakları kıpkırmızı oluyo adını senden öğrendim
çok arsız hemen kökleniyo geçen 3 tane köklendirip komşularımıza verdim
a 101 e çok güzel çiçekler gelmiş ordan aldım 3 kalanşi sanırım birde bodur karanfil

bende çok severim çiçekleri cnm yazın maydonoz biber bile ekiyom
bnde ilk defa menekşeyi yaprağından köklendirdim ekmeye hazır gibi inşallah ekince ölmez diye bekletiyom

Ayy resimlerini paylaşırmısın çok merak ettim canIm. Yenimi geldi çiçekler geçen perşembe mi?

bende çok severim çiçekleri cnm yazın maydonoz biber bile ekiyom
bnde ilk defa menekşeyi yaprağından köklendirdim ekmeye hazır gibi inşallah ekince ölmez diye bekletiyom

ayy canım nasıl köklendirdin menekşeni anlatırmısın, bende menekşe yapraklarından 10 tane falan ektim toprağa, tutacaklarmı çooook merak ediyorum, hergün sabah bakıyorum ama tık yok hala nerdeyse 1 ay olacak... ne zaman çıkacak yavrular....?

evet cnm yeni gelmiş yakınında 101 varsa hmn git göz at fiyatlarıda çok uygun
becerebilirsem foto atarımmm :)))

hemen a 101 e gitmeliyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…