- 2 Aralık 2012
- 1.278
- 679
- 248
İşte benim yeni çiçek köşem. Salonda tv ünitemin yanındaki boş duvara raf takıp onları dizdim. Tamda balkon kapısının yanı olduğu için bütün gün aydınlık ve güneşli oluyor. Inşallah yerlerini sever hepsi. Akşamları işten gelip, koltuğa oturup oraya bakmak bana mutluluk veriyor Eki Görüntüle 1411797
senide bekliyozzz cnm güzel çiçeklerinigerçekten çok özenlisin canım benim, az bile anlatmışım... maşallah diyorum başka bişey demiyorum...
ayyyyyy inanmıyorum yaaaaa
nekadar harika olmuş burası böyleeeeee, gözlerim şenlendi yeminle.. bu nasıl bir güzellik nasıl bir uyum.. sanki yapay çiçek gibi hepsi itinalı özenlii... raflara bittim zaten...
orda oturup çiçeklere baka baka kahve içmek ne keyifli olur
canım valla çok güzel olmuş eline sağlık... aman diyeyim nazar olmasın çiçeklerine, saksıların içine minik nazar boncuklarından koygerçekten harika olmuş.. benim rafım bukadar özenli değil... eşim yaptı, eski tv sehpasını değerlendirdi... benim evimde de boş alan olmadığı için mecburen pencereyi işgal ettik, ama olsun.. diğer pencere yetiyor zaten... her sabah kalktığımda o perdeyi açınca içime huzur doluyor, daha ne olsun
menekşelerimde bir yavrulasa, uçarım sevinçten...
bu arada diğer topik benim menekşe çeliklerimin olduğu topik canım, aşama aşama yazdım dileyen olursa faydalansın diye...
yaa bugün ne oldu biliyormusun, eczaneye ilaç almaya gitmiştik, eczacı bayanın öyle güzel çiçekleri varki, çeşit çeşit, yaprak güzeli, arapsaçı, sarkaçlı çiçek, parlak mustafa mı ne diyorlardıondan da var.. kaktüsler çeşit çeşit...
eşime dedim ki şu yaprak güzelinden bi tanecik dal istesene diyorum, yok ben isteyemem sen söyle diyor
bende utandım diyemedim ama gözüm kaldı yaa, keşke isteseydim pişman oldum eve gelince...
hmmm delik olmayınca çiçekler hava almayabilir cnm....Nilaycım kusura bakma atlamışım o soruyu. Saksılarımın hepsinin altı kapalı. Hiç delik yok.
Difenbahya nasıl bir çiçek merak ettim şimdi bakim netten. Malum yeni başladı benim çiçek tutkum daha acemiyim henüz.
bu arafa benimde 15 aylık bir kızım var ayy çok sevindim senle böyle ortak bir noktamız olmasına. Bugünlerde hasta çok öksürüyor çok hasta. Allahım şifa verir inşallah.
Çiçekleri soğandan ekmekte çok zevklidir ayy heyecanla beklemek filan negüzel. Bende alayım bulursam 1 tane deniyim bakim nasıl olacak
senide bekliyozzz cnm güzel çiçeklerini
bzm valide de arap saçı bende de yaprak güzeli var yakın olsak seve seve verirdim arap saçı çok arsız bildiğim kadarıyla ucundan kır ek hmn tutar minik bi parça olsa yeter keşke isteseydin
kızlar bu arada sanırım evlisiniz peki bebişleriniz varmı
bnm 1 yaşında bi yaramaz kızım vargeçen ay büyük difenbahyamı devirdi neyseki kazasız atlattık
yatak odamızın balkonunu yeni kapattık oraya ıvır zıvır değilde güzel bi botanik bahçe yapmayı düşünüyom
kızımın tam yaramazlık zmnı eline ne gelirse çekip atıyo
kızlar ben birde lale nergiz soğanı alıp ektim çimlenmeye başlamışlar bile soğanları çok ucuza aldım indirime girmişti
Gazelcim tüh yaaa keşke isteseydin zaten hayır demezdi bence. Ama insan çekiniyor işte... ben aslında evdeki şeyleri değerlendirmeyi çok severim yani yaşanmışlık olan mobilyaları severim. Onları beyaza boyayıp koydunmu harika olur. Onun için senin rafını merak ediyorum. 4 gözle tüm çiöeklerinin resimleri ni bekliyorum
bekliyoruzzzzzzzz sabırsızlıklacanım valla sorma yaa eşim dürttü durdu
kadın olmaz vermem derse ne olacak, boşver deyip durdu, o yüzden isteyemedim.. bazıları dal vermeyi sevmez, çiçeğine zararı olacağını düşünüyor sanırım.ama bilakis çiçeklerin dallarını hafiflettikçe kopardıkça gürleşir...
arapsaçı hemde nasıl kocamandı, saksının altına doğru kaplamış sanki saksı yok da yeşil bir top gibi görünüyordu masanın üzerinde
nasip değilmiş artık başka birinden bulursam bu sefer eşimi falan dinlemem
:) :)
benimde 4 yaşında bir oğlum var.. allah bağışlasın hepimizin yavrusunu...
bende 28 yaşındayım....
kapalı balkon tam çiçek yetiştirmeye uygundur canım, mutlaka yapmalısın...
çocuğun zaten zamanla sana o saksıları kaçıracak yer aratacak
amin cnm bnde 30 yaşındayım
evet sabırsızlıkla bekliyom balkonumu düzenlemeye
2 dir yaptı yavrum yaramaz kızım bnm
a 101 de lale ve sümbül soğanları vardı ama çok çabuk süresi geçiyor diye almamıştım, ms gibi de kokuyorlardı... keşke alsaymışım...
işte onlardan bnde aldım ilk 3 liraydı sonra indirime girdi keşke alsaydın bi dahakine artık soğanlar her sene çıkıyo eşimin aldığı bi sümbül var sanırım 3 senedir devamlı çıkıyo misss gibide kokarrrr
bir keresinde küpe çiçeği görmüştüm birinde, istedim vermedi
gerekçesi de küpe çiçeği çok nazlıdır küser açmaz birdaha demişti
çok da utanmıştım, o günden beri çok bayılsam da isteyemiyorum... ama içime yer etmiş demekki benden isteyen herkese dağıtıyorum seve seve.. şu ektiğim menekşe çeliklerini şimdiden arkadaşlarım kapıştılar, tutar tutmaz alacaz diye
canları sağolsun...
bnde hiç kıyamam bnm bildiğim küpeli hiçte nazlı değil var işte öyle cins insanlar
resimleri çektim canım ekleyecem birazdansizinkiler kadar güzel olmasalar da, eşimin aldığı saksılarla ancak bukadar oldu
canım benim günaydın, ben çiçekleri hergün sulamaya çok meraklı olduğum için deliksiz saksı aslında tam bana göre çünkü delikli oldumu alttan akıtıyorum illaki:) inşallah üstten aldıkları hava yeter onlara dualarım bu yönde :))hmmm delik olmayınca çiçekler hava almayabilir cnm....
difenbahya büyük yapraklı ve bakımı çok kolay bi bitki eşim doğum hediyesi almıştı bana kızım devirdi ucuz kurtuldu tam öldü derken ortadan yaprak verdi ben aydınlık salonlara çok yakıştırıyom evinde buna musait gibi :)
rabbim bağışlasın minik yavrunu inşallah iyileşir kuzucuk bu arada bnm kızımın adı sidelya
ben bu aralar can sıkıntısı mağlum havalar soğuk evden bi yere çıkamıyoz diye çiçeklere merak saldım çokta memnunum bu durumdan bnm soğanlarım patlamış bile onlar görünce sizede tavsiye etmek istedim....
terapi gibi
ayy desene ozaman insan bir kere reddedildimi hakkate sonra çekimser oluyor o konuda. bu arada arapsaçı çiçeğinide merak ettim baktım şimdi ayy çok sevimliymiş yaa mini mini ne tatlı şey öyle, hakkaten biyerden görsem benimde içim giderdi, bir dal almak için can atardım :) en kısa zamanda edineceğim bu arapsaçından göslerimi 4 açayım:)canım valla sorma yaa eşim dürttü durdu
kadın olmaz vermem derse ne olacak, boşver deyip durdu, o yüzden isteyemedim.. bazıları dal vermeyi sevmez, çiçeğine zararı olacağını düşünüyor sanırım.ama bilakis çiçeklerin dallarını hafiflettikçe kopardıkça gürleşir...
arapsaçı hemde nasıl kocamandı, saksının altına doğru kaplamış sanki saksı yok da yeşil bir top gibi görünüyordu masanın üzerinde
nasip değilmiş artık başka birinden bulursam bu sefer eşimi falan dinlemem
benimde 4 yaşında bir oğlum var.. allah bağışlasın hepimizin yavrusunu...
bende 28 yaşındayım....
kapalı balkon tam çiçek yetiştirmeye uygundur canım, mutlaka yapmalısın...
çocuğun zaten zamanla sana o saksıları kaçıracak yer aratacak
a 101 de lale ve sümbül soğanları vardı ama çok çabuk süresi geçiyor diye almamıştım, ms gibi de kokuyorlardı... keşke alsaymışım...
bir keresinde küpe çiçeği görmüştüm birinde, istedim vermedi
gerekçesi de küpe çiçeği çok nazlıdır küser açmaz birdaha demişti
çok da utanmıştım, o günden beri çok bayılsam da isteyemiyorum... ama içime yer etmiş demekki benden isteyen herkese dağıtıyorum seve seve.. şu ektiğim menekşe çeliklerini şimdiden arkadaşlarım kapıştılar, tutar tutmaz alacaz diye
canları sağolsun...
resimleri çektim canım ekleyecem birazdansizinkiler kadar güzel olmasalar da, eşimin aldığı saksılarla ancak bukadar oldu
ayyyyy maşallah 41 kere, nekadar güzel olmuş o raf öyle, sırasıylada dizmişsin, bence varya o çiçekler orda coşacak, dallarından artık seri üretime bile geçersin canım yaa mükemmel olmuş maşallahbunlarda benim güzellerim,.. rafı yeni yaptık eşimle, biraz idareten oldu ama çiçeklerimi koyacak başka yer bulamadığım için nimet gibi oldu bana... en üst raftakiler menekşe..
orta raftakiler, sağdan sola doğru kalanşo, siyah süs biberi, (adını bilmiyorum), ve bodur karanfil..
en alt rafta, menekşe çelikleri, salon çiçeği, ve sıklemen ( sıklemenim ölüyor galiba)
en sağdakiler de, biri kokulu karanfil yeni ektim inşallah tutar.. diğeri de salon çiçeği adını bilmiyorum...
bu arada orta raftaki kırmızı çiçek arkadaşımdan hediye.. ama adını bilemedik, netten de tam net bişey bulamadım.. bilen varmı ismini kızlar? cam güzeli'ne benziyor gibi, sizce?
canım benim günaydın, ben çiçekleri hergün sulamaya çok meraklı olduğum için deliksiz saksı aslında tam bana göre çünkü delikli oldumu alttan akıtıyorum illaki:) inşallah üstten aldıkları hava yeter onlara dualarım bu yönde :))
ayy maşallah yaa kızının adı nekadar güzel ve değişik. ve çok kibar ve söylenmesi çok hoş bir isimmiş, manası nedir acaba?
hakikaten çiçekler terapi gibiymiş, söylerdi herkeste inanmazdım, bende öyle kızım hasta olmasın diye pek çıkamıyorum evde sardım çiçeklere. iyikide sarmışım ne güzel oldu.
valla soğan dikip büyütmeyi öyle güzel anlattınki heveslendim. haftasonu çıkarsam dışarı mutlaka bakacağım.
ayyy en önemli konu: dün senin dediğin difenbahya çiçeğine baktım netten, çok güzel bir çiçek ama çok tehlikeli yaa
dalı filan kırıldığı zaman o kırılan yerden çiçeğin özsuyu çıkıyormuş bir miktar, o da değdiği yerde zehirlenme yapıyormuş Allah korusun. internette baya haberler var onunla ilgili. ben face de görmüştüm de ordan hatırladım dün bi baktım adı difembahya imiş. aman kuzum evde minik prensesin var çok dikkat et, iyiki saksı düştüğünde filan dlı malı kırılıp yavrucağın biyerine değmemiş. sen o balkon serası fikrini en kısa zamanda hayata geçirip onuda balkonda yüksek bir yere koy en iyisi.
ayy desene ozaman insan bir kere reddedildimi hakkate sonra çekimser oluyor o konuda. bu arada arapsaçı çiçeğinide merak ettim baktım şimdi ayy çok sevimliymiş yaa mini mini ne tatlı şey öyle, hakkaten biyerden görsem benimde içim giderdi, bir dal almak için can atardım :) en kısa zamanda edineceğim bu arapsaçından göslerimi 4 açayım:)
Oyy maşallah ne güzel 4 yaşında olmuş ağlun ALlah bağışlasın bizim daha çok yolumuz var nilayla desene :) daha 1 yaşında bizimkiler :) bende 31 yaşındayım 1 tane kızım var 3 kişilik bir aileyiz, istanbulda yaşıyorum. çalışıyorum. cumartesi pazar evdeyim. böyle bir hayatım var. çiçeklerimle mutluyum :)
ayyyyy maşallah 41 kere, nekadar güzel olmuş o raf öyle, sırasıylada dizmişsin, bence varya o çiçekler orda coşacak, dallarından artık seri üretime bile geçersin canım yaa mükemmel olmuş maşallahsen bana diyorsun ama sen benden de özenlisin, çiçekler boy sırasına dizilmiş, saksıların hepsi aynı renk, altındaki örtüye bayıldım zaten çok şirin olmuş, bir örtü dersin tüm havasını değiştiriyor yani koyulduğu yerin. bende evde başka bir çiçek köşesi daha yaptığımda bu kullandığın örtüden sereyim altına çok harika durmuş.
menekşelerinle başlıyorum, maşallah diyorum öncelikle nekadar sağlıklı görünüyorlar, yaprakları yukarı tukarı bakıyor, bazı menekşelerin yaprakları aşağı doğrudursaksıya yapışık vaziyette onlar pek ilgimi çekmiyor, ama seninki tam fit bir menekşe, ve beyaz çiçeklisini pek sık görmüyorum çok güzelmiş, hep gördüklerim ya mor yada pembeydi, beyaza bayıldım.
orta kattakilerin üzerinde hepsinde çiçekler var yaa ne güzel, şuanda bende hiç çiçekli bir bitki yok, birtek işyerimde olan bir saksıdaki ismini bilmediğim bir bitkimin sarı çiçekleri var. birazdan resim gönderirim belki adını bilirsiniz.
menekşe yapraklarını koyduğun şey ne güzel, anaokulu gibi olmuş, mini mini menekşeler yanyanainşallah en kısa zamanda seni sevindirecek şekilde gelişim gösterirler. bu ilgiye ve bakıma göstermemeleri mümkün değil zaten.
en alt raftaki menekşelerin yanındaki çiçeğin adı ne, yapraklarından tanır gibi oldum? ve en sağdaki mi ölüyor galiba dediğin? o biraz cansız görünüyor, bence bir dalını çıkartta suya koy istersen. ben dün yaprak güzelimi öyle yaptım, baktım canlanma belirtisi yok, hemen çıkarttım saksıdan bir dalını suya koydum, 5 dk sonra bi baktım yapraklar açıldı, çiçek dikleşti resmen şook oldum. çok sevindim. şimdi suda bekleteceği kök salana kadar, sonra dikicem.
Yüksek yere koyduysan sorun olmaz inşallah, Allah korusun çocuklarımızı inşallah. sen bile ona bakım filan yapacak olursan veya çürümüş dalı olup kırmak istersen ne olur ne olmaz direk elle temas ettirme peçete ile filan tut kır, korkarım ben :)evet o çiçek zehiliymiş cnım, bende de var ama yüksek biryere kaldırdım.. oğlum dokunmasın diye...
canım bu arada saksıların altında delik yoksa sen del mutlaka.. çiçek o delikten hem hava alır, hemde çiçeğe fazla gelen su ordan akar, çiçek ölmesin çürümesin diye alınmış bir önlem o delikler...
eline bi tornavida al, ocakta ısıt sonra bastınmı delinir hemen...altlarına tabak koyman lazım ama :)
çok teşekkür ederim canım beğenmene çok sevindim..
saksılarım eşimin sayesinde böyle uyduruk oldu :) ona sipariş etmiştim o esnada çıkamamıştım dışarı, maşallah oda toplamış gelmiş bunları
şimdilik bunlarda büyüsünler de zamanla değiştireceim.. seninkilere bayıldım,
beyaz menekşeyi babam hediye etti, yerini de sevdi sanırım coştu, inşallah hep böyle çiçekli kalır
menekşe çeliklerimi ektiğim kap kurabiye kabı :) aklıma geldi ekiverdim öyle, iyi de oldu, bi tutsalar sevinten uçarım heralde bekliyorum ama tık yok hala
en alttaki çiçeğin adını blmiyorum canım salon çiçeği diyorlar ama bi adı vardır muhakkak, onu da yeni ektim arkadaştan dal getirdim..
sıklemen evet ölüyor sanırım,
aldığımda çok güzeldi çiçekleri pembe ve çok cezbediciydi ama soldu gitti, bende dalından ekmek istedim ama dalından ekilmezmiş.. kökünde yumrusu var, dal üretmiyor
sadece tohumdan üretiliyormuş... ölecek sanırım kurtuluşu yok gibi
senin sarı çiçeği bende bilemedim canım yaa,ama çok tatlıymış çok şirinmiş
bende merak ettim ismi ne acaba?
bu arada mum çiçeğinde çok canlı duruyor, o çiçek açsın da gör kokusu bütün iş yerine dağılır
çiçekleri de çok güzel olur onun... ama çok da nazar olur canım haberin olsun.. kv de de vardı, bir gece önce saksı çiçekten görünmezken, sabah bi baktık bütün çiçekler yere dökülmüş.. akşam misafir gelmişti kadınlar çok beğenmişti.. nazar oldu resmen yaa
Yüksek yere koyduysan sorun olmaz inşallah, Allah korusun çocuklarımızı inşallah. sen bile ona bakım filan yapacak olursan veya çürümüş dalı olup kırmak istersen ne olur ne olmaz direk elle temas ettirme peçete ile filan tut kır, korkarım ben :)
Şimdi benim saksılar porselen yani öyle tornavida ile delinecek cinsten değilbakalım gidişat nasıl olacak, olmazsa ona göre bir çözüm bulmaya çalışacağım, inşallah gerek kalmaz. ama bundan sonraki saksılarımı alırken delikli olmasına dikkat edeceğim.
Saksıların ayrıca hiç uyumsuz değil, tabiki herşeyin beyazı açık rengi insana daha hoş geliyor ama aslında saksı dediğin toprak rengi olur, adamcağız doğru almış
kurabiye kabı fikrin harika yaa, bayıldım yani. nazar mevzusuna inanırım zaten Peyganber efendimiz s.a.v. bile demiş "nazar deveyi tencereye sokar" diye. yani eritip bitirir. ALlahım hepimizi ve herşeyimizi nazarlardan korusun inşallah. ah bu sene açarmı acaba bu küçük hali ile çok merak ediyorum ve yazı bekliyorum.
diğer forumunda linkini vermeyi unutma bana canım
adını bilmediğim ççiçeğimin adını buldum. dam koruğu. farklı çeşitleride varmış, çok sempatik bir çiçek :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?