Bahçe Bakımı ve Çiçekler Evdeki saksı çiçeklerimizi gösterelim mi?

süpersin yaaaa hakkaten bir tutku aama bu çiçek işi, bazen bana gelenler diyorki yeter artık heryer çiçek olmuş ormana dönecek yakında ev diyorlar :))
evet diyorum bende " orman genel müdürlüğüne hoşgeldiniz" :)))
ayyyy varya bayılırım böyle süper tasarım fikirlerine accayipp hoşuma gitti süpersin maşallah diyorum harika bişey olmuş.
benimde resimlerde görmüşsündür belki geçen hafta bir bonzai aldım, öyle tasarım yapmışlar altına sandalye ve süpürge koymuşlar ufacık, dibine sarmaşık ekmişler filan çok güzel bişey. albümümden görebilirsin

Baktım canım harika görünüyor gerçekten maşallah :)
İşte böyle şeyler yapmak istediğim için erteliyorum ben de şu saksı işini.
Daha pazar günü bir markette gezerken üçlü saksı gördüm beğendim ama bir şeyleri değerlendirip saksıya dönüştürsem daha iyi olacak gibi hissettim. Almadım
Şimdi evde bir deniz kabuğu var biraz irice bir şey. Çiçeklerimden uygun olanı ona dikmeyi düşünüyorum bakalım ne zaman :)
Bu arada bonzai yetiştirmeyi denemiştim ama çabucak kaybettim onu beceremedim.
Nasıl bakıyorsun?

Elimle canlı sağlam yaprakları kırıyorum .Toprak çok havalı olacak direk toprağa pet bardaklara birer yaprak dikiyorum .Bir yapraktan deli gibi 10 kök ayrılabilir.Yerim yok ayrılması gerekenler var.Sıkışık bişekilde duruyorlar .Dibi kuruyup yapraklar kendini salınca suluyorum böylece hiç sinek böcek olmuyo.

kızlar yarın a101 de bitkiler var alacakmısınız ben ficus almayı düşünüyorum hiç yetiştirdinizmi
o çok hoşuma gidiyo
ayyyy burdada her market var bi A101 yok yaaa deliricem yarın işemi gelmesem :)))
süper fikirmiş, bende hep yeni saksılara diktim ama bundan sonra benimde aklıma öyle ilginç şeyler geliyor. sen yapki ilham gelsin bizede. eve giderken toprak al öncelikle unutma, topraksız hiçbişey olmuyor kalıveriyorsun öyle sonra.
bonzai daha yeni 1 hafta olmadı bile. direk güneşi sevmezmiş aydınlık olsun kafi dedi. bol suyu severmiş bakalım inşallah onun nazı ile uğraşabilirim. eşim çok beğendi onun için aldım, yoksa riskli bir çiçek ben pek istemedim ya ölürse bide diye.

kızlar yarın a101 de bitkiler var alacakmısınız ben ficus almayı düşünüyorum hiç yetiştirdinizmi
o çok hoşuma gidiyo

geçen gün bende gördüm a 101 de, alacaktım ama satışa girmemiş henüz, aşağıda soğuktan bozulmasın diye çıkarmışlar ama satışı yarınmış.. çok güzeller ve büyükler.. bende alıcam bi tane... siz hangilerini alacaksınız kızlar???

bende pet bardaklara ekeyim ozaman... tutarsa saksıya alırım...

Bu daha minnak bi menekşe şimdi bile dört kök var .Yaprağı bu saksıya dikmiştim çoğalmaya devam ediyo.Eki Görüntüle 1440635

ay ne güzel birsürü kök var...
ama dıştaki yapraklar biraz sararmış, onları kopar temizle istersen canım, saksı taşmış :) biraz rahatlar çiçeğin...

kızlar o enbaştaki çiçekten annem verdi bna geçen gün adı beyaz yelkenmi onun ne?, henüz onunla ilgili bir işlem yapmadım nereye koysam ne yapsam bilemedim. onun yanındaki yeşil beyazdan da var bende, annemin çiçeğinden kırıp diktim, tuttu ama 1 aydan beri hiç yaprak vermedi, sadece tuttu öyle kalakaldı , bende dün yeni bir dal daha kırdım annemden onu suya koydum, birde köklendirip dikeyim bakim dedim belki o gelişir. öncekini kırdığım gibi dikmiştim :)

Eklentiler

• a101.webp
    84,8 KB · Görüntüleme: 101

canım o en baştaki yelken dediğinin adı spat... kolay tutar ama hemen yaprak vermez biraz bekle.. bende arkadaştan kırıp geldim geçenlerde, tuttu ama hala yaprak vermedi.. bekleyelim biraz.. ben sanırım şu ufak ufak yapraklı ağaç dalı gibi olan çiçekten alıcam... çünkü difenbahya var zaten bende spatta var... geriye o kalıyor zaten... onu alayım en iyisi...

ay ne güzel birsürü kök var...
ama dıştaki yapraklar biraz sararmış, onları kopar temizle istersen canım, saksı taşmış :) biraz rahatlar çiçeğin...
Menekşeler küçük saksı sever tüm saksıyı kökle doldurunca çiçek açmaya başlar.Bu menekşe yaprakları açık renkli bi çiçek .Muhtemelen açık pembe açıcak .

Toprak dedin de aklıma geldi
Bir keresinde aklıma koydum saksı değiştirmeyi. Gittim bir dükkana, saksıyı seçtim toprak sordum. Yokmuş, kalmamış.
Mecbur döndüm eve. Evin yanında da boş bir arsa var sağdan soldan toprak getirip yığmışlar ot bitmiş üzerlerinde hep.
Dedim ki bu toprak verimli herhalde Yeni aldığım saksıyı çıkardım poşetten, arsadaki yığıntıdan doldurdum toprakla
Öyle diktim çiçeğimi :)
İnşallah bonzainiz de uzun ömürlü olur o güzelliğe biraz da nazı olsun değil mi ama :)

o ufak yapraklı ağaç dalını çok seviyorum ben, bende hem sadece yeşil yapraklı olanı, hemde yeşil beyaz olanı var. yeşil yapraklıyı bir hastanenin koridorundan kırıp getirmiştim eve direk toprağa diktim tuttu maşallah, son halini bi görsen varya yeni yeni açıkk yeşil yapraklar verdi birsürü, ona bayılıyorum. unutmazsam resmini çekerim akşam. ondan kesin al çok güzel bir çiçek hatta kaçırma derim ben direk hemen git al.

Belki yoğurt kepçesini alırim . Bi aralar bunun bir büyük tipi vardı bende çiçek açtı sonra ölmeye başladı.Meğer yeni bitki çıkarırken ana bitki soluyomuş.Sonra öğrendim öldü bu diye attım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…