Bahçe Bakımı ve Çiçekler Evdeki saksı çiçeklerimizi gösterelim mi?

1451703menekşelerim daha fazla aslında ama bir süreliğine anneme verdim. onunkiler öyle müthiş ki. biraz o baksın bana geri verecek. benim evde nedense onunkiler gibi olmuyor.
çiçeklerin çok güzel canlı ve bakımlı canım, saksılarında çokk tatlı çok güzel renkler. en sondaki çiçeğin adı ne acaba onu tanıyamadım. menekşe büyütmek ayrı bişey ya, yerini ve sahibini çok sevecek ikisi bir arada olmuyor heralde :)
ayy benimde hep hayalim tohumdan alıp yetiştirmek inşallah bu sefer önüme bi a101 denk gelirde alırım, tohumlar büyük marketlerde pahalı, bende diyorum o paraya canlısı var yani tohuma bukadar para verilirmi diye düşünüp hep vazgeçiyorum. ama a101de tabiki fiyatlar süper uygun.
kızlar birde o sulama kabından alalım ince uzun uçlu olandan, çiçeklerin yapraklarına su değdirmeden anca öyle sulayabiliriz bana çok lazım.
vee bitki besinininde fiyatı inanılmaz uygunmuş onuda kaçırmayalım.

gazelim süpersin sen kafaya taktın bu nekeşeler konusunda en sonunda lacivert gibi uzman olursun inşallah. bukadar verdiğin emeğe inşallah sana karşılık verirler haylaz menekşeler :)
hakkaten yaprak güzeli çiçeğin çok değişik ama çokta güzel maşallah.

kimseye tavsiye etmiyorum hakkaten açelya ilk geldiğinde 3 hafta filan süperdi, sonra bi solmaya başladı çok üzücü yaa, resmen söndü gitti, arkadaşımada hediye alacaktım tamamen vazgeçtim.
ama begonya ile ilgili hiçbir deneyimim olmadı, demek her mevsim çiçekli oluyor öylemi ne güzelmiş. peki menekşe gibi nazlımı?
çöpe koyma hikayelerin benü güldürdü:))) yapmışsın yapmışsın tutmamış cümlelerin sonu hep çöple bitmiş ya sabah sabah güldürdün beni, Allahta seni güldürsün inşallah canım. hakkaten çiçek çok sabır işi, ve sende aylarca sabretmişsin ama tutmamış, seninkilerde epeyce nazlı çıkmış yani.
lacivert konusunda yaptığın yoruma sonuna kadar katılıyorum.

sağ ol canım. dua çiçeği en sondaki. aslında çok daha güzeldi çiçeklerim. menekşelerim boldu. ama benim komşum yok ve il dışına çok fazla çıkıyoruz eşimle. ne kadar su takviyesi yapsam da damlalıklarla geldiğimde onları çok kötü buluyorum. 2 menekşem bu şekilde kurudu. takviye yapmıştım halbuki. orkidem aynı şekilde kurudu. bir de ben nazara çok inanrım. sanki evimin bütün nazarı çiçeklerimden çıkıyo gibi. bi çiçeğim var resim koymadım atatürk çiçeği, her kes bayılırdı. bir gün bi misafir dokunarak evirip çevirip ne kadar beğendiğini söyledi. inanın o zamandan beri iflah olmadı. yapraklarını döktü ve şuan sadece iskelet gibi duruyo. çok üzülüyorum haline.

arkadaşlar günaydın, dün bütün evdeki çiçeklerimi bitki besini verdim dün bakalım inşallah iyi gelir.
ben dikkat ettim, çiçek açmayan sadece yaprak veren bikiler çok daha dayanıklı ve güzel. çiçek açanlar nazik memnuniyetsiz ve zor. bende zaten yaprağı güzel olan bitkileri daha çok seviyorum, yani çiçek açsın diye bir isteğim yok. biliyorsunuz herzaman güzeller nazlı olur. bitkilerde de bu geçerli. açelyam tamamen soluyor, hani o çok dayanıklı ve her koşulda yaşar denilen sardunyanında alttaki dalları hep sararmış nedense. onu balkonamı koysam acaba?
yani evde çiçekli olarak birtek sukulent cinsindeki bir çiçeğim hayatından memnun, boşuna değil işte bu sukulentlere sevgim ilgim.

annemin açelyası balkonda çok güzeldi ama oda kurudu, bence de çok nazlılar. salon çiçekleri, şöyle büyük yapraklı çok güzel ve dayanklı oluyor.

tatlım ayy dua çiçeğine bayılırım inşallah toparlar kendini ve zaten çok kötü durumda değil bir büyüse çok güzel olacak o.
bende çiçeklere nazar değdiğine inanıyorum, açelyamı her gelen yapma çiçek sanıyordu gerçek diyince inandırmak için yemin etmek zorunda kalıyordum, aynı şekilde yaprak güzeli çiçeğimin ilk hali muhteşem ötesiydi, yaprakları tam bordo, canlı ve çiçekliydi, her gelen böyle bir çiçekmi varmış ayy hiç görmedik, 1 dal alalım filan derken bi bozuldu, daha yeni yeni canlandırmaya başladım yani. nazar duasımı okusak ne yapsak. ama buraya topiğe ben resimleri koyuyorum öyle bir nazar değer düşüncesi yok hiç aklımda, çünkü biz birbirimizin çiçeklerine sevgiyle hoşnutlukla ve hasetsiz şekilde bakıp yorum yapıyoruz. hepimiz çiçek sever olduğumuz için kimse kimsenin çiçeğine bişey olsa üzülüyor zaten burda.

yok canım buradan nazar değmez, maşallah diyorum ben de hep görünce. nazar duası okuyorum ben de arada suyuna falan üfleyip veriyorum su. Allah şifa versin hepimizin pıtırcıklarına, ben onları pıtırcık diye seviyorum :)

hadi yaa bende balkonuma açelya almayı düşünüyordum

graphicdesigner :)) gercekten buyuk dram yasadim menekselerle. Seni guldurduysem ne mutlu :)

Begonya gercekten zahmetsiz cicek arti hep cicek aciyomus. Tek dikkat edilmesi gereken tabaktan sulamak yoksa hazin son:)

Ayrica cicekten cok yaprak seviyosan calathea diye bir salon cicegi var ona bayilacaksin. Biz birtane aldik dayanamayop bitane daha aldik:) her gelen bayiliyo. Simdi netten resim bulup koymaya calisicam.

Benimde var yaprak güzeli baya şahlanmıştı gelen misafir bi baktım en güzel dalını çat kırmış ben dikiym bunu diyo bi bozuldum bi sinir .Çiçeği bile görmek istemedim yazık bakım yapim baari büyüsün o da bozuldu.

ayyy maşallah yaa hakkaten ne güzel yaprakları varmış bayıldım, benim hiç dikkatimi çekmemişti, ben bi radarlarımı açıp bakayım birdaha bu çiçeğe. çok güzelmiş çok güzel bir öneri teşekkür ederim.
birde galiba hani bunun en üzerinde bi çiçek veriyor ya, onu kır çiçek güçlensin diyorlar, fakat onu kırınca yaprakları çok renk almıyor gibi geldi bana, o yüzden artık o üzerindeki çiçek tomurcuğunu kopartmamaya karar verdim. Allah onu öyle yaratmışsa zaten biz niye müdahale edip kopartalım ki, Allahın yarattığı dengeyi bozmak tabiki çiçeğe olumsuz etki veriyor. şimdi ben 2 tane ayrı dalı aynı saksıya dikmiştim, birinin üzerindeki o çiçek tomurcuğunu koparttım güzel gelişsin diye, diğerininkine dokunmadım. o kopartmadığım çiçeğin yaprakları daha canlı renk baktımki.

Kuruma nedeni hastalık ençok akvaryum yanını seviyor bu çiçek .Akvaryum un yanında çiçek açmıştı nemi seviyo akvaryum gidince öldü .Balıkların hasretine dayanamadıCiklet balığım vardı kocaman sarı diğer balıklari kovalarken kayaya çarpıp kafayı yarmış çok çektirmişti diğerlerine.

ayyy çok güldüm sabah sabah ee eden bulur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…