- 20 Şubat 2012
- 5.744
- 2.636
- 248
çiçeklerin çok güzel canlı ve bakımlı canım, saksılarında çokk tatlı çok güzel renkler. en sondaki çiçeğin adı ne acaba onu tanıyamadım. menekşe büyütmek ayrı bişey ya, yerini ve sahibini çok sevecek ikisi bir arada olmuyor heralde :)1451703menekşelerim daha fazla aslında ama bir süreliğine anneme verdim. onunkiler öyle müthiş ki. biraz o baksın bana geri verecek. benim evde nedense onunkiler gibi olmuyor.
ayy benimde hep hayalim tohumdan alıp yetiştirmek inşallah bu sefer önüme bi a101 denk gelirde alırım, tohumlar büyük marketlerde pahalı, bende diyorum o paraya canlısı var yani tohuma bukadar para verilirmi diye düşünüp hep vazgeçiyorum. ama a101de tabiki fiyatlar süper uygun.bnde yrn olsunda pazara çıksam diye sabırsızlanıyom grap cnm bnm
geçen hafta kaktüs aldım liraya çuha ve hercai menekşe vardı bolca bklım yrn neler gelicek.
bu hafta 101 de çoşucaz arkadaşım tohumlar laleler neler var neler
zeynepcim çok iyi yapmışın yaprakları budamakla :)
kızlar birde o sulama kabından alalım ince uzun uçlu olandan, çiçeklerin yapraklarına su değdirmeden anca öyle sulayabiliriz bana çok lazım.
vee bitki besinininde fiyatı inanılmaz uygunmuş onuda kaçırmayalım.
gazelim süpersin sen kafaya taktın bu nekeşeler konusunda en sonunda lacivert gibi uzman olursun inşallah. bukadar verdiğin emeğe inşallah sana karşılık verirler haylaz menekşeler :)grap'cım teşekkür ederim beğenmene sevindim.. bugün epey vaktimi aldılar.. ama olsun yerlerini everler inşallah... çelikleri de poşet geçirdim. onlar ne olacak bakalım :)
yaprak güzeli evet çok değişik geldi bana da ilk gördüğümde tırtıklı...
ben sendeki gibi bilirdim hep öyle görmüştüm bu baya ilginç :)
inşallah birsürü dal verirler de bende sevdiklerime dağıtırım :)
begonyayı bende merak ediyorum.. bi tanecik tomurcuk var, inşallah solmaz açar da görürüz hep beraber rengini :) heyecanlıyım :)
hakkaten yaprak güzeli çiçeğin çok değişik ama çokta güzel maşallah.
kimseye tavsiye etmiyorum hakkaten açelya ilk geldiğinde 3 hafta filan süperdi, sonra bi solmaya başladı çok üzücü yaa, resmen söndü gitti, arkadaşımada hediye alacaktım tamamen vazgeçtim.sağol canım :)
açelyanın sezonu geçiyor tavsiye etmem... kışı sever açelya...
begonyanın bakımı menekşe gibi, kayınvalidemde çok var ondan bliyorum, güneşi çok sevmez hemen yanar ama hafif sabah güneşini sever.. ışık alan yerde coşar da coşar.. :)
sürekli çiçeklidir, tavsiye ederim begonyanın bakımı açelyadan kolaydır...
ama begonya ile ilgili hiçbir deneyimim olmadı, demek her mevsim çiçekli oluyor öylemi ne güzelmiş. peki menekşe gibi nazlımı?
çöpe koyma hikayelerin benü güldürdü:))) yapmışsın yapmışsın tutmamış cümlelerin sonu hep çöple bitmiş ya sabah sabah güldürdün beni, Allahta seni güldürsün inşallah canım. hakkaten çiçek çok sabır işi, ve sende aylarca sabretmişsin ama tutmamış, seninkilerde epeyce nazlı çıkmış yani.Ohh sayfa cosmus, darisi acmayan ciceklere ins:)graphicdesigner @nilay20 tesekkur ederim hosbuldum :)ok saskinim begonyam hala yasiyo evet arada begonya celikleyen arkadas olmus ben bi kere denemistim begonya aldigimda buda fazla yasamaz diye hemen bi dal koparip suya koymustum folyolamistim ama inanilmaz gec koklenmisti oda bi kokcuktu sevincten aglicaktim nerdeyse :) takipteyim simdi ona gore bende neslini surdurmek icin
Bide @nilay20 baya uc dort ay durdurdum menekse celiklerini sonra hic kivilcim gormeyince cope koydumonlarin uc tanede anneleri vardi birisi guzel ciceklenmisti ama ne naz ne naz bu kadarmi zor acar bi cicek. Hos digerleri buna bile tenezzul etmedi birisi tomurcuktaydi asabim bozuldu bunlarida celikleriyle beraber cope bastim
Lacivert arkadasim menekse
Konusunda onunde egiliyorum, ben boyle zor, inatci bir cicek gormedim. Yada beni sevmiyolar:)
lacivert konusunda yaptığın yoruma sonuna kadar katılıyorum.