Bu yaprakları atma noluuuurrrr toprağa yatır bekle kalanşoların çoğalsınBakin iyice budadim kökü iyi galiba sert
Bende de var ciklet akvaryumu ve çok kovalıyorlar birbirleriniKuruma nedeni hastalık ençok akvaryum yanını seviyor bu çiçek .Akvaryum un yanında çiçek açmıştı nemi seviyo akvaryum gidince öldü .Balıkların hasretine dayanamadıCiklet balığım vardı kocaman sarı diğer balıklari kovalarken kayaya çarpıp kafayı yarmış çok çektirmişti diğerlerine.
çöpe gittiler bileBu yaprakları atma noluuuurrrr toprağa yatır bekle kalanşoların çoğalsın
Çok canlılar yazık atma.
Bende de var ciklet akvaryumu ve çok kovalıyorlar birbirlerini
Üzüldüm seninkilere
tamam canım sağ ol. ben de ilk menekşemi öyle çürüttüm :) 1 hafta içinde almayı düşünüyorum tavsiyelerine uyacağım :)evet canım iç mekan ama su verme ben çürüttüm birazını ve güneşte tutma
Tam bugun bu topigi bulmusken sorayim diyordum. Bu kadar olur ancak!kıssslarrr barışım çiçek açtı bide güzel kokuyorki anlatamam
Eki Görüntüle 1451990 Eki Görüntüle 1451991 Eki Görüntüle 1451990 Eki Görüntüle 1451991
canım ne güzel hayata döndürmüşsün çiçeği. acaba azıcık güneş görse çiçek verirmi şimdi o geldi aklıma. birde çiçek coşturan isminde yada çiçekli bitkiler için olan sıvı bitki besinleri var ondan verebilirsin.Tam bugun bu topigi bulmusken sorayim diyordum. Bu kadar olur ancak!
Ayni cicekten var bizdede. Babam her nedense hava alsin diye temmuz sicaginda balkona koymus cicek ciceklikten cikmis kavrulmustu adeta:/
Atalimmi napalim deren birden atmayalim ben bakarim diye atildimbutun yapraklari kokledim su verdim derken cicek eskisinden iyi oldu su an ama sorunumuz cicek vermeye niyeti yok napmaliyim sizce?
Bide o yaprak uclarinin kurumasi nemden kaynakli ve benim odamda hic gunes gormuyo yapraklarida saglikli. Eger cam onundeyse ondanda olabilir.
canım ne güzel hayata döndürmüşsün çiçeği. acaba azıcık güneş görse çiçek verirmi şimdi o geldi aklıma. birde çiçek coşturan isminde yada çiçekli bitkiler için olan sıvı bitki besinleri var ondan verebilirsin.
ayy haklısın hakkaetn güneşten korkar olmuştur zavallı çiçek, hani direk güneş değilde çokkkk aydınlık biryerede koysan iyi gelir benceDimi aslinda biraz guneste iyi gelir. Babamdan sonra okadar agir travma yasadiki zavalli simdi cesaretim yok:)
Benimde var yaprak güzeli baya şahlanmıştı gelen misafir bi baktım en güzel dalını çat kırmış ben dikiym bunu diyo bi bozuldum bi sinir .Çiçeği bile görmek istemedim yazık bakım yapim baari büyüsün o da bozuldu.
kıssslarrr barışım çiçek açtı bide güzel kokuyorki anlatamam
Eki Görüntüle 1451990 Eki Görüntüle 1451991 Eki Görüntüle 1451990 Eki Görüntüle 1451991
Üretim saksım .2 hurma,3 çeşit kaktüs ,yaprak güzeli,dalından dikilen kauçuk ve yeni yaprakları. Eki Görüntüle 1452021
yaa arkadaşlar arapsaçı yok koca istanbulda yaa, ama geöen gün bahçenin bir kenarında o tarz bişey bir ara gözüme ilişti acabamı dedim ama acelem vardı. şimdi netten araştırınca bakıyorumki öyle bahçelerde taş kenarlarında filanda olabiliyormuş, bu akşam gidip hemen sökücem onu ordan inşallah arapsaçıdıreğer değilse internetten sipariş vericem napim baktım 7,50 TL, çok sevdim ama bulamıyorum keşke yakın olsak hep paylaşırdık çieklerimizi...
Birazda balık delisiyim ben 40 lt lik filandı benimki .Zor oluyodu .bitarafı az açıktı yem için o taraftaydı çiçek kendini tropikal ormanda sanıp kocaman açmıştıAkvaryumu da görebilirmiyizzeynepp ayy maşallah yaaabarış çiçeğin coşmuş resmen birsürü yaprağı var negüzel. ben geçenlerde bahsetmiştim apartman boşluğunda duran bir barış çiçeği vardı sadece 4 tane yaprağı var onu aldım eve bende geçen akşam çok bakımsız kalmış, toprağını karıştırdım kaşıkla birgüzel havalandırdım, bitki besini verdim suladım, yapraklarını yıkadım temizledim. inşallah toparlayıp bana teşekkür eder bir çiçek veya bol yaprak vererek.
lacivert ayy nasıl bir karışım yapmışsın ne güzel ben bayılıyorum öyle karmaşık dikimlere, bir saksının içinde tüm miniklerin gelişimini tek seferde görebiliyorsun kardeş kardeş büyüyorlar. süpersin.
Bizdede akvaryum var kocaman hemde ama üstündeki kapak çok sıkı kapalı oyüzden eve nem verdiğini sanmıyorum, aslında üstü hafif aralık olsa çiçekler için bulunmaz nimet olurdu gerçektende.
Ohh sayfa cosmus, darisi acmayan ciceklere ins:)graphicdesigner @nilay20 tesekkur ederim hosbuldum :)
Cok saskinim begonyam hala yasiyo evetarada begonya celikleyen arkadas olmus ben bi kere denemistim begonya aldigimda buda fazla yasamaz diye hemen bi dal koparip suya koymustum folyolamistim ama inanilmaz gec koklenmisti oda bi kokcuktu sevincten aglicaktim nerdeyse :) takipteyim simdi ona gore bende neslini surdurmek icin
ben çelikledim begonyayı canım, bu arada hşgeldin :) fırsat bulup yazamadım yorumlar çok fazlalaştı okumaya yetişemiyorum maşallah :)
dün çeliği suya koymuştum işte, çok geç kökleniyormuş suda, nette okudum.. o yüzden hiç bekletmeye lüzum yok ozaman direkt ekeyim dedim, bir pet bardağa ektim, çok azcık da cansuyu verdim, annesinin yanına koydum bakalım neler olacak?
bende merakla bekliyorum inşallah tutar... mevsim çiçek çoğaltma mevsimi.. elinizdeki çiçeklerden dalları kırıp kırıp çoğaltın kızlar :) tozlaşma seoznu başladığı için çabucak tutacaktır... tabi nazlı çiçeklere bişey diyemiyorum :)
benim nazlı menekşeler beni delirtti.
Bide @nilay20 baya uc dort ay durdurdum menekse celiklerini sonra hic kivilcim gormeyince cope koydumonlarin uc tanede anneleri vardi birisi guzel ciceklenmisti ama ne naz ne naz bu kadarmi zor acar bi cicek. Hos digerleri buna bile tenezzul etmedi birisi tomurcuktaydi asabim bozuldu bunlarida celikleriyle beraber cope bastim
Lacivert arkadasim menekse
Konusunda onunde egiliyorum, ben boyle zor, inatci bir cicek gormedim. Yada beni sevmiyolar:)
çiçeklerin çok güzel canlı ve bakımlı canım, saksılarında çokk tatlı çok güzel renkler. en sondaki çiçeğin adı ne acaba onu tanıyamadım. menekşe büyütmek ayrı bişey ya, yerini ve sahibini çok sevecek ikisi bir arada olmuyor heralde :)
ayy benimde hep hayalim tohumdan alıp yetiştirmek inşallah bu sefer önüme bi a101 denk gelirde alırım, tohumlar büyük marketlerde pahalı, bende diyorum o paraya canlısı var yani tohuma bukadar para verilirmi diye düşünüp hep vazgeçiyorum. ama a101de tabiki fiyatlar süper uygun.
kızlar birde o sulama kabından alalım ince uzun uçlu olandan, çiçeklerin yapraklarına su değdirmeden anca öyle sulayabiliriz bana çok lazım.
vee bitki besinininde fiyatı inanılmaz uygunmuş onuda kaçırmayalım.
gazelim süpersin sen kafaya taktın bu nekeşeler konusunda en sonunda lacivert gibi uzman olursun inşallah. bukadar verdiğin emeğe inşallah sana karşılık verirler haylaz menekşeler :)
hakkaten yaprak güzeli çiçeğin çok değişik ama çokta güzel maşallah.
kimseye tavsiye etmiyorum hakkaten açelya ilk geldiğinde 3 hafta filan süperdi, sonra bi solmaya başladı çok üzücü yaa, resmen söndü gitti, arkadaşımada hediye alacaktım tamamen vazgeçtim.
ama begonya ile ilgili hiçbir deneyimim olmadı, demek her mevsim çiçekli oluyor öylemi ne güzelmiş. peki menekşe gibi nazlımı?
çöpe koyma hikayelerin benü güldürdü:))) yapmışsın yapmışsın tutmamış cümlelerin sonu hep çöple bitmiş ya sabah sabah güldürdün beni, Allahta seni güldürsün inşallah canım. hakkaten çiçek çok sabır işi, ve sende aylarca sabretmişsin ama tutmamış, seninkilerde epeyce nazlı çıkmış yani.
lacivert konusunda yaptığın yoruma sonuna kadar katılıyorum.
Menekşe için alt suluk böyle çok iyi gelişiyoEki Görüntüle 1452507
Bi saksıya dikebildiğin kadar yaprak dik .sula poşet geçir .unut orda onu terleme yüzünden suda istemez .ışık alsın gölgele .Yapraklar büyür şekli değişir bi bakarsın patlamış minnaklar .Olur olur .saksıya kök atıyor da atıyor maşallah taaa saksının dışına çıkıyor, ama çelik köklemeye gelince fısss, çok sinirliyim menekşelerime karşı
Bi saksıya dikebildiğin kadar yaprak dik .sula poşet geçir .unut orda onu terleme yüzünden suda istemez .ışık alsın gölgele .Yapraklar büyür şekli değişir bi bakarsın patlamış minnaklar .Olur olur .
suyunu alt saksıyamı döküyorsun üstten vermezmisinMenekşe için alt suluk böyle çok iyi gelişiyoEki Görüntüle 1452507
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?