Bahçe Bakımı ve Çiçekler Evdeki saksı çiçeklerimizi gösterelim mi?

Bakin iyice budadim kökü iyi galiba sert
Bu yaprakları atma noluuuurrrr toprağa yatır bekle kalanşoların çoğalsın
Çok canlılar yazık atma.

Bende de var ciklet akvaryumu ve çok kovalıyorlar birbirlerini
Üzüldüm seninkilere

zeynepp ayy maşallah yaaa barış çiçeğin coşmuş resmen birsürü yaprağı var negüzel. ben geçenlerde bahsetmiştim apartman boşluğunda duran bir barış çiçeği vardı sadece 4 tane yaprağı var onu aldım eve bende geçen akşam çok bakımsız kalmış, toprağını karıştırdım kaşıkla birgüzel havalandırdım, bitki besini verdim suladım, yapraklarını yıkadım temizledim. inşallah toparlayıp bana teşekkür eder bir çiçek veya bol yaprak vererek.

lacivert ayy nasıl bir karışım yapmışsın ne güzel ben bayılıyorum öyle karmaşık dikimlere, bir saksının içinde tüm miniklerin gelişimini tek seferde görebiliyorsun kardeş kardeş büyüyorlar. süpersin.

Bizdede akvaryum var kocaman hemde ama üstündeki kapak çok sıkı kapalı oyüzden eve nem verdiğini sanmıyorum, aslında üstü hafif aralık olsa çiçekler için bulunmaz nimet olurdu gerçektende.

Tam bugun bu topigi bulmusken sorayim diyordum. Bu kadar olur ancak!

Ayni cicekten var bizdede. Babam her nedense hava alsin diye temmuz sicaginda balkona koymus cicek ciceklikten cikmis kavrulmustu adeta:/

Atalimmi napalim derken birden atmayalim ben bakarim diye atildim butun yapraklari kokledim su verdim derken cicek eskisinden iyi oldu su an ama sorunumuz cicek vermeye niyeti yok napmaliyim sizce?

Bide o yaprak uclarinin kurumasi nemden kaynakli ve benim odamda hic gunes gormuyo yapraklarida saglikli. Eger cam onundeyse ondanda olabilir.

canım ne güzel hayata döndürmüşsün çiçeği. acaba azıcık güneş görse çiçek verirmi şimdi o geldi aklıma. birde çiçek coşturan isminde yada çiçekli bitkiler için olan sıvı bitki besinleri var ondan verebilirsin.

Dimi aslinda biraz guneste iyi gelir. Babamdan sonra okadar agir travma yasadiki zavalli simdi cesaretim yok:)

yaa arkadaşlar arapsaçı yok koca istanbulda yaa, ama geöen gün bahçenin bir kenarında o tarz bişey bir ara gözüme ilişti acabamı dedim ama acelem vardı. şimdi netten araştırınca bakıyorumki öyle bahçelerde taş kenarlarında filanda olabiliyormuş, bu akşam gidip hemen sökücem onu ordan inşallah arapsaçıdır eğer değilse internetten sipariş vericem napim baktım 7,50 TL, çok sevdim ama bulamıyorum keşke yakın olsak hep paylaşırdık çieklerimizi...

o nasıl saygısızlık yahu, nasıl sinir oldum insan bi danışır sorar...
biri benim çiçeğime haberim yokken öyle yapsa terslerdim bzulurdum... biz bebek bakar gibi özene bezene itina gösteriyoruz elin hanımı gelip küt diye kıramaz efendim ....

canım maşallah çok sağlıklı canlı duruyor, ama yaprak uçları neden böyle?
bende yeni çelikten ektim barış... henüz bi gelişme yok.... nezaman çıkacak yeni yaprak? bir aydan fazla oldu yaa...

Üretim saksım .2 hurma,3 çeşit kaktüs ,yaprak güzeli,dalından dikilen kauçuk ve yeni yaprakları.Eki Görüntüle 1452021

maşallah canım seri üretime geçmişsin
hepsi de tutmuş... yavaştan ayırmaya başla artık başka saksılara...:)
yakın olsak şu hurmayı çalardım

ah canım yaa kıyamam keşke yakın olsak birsürü dal verirdim sana.. benimkiler tuttu... canlandı, hatta kadehin kenarından ufak ufak sarkmaya bile başladı :)inşallah sende bulursun...o bahsettiğin kaldırım kenarındakini iyi incele resmini çek koy buraya, arapsaçı mı değil mi anlarız...

Birazda balık delisiyim ben 40 lt lik filandı benimki .Zor oluyodu .bitarafı az açıktı yem için o taraftaydı çiçek kendini tropikal ormanda sanıp kocaman açmıştıAkvaryumu da görebilirmiyiz .

menekşeyi çoğaltmayı bende beceremedim kaç kere denedim, hep çürüdü soldu köklenmedi.. kaç ay bekledim sabırla ama tık yok
son kez birdaha denicem dedim ve dört adet çeliği bardağa ektim ve poşet geçirdim bakalım neler olacak, eğer bu seferde tutmazsa menekşe çoğaltma işine son vericem.. anlamıyorum yaa diğer bütün çiçekleri tuttururum başarırırm ama menekşe fısss

grapçım sorma ben bu menekşeler yüzünden delireceğim, çok seviyorum menekşeyi ama çoğaltmayı neden beceremiyorum yaa, yüz kez denedim hiç mi başarılı olunmaz , neyi yanlış yapıyorum ben
bu arada begonyayı sormuşsun anım begonyanın bakımı menekşe gibi, ama okadar nazlı değil... sürekli çiçeklenir yerini severse uzar büyür kocaman olur... menekşe gibi güneşi sevmez, sadece güneş ışığı gibi çok ışık alan yeri sever... çok suyu sevmez aynı menekşe gibi.. tabağından sulanacak...
tavsiye ederim almak istersen,...

Ay bugün yolda giderken pencerenin birinde yarım metreye yakın kalanşoya benzettim ben 3 saksı vardı bir açmışlar zank diye durdum sokakta şok geçirecektim. evi gözüme kestirdim bidaha bakıcam .Zil hangisi acaba delimiyim ben ayy dal istemem laaazım.Cama taş atarmışım huuuu teyzeeee

Son düzenleme:
saksıya kök atıyor da atıyor maşallah taaa saksının dışına çıkıyor, ama çelik köklemeye gelince fısss, çok sinirliyim menekşelerime karşı
Bi saksıya dikebildiğin kadar yaprak dik .sula poşet geçir .unut orda onu terleme yüzünden suda istemez .ışık alsın gölgele .Yapraklar büyür şekli değişir bi bakarsın patlamış minnaklar .Olur olur .

valla canım bilmiyorum delirdim...
hayır yani menekşelerden çelik ala ala onları da zayıflattım heralde baksana çiçek açmıyorlar
menekşeden yana becerikli mi değilim yoksa püf noktalarını mı bilmiyorum anlamadım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…