Bahçe Bakımı ve Çiçekler Evdeki saksı çiçeklerimizi gösterelim mi?

Begonya ile ilgili bir denemem var amma tutarsa paylaşırım .Bide 4 gün yollarda gezinen menekşe yaprakları var patlarsa onlarıda çekerim size.

eğer itina ile özene bezene ektiğim menekşelerim tutmazken, senin dört gündür yollarda gezinen menekşelerin tutarsa yakarım bu topiği
bende begonya alıcam

al mutlaka canım, ama alırken küçük olanı seç... büyükler hemen açar solar .. ben hep çiçek alırken küçüklerini seçerim.. çiçeği açmış olanları yerine, bol tomurcuk olanları alırım..

hadi kızlar topikçe hepimiz limon çekirdeği ekelim ne dersiniz??
bugün videolarını izledim, ekmesi çok kolay.. üstelik hemen filizleniyormuş.. evimizin bir köşesinde minik bir limon çiçeğinizin olmasını istemezmisiniz??? :)
portakal, greyfurt, yada mandalina da olabilir.. evinizde hangi narenciye varsa...
emin olun bir tohum ekip onun minicik filizlendğini büyüdüğünü görmek, çelik ekmek, yada çarşıdan saksıda çiçek alıp gelmekten daha heyecanlı ve gurur verici...
sadece birkaç dakikanızı alır...
sizin içn kendi ektiğim limon çekirdeklerimin ekiliş aşamasını resimledim...
herhangi bir limonu çekirdeklere zarar vermeyecek şekilde bıçakla hafifçe kesiyoruz... sonra bir çay bardağına ıslatıp yaklaşık 10-15 dakika suda bekletiyoruz...
sonra bir pet bardağa toprak koyuyoruz.. parmağımızda çok hafif bir delik açıyoruz toprağa, ve tohumu içine atıp üzerine bir cm kalınlığında toprakla kapatıyoruz... çok az cansuyu verip güneş alan bir pencereye koyuyoruz.. ben bir bardağa 6 tane çekirdek koydum.. bakalım kaç tanesi çıkacak? işte bu kadar :) :)
ben ektim, pencereme koydum... inşallah küçük filizleri görmek de nasip olur.. benim de bir dikili limon çiçeğim olur inşallah...:)
sorusu olan varsa seve seve cevaplarım.. bunlar tutarsa inşallah portakal ve mandalina da ekeceğim....

Çok severim limon ağacınıewet bende yapıciym.

Sizden özendim kızlar ben de begonya ve arapsaçı bulacağım
Bir de limon çekirdeğini öyle yapınca filizleniyor mu gerçekten
Hemen denemem lazım

evet canım filizleniyormuş.. güneşe koy mutlaka.. çok su verme, ama susuz da bırakma..
bende ilk kez ektim.. bakalım neler olacak..
ama netten videoları izledim hemen filizlenir yazıyordu..

kızlar hani zaman zaman çarşıda pazarda her dükkanda bulunan şu mis kokan reyhanlar varya, onlar ne zaman çıkar acaba piyasaya???
ben onlardan alıp, çelikle çoğaltmak ve evimin heryerine koymak doğal kokusunu her daim içme çekmek istiyorum :)
üstelik kokusu evdeki kötü kokuları bastırır, dinlendirir, pozitif enerji verirmiş..
önceden sokakta pazarda her gördüğüm yerde hemen gider elimi sürer koklamadan geçmezdim :)
evimde de beslemek istiyorum ama ne zaman çıkacak işte??
iki çeşit reyhan var.. bazıları fesleğen de diyorlar... sol resimdeki yeşil minik yapraklı olan reyhan heryerde satılırdı,
diğer resimdeki de fesleğen diye bilinir, annem pazardan alır kurutur sonra ufalar, kışın dolmalara sarmalara iç pilavlarına baharat olarak kullanır.. :) hatta şuan evimde var geçen yazdan kalan :)
inşallah çabucak çıkar da piyasaya bol bol alırız.. ucuz da oluyor fiyatları... çok heveslendim resimleri görünce...:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…