- 11 Ocak 2012
- 10.411
- 2.199
- 248
bende yapıcaaammmanca beraber kanca beraber
yap canım, Benjamin kardeşliğimiz, limon çiçeği kardeşliği ile devam etsin :)
Ayyy bende ekicem yaaa ama bugün geç oldu yarın yapayım bari. Bugün benjamin ektim. İşyerimdeki yaprak güzeli orayı sevmedi ne yaşadı ne de öldü. Onu eve getirdim bir kupaya diktim. Boşalan saksıyada benjamin ektim anneminkinden kırıP. 1 haftadır sudaydı ama köklenmemiş. Ama dayanamadım ektim inşallah bari bu işyerini sever.
Kurusunun içinde tohum varsa ek hemen çıkar.Daha çıkmadı annem sebze serasına bolca eker daha vakit varkızlar hani zaman zaman çarşıda pazarda her dükkanda bulunan şu mis kokan reyhanlar varya, onlar ne zaman çıkar acaba piyasaya???
ben onlardan alıp, çelikle çoğaltmak ve evimin heryerine koymak doğal kokusunu her daim içme çekmek istiyorum :)
üstelik kokusu evdeki kötü kokuları bastırır, dinlendirir, pozitif enerji verirmiş..
önceden sokakta pazarda her gördüğüm yerde hemen gider elimi sürer koklamadan geçmezdim :)
evimde de beslemek istiyorum ama ne zaman çıkacak işte??
iki çeşit reyhan var.. bazıları fesleğen de diyorlar... sol resimdeki yeşil minik yapraklı olan reyhan heryerde satılırdı,
diğer resimdeki de fesleğen diye bilinir, annem pazardan alır kurutur sonra ufalar, kışın dolmalara sarmalara iç pilavlarına baharat olarak kullanır.. :) hatta şuan evimde var geçen yazdan kalan :)
inşallah çabucak çıkar da piyasaya bol bol alırız.. ucuz da oluyor fiyatları... çok heveslendim resimleri görünce...:)
Eki Görüntüle 1453046 Eki Görüntüle 1453047
menekşe sabır isteyen bi çiçek vede nazlı büyüyo cnm çöpe atman üzücü olmuş ben yapraklarını köklendirdm bi süre şimdi ektim bklım ilk denemem inşallah olur :)Ohh sayfa cosmus, darisi acmayan ciceklere ins:)graphicdesigner Laydgaga11 tesekkur ederim hosbuldum :)
Cok saskinim begonyam hala yasiyo evetarada begonya celikleyen arkadas olmus ben bi kere denemistim begonya aldigimda buda fazla yasamaz diye hemen bi dal koparip suya koymustum folyolamistim ama inanilmaz gec koklenmisti oda bi kokcuktu sevincten aglicaktim nerdeyse :) takipteyim simdi ona gore bende neslini surdurmek icin
BideLaydgaga11 baya uc dort ay durdurdum menekse celiklerini sonra hic kivilcim gormeyince cope koydum onlarin uc tanede anneleri vardi birisi guzel ciceklenmisti ama ne naz ne naz bu kadarmi zor acar bi cicek. Hos digerleri buna bile tenezzul etmedi birisi tomurcuktaydi asabim bozuldu bunlarida celikleriyle beraber cope bastim
Lacivert arkadasim menekse
Konusunda onunde egiliyorum, ben boyle zor, inatci bir cicek gormedim. Yada beni sevmiyolar:)
inşallah iyi gelir grapcım :)bitki besini çoşturur eğer faydası varsa hmn bnde alıyım aslında arada çiçek topraklarına gübrek koymak lazım :)arkadaşlar günaydın, dün bütün evdeki çiçeklerimi bitki besini verdim dün bakalım inşallah iyi gelir.
ben dikkat ettim, çiçek açmayan sadece yaprak veren bikiler çok daha dayanıklı ve güzel. çiçek açanlar nazik memnuniyetsiz ve zor. bende zaten yaprağı güzel olan bitkileri daha çok seviyorum, yani çiçek açsın diye bir isteğim yok. biliyorsunuz herzaman güzeller nazlı olur. bitkilerde de bu geçerli. açelyam tamamen soluyor, hani o çok dayanıklı ve her koşulda yaşar denilen sardunyanında alttaki dalları hep sararmış nedense. onu balkonamı koysam acaba?
yani evde çiçekli olarak birtek sukulent cinsindeki bir çiçeğim hayatından memnun, boşuna değil işte bu sukulentlere sevgim ilgim.
maşallah zeynep cim nazar değmesin sanırım çiçek açma zmnı :)kıssslarrr barışım çiçek açtı bide güzel kokuyorki anlatamam
Eki Görüntüle 1451990 Eki Görüntüle 1451991 Eki Görüntüle 1451990 Eki Görüntüle 1451991
Kurusunun içinde tohum varsa ek hemen çıkar.Daha çıkmadı annem sebze serasına bolca eker daha vakit var
üretimin harika çeşit çeşit :)Üretim saksım .2 hurma,3 çeşit kaktüs ,yaprak güzeli,dalından dikilen kauçuk ve yeni yaprakları. Eki Görüntüle 1452021
işte ektimmmmmm
inşallah filizlenirler
Ayyyy dayanamıyorum zaten filmimde reklama girdi ozaman hemen mutfağa girip bir adet limon kesio çekirdeklerini suya koyuyorum. Yarın dikerim mübarek cuma günü. Ayy negüzel hepimiz aynı gün dikmiş oluyorumz bakalım kiminki önce çıkacak süper yaaaa
cnm cım geldim gelmezmiyim annemdeydim anca eve geldimNİLAYYY gelmedinmi daha pazardan aklım sende yaaainşallah birsürü yeni çiçek ile gelirsin.
cnm ben sana yollayım valla cidden sölüyomyaa arkadaşlar arapsaçı yok koca istanbulda yaa, ama geöen gün bahçenin bir kenarında o tarz bişey bir ara gözüme ilişti acabamı dedim ama acelem vardı. şimdi netten araştırınca bakıyorumki öyle bahçelerde taş kenarlarında filanda olabiliyormuş, bu akşam gidip hemen sökücem onu ordan inşallah arapsaçıdıreğer değilse internetten sipariş vericem napim baktım 7,50 TL, çok sevdim ama bulamıyorum keşke yakın olsak hep paylaşırdık çieklerimizi...
cnm cım geldim gelmezmiyim annemdeydim anca eve geldim
bi adet karanfil 2 lira
bi adet fesleğen 1 lira
bi adet değişik yaprak güzeli 3 lira
aldım cnm :)
ben bugun aldım hemide 1 lira :)kızlar hani zaman zaman çarşıda pazarda her dükkanda bulunan şu mis kokan reyhanlar varya, onlar ne zaman çıkar acaba piyasaya???
ben onlardan alıp, çelikle çoğaltmak ve evimin heryerine koymak doğal kokusunu her daim içme çekmek istiyorum :)
üstelik kokusu evdeki kötü kokuları bastırır, dinlendirir, pozitif enerji verirmiş..
önceden sokakta pazarda her gördüğüm yerde hemen gider elimi sürer koklamadan geçmezdim :)
evimde de beslemek istiyorum ama ne zaman çıkacak işte??
iki çeşit reyhan var.. bazıları fesleğen de diyorlar... sol resimdeki yeşil minik yapraklı olan reyhan heryerde satılırdı,
diğer resimdeki de fesleğen diye bilinir, annem pazardan alır kurutur sonra ufalar, kışın dolmalara sarmalara iç pilavlarına baharat olarak kullanır.. :) hatta şuan evimde var geçen yazdan kalan :)
inşallah çabucak çıkar da piyasaya bol bol alırız.. ucuz da oluyor fiyatları... çok heveslendim resimleri görünce...:)
Eki Görüntüle 1453046 Eki Görüntüle 1453047
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?