- 2 Mart 2012
- 24.007
- 55.972
- 798
- Konu Sahibi greengirll
-
ergen akıllı adamı sen mi adam edeceksin, büyüteceksin?GEL GİT AKILLI. resmen eşime en iyi uyan şey bu.
mesela bir gün çok keyifli oluyor tatile gidelim hayatım şu bu, ertesi gün ne tatili bizim sorunlarımız var aklın fikrin tatilde...işte bu hususta şüphelerim kv ye gidiyor o mu dolduruyor bu adamı yoksa bu adam cidden deli mi?
bayramda mesela kaçalım gidelim burdan diyen adam iki gün sonra en ağır tepkileri veriyor. kafasında kuruyor benle ilgili bir şeyler onları göremeyince ateş püskürüyor.
bence de mantıklı hiçbir aile evladının ayrılmasını istemez.
kv inatçı olabilir. eşin hakikaten başa çıkamıyor da olabilir. ancak niye sürekli senin üstüne geliyor ki?
alttan al, anamı üzme, git gör, sana güvenmiyorum, boşanalım vs sözlerle neden seni üzüyor, baskı altına alıyor?
anne ne istersen onu yap desin, umursamasın. seni de istemediğin şeylere zorlamasın, akışına bıraksın.
belki böyle daha kolay aşılır çoğu şey.
eşine istersen 10 kez şans ver, 5 yıldır değişmeyen insanlar bundan sonra değişir mi? bak kendine. 5 yıldır onlarla orta yol bulmak için çok uğraştın değil mi? işe yaradı mı?
ben illa boşanmalısın demiyorum. dik dur diyorum. eşin de olsa eğer haklıysan eyvallahın olmasın.
eşin devam etmeye lütfederse sen de boş durma. şartlarını hazırla ve ona söyle. evlilik sürekli tek tarafın alttan almasıyla yürür mü, yürür. alttan alan mutlu olur mu, kimbilir. alışkanlık da mutluluk sayılır.
bir de bence en önemli soru, bu insan için her şeyi yapmaya değer mi?
ergen akıllı adamı sen mi adam edeceksin, büyüteceksin?
Valla ben 9 senelik evliyim, 11 senedir esimle beraberim. KV 10 senedir ayni hic degismedi. Esimde gel git bir hakliyim diye beni tutuyor, bir hakli da olsan o benim annem deyip anasini tutuyor.
Yani ailesiyle asla ama asla düzelmicek. Esin dengeyi tutabilirse evligliginiz yürür.
Bana sen ne yapiyorsun diye sorarsa, kv bir deyince artik ben iki diyip ortaligi ayaga kaldiriyorum. Merhaba derken bile cekinir hale geldi artik.
her insan hata yapar.evet çok haklısınız. eşim bana annemi sevmek zorunda değilsin ama saygı duy diyor (kv ile tartışmamızdan dolayı. yani artık benden canım cicimli bir ilişki göremeyeceğinin farkında ama en azından minimumda tutmak istiyor anladığım kadarıyla çünkü bebek yapamıyoruz bu olaylardan ötürü eşimin yaşı iyice ilerledi aile olamıyoruz hiç bir şey olamıyoruz...bu kısımda takıldık kaldık.)
en azından ilişkilerin daha da sarpa sarmaması için minimumda olması gerektiğini vurguluyor sanırım diye düşünüyorum, e haklı da çünkü çok yakın oturuyoruz herkes bizi tanıyor herkes soruyor ediyor düşünsenize bebek olduğunu iyice artacak sorunlar.
eşime bu açıdan hak veriyorum. ve hatalarını kabul etmesi de olumlu bir özellik. biz bu sorunları son 2 yıldır yaşıyoruz yani benim kv ile ilişkilerimin gerilmesinden sonra. önceden kv yine aynıydı evet ama takmazdım neşeliydim hayat doluydum zamanla biriktirip biriktirip kv ye kustum. o bana saldırdı bende cevap verdim. benim de hatam burda, onun tuzağına düşmeyecektim. muhatap mı olmuyor gidip kapısına sakin sakin konuşacaktım.
burda ona çok büyük koz verdim. kv de tepe tepe kullandı. eşimin yanında bir kere de annemle tartıştık eşim bunu da kullandı sen daha kendi annenle anlaşamıyorsun diye. sağolsun annem de kv den az değildi o aralar herşeye karışıyordu ve eşim annemin karışmasına bir şey demiyor fakat bana püskürüyordu ben arada kalıyordum. (örnek annem gelip çekmecelerimizi düzeltirdi düşünsenize anneniz eşinizin afedersiniz donlarını düzeltecek...)
karşılıklı hatalar silsilesi...
eşler evet dengeyi kurmalı onların da işi zor. kuran kuruyor tabiki ama bir taraf da alttan alıyor hep gördüğüm kadarıyla daha doğrusu karşı tarafı susturuyor malzeme vermiyor
her insan hata yapar.
ben de bazen eş hatırı diye sustum bazen de kv yi susturdum.
eşim de aynı şekilde.
ama olayı aramızda konuşup orada bitirdik. 2-3 yıl önceki olayı tekrar tekrar hatırlatmak gereksiz.
hadi o da öfke anında olsun.
ancak evliliğin düzelmesini annesiyle iyi geçinmeye bağlayan, hala annesinin dolduruşuna gelen bir erkeği anlayamam.
siz anne baba olmak istemiyor musunuz? bu da mı kv ye bağlı?
Evet benimki bir türlü dengeyi kuramadi. Saflikdan mi diyim, dürüstlükden mi diyim, yoksa aptallik mi diyim bilmem ama benim dedigimi annesine anlatti, annesinin dedigini bana anlatti. Birbirimizden zaten haz etmiyorduk, iyice kötü olduk. Gerci benim kv yüzüme de dedi cok kez. Terbiyesizdir saygisizdir agzi pisdir. Öyle bir insan kendisi malesef.
Baktim esime biseyler dedikce benim huzurum kaciyor, adam iyice kabuguna cekiliyor, biz kötülesiyoruz, artik direk kv ye diyorum, o bana bir mi dedi ben ortaligi yikarak iki diyorum. Saygisizlik yapiyorum belki ama, bana göre ben kendimi koruyorum. Mesela en son dedigi, news, sen bir daha dogur onu ben alacam ben bakacam, o ortamda baska insanlar da vardi. Bu yüzden sakince cvp vermek zorunda kaldim. Ilkinde o kadar zor sartlarda büyüttüm bu hale getirdim, yalvardim da yardim eden olmadi, bir ikincisi daha olursa ona haydi haydi bakarim diyip susturdum.
hmm.eşim iyi aile ilişkileri olmadan baba olmak istemiyor. bunu evlenirken de söylemişti hala da söylüyor hakkını yiyemem aile önemli onun için.
işte siz alttan almış konuyu kapatmışsınız mesela ben bir zaman sonra hiç alttan almadım o vurdukça ben öldürdüm. kv telefonumu açmadı die kp ye arayıp ona sinirli konuştum. bayramda beni es geçti diye arayıp sinirli konuştum şudur budur. kv de bunları bir güzel kullandı tabiki. kozu eline ben verdim. ve kv bir kere fitili aldı mı asla bırakmayan bir tip. burda da benim hatalarım oldu işte.
bende bu ortamda anne olmak istemem ki, eşim de istemez haklı olarak.
Evet benimki bir türlü dengeyi kuramadi. Saflikdan mi diyim, dürüstlükden mi diyim, yoksa aptallik mi diyim bilmem ama benim dedigimi annesine anlatti, annesinin dedigini bana anlatti. Birbirimizden zaten haz etmiyorduk, iyice kötü olduk. Gerci benim kv yüzüme de dedi cok kez. Terbiyesizdir saygisizdir agzi pisdir. Öyle bir insan kendisi malesef.
Baktim esime biseyler dedikce benim huzurum kaciyor, adam iyice kabuguna cekiliyor, biz kötülesiyoruz, artik direk kv ye diyorum, o bana bir mi dedi ben ortaligi yikarak iki diyorum. Saygisizlik yapiyorum belki ama, bana göre ben kendimi koruyorum. Mesela en son dedigi, news, sen bir daha dogur onu ben alacam ben bakacam, o ortamda baska insanlar da vardi. Bu yüzden sakince cvp vermek zorunda kaldim. Ilkinde o kadar zor sartlarda büyüttüm bu hale getirdim, yalvardim da yardim eden olmadi, bir ikincisi daha olursa ona haydi haydi bakarim diyip susturdum.
hmm.
sen eşini hala seviyorsun. kendini suçluyorsun geçmiş gitmiş olsa da.
planların bile hala ona endeksli.
eşin de annesine odaklı.
hakkında hayırlısı olsun. demek ki sen de böyle yaşamayı seven bir insansın.
o halde eşinin sözünden çıkma ve annesiyle iyi geçin. yoksa asla karı-koca, ana baba olamayacaksınız.
uzak yakın farketmiyor valla telefonla bile yetişiyor kv ler. iş eşte bitiyor maalesef.Bizim kv uzak oldugu halde tartisma konusu oluyo hep.. sorun su ki okuzluk kocamda :) dengeyi bulamiyor.. huylariniherseyini bilmesine ragmen bi annecilik babacilik ciktibasimiza..bekarken oturup konusmazlardi bile simdi kiymete bindiler.. Allah hepsini bildigi gibi yapsin en bastada kocami. Sirf bu sebepten bile cocuklar olmasaydi bosanirdim dedigim cok oldu:)
yoo.yazdıklarımdan sonra bunu söyleyeceğinizi biliyordum :)
sadece son bir şans vermeye hazırım sonradan keşke dememek için...kimse tamamen haklı ya da haksız değildir hiç bir konuda, kimi dinleseniz onu haklı bulursunuz. bu konuda da öyle.
tabiki şu an benim istememle falan olacak iş değil. karşılıklı olmalı.
ama aramız iyi olur.Bizim kv uzak oldugu halde tartisma konusu oluyo hep.. sorun su ki okuzluk kocamda :) dengeyi bulamiyor.. huylariniherseyini bilmesine ragmen bi annecilik babacilik ciktibasimiza..bekarken oturup konusmazlardi bile simdi kiymete bindiler.. Allah hepsini bildigi gibi yapsin en bastada kocami. Sirf bu sebepten bile cocuklar olmasaydi bosanirdim dedigim cok oldu:)
tıpkı benim eşim ,Gerçekten çok mutluyum canım. ...
Hayatımda ilk defa bu kadar aşık olup sevmiştim. Ama ne oldu biliyo musun o ve ailesi sagolsunlar bitirdiler tüm duygularimi. İlk zamanlar evliliğin beni ezdirmiyordu evet .. ama canım sonradan işler değişti . Uzun bi süre ailesiyle bile konuşmadı yaptıklarından herseyi oda biliyordu ailesinin nasıl olduğunu.
Gel gör ki el birliğiyle ogullarini kendilerine çevirdiler.
O tek erkekti ve her zaman annesine muhtacti.
Serefsizlik yaptı ve ailesiyle yaşamak istediğini söyledi .
Bitti gitti.
Çok acıdı kalbim . Böyle anlattığım gibi kolay olmadı ama giderken sevgimi de bitirdi gitti.
Ve ben şu an diyorum ki ah be esra nasıl böyle karsktersiz birini sevebildin.
Kendini ezdirme canım.
Bırak anasiz yapamıyorsa s.olup gitsin.
Bu arada evlenmedim.
Henüz bır şey yok
yoo.
dediğim gibi herkes farklı farklı.
kimi alttan alarak işlerini yürütür.
kimi gemileri yakarak :)
önemli olan mutluluk, huzur, sağlık ve vicdan rahatlığı :)
canım valla dün annemlerle konuştum annemler eşimle konuştuktan sonra tamam bitti bu iş diye düşünmüşler. onu dinledik o haklı seni dinledik sen haklı diyorlar işin içinden çıkamıyorlar.
eşim bana güvenmiyormuş söylediğim bir cümleden dolayı. çok gerginmişim. yahu bu kadar şey yaşadıktan sonra nasıl sakin kalabilirim taş mıyım ben?
Canım o senden ayrılmak istemiyor bak seni kendine göre bir insan yapmaya çalışıyor.
Sen de kanma bence bu oyuna. Madem istemiyorsun zorlamayalım o zaman de ve çekil bir kenarda bekle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?