Evimden kira alamıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben sizi iyi kalpli bulmadım.
Abilerin yaptığı doğru değil elbette ama sizin maddi sıkıntınız yokmuş, eşiniz taş atmışta kolu mu yorulmuş o evin kirasını istiyor? Onlar yardım etmiyor diye sizde mi etmeyeceksiniz? Bu kadar aç gözlü (eşiniz için söylüyorum) doğru değil. Eşiniz gaddar ve kötü bir insan. Vermeyeceklerini bile bile kira istemek tamamen gaddarlık. O insanlar bakıp büyütmüş, okutmuş bu yaşa getirmiş. O insanlar sizi okutmasaydı başı boş büyütseydi o evi alabilir miydiniz? Hayır. Yaşayacakları max 20 30 yıl, bırakın rahat rahat geçinsinler.

Aaayy ajdjjsjd sinirden gülüyorum.
Şu adam için mi ailenizin kalbini kıracaksınız?
Sizi zerre takmayan, tüp bebek yerine kaplıcaya gitmeyi tercih eden adam için mi?
Sizin isteklerinizin hiçbir önemi olmayan, size araba almak yerine tarla almayı yercih eden adam için mi?
Siz bu hayatı yaşamıyorsunuz ki, eşiniz yaşıyor.
Siz sadcee onun yanında dolanıyorsunuz.
Bu evlilik değil ki, adam sadece işini yaptırabileceği, her dediğini yaptırabileceği, düzenli iş ev seks hayatı için evlenmiş sizinle. Dediğiniz gibi onun için hiçsiniz işte.
Eşiniz sizi önemsemiyor, dahası siz onun dediğini yapmaya çalışıp ailenizden para almayı düşünüyorsunuz. Eşiniz aç gözlü. Böyleleri için gözünü toprak doyursun derler.

Ben de böyle düşünüyorum.

Artık ben konuları okurken,cümle aralarında yazılmayan şeyleri de okuyabiliyorum.

Mesele bu konuda şunu okudum; evin kirası da dahil olarak konu sahibinin evine giren çıkan her şey konu sahibinin eşinin kontrolünde..

Kirayi alması icin asıl baski eşinden geliyor. Kendisi kirayı ister istemez o ayrı. Ama eşinin baskısını konuyu okurken derhal hissettim.

Nasıl tahmin ettim kocasının tam da böyle olduğunu.

Çünkü cümle aralarindan anlaşılıyor kocasinin baskısı.

Kendisi değil kocasının arzusu ön planda.

Baskıdan kurtulmak icin istiyor kirayi.

Abinizin kirayı bölüşme sözüne istinaden evinizin kira değerinin yarısını vermesi lazım. Eşiniz baştan sona kadar haklı.

Aa bir dakika bunlar doğru mu? Ben konu sahibini eşiyle mutlu ve babasının yeni çıkacağı evin kirasının yarısını ödemeye karar vermiş bir kadın olarak düşündüm ve yorumumu yaptım. Fikrimi değiştiriyorum, bu koca kişisi parayı yiyeceğine abisi kiranın yarısını vermese de olur.

Konu sahibinin tek bir söz hakkı bile yok. Böyle bir evliliği nasıl kendisine reva görüyor anlamış değilim. Kaldı ki çalışan biri, ekonomik özgürlüğü elinde, rest çekmek için önünde hiçbir engel yok. Çok yazık.

Rest çekmek bir tarafa, biricik kocası kızıp, küsmesin, kirayı istediği şekilde harcasın diye, annesini gücendirmekten rahatsız olmuyor.

Ben kendi abilerim kastettim. Durumları var.
Eğer bir abinin Konu sahibi abilerin dar gelirli oldugunu beşirtmediği için üç Kardesi eş değer olarak düşündüm. Zaten ev kira olsaymış bölüşeceklermiş yani ev konu sahibinin olunca nedense para konusu kapanmış Bi nevi sagır dilsiz moduna girmişler. Konu acıga cıkınca da konu sahibinin eşi olaya gereksiz yorumlar yapmış ve konu sahibinin tadı kacmış. Ben olsam aileme ses cıkarmak onların tadını kacırmazdım. Zaten ilk yorumunda dedim eşinin evden haberi olmasa konu sahibinin evinde bu konu gündeme bile gelmezdi ama ortaya çıkmış hoş olmayan söz söylenmiş.
Abilere gelince
Madem üç Kurus para olarak görüyorsunuz abiyi değil konu sahibini ısıtsın o üç Kurus para. Eşi ile arası da sürtüşme olabileceği ihtimalini düşünmelilerdi. Abi olan abi bunu hesap etmeli. Burada konu zaten kiradan gelecek para değil kardeskerin çakallığı

Evi satmaya karar verdim baska bir ev alicam deyin verin emlakciya. Hem esiniz rahatlar hem aileniz kiraciniz olmaz bundan sonra. Anne babaniz baskasina kiraci olunca da bolusursunuz kirayi aranizda tek cozum bu gibi

Evi satmaya karar verdim baska bir ev alicam deyin verin emlakciya. Hem esiniz rahatlar hem aileniz kiraciniz olmaz bundan sonra. Anne babaniz baskasina kiraci olunca da bolusursunuz kirayi aranizda tek cozum bu gibi
Yok ya. Aileme bunu yapamam. Biraz da yorumların etkisiyle artık konuyu kapatacağım.Maddi durumum iyi. Tabi fazla parayı kim istemez ama konu çözümsüz artık

Yok ya. Aileme bunu yapamam. Biraz da yorumların etkisiyle artık konuyu kapatacağım.Maddi durumum iyi. Tabi fazla parayı kim istemez ama konu çözümsüz artık
Ben size hak veriyorum esinize de. Esiniz ailesine bunu yapsa sizde itiraz ederdiniz. Adalet farkli bir arayis mesele para pul degil. Siz abileriniz ve aileniz tarafindan iyi niyetiniz suistimal edildigi icin rahatsizsiniz. Esinizde bu durumdan rahatsiz.konuyu kapatmak istesenizde vicdanen hep rahatsiz olucaksiniz. Esinizde her tartismada bu konuyu gundeme getiricek ben eminim. Insallah hallolur meseleniz.

Anne ve babanı incitme. Eşine de ben de kardeşlerime bozuldum ama arada kaldım anne babam bunu hissettnemeli de. Abilerinevdw zaten puanlarını verdik

Kardeşlik ve evlatlık anlayışlarımız farklı demek ki. Bir şey diyemiyorum o yüzden.

Para konu sahibini değil eşinin cüzdanını ısıtacak. Konu sahibi o paranın kuruşunu göremeyecek muhtemelen.

Evi sat yeni bir ev al, ve hemen kiraya ver, başka türlü bu işten sorunsuz çıkma ihtimalin yok. Bu durumda babanları başka bir eve çıkarmış olacaksın ve kirayı da kardeşler olarak paylaşacaksınız
Ya da eşinizin kirayı ailesine göndermesine göz yumacaksınız.

inşallah

Bu durumda doymayan eşiniz o parayı da almayı versin. Bizim evde de birikim işini eşim yapar ama benin isteklerim ya da ihtiyaçlar birikimden önce gelir. Ben hayır dersem ya da ikna olmazsam o iş durur.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…