Evime gelen misafir hırsız cikti

gıttıgı evlerden kımbılır ne caldı bunca zaman
cok ıyı yapmıssınız tebrık ederım
ve gecmıs olsun
ben yatakodama kımseyı sokmuyorum banyo musaıt dıyorum banyoya yonlendırıyorum yatakodasının kapısı hep kapalıdır bu sebeple

keske sıkayetınızı gerı cekmeseymıssınız

oha bu ne ya? demek ki heryeri kilitlemek lazım misafir gelince. hiç üzülmeyin. suçluysa cezasını çeksin tabi.

Yasalara göre maalesef öyle. Bizim yardımcı bir ablamız vardı, bi geldiğinde komşusuyla beraber gelmişti. Evden baya yüklüce paramız çalındı. Tabii hemen belli oldu kim olduğu. Hırsızlığa girmiyormuş, güveni kötü kullanmaya giriyormuş. Zorla girmediği ya da kapalı bir alanı açıp almadığı için.

Tamamda cüzdanı almış cüzdanı kim kasaya koyarki evinde
Ortada duran bir para değil

Parayı onun aldığını kimseye söylememişsiniz, bu durumda arayıp parayı sorduğunuz misafirler haklı olduğunuz halde sizin hakkınızda olumsuz düşünürler, bizden şüphelendi diye.

Bende parayı asla yatakodasında saklamam misafir odasında saklıyorum ama bir yere gittiğimde köpeği kapının önüne koyarım :)

kimseye duyurmadığına göre, bu insanla gün yapmaya devam edecekmisin

Bizimde bir akraba tarafından hırsızlık yapılmıştı ki kendi evlerinde çantaların içinden para çalmıştı , evin kızın ama tabi annesi o kadar tutumlu ve pintiydi ki kadın kızını hırsız etti ,yediği elmaya kadar sayıyordu neyse evlendi gittide bizde çantalarımızla kucaklarımızda oturmadan vazgeçtik ama çok kötü bir duygu biz annesine söyleyememiştik ama bütün akrabalar bunu biliyormuş kız onlarında çantasından para çalmış annem daha fazla misafirliğe gelenin çantasından para çalmasın diye koca bulup evlendirmede yardımcı oldu evlendikten sonra hırsızlığı bıraktı

Kardesinin yasca kucuk cocugu yakin akrabalardan asirmis baya...herkes biliyormus ama ses cikarmamislar..sonra baska kardesinden bir defa caliyor farkediliyor sonra tuzak kuruyorlar caliyor cocuk....once annesine ablalarina soyleniyor...sonra cocukla...vel hasili...tedavi ettireceklerine sucu ortaya cikarana hesabi kestiler...soguk davranmalar laf sokmalar....hirsizin buyugu kucugu olmaz...
Sizin durumunuz da uzuleceginiz birsey yok.hemen iliskinizi kesin onlarla...sahsiyetsizler....o.zaman borc istesinler...calmak nedir yaaaa

Kleptomani maddi değeri yüksek olmayan ihtiyacı olmadığı halde calma çalmak istemek hastaligi yani sizi ki hasta falan değil gayet te iki milyar para az buz değil benim bi arkadaşımın arkadaşı kleptomaniydi kızın durumu gayet iyiydi mesela bi kere ablası marketten kutu kola calarken görmüş mesela ona ihtiyacı yok alabilecek parasi var maddi değeri yüksek biseyde değil ama caliyo kleptomani buna denir sizin misafire değil

Teşekkür ediyorum bugün öğrendim ki benden önce gittiği bir gezmeden de kadının 250 milyonunu çalmış ben tlfla bildirimde paramın kayboldugunu benimde kayboldu x kişiden şüpheleniyorum dedi
Teşekkür ediyorum bugün öğrendim ki benden önce gittiği bir gezmeden de kadının 250 milyonunu çalmış ben tlfla bildirimde paramın kayboldugunu benimde kayboldu x kişiden şüpheleniyorum dedi

Canım o zaman işler değişir. Bu durumda vicdan yapmana da gerek kalmaz. İlk değilse son, hiç değildir.Diğer parası çalınan kız ile konuşup durumu anlat ''Ben affedecektim ama senin de paran çalındığı için tekrar şikayette bulunmaya karar verdim. Sen de şikayette bulun başkalarının da canını yakmasın.'' de. Belli ki bu durumdan kaynanasının falan hep haberi var belki de ailecek böyle onlar bilemezsin. Şikayetini geri çektiysen de tekrar şikayette bulunabilirsin diğer olayla da birleşince hırsızlık olarak değerlendirebilirler. Ve biliyorsunuz ki yatak odasına giren hırsızı vursanız bile kimse bir şey diyemiyor. Hukuki boyutunu bir bilene danışıp en akıllıca şekilde şikayette bulunursanız bu kadar soğukkanlı bir şekilde hırsızlık yapmaya eli varmayacaktır. Ben de 5 6 ay öncesinde markette müdür yardımcısıydım. İnan bana o kadar çok hırsız var ki! Hiç beklemediğin eli yüzü düzgün insanlar yapıyor. Ve dikkat ettim ki bir çoğu da ailecek yapıyor. Hiçbir zaman anlayamadım nasıl bir vicdanla o çaldıklarını yiyorlar nasıl kursaklarında kalmıyor.. Anlamak mümkün değil. Belli ki bu ikincil bilgiyle kadının bir yanlış yapmaktan ziyade eylemi, hırsızlığa dönüştü. Daha kimlerin canını yakmıştır Allah bilir.. Bu sefer acıyın diyemeyeceğim çünkü alışkanlık haline getiren insanların genelde utanması arlanması da kalmıyor. Yaptıklarının cezasız kalmayacağını görmesi için tekrar şikayette bulunun. Sizin şansınız eşinizin de arkanızda olması.

Canım ben de çok denk geldim böylelerine. Marketten hırsızlık yapanı farkettiğimde durdururdum aramak için.. Gayet soğuk kanlı çıkarır verir çaldığını bir de nasıl yüzü tutuyorsa tekrar gelir konuşurdu benimle. Ya da hırsızlığı kameradan sonra görürsek fotosuyla esnafa sorar görürlerse bize haber vermelerini söylerdik.. Ailesinden biri gelirdi sinirli sinirli sanki biz suçluymuşuz gibi daha ne olduğunu söylemeden ne kadarlık almış derdi.. Hırsızın ailesi de genelde haberi oluyor. Haberi olup da engellemiyorsa demek onlar için hava hoş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…