• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evin tüm yükü benim omuzlarımda

Benim de için içimi yedi kalktım temizledim ve malesef hala ben temizliyorum. Direnmek lazım
Yanlış anlamayın ama hata ediyorsunuz, biraz rahat olun.
İnanın dayanamayıp yapacağınızı bildikleri için yapmıyorlar, adamları taklit edin biraz, kimse 3-5 gün 1 ay ortalığın canına okundu diye pislikten ölmüyor.

Kaldırmasın, ben de bardağımı unuturum odamda ama yer azalınca fark edip topluyorum. Sergi salonu değil ki ev. Bu tür şeyler için kendini yormak mantıksız. Adam kaldırana kadar bardak, atıştırma tabağı ortada dursun. Elbet sonunda rahatsız olacak.
Bazı erkekler maalesef dinlemiyor medeniyet görmemişler. Gözümüzün önünde eşimdir tabi bana hizmet edecek dedi. Misafirlikte böyle diyen adam başbaşayken daha da ayıdır

Yemek olayına bir ben sasirmadim sanirm , 😁 benim eşim de çok yer bazen kendini tutamaz bitirir ama ertesi gün veya sonrasında yemek beklemez, normalde yemek beklemez ama varsa yer, sonra geldim baktım yemek yok atıyorum kendisi hazirlar bana bitirince mahcup olur ama ben iştahını bildiğim için kızmam aldırış etmem, ben de yıllarca nöbet usulü çalıştım hiç bir nöbet çıkışı yemek yapmadım nerdeyse çok yorgun olurdum

Hiç öyle yok düşünemiyorlar, yok bilmiyor beceremiyorlar diye bir şey yok.

Ev işinden herhangi bir çıkar ve kazanımları olmadığı için dümdüz yapmak istemiyorlar.
Yapanlar nasıl yapıyor derseniz onların kazanım anlayışı eşine destek olup gönlünü hoş etmiş olmak oluyor.

Yani bilmemek, becerememek , düşünememek diye bir şey yok tamamen zihniyet meselesi.

Konu sahibinin eşi gibi zihniyetteki adamlar da bu angarya işleri kadın yapsın diyor olay bu kadar basit.

Herkese merhaba.
Evlendim ve bazı konularda gerçekten yorulduğumu hissediyorum.
Sizlerden yorum almak istiyorum.
1 seneye yaklaştık evleneli ve ev işleri hususunda anlaşılmadığımı düşünüyorum.
İkimizde kamuda çalışıyoruz ve ben nöbetli çalışıyorum. Başta bu işleri konuştuğumuzda yemek işi bende olur bulaşık çamaşır eşimde olur silme süpürme ortak olur diye konuştuk. Eşim yıllarca tek yaşamış biri olduğu için sorun çıkacağını hiç düşünmedim ama şimdi bakınca evdeki her şey bana kalmış durumda.

Dün ben çalışıyordum eşim evdeydi önceki günden ben yemekleri yapıp dolaba koymuştum eşim yemekleri yemiş ben işten gelince bi tost yapar yeriz dedim tostu yaptım yedik ben çok sürmeden uyudum. Sabah kalkmamla ilk gördüğüm şey dün yıkanan temiz çarşafın kirli balkonda boylu boyuna uzanması. Onu kaldırdım yatağı toplayıp banyoya girdim çıktıktan sknra lavaboyu tuvaleti çamaşır suyuyla yıkadım peşine mutfağa girdim dün ki tostun bulaşıkları tezgahta, tezgahın her yeri çay lekesi.
Eve bakıyorum önceki gün benim bıraktığım gibi .
Geçen haftalarda balkonu yıkayacaktım ben yıkarım sen kendini yorma dedi balkonlar olduğu gibi duruyor.
Düşündüm ben izin günlerimde evi temizler banyoyu tuvaleti yıkar yemeği yapar belki gün içinde 2 saat ancak kendime ayırırım, maniküre gideceğim güya 2 haftadır fırsat bulamadım. Eşim ne yaptı dün yemek hazırdı onu yedi kendi çamaşırlarını attı makineye (hepsini karışık attığı ve renkleri karıştırdığı için kendi çamaşırlarımı ben atıyorum) sonra tüm gün yattı.
Bunları düşününce o kadar sinirlendim ki ben neden evin her şeyine koşuyor ve evdeki tüm yükü sırtlanmak zorunda bırakılıyorum.
Bu konuda kaç kere konuştuk her seferinde haklısın deyip 2-3 gün dikkat ediyor sonrası yine aynı. Bazı nöbet çıkışlarında o kadar yorgun oluyorum ki makyajla uyuyorum oturduğum yerde bunu eşimde biliyor demiyor mu bir işin ucundan tutayım 15 dk eve bir süpürge tutayım. Her seferinde benim hatırlatmam mı gerekiyor.
Gerçekten öyle sinirlendim ki sizlerle paylaşmak yorum almak istedim .
Söylemek, söylenmek yerine işleri yapmasını sağlayacaksınız. Ben cuma gunleri çalısıyorum, eşim evde cocuga bakıyor. 3te eve döndüm geçen hafta, ne bulaşık makinesi boşalmış, ne bulaşıklar toplanıp yıkanmış. Ne yaparsan yap, ne zaman yaparsan yap ama ben yapmıcam bil dedim. Kendi yaptı.

Hiç öyle yok düşünemiyorlar, yok bilmiyor beceremiyorlar diye bir şey yok.

Ev işinden herhangi bir çıkar ve kazanımları olmadığı için dümdüz yapmak istemiyorlar.
Yapanlar nasıl yapıyor derseniz onların kazanım anlayışı eşine destek olup gönlünü hoş etmiş olmak oluyor.

Yani bilmemek, becerememek , düşünememek diye bir şey yok tamamen zihniyet meselesi.

Konu sahibinin eşi gibi zihniyetteki adamlar da bu angarya işleri kadın yapsın diyor olay bu kadar basit.
Aynen öyle, aşçı, bulaşıkçı, kat hizmetlisi, kapıcı, temizlik hizmetlisi, pasta börek baklava ustası oluyorlar, ütücü oluyorlar ama ev işi yapamıyorlar :KK70:
Parayla insanların çöpünü toplayıp alışverişini yapabilen, baklava börek açabilen evde de bu işleri yapabilir.

İşimize gelmiyor desinler dürüst olsunlar.

Aynen öyle, aşçı, bulaşıkçı, kat hizmetlisi, kapıcı, temizlik hizmetlisi, pasta börek baklava ustası oluyorlar, ütücü oluyorlar ama ev işi yapamıyorlar :KK70:
Parayla insanların çöpünü toplayıp alışverişini yapabilen, baklava börek açabilen evde de bu işleri yapabilir.

İşimize gelmiyor desinler dürüst olsunlar.
Aynen öyle Mune hanım , hatta dikkat edin çoğu yerde girdiğimiz paralı tuvaletleri bekleyip temizleyenlerin de çoğu erkektir.

Ama ne hikmetse evde kendi mıçtıkları klozete iki fırça sürüp temizleyemezlermiş.

Dün ben de ciddili kavga ettim aslında yapar ama sürekli yorgun anlamıyorum yani neden bu kadar yorgun olur insan, herneyse en son haftalık temizliğe gelecek bir kadın ilk önce haftalık sonra duruma göre haftada iki gün, sakın acıma çağır temizliğe ben yaparım ylanlarina da inanma
Ya kadin cagirmak da çözüm degil ki bahsi geçenler gundelik işler bu konudaki zaten. Yedigin tost tabagini da kadina kaldırtmazsin yani kadın ortalik mi toplasın genel temizlik mi yapsin..

Ya kadin cagirmak da çözüm degil ki bahsi geçenler gundelik işler bu konudaki zaten. Yedigin tost tabagini da kadina kaldırtmazsin yani kadın ortalik mi toplasın genel temizlik mi yapsin..
Bu konu için evet ama burda kocası bildigin iş guzarlik yapıyor, hani daha önce tek yaşamış ve biliyor işleri o zaman temizmis...benim eşim böyle şeyleri yapar, mutfağı falan bırakmaz ama genel temizlikte yok nedense hiç zamanı yok veya yorgun ben kendim o sebeple çağırmakta buldum cozumu

Yemek olayına bir ben sasirmadim sanirm , 😁 benim eşim de çok yer bazen kendini tutamaz bitirir ama ertesi gün veya sonrasında yemek beklemez, normalde yemek beklemez ama varsa yer, sonra geldim baktım yemek yok atıyorum kendisi hazirlar bana bitirince mahcup olur ama ben iştahını bildiğim için kızmam aldırış etmem, ben de yıllarca nöbet usulü çalıştım hiç bir nöbet çıkışı yemek yapmadım nerdeyse çok yorgun olurdum
Ama bu vicdansızlık.
Benim oğlum 7 yaşından sonra az kalan şeyleri tek başına bitiremiyor. Çok sevse bile paylaşıyor içine sinmiyor.
Kadın nöbetli işten gelecek ben bugün tost yapayım bunu eşimle yarın yeriz demesi lazım azıcık vicdanı olan insanın.
normal insanın içinden gelmez tek bitirmeyi.
Bu iştah değil bencillik kusura bakmayın da.

Hiç bir şeye elini sürme bırak bok götürsün
En başta alıştırarak yanlış yapmışsın
Ya birlikte yaparız yada hiç bir şey yapmıyorum de sınırlarını çiz

Ama bu vicdansızlık.
Benim oğlum 7 yaşından sonra az kalan şeyleri tek başına bitiremiyor. Çok sevse bile paylaşıyor içine sinmiyor.
Kadın nöbetli işten gelecek ben bugün tost yapayım bunu eşimle yarın yeriz demesi lazım azıcık vicdanı olan insanın.
normal insanın içinden gelmez tek bitirmeyi.
Bu iştah değil bencillik kusura bakmayın da.
Yemesi değilde bence ertesi gün kadını aç bırakmasi yine ondan beklemesi vicdansizlik yani bilemiyorum herkesin dinamiği farklı, eşim yer ama bize de birseyler hazırlar sevdiklerimizden ya da dışardan alınan şeyse bile o an yerse de gider tekrar alır, ben bu sebeple bu konuyu sıkıntı yapmam ama dediğim gibi herkesin Dinamiği farklı, burda kullanıyor resmen

Yemesi değilde bence ertesi gün kadını aç bırakmasi yine ondan beklemesi vicdansizlik yani bilemiyorum herkesin dinamiği farklı, eşim yer ama bize de birseyler hazırlar sevdiklerimizden ya da dışardan alınan şeyse bile o an yerse de gider tekrar alır, ben bu sebeple bu konuyu sıkıntı yapmam ama dediğim gibi herkesin Dinamiği farklı, burda kullanıyor resmen
Ben bu konuda mesela iradesizlik görürüm. Yani ben aşırı iştahlı, yanındakini düşünmeden yiyen insan sevmiyorum. Mezeleri kapışıp bitiren son kaşığı bırakmayı akıl edemeyen insanlar bence baya baya bencil, güdülerine sahip çıkamayan biridir. Burada da kadın yemek yapmış bırakmışsa ona göre yiyebilir yada kendine tost yapabilirdi. İştah değil de bu baya baya bencillik.

Arkadaşlar selam kuaföre gitmiştim dönüşte eşim aldı beni dışarda biraz konuştuk.
Başta bende yapıyorum hiçbir ley yapmıyor değilim dedi dün ne yaptığını sorunca sana çorba yaptım (midem kötüydü iş yerinde çorba yapıp getirdi) ve çöpleri döktüm dedi. Ben kendi yaptıklarımı sayınca haklısın dedi. Ben biraz sinirlendim sert çıktım ben sana hizmet edip seni memnun etmek için evlenmedim dedim. Haklısın yorgundum kusura bakma dikkat edeceğim vs dedi. Bilmiyorum kaç gün dikkat edecek.
Eve geldik balkonları yıkadı ortalığı topluyor şimdi. Ben oturdum çok yüz vermiyorum.
Yemek içinde çay vs koydu bilmiyorum ne yapacak…
Yemek meselesine gelince onun sevdiği bir yemek yapmıştım ben çok yemiyorum onu, diyetteyim bir süredir tost yemiyorum akşama canım istedi tost yeriz diye ben söyledim. Tost benim tercihim yani.

Alllah (ya da neye inanıyorsanız) razı olsun

bu ortalığı toplamak, yediğin tabağı makineye koymak, çamaşır asıyorsan onu pis balkona düşmeyecek şekilde asmak, hele hele de yemek yapmak
gibi işlerin eve gelen kadınla ne alakası var ben de senelerdir bunu KK'da çözemedim gitti

1- eve gelen kadına da para veriyoruz ya belki ben o parayla bşka bir şey alacam...koca kişisi totosunu kaldırmıyor diye neden evin bütçesinde gereksiz bir harcama olsun? o para havadan mı gelecek, koca kişisi o parayı ekstra çalışıp mı kazanacak? yooo. evde ortak paradan gidecek. (gerekli görülüyorsa kadın da alınır, orada değilim)

2. si ve daha önemlisi böyle evin sürekli işi için kadın alacaksam onu haftada 3 kere almak lazım ki yemek, ütü, temizlik ve gündelik toparlamayı biraz biraz yapsın, kaç kişinin öyle bir gücü var arkadaş?

kızılcık şerbeti diye bir dizi var orada Sevilay diye bir arkadaş var sürekli çalıştığı evde, hiç evine gitmiyor maşallah yemek (masalar kurmak şeklinde üstelik), temizlik, bebek bakımı sürekli gelene gidene kahve, ne iş varsa yapıyor, bu kadınların hepsinin birer Sevilayı var evde herhalde.

kendi çamaşırlarını attı makineye (hepsini karışık attığı ve renkleri karıştırdığı için kendi çamaşırlarımı ben atıyorum) sonra tüm gün yattı.

Bu nasıl iş ya? Esiniz yıllarca bekar yaşamış ama renkleri karistiriyor öyle mi? E bu durumda esiniz her çamaşır yıkamadan sonra yeni kıyafet alıyordur.

Bu nasıl iş ya? Esiniz yıllarca bekar yaşamış ama renkleri karistiriyor öyle mi? E bu durumda esiniz her çamaşır yıkamadan sonra yeni kıyafet alıyordur.
Evet birkaç açık renkli kıyafetim mahvolunca ben ayırdım sadece siyahları atıyor. Kendi kıyafetleri çoğunlukla koyu renk o yüzden hepsini alır atar hiç bakmaz bile.

Evet birkaç açık renkli kıyafetim mahvolunca ben ayırdım sadece siyahları atıyor. Kendi kıyafetleri çoğunlukla koyu renk o yüzden hepsini alır atar hiç bakmaz bile.

Bu da hata neden ayiriyorsunuz? Siz her şeyi halledince adam bulmuş kolayını. Kıyafetlerini yıkayıp köşeye çekilecek oh ne güzel hayat.

Alllah (ya da neye inanıyorsanız) razı olsun

bu ortalığı toplamak, yediğin tabağı makineye koymak, çamaşır asıyorsan onu pis balkona düşmeyecek şekilde asmak, hele hele de yemek yapmak
gibi işlerin eve gelen kadınla ne alakası var ben de senelerdir bunu KK'da çözemedim gitti

1- eve gelen kadına da para veriyoruz ya belki ben o parayla bşka bir şey alacam...koca kişisi totosunu kaldırmıyor diye neden evin bütçesinde gereksiz bir harcama olsun? o para havadan mı gelecek, koca kişisi o parayı ekstra çalışıp mı kazanacak? yooo. evde ortak paradan gidecek. (gerekli görülüyorsa kadın da alınır, orada değilim)

2. si ve daha önemlisi böyle evin sürekli işi için kadın alacaksam onu haftada 3 kere almak lazım ki yemek, ütü, temizlik ve gündelik toparlamayı biraz biraz yapsın, kaç kişinin öyle bir gücü var arkadaş?

kızılcık şerbeti diye bir dizi var orada Sevilay diye bir arkadaş var sürekli çalıştığı evde, hiç evine gitmiyor maşallah yemek (masalar kurmak şeklinde üstelik), temizlik, bebek bakımı sürekli gelene gidene kahve, ne iş varsa yapıyor, bu kadınların hepsinin birer Sevilayı var evde herhalde.
Ben de eve yardımcı alsın diyenlerdenim ama her gün gelsin demedim, ki zaten dediğiniz gibi ülkenin genel gelir düzeyi belli, örnek verdiğiniz dizi karakteri gibi birini ancak sigortalı çalışan olarak alabilirsiniz ona da herkesin gücü yetmez ama genel temizlik için haftada 1 veya 15’te bir yardımcı çağırılabilir, evet evin gündelik işleri bitmez ve bunu parayla yaptırmak maddi olarak mümkün değildir Ceylin için ama belli ki gündelik işlerde bile erinen erkek derin temizlikte hiçbir şeye elini sürmüyor.
Balkonu haftalardır yıkamamış misal, zaten kış mevsimine girdik her gün balkon yıkanacak değil, 15’te bir kadın gelse kapı pencere balkon temizliği yapsa lavabo fayans duşakabin temizliği mutfak dolaplarını düzenlese kafi.
Böyle hem günlük işler ceylinin üzerinde hem de gündelik ev işleri.

Back
X