Evine gittiğimiz arkadaş

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eşim de aç kaldı çıkışta ekmek arası aldık ve durum yaptık gittigimiz yeri
bugün durumumu görmüş ama cevap yazmadı
Durum yapmaya ne gerek vardı
güya laf soktunuz aç kaldık karnımızı doyuruyoruz diye
ama kendi görgünüzü belli etmişsiniz
çok yediğiniz yerden çıkınca açık pantolon düğmesini de çekiyormusunuz?

konunuzda sizi haklı bulmuştum ama bunu görünce size iyi yapmış ev sahibi dedim, görüşmek istemiyor sizinle. Gayetde haklı

Ay misafirlikten çıkmış eve girmiş daha üstünü değiştirmeden yazmış buraya nasıl haklı buldun. Sevinmiş resmen olaya

boyle seylerden niyet okumayi birakmak lazim.

Size de ders olsun.
Ozellikle ilk gittiginiz evlere bu kadar ac gitmeyiniz.

Ben suanda ac kalsam sorun etmem, o yuzden ac da gidiyorum da, ama mesela cocuklar icin illa ki bir sey dusunurum, ya evde bir seyler yediririm, ya da kendim elimde cocuklarin da sevecegi bir ikramlik ile giderim. Boylece riski azaltirim.

Bunu buraya yazma amacınız ne

Evet haklısınz bende böyle yaparım ama yemekleri de asiri az yapmıştı pilav minik bir tencere ile yapılmıştı yani istesek de devamı yoktu sadece bana 1 kaşık pilav fazla geldi onu istedim

Eşim de aç kaldı çıkışta ekmek arası aldık ve durum yaptık gittigimiz yeri
bugün durumumu görmüş ama cevap yazmadı
Belki kadın yemek yapmayı yeni öğrenmiştir ya da sürekli aynı ölçüde yemek yapmaya alıştığından fazla yapınca elinin ayarı bozuluyordur, ki güzel karşılayan birinin bile isteye sizi aç bırakacağını sanmam lakin diyelim ki düşüncesizce davranıp aç kalmanıza neden oldu, sizin yaptığınız da hoş değil.

İlk defa yemeğe gittiğiniz bir evde karşınıza ne çıkacak bilemezsiniz, bolca yapılmış ama hiç sevmediğiniz bir yemek de yapılmış olabilir siz yine aç kalabilirdiniz, bu sebeple şahsen ilk defa davet edildiğim yere gitmeden önce bir şeyler atıştırmayı tercih ediyorum çünkü hiç bilmediğim tanımadığım biri 40 çeşit de yapsa, kazanlarla da pişirse yiyemiyorum, önce tanımam lazım.

Bunu mu dert ettiniz gerçekten?
İkinciyi de istemişsiniz vermiş zaten.
Bilemiyorum belki az malzemesi vardı ,az yemek yapabildi yetirmeye çalıştı.
Belki kendileri o kadar yiyor o sebeple doyacağınızı düşündü.
İyi karşılamış sizi anladığım kadarıyla,kabalık etmemiş,kıracak birşey söylememiş neyi sorguladığınızı inanın ben anlamadım.

Aynen katılıyorum.
Tabaģımı tepeleme doldursunlar istemem zira belki yiyemeyeceğim,sevmeyeceğim ,az konulursa en azından tabağımı bitiririm ev sahibini de kırmamış olurum diye düşünürüm. Hatta fazla dolduran biri olursa çocuklara koyma paylaşayım ben onlarla hepimize çok gelecek ziyan etmeyelim falan diyip çocuklara tabak hazırlatmadığım,kendi tabağımdan verdiğim de çok olmuştur. Ziyan etmekten hoşlanmıyorum zira.
Herşeyi yiyebilen biri de değilim,bu sebeple bence azar azar verilmesi daha doğru.
Öte yandan biri evimden çıkıp yemeğe gitse ve durum paylaşsa kesinlikle bir daha davet etmem.
Anlayışlı olmak çok mu zor ya. Alt tarafı 2 tas yemek,karnım doymasa da gösterilen güleryüz yeterde artar bana.

Yemeği az yapmıştır belki

Herkesin mizacı, misafir ağırlama veya gittiği evde ağırlanma kültürü farklıdır ama bence görgü gereği gittiğiniz yerde sofradan aç kalksanız bile ev sahibini rencide edecek davranışlarda bulunmamalısınız.

Kimi insanlar için pilav bile sorun haline gelebiliyor, belli ölçülerin dışında pişirince ayarı tutturamayabiliyorlar, belki rezil olmaktansa bildiği ölçüde pişirmeyi tercih etmiş olabilir, ki aslında önemli olan neyi ne kadar yediğiniz değil, nasıl karşılandığınız.

Ev sahibi güleryüzle hoş sohbetle yaklaşsın varsın tüm yemekler yansın ekmek arası peynir zeytin yiyelim :)

Tıpkı sizin dediğiniz gibi herkesin görgüsü farklı.

Yeni evli insanın evine gitmişsin yok dağınık yok cimri yok Elektirik. Gerçekten meziyet gibi anlamışsınız birde....

Tıpkı sizin dediğiniz gibi herkesin görgüsü farklı.

Yeni evli insanın evine gitmişsin yok dağınık yok cimri yok Elektirik. Gerçekten meziyet gibi anlamışsınız birde....
Siz öyle ağırlayabilirsiniz sorun yok :) dağınık diye bişey söylemedim ayrıca ..

Fikrimi ,paylaşmak istediğimi de paylaşmakta, anlatmakta ,özgürüm tıpkı burada binlerce açılan konu gibi , benim tuhafıma gitti anlattım .. yorum yapmak zorunda değilsiniz bana ,konu benim değil ..

Bende konuyla alakalı yorumumu yapayım.
Karşıdaki insanın ne niyetle yaptığını bilemeyiz. Belki aileden böyle gördü belki çağırmaya çok gönüllü değildi yani bu onun normali olabilir.
Ama sizin ordan çıktıktan sonra ekmek arası storysi atmanız hiç iyi niyetli değil.
Karşı taraf niyetinizi anladı mı bilmiyorum ama anladıysa bir daha görüşmek istemeyebilir.
Her ilişkiyi böyle entrikalı hale getirmeye ne gerek var?
Kimin yanında rahatça hareket edebileceğiz?

Cok gereksiz cevap veriyor bazıları konu sahibi takılmayın inanın çok cins insnalar var şu lafa bak.yemege davet etmiş yemekmi yiyip gidecektimiz acaba
Banada tuhaf geliyo bunu soyleyenler insan yemege gittigi yerden once neden yemek yer? Yani evde yersen orda ne yiyeceksin? Bunlar hepsi sanimiyetsizlik bence..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…