- 10 Kasım 2014
- 8.951
- En iyi cevaplar
- 1
- 15.785
- 388
- 45
- Konu Sahibi Dilara55333
-
Onlar az yiyorlardır, kesin zayıftırlar
valla yemek yapmak sunum sofra düzeni benim mesleğim orda sınıfta kalırsınn.aklımı alabilirsin ama nasıl alacaksan .sakıncası yokkSenin gibilerin aklını almak
Hele Suna bak bana aklınca . aklıyla lafımı veriyonmesela?
Sen benim mesleğimi biliyonmu.sen kırk fırın ekmek yesen benim parmağımın ucuna yetisemenvalla yemek yapmak sunum sofra düzeni benim mesleğim orda sınıfta kalırsınn.aklımı alabilirsin ama nasıl alacaksan .sakıncası yokk
ben bu konudan da gideyim en iyisi.çenemi tutamayacağım yoksa.iyi yürüyüşlerrrr30-35 dakikaya kadar yürüyüşe çıkacağım, topiğe uyarı da yazdım üstelik, kavga çıkar da gelince işlem yapmak zorunda kalırsam hepinize küserim
vesikalı her az yiyen zayıf olmuyor, biz misal çok afedersiniz çok pis hamur işi yeriz ama evde herkes kürdanZayıf mıydı ev sahibi onu söyle
Tamam.Bu konudaki tüm yorumları okudum dahada uzarsa bu iş banlanmaya gidicek sanırım
Mune hanım tarafindan ... bence herkes fikrini paylaşsin kafi kimse kimseyle yorum kapistirmasin
vesikalı her az yiyen zayıf olmuyor, biz misal çok afedersiniz çok pis hamur işi yeriz ama evde herkes kürdan
Ben boyuma göre iyiyim de kızımla eşim tam bir yeme sıskası, annem de garibim az yiyecek diye uğraşır ama maalesef aşırı kilolu.
çok haklısınız.ben böyle sofra kurarım şöyle misafir ağırlarım misafir aç mı bırakılır vs tartışması yanlış.örnek vereyim ben 4 yıl eğitimini aldım mesleğim turizm.yani sofranın da kralını hazırlarım yemeğin de ama onu iş yerinde yaparım .evimde mütevazi herkes gibi sofralar kurdum sevdiklerime bunca yıl.önemli olan gelen kişilerle o sofrada yapılan içten sohbetler içten gülümseme severek ağırlama.bazen evime çat kapı gelene kahvenin yanına kurabiye vs bile olmuyor ama o arkadaşlık bağı herşeyi unutturuyor insana.toz vs de olabilir evde.sokaklar çok mu hijyen?pis olmadıktan sonra mutfak ne ikram edilse yerim gittiğim evlerde.misafir umduğunu değil bulduğunu yer derdi anneannemBu konudaki tüm yorumları okudum dahada uzarsa bu iş banlanmaya gidicek sanırım
Mune hanım tarafindan ... bence herkes fikrini paylaşsin kafi kimse kimseyle yorum kapistirmasin
Evet turizimciler biliyor bu isiçok haklısınız.ben böyle sofra kurarım şöyle misafir ağırlarım misafir aç mı bırakılır vs tartışması yanlış.örnek vereyim ben 4 yıl eğitimini aldım mesleğim turizm.yani sofranın da kralını hazırlarım yemeğin de ama onu iş yerinde yaparım .evimde mütevazi herkes gibi sofralar kurdum sevdiklerime bunca yıl.önemli olan gelen kişilerle o sofrada yapılan içten sohbetler içten gülümseme severek ağırlama.bazen evime çat kapı gelene kahvenin yanına kurabiye vs bile olmuyor ama o arkadaşlık bağı herşeyi unutturuyor insana.toz vs de olabilir evde.sokaklar çok mu hijyen?pis olmadıktan sonra mutfak ne ikram edilse yerim gittiğim evlerde.misafir umduğunu değil bulduğunu yer derdi annaannem
Boldladığım kısıma katılıyorum, bazı insanlar misafirine de kendi alışkanlıklarına göre davranıyor, örneğin çayı şekerli içerim o yüzden çay ikram ederken mutlaka yanında şekerlik de götürürüm ama bazı misafirlerim çay kaşığını tepsiye geri bırakıp şeker kullanmıyorum der, kardeşim de çayı şekersiz içiyor ona gittiğimde çayı şekersiz getirir mutfağa gidip şekeri kendim alırım.Selam, sizin dediğinize göre her çok yiyen şişman değil...Ama cidden her az yiyen zayıf olur...Anneniz az yediğini zannediyordur belki..Veya bi dönem aldıklarını vermeye yetecek kadar az yemiyordur...
Velhasıl kelam 2 kasık pilav koymaya alışmış biri bence sürekli bu şekilde az yediği için, misafirin de oyle yiyeceğini düşünerek alışkanlık az koymuştur diye düşünüom :))
kasıntı sizi sevmeyen biri gelse evinize ya da siz gitseniz en pahalı en zor yapılan yemekler olsa özel soslar ara sıcaklar içecekler olsa çatal kaşık supla bardak kadeh vs en iyisinden olsa ama yüzler gülmese inceden inceye laflar sokulsa size ne anlayacaksınız o güzel yemeklerden?boğazına dizilir insanın bir süre sonra .Evet turizimciler biliyor bu isieşimin kuzeni de öyle nefis sunumları var mesela
Birebir aynısıyim yeminle aniden biri gelir bişi olmaz evde ama o hoş sohbet ve gülümseme herşeyi unuttuyor o kahve lezzeti bı baska yazicsgim şeylerin aynısı yansidi mesajnizda şu an
Ben de pilavi ölçüden korkup tutturamam diye az yaptigina inaniyorum, sen mi yazmistin hatirlayamadim, keske 2 küçük tencere yapsaymis, ay misafir agirlamak zor is iste, hele samimi olmadigimi hic cagirmam, anca 40 yillik dostlarım, onda da herkes eli kolu dolu gelir, evime cagiricam misafirle kafam rahat olmayacaksa hic cagirmam, gün teyzesi de degilim, beceremiyorum borek corek zaten. Gelen bana geliyo.Boldladığım kısıma katılıyorum, bazı insanlar misafirine de kendi alışkanlıklarına göre davranıyor, örneğin çayı şekerli içerim o yüzden çay ikram ederken mutlaka yanında şekerlik de götürürüm ama bazı misafirlerim çay kaşığını tepsiye geri bırakıp şeker kullanmıyorum der, kardeşim de çayı şekersiz içiyor ona gittiğimde çayı şekersiz getirir mutfağa gidip şekeri kendim alırım.
Anormal karakterde biri değilseniz ilk defa ağırladığınız birini isteyerek aç bırakmazsınız, ben konuda bahsi geçen hanımefendinin bilerek az yemek yaptığını düşünmüyorum doğrusu, ev sahibi 2 kişi olsa 2 kişi de misafir, yaptıklarının yeteceğini düşünerek yapmıştır zira dediğiniz gibi kendi yedikleri porsiyonlara göre hesaplamıştır.
ama senin eşinin ülkesi yemek çeşitlerinde kalitesinde duayendir dünyada.o adama yemek beğendirmek de zor olmuyor mu?Gelen anlamis benim 40 cesit masa donatmadigimi, ac kalmamak icin yapip geliyo su an aydinlandim bu konuda
Yok seviyo o Turk yemeklerini, begenmiyosa Fransiz aşci tutsun, ben napayimama senin eşinin ülkesi yemek çeşitlerinde kalitesinde duayendir dünyada.o adama yemek beğendirmek de zor olmuyor mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?