Evınızı ne kadar sıklıkla temızlersınız

bende gidip temizlik yapayım bari :)))
günleri büyük temizliğim olur

haftada bir yaparim,hem okula hem ise gidince insan, zor oluyor biraz.. bu konuda anneme cekmemisim sukur, ev halkina kafayi yedirecek derecede titizdir kendisi..

ben hafta içi bir akşam süpürürüm silerim asıl temizliği c.tesi yaparım kıyı köşe yeryeri temizlerim

arkadşlar sadece bir şey paylaşmak istedim tekrar bu başlığı görünce.
Bir gün emekli bir bayanla sohbet ediyorduk. Çok içten, tatlı bir bayandır kendisi. Gençlik-eskiler, gençliği yaşamak vb konulardan konuşuyorduk. Ve bayan bir an dedi ki:
keşke diyorum daha gençken, gezip tozacak enrjim daha çokken, eşim bir yere gidelim dediğinde, ay olmaz şurayı toplamam lazım diyeceğime gitseymişim. Varsın mobilyalar biraz tozlu kalaymış ya da salon biraz dağınık, ne çıkardı ki. Ama insan o zamanlar hep öyle(sağlıklı-enerjik) kalacağını, hayatı ıskaladığını düşünemiyor. Bu yaşa geldikten sonra da geri dönemiyor.

dediğim gibi sadece paylaşmak istedim.a.s.

bende çoğu arkadaşımız gibi cumartesi günleri dip köşe bucak temizliyorum. Hafta içide temiz tutmaya çalışıyorum. Kirlendiğinde temizliyorum.

Yorgun savaşçı çok doğru söylemişsin.
Dedenin bir tanesi arkadaşıma söylemiş;
Ne yaparsanız gençliğinizde yaparsınız, yiyin için gezin ve yapmadıklarınıza pişman olmayın ilerde demiş. Şimdi enerjimiz hiç bitmeyecek gibi geliyor ama ilerleyen yıllarda çok zorlanıcaz.
Doğan cüceloğlu "yaptığınız şeyler için pişmanlık zamanla geçer, ne varki yapmadığımız şeylere pişmanlığın çaresi yoktur" derken herşeyi anlatmış aslında...

valla çok doğru yazmışsın kutluyorum seni a.s. ben bi yer dağınık olsa bile eşim hadi film izleyelim veya şuraya gidelim dediğinde hemen kalkıp gidiyom valla bir iki der bakar ben temizlik yapcam diye gitmem sonra artık demez olur allah korusun tatlicadiarzu gelince toplarım ya da temizlerim ne de olsa :icecream:

kızım astım olduğu için antialerjik bi süpürgem var hergün evi süpürmek zorundayım haftada bir de köşe bucak yatak kanepe örtülerini yıkar kanepe ve yatakları makineyle temizlerim banyo wc çamaşır suyu yasak olduğu için kızım dışarıdayken kapıları camları açar temizleim camları 15 günde silerim. zor oluyo 7. kattayım.tozuda hergün alrım mecburen.

ben 3 çocuk annesiyim ev temizlemekten bıktım 6aylık bebwek var hijyen ve kolay temizkik için bildiğiniz birşey varmı

buharlı temizlik makinası kullanln varsa bana yardımcı olurmusunuz almak istiyorum ama hangi marka iyi kullananlar memnunmu bilmiorum yardımcı olursanız sevinirim

5,5 gün çalışıyom.
Cumartesi saat 15:30 evde olup rutin bir temizlik yapıyom, çamaşırları yıkarım. Pazara ütü dışında bir şey kalmıyor.
Üşenmez isem ve hava güzelse camları silerim. 2 - 3 ayda bir perdeleri yıkarım. Ayda bir evin modelini değiştirdiğim için kökten temizlik yaparım. Bunun dışında heç bişiy yapmam. :icecream:

sana katılıyorum walla aynen bende sendenim tatlicadiarzu

offf bak gene dertlerim azdı valla her aksam tuvalet ve banyoyu yıkarım isten eve gelince bulasılıkta nekadar bulasık varsa temzi olsun hiç fark etmez onlarıda yıkarım (kahretsinya bulasık makinam bozuldu)2 gunde bir supururum ve silerim bide kayınvalidemle oturuyorum ve cok pasaklı biri (böle yazmak istemesdim ama öle ) pazar gunleride resmen evi talan ederim ve sunu söyluyoru kızlar sakın ama sakın kayınvalide ile oturmayın cunku duzeniniz olmuyo yaptıgınızı bir saat sonra bulamıyorsunuz (en coka buna sinir oluyorum )senağlamasenağlamasenağlama

haftada 1 temizlik yaparım ama çok fazla inceye inemiyorum
bel fıtığım var ayrıca bende hafta içi saat 8-8:30 da anca eve varıyorum cumartesileride % 90 çalışıyorum.ayda bir cam ve halılar için birini almaya çalışıyorum.
elimden bu kadar geliyor

küçük bir oğlum oldgu için haftada 1 yapıyorum ama önceden elimde her gün bez olurdu işten gelince bile bişeyler yapardım

valla her c.tesi sabah erkenden kahvaltımı yaparım ve temizliğime başlarım önce silkelencekleri silkelerim yani balkonla işimi bitirir ve balkonumu temizlerim sonra oturma odamı çekyatlar çekilir arkası altı silinir her yer tabi önceden süpürülür sonrada toz alınır ..arkasından mutfağa girişirim ocağım tezgahım çamaşır sulanır....yerleri silinir... yatak odasına geçilir süpürülür toz alınır yerler silinir en son antre ve bayo kalır banyo çok önemlidir klozet lavoba küvet çamaşır suyu ile temizlenir ...yerler silinir çıkılır.bittiiiii....haftada bir böle olur..h.içi çok bişeyyapmam ama tuvalet yıkanılır lavoba yıkanılır....işte birde evi çok dağıtmamaya bakılır..

haftadaaaannn haftaya
canım nasıl isterse öyle yaparım
oyun haline getiririm zevkli olsun cabuk bitsin diye

Genelde haftada bir tam temizlik yaparım, hafta içi ise günlük işler olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…