Evınızı ne kadar sıklıkla temızlersınız

biz iki kişiyiz kocam ebn çalışıyoruz haftada bir genel temizlik süpür sil toz al banyoyu yıka öyle işte temizlik hastası falan değilim

Evi temizlemeye yatak odamdan başlarım,,,,sonra sırayla bütün odaları banyo ve tuvalet temizlerim, ensonda mutfağımı(Silme Süpürme toz alma) ,,,ama ayda birde daha geniş çaplı cam halı gibi temizlikleri yaparım,,,

bir ara hastalık derecesindeydim evden cayır cayır klorak kokusu çıkıyordu....
eşim yeter pır-pır başım dönüyo derdi....öyle oturma dökme sıçratma derken bigün adam delirdi bütün yastıkları koltuk örtülerini mutfaktaki sandalye minderlerini yani ben ona neyi söylediysem bozma kaydırma diye hepsini aldı savurdu...o sakin eşimin ilk defa kayışı koptu.aldı beni karşışına anlattı ona yaşattığım sıkıntıyı tabii ben ev bozuldu diye ağlıyorum.düşündümki haklı çünkü ayda 15 gün yok işin özü misafir gibi zaten evinde...ogün bu gündür o evdeyken sadece yemek ve onunla ilgilenirim.gittiği zaman dip temel temizlik yapar sonrasında da normal olarak evin hergünki işleriyle uğraşırım.fazla dalmak istemiyorum çünkü hastalık takıntım başlıyor...geç buldum kocamı çabuk kaybetmeyim :1hug:

haftaya bir mutlaka temizlerim tuvaletimi, banyomu 2-3 güne bir mutlaka domestosla yıkarım eskiden evimi haftada 2 temizliyordum artık yapmıyorum

yarın temizlik günüm haftada bir yardımcım var çok şükür.
misafir yatak odasından başlanır,sırasıyla en son ıslak mekanlar(mutfak,antre)la son bulur.yardımcıda olsa her zaman tuvalet ve banyoyu ben temizlerim.
bunun dışında hergün toparlar düzenlerim.düzeni tutturunca temizlik daha kolay oluyor bence.

hergun evı supurur ve toz alırım yerlerıde bırgunsıler bır gun sılmem tuvalet ve banyoyu hergunyıkarım

haftada 1 genel temizlik günlük rutin temizliklerimi yaparım

Bana 15 günde 1 kadın geliyor temizliğe.onun dışında bebeğim olduğu için hergün süpürür toz alırım..bir de 2 günde bir banyoyu temizlerim..

hergün evi derler toplar siler süpürür toz alırım ama en çok mutfağa önem veririm mutfak çok temiz ve derli toplu olmalı bece sonra tuvalet ve banyoyu hergece yatmadan önce ve sabahları mutlaka yıkarım camlar kapılar halılar ayda bir temizlenir böle işte...

ewınızı ne sıklıkla temızlersınız önce işe nerden baslarsınızfisfisfis

hergün evi süpürür siler toz alırım,ve tuvaleti ve banyodayı hergün ciflerim bu ikisinde çok hasssasım...15 günde birde evi alt üst ederim temizlemek için...camlar kapılar buzdolabıda haftada bir temizlerim,pazardan pazara...

Ben önce evdeki dağınıklığı toplarım, herşey yerli yerine yerleştiri, vileda suyumu hazırlar, önce tozları alırım ardından halıları süpürür kaldırır,yerleri süpürür silerim. en son tualet ve banyoyu sürtüyorum.lavaboları ve klozeti bol çamaşır suyu ve kireç sökücü ile sürterim.yerdeki fayansa varan yerine kadar, ardından kaynar su ile durularım ve ardından da bir duş :) .daha halılar yeni olduğu için hemen yıkamayı düşünmüyorum. camları ve panjurları ise kirlendiği zaman siliyorum. temziliği bazen günaşırı bazen 3-4 günde bir yapabiliyorum.o ne sıklıkla evde durduğuma ve müsait olduğuma bağlı.

Son düzenleme:
Bende öyle bir velet varki, temizlik yapsam neye yarar!!

1 saat sürmez zaten evlerin temiz kalmasi!!:mymeka:

Eskiden cok ugrasirdim aman toplayim edeyim falan diye, ama artik yapmiyorum ne zaman yataga giriyor cocuklar ortaligi toparliyorum, bulasik varsa makineye atiyorum, ütü gibi zaman alan isleri aksamlari yapiyorum...

Büyük temizlik baska haftada bir kesinlike yaparim dip köse....

Ama gel görki artik icimden bile gelmiyor!:çok üzgünüm:

Her gün siliyorum.Evin yer döşemesi o kadar iğrenç birşey ki.Islak bezle silemiyorum.Nemli bezle silince temiz olmuyor.Yarım saat sonra tozlu tozlu görünüyor.Bıktım yani.

aksamlari yatmadan evimi toplarim,banyomu lavobomu ilaclarim ki sabaha kadar mikroplar ölsün:))
sabah kalkar evimi süpürür,silerim..
ama sil,süpür isi her ikinci gün yaparim..
banyo lavobo ve mutfak hergün temizlenmeli diye düsünüyorum..
birde maalesef bende bi hastalik var,desenfeksiyon ilaciyla hergün kapi kollari ve prizleri silerim!!!

genellikle pazartesileri dip köşe temizlik yaparım. Koltuklar kanepeleri kaldırır bazanın altının tozunu alırım. her iki güne birde süpürürüm bazen hergün. Tuvalet ve lavabolar konusundada hassasım hemen hemen hergün camasır suyuyla yıkarım. mutfagı anlatmaya gerek yok yemek pişirirken bu aradada mutfakla ilgilenerim.
Neyse yap yap bitmiyo. Çocuklar yokken yine yaptığın belli oluyodu da şimdi hemen hallediyorlar. bense elimde bezle sürekli arkalarındayımklava:
Allah onlara saglık versin napalım onlar evin nesesikaydirigubbakcemile:1hug:

bende haftada bir dip temel temizlik yapanlardanım ....öteki günlerde toparlarım normal temizliğimi yaparım fakat mutfak banyo ve tuvalet günlük temizlenir...3 tane çocuk olunca iş bitmiyor..bazen derim ki bi elim süpürge olsa bi elim toz bezi yine bitmicek bu temizlik

2 günde bir evi süpürür siler toz alırım.tuvalet banyo mutfak hemen hemen hergün.2 ayda birde büyük temizlik cam koltuk halı v.s

2 gunde bir evimi silerim toz alirim zaten cok buyuk olmadigi icin kolay oluyor...ie once bulasiklardan baslarim,makinaya koyarim ben isimi bitirene kadar yikanir...sonra supuruum,ardindan toz alirim en son silerim...daha sonra banyoyu ve balkonumu temizlerim....coplerim varsa atarim...sonra da zaten bulasiklar yikanmis olur onlari yerlestiririm...

Ayda bir büyük temizlik yaparım...
2 haftada bir etrafı siler,süpürür,toz alırım.
Her haftada süpürür,toz alırım..
Wc ve banyoyu hergün çamaşır suyu ile yıkarım ama.
Bu benim değişmezimdir...
:1closedeyes:

pazartesi günleri temizlik günüm ama onun haricindede hergün mutlaka pratiksle süpürürüm evimi.
lavabolar,tuvaletler hergün,mutfak desen sürekli elim üstünde,nevresim haftada 1 değişir.
camlar vs duruma göre artık......işte böyle......

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…