Evlat demek can demek ama

Lave

NK
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2015
330
407
18
Arkadaslar hepimiz biliyoruz evlat demek can demek, bir anne evladini kosulsuz sartsiz sever korur bu sevginin tarifi olamaz zaten
Bazi anneler sevgisini cok fazla disa vurur ozelliklede bu evlat erkekse ve ozelliklede artik yeni bir yuva kuruyorsa ..
Demem o ki ben biraz bu konuda sıkıntılıyım..

Aranizda kayinvalidesi ogluna cok duskun olan var mi? Yani oglunu sizinle paylasamama problemi olan var mi?
Bu durumla nasil basediyorsunuz?
Esiniz bu durumu nasil karsiliyor? (benimki icin tamamen normal bebekmis misali onu pohpohlamalari, bir gun eve gitmeyince cok ozledim oglum seni diye aglamalari falan benimkine hep cok normal geliyor)
Ve bu yuzden artik annesinin yaninda benimle telefonda konusurken mesela bana soguk konustugunu hissedebiliyorum ..

Ben kendimi koyuyorum kayinvalidemin yerine .. benimde evladim olsa elbette cok severim, yeni yuva kuruyor diye onu sevmekten asla vazgecmem tabiki ama davranislarima dikkat ederim, bu tarz cocukca davranmam.

Sizin basinizda boyle bir durum var mi? Nasil ilerliyor? Degisir mi? Ne dusunuyorsunuz?

Bu konuda daha önce tepki gösterdiniz mi? O soğukluğun sebebi nedir?
Ben karışmıyorum, hiç karışmadım. Kayınvalidem ve eşim birbirlerine çok düşkündür. İkisi ayrıyeten bana da çok düşkünlerdir. Hiç sorun olmadı.
Eşim de benim aile ilişkilerime asla karışmaz. Koskoca insanlarız neticede, bunu kendimiz belirleriz.

Ben henüz evli değilim ama bdvde bu sorun hakkında çok konuya şahit oldum.
Tabiki anneler çocuklarından vazgeçemez o canı,kanı.
Ama eğer evladının eşiyle arasının gerilmesine neden oluyorsa davranışlarına dikkat etmeli.
Bazı kvler bunu kasıtlı bile yapıyor.

Benim eşim de annesine çok düşkündür ama evlendikten sonra kayınvalidem sağolsun araya mesafeyi koydu ve evini barkını bil dedi,bana birşey yapmak düşmedi yani . Ama sizin durumunuzda ne yapılır bilemedim ki. Bence iş kaynanada bitiyor. Önce onun, oğlunun evliliğini kabul etmesi lazım.

Vhalla benim gelinim olursa onu ogluma yar etmem
hihhh o kimmis
saka saka.....:)
Vhalla sukur kv derdim yok
Cok uysal bir kadin...esim de anne baba duskunu degildir asla
o yuzden sr i tam olarak anlayamam ne hissettiğini. ...

ama ben olsam takmazdim ana ogul arasindaki o buyuk aski sanirim...bilmiyorum...kiskanamazdim buyuk ihtimalle....

Anne sonuçta belki zor bir evlilik geçirdi belki birtek evladı onu anlıyordu, belki depresyonda dir, yani bırakın kendi hallerine, eşinizin annesi sonuçta. Size zarari yok ya istediği kadar arasın konuşsun.

daha once tepki gosterdim nisanlima, peygamber sabri olan bir insan gostermezdi sadece herhalde .. ama kayinvalideye birsey demedim imada etmedim etmem zaten ama eminim farkinda bazi seylerin

ayni birbirine duskun darken ornek verebilirmisin
ben mesela cok afedersin 2 genc bayan bir erkek icin savasiyoruz gibi hissediyorum herzaman .. yani ucumuz bir ortamda oldugumuzda ya ben yasamiyor taklidi yapmaliyim ya da diger hissettigim kacinilmaz oluyor cunku ben 1 kez nisanlima canim dersem o 5 kez bitanem diyor mesela

Bence olmayan var mı diye sorun

bu kiskanmak degil canim.. gerilimsiz ve huzurlu yasamayi istemek inan ki

Anne sonuçta belki zor bir evlilik geçirdi belki birtek evladı onu anlıyordu, belki depresyonda dir, yani bırakın kendi hallerine, eşinizin annesi sonuçta. Size zarari yok ya istediği kadar arasın konuşsun.
aramasini konusmasini sorun etmiyorum ama telefondayken veya ucumuz bir aradayken devamli benimle yaris halinde olmasi beni cok yoruyor

Bizimki çok çok ilgili ve alakadar benim annemi ve bizleri çok soğuk ve birbirinize uzaksınız diye
suçluyor eşim, ama en azımdan özelim bende kalıyor ama kaynana herşeye burnunu sokmaya , ve merak etmeyi hiç bırakmadı , diğer eltilerimin özelini bana anlatır benim özelimide onlara

aramasini konusmasini sorun etmiyorum ama telefondayken veya ucumuz bir aradayken devamli benimle yaris halinde olmasi beni cok yoruyor
Sana ex kaynanamdan söz edeyim mi, kadın beni kendinle bir tutup kıyafetimi makyajımı eleştirir, makyaj yapmaya zorlar, ona buna hava atmaya Çalışır, oğlunun her seyine karışirdi kadın. Gikimi çıkarmadım pek sallamadım yani sende sallama. Bırak yarışsın. Insan sinir oluyor evet ama he he demek en iyisi ilişkinize zarar vermediği sürece.

Desin boşverin. :)
İlişki bakımından aynı kulvarlarda değilsiniz ki. Önce bu yarış algısını değiştirmek gerek bana kalırsa.
Siz bozuldukça ya da buna takıldıkça belli ki üstünüze geliyor k.valideniz.
Umursamayın. Şahsınıza yönelik bir müdahale olmadıkça tepki vermeyin bence.
Bizimki de öyledir, anasının yanında bir bebek. Elleriyle besler, gak derse su, guk dersse et. :)
Fakat benim de üzerime titrer. Bazen sıkıntılıysam ben gitmem, ayrı ayrı görüşürüz eşimle ama mutlaka gönlünü alırım sonra.
Üç günlük dünya, daha kaç gün bizimle olacak ki annelerimiz, bırakın tadını çıkarsınlar.
Bakış açınızı değiştirirseniz daha rahat edersiniz.

Annesi eşime çok düşkün yaptıklarını duyunca ağzım açık kalıyor çok da duygusaldır bu konuda. Ama asla bizi kıskanmaz ya da aramıza girmez bizim muhabbetimizden mutlu olur. Bence evladını seven insan onun mutluluğunu düşünmeli

Eşiniz bu durumu normal kabul ediyorsa yapacak ne kalıyor bilemiyorum.

ya ben genç kızken bile bana öyle davranılmasını istemezdim, her şeyime karışılcak, milletin içinde sarmaş dolaş olunacak, her adımım bilinecek.... Bunun evli olmakla çok alakası yok bence, insanın rahatsız olması gerekir ya, ilkokul çocuğu değiliz hiç birimiz.

Meydanı fazla boş bırakmayıp mesafeli durun
Başka ne yapılabilir
Erkek anneleri genelde daha meraklı oluyor
Kızı evlenince nedense aynı kayınvalide olmasına rağmen aynı şeyi damada yapmıyorlar
Kadın kadını mı çekemiyo ne denir bilmem saçma ama su götürmez bi gerçek bu böyle
Yoksa kayınpederin damatla yarıştığını hiç duymadım ben

Her kv de oglunu gelininden kiskanma var malesef tabi dozu kisilere göre degisir. Ben esimle annesi arasindaki bu tur konulara hiç girmedim. Ne esime ne de kvme ima bile etmedim. Yillar gectikce oturuyor hersey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…