Teşekkür ediyorum yorumunuz için. Tüm yorumları dikkate alıyorum. Önerileriniz için ayrıca teşekkür ediyorum.Ben de pnu diyecektim. Başta siz kendiniz ile barişın. Sizi seven emin olun buna takılmaz aksine canın yandi mi o donem ya da şimdi diye uzülür sadece. Aşk boyle birşey. Görüşmelere bence de gitmeyin. Belli gelenler mantık evliligi arıyor. Nasibiniz sizi bulur
Kesinlikle öyle. Şeffaf olmak önemli ama herşeyin bir zamanı var.Teşekkür ediyorum yorumunuz için. Ben acele davranıyorum sanırım. Şeffaf olayım derken karşımdakini korkutuyorum belki de.
Hayırlısını diliyorum her zaman. Belki nasip değildi karşıma çıkanlar. Şimdiye kadar çok şükür herhangi bir pişmanlığım olmadı keşke şu kişiyle devam etseydim görüşmeye diye. Çok teşekkür ediyorum yorumunuz için.Canım inanki bekarken de kusur olarak görmeyen çok iyi insanlar var zaten kusur değil o nasıl sey hersey Allah'tan benim kaynanam gibi kusur olarak giren birinin gelini zaten olma öyle kötü kalpli birine eş Zaten olma Allah'tan hayırlı olanı dile
Bu yorumlar insanı etkiliyor gerçekten. İnsan kusurlu olarak görmese bile kendisini karşı tarafa dürüstçe anlatması gerektiğini düşünüyor, ilk görüşmede anlatmak zorundaymış gibi hissediyor. Bu etiketlemeler insanı yoruyor. Çok geçmiş olsun. Dilerim iyilerle karşılaşırız.Sizi çok iyi anlıyorum. En çokta yakınlarım sen hastasın hemen anlat diyorlar. Böyle durumlarda hastalığımı anlatma gündeme geliyor. Bıktım gerçekten, en son benimle tanışmak isteyen kişi için ablam adam senden çocuk ister dedi. İyi de benim çocuğumun olmayacağı bir durum yok ki. Çocuğumun olup olmama ihtimali herkesle aynı oysa ki.
Böyle durumlarda ilk kelime hastalığını biliyor mu lafı oluyor. Neyse az kaldı, Allah ömür verirse bir yıl sonra tayin olup gidiyorum. Hiç birinin olmadığı bir yere.Bu yorumlar insanı etkiliyor gerçekten. İnsan kusurlu olarak görmese bile kendisini karşı tarafa dürüstçe anlatması gerektiğini düşünüyor, ilk görüşmede anlatmak zorundaymış gibi hissediyor. Bu etiketlemeler insanı yoruyor. Çok geçmiş olsun. Dilerim iyilerle karşılaşırız.
Teşekkür ediyorum yorumunuz için. Dikkate alacağım tavsiyelerinizi.Niye bu kadar abartiyorsun durumu? Herkes az cok sağlik sorunu geçirebilir. Amelyat oldun bitti gitti.
Bana sorarsan insanlar amelyat olduğundan dolayi değil, ezik durduğundan dolayi istemiyorlar. Bunun üstüne sanki aşk sevgi duygulari hiç önemli değilmiş gibi, iş görüşmesine gidiyormuşsun gibi anlatiyorsun.
Bu tür konular ilk görüşmede konuşulmaz. Bu bir iş görüşmesi değil. Hoş beş bir kaç şeyden konuşursun, eğer karşindaki eğlenceli zeki ise farkli derin konularda konuşulabilir ancak böyle şeyler konuşulmaz.
Açıkçası ben kabullendim neden ben diye hiçbir zaman sorgulamadım. Bundan sonra kusurluyum da demedim. Etrafımdaki insanlardan etkilendim sanırım. En baştan anlatmak zorundaymışım gibi hareket ediyorum. Yani toplumumuzun yargıları beni gerçekten etkiliyor. En yakınımdakilerin dahi ben söz konusu etmezken böyle bir durumum olduğunun altını çizdiği anlar oldu. Teşekkür ediyorum yorumunuz için. İnanın her birinizin yorumu benim için bir öğüt gibi.Burada bile her cümleniz "ben kusurluyum" diye bağırıyor. Kendinize bu etiketi yapıştıran sizsiniz.
Şimdi bi adam kalksa bana ilk buluşmada " ben sürekli hapşırıyorum" ona göre karar ber dese, onda bile huylanırım neden pazarlık yapıyor diye. Zaten adamı tanımıyorum hapşırmayanı bulayım derim. Bilmem anlatabildim mi?
Olayın ne olduğundan çok nasıl anlattığınız önemli.
Bir sohpet sırasında doğal bir olay olarak anlatmak var, adamı görür görmez üstümdeki yükü atayım mantığıyla anlatmak var.
Yaşadığınız olay hayatın bir parçası. Doğal birşey, bunu önce siz kabullenmelisiniz ki karşınızdaki de kabullensin.
Çok teşekkür ediyorum yorumunuz için. Haklısınız belki ben ilk görüşmede sohbet arasında belirteyim diye anlatınca karşımdaki insanlar bunu farklı algılıyor olabilir. Yalnız “demek kendisi olsa istemezdi” kısmına katılmıyorum, zira böyle bir zihniyete sahip olmadım hiçbir zaman, ister öncesinde ister sonra hayatımdaki bireylerin sahip olduğu durumlar ve yaşamış olduğu sınavlar benim sevgimi, sadakatimi ve kadere olan inancımı asla etkilemezdi. Allah korusun hepimizi o tarz zihniyette olmaktan. Duyduklarım, yaşadıklarım biraz da bana bu durumu belirtmem gerektiğini düşündürdü. Zamanlama olarak belirttiğiniz gibi ilk görüşme esnasında söylemek ne kadar doğru bilmiyorum ancak gerçekten bu konulara takılmayan bir insan en baştan da sonradan da takılmaz diye düşündüm. Belki yanılıyor olabilirim. Belki de ben gardımı almaya çalışıyorum en baştan söyleyip. Diğer yorumlarda daha sonra bahsedip farklı tepkilerle karşılaşan örnekler olduğunu okuyoruz. Herkes aynı düşüncede olamıyor. Farklı görüşler almak benim için iyi oldu. Tekrardan her birinize çok teşekkür ediyorum değerlendirmeleriniz için.Aynen, her cümlesinde "sonradan hayal kirikligi yasatmak istemiyorum" diye yaziyor. Demek kendisi olsa istemezdi. Asil kendisi bunu kusur olarak görüyor. Ki amelyat olunmus sadece. Ortada kronik olan birseyde yok. En fazla hap aliyordur. Ki millet artik neler neler için hap aliyor. Bunun için hayal kirikligi duyulmaz ki.
Ha kimse demiyor ki özelikle saklasin, neticede utanilcak bir durum degil bu. Ancak ilk bulusmada "gardini al ben böyleyim" diye anlatilcak durumda degil. Konu sahibi "sohbet esnasinda anlatiyorum" diyor da, hangi sohbet insanin saglik geçmisini anlatmayi anlatir ki? Konu saglik olsa bile insan hemen anlatmaz. Sorun sadece burda degil, bence bu olay tüm konu sahibin özgüvenini ve durusunu çok etkiliyor.
@nelsann Gerekirse bir psikologa git, özgüvenin yerine gelsin ve bu olayi kabullen. Millet ne kanser ne olaylar ne kayiplar yasiyorlar hayatinda.
Öncelikle geçmiş olsun. Tabii ki hastalığımdan bağımsız ilerlemiş de olabilir bu sonuç. Sadece son görüşme üzerinden hareket etmiyorum. Genel bir yargı olduğu için, insanlarımızın bakış açılarının bu yönde olduğu için durumu paylaşıp fikir akmak istedim. Çalışıyorum, mezun olduktan kısa bir süre sonra atandım, 30 yaşındayım. Aracı olmadan tanışabileceğim bir ortamım olmadı çalıştığım süre boyunca. Yorumunuz için çok teşekkür ediyorum. Sağlıklı, mutlu bir ömür diliyorum size.Hastalığınızdan bağımsız olumsuz ilerlemiş olamaz mı süreç acaba?
Ankilozan spondilit hastasıyım. Suna pekuysal, deprem dede hastalığı diyim anlarsınız. Omurga romatizması. Omurlarım kireçleniyor. 27 yaşımda evlendim ilk günden eşim ve ailesi biliyor. Hiç o tip imalı bir yaklaşımda bulunan olmadı. Eşimin annesi sürekli ihmal etme kendini, kendine iyi bak spor yap falan tavsiyelerde bulunur aksine.
Zaman zaman tüm vücudum kitleniyor beni gece yatakta sağa sola eşim çeviriyor. Yeri geliyor işe gidemiyor ben hareketsiz kalınca. Tabi 27 yaşında evlendiğimizde bu vaziyette değildim. Hastalığın nasıl seyredeğini bilmiyorduk bile. ama böyle gelişti buna şükür.
Şimdi çocuğumuz da oldu. Emziriyorum ilaçlarımı kullanamıyorum bu yüzden Tek başıma bakamıyorum çocuğa kalçam tutuk. Annemde kalıyorum. Eşim evde yalnız.
Sadece şey sezdim görüşmeleriniz evlilik odaklı ilerliyor sanırım. Bu sebeple de ilk görüşmeden açık olmanız gerekiyor. Bi flörtleşme hoşlanma olmayınca sanırım hastalık mevzusu eklenince böyle olabiliyor sonuç. Çalışıyor musunuz, yaşınız kaç bilmiyorum ama aracı olmadan birileriyle tanışma imkanınız yok mu?
Başınız sağ olsun, mekanı cennet olsun abinizin. İnanın bu durumları yaşayanlar beni çok daha iyi anlarlar. Dışarıdan bunda ne var diyenler oluyor ancak gerçek hayatta bahsettiğiniz şekilde ilerliyor. Çok nadir eski kafada olmayan insan çıkıyor o da belki aynı durumda olsa aynı şeyleri hissedip düşünecek bilemiyoruz. Garantili bir şekilde yaşıyor gibi insanlar. Tabii bu sadece bu sıkıntıları yaşayanların değil, bunu sorun edenlerin de sınavı. Çok teşekkür ediyorum yorumunuz, paylaşımınız için.rahmetli abim bu konudan çok çekti, çok üzüldüAllah mekanını cennet eylesin, hatta son kız arkadaşının annesi şeker hastası olduğu için bir ton laf söylemişti abime, çocuğunuz olmaz olsa bile ya onlar da şeker olursa diye sanki yarın öbür gün kendisinde ya da kızında böyle bir hastalık çıkmayacağının garantisi varmış gibi, sanki bu bi kusurmuş gibi, sanki abim hasta olduğu için suçluymuş gibi
böyle insanlardan nefret ediyorum, yarın ne olacağımız hiç belli değil, sağlıklıyım ohh ne güzel diye ortalarda gezerken yarın tek bi bayılmayla çok ciddi hastalıkların ortaya çıkabiliyorken bu ne vicdansızca bi yaklaşımdır anlamıyorum
kusura bakmayın, size moral veremedim ama çok büyük yaram var bu konuda
Öncelikle güzel yorumunuz, tavsiyeleriniz için çok teşekkür ediyorum. Çok geçmiş olsun. Belki ben bu durumu sorun etmiyor olsam da karşımdakine farklı hissettiriyorumdur o anki anlatımımla, tavrımla. Toplum yargılarının etkisinde kalıyorum belki de. Çok şükür her halimize, ben her an her şeyle karşılaşabileceğimiz bilinciyle yaşıyorum. Bu şekilde düşünen, buna kalpten inanan biri olsun istedim karşımdakinin de.Dikkate alacağım yazdıklarınızı. Dilerim sağlıklı, mutlu, güzel bir ömür geçirirsiniz.gorucu aracı usuluyle değilde kendiniz tanistiğınız dogal surecte ilerleyen mantiktan cok duygularin on planda olduğu iliskilerde hastalık sorun olmuyor.
Buradaki tüm yorumlara katılıyorum. kendiniz bile aslinda evlenmek cok istemiyorum ama derken kendinizi evlenmeye layik gormuyorsunuz bunu karsı tarafa hissettiriyorsunuz muhtemelen.
21 yasinda lenfoma olduğumu ögrendigimde eşimle sevgiliydik ve esim hep en buyuk destekcim oldu kemoterapi yuzunden cocuğum olmayabilirdi ama sorun etmedi evlendik 2 tane cocugumuz oldu. simdi aynı sizin gibi aniden kalp problemim cıktı 2. hamileligimde ve cok zor bir hamilelik gecirdim simdi sizin gibi kalp ameliyatı olacagim yine en buyuk destekcim esim.
Bakin siz güclu durursaniz kendinize guvenli olursaniz kimse size kusurlu gozle bakamaz. Buna siz izin veriyorsunuz.
lenfoma oldugumda universite oğrencisiydim hem tedavi gordum hem universitemi 3.50 ortalama ile bitirdim hic vakit kaybetmeden kpss calistim ve ilk senemde ögretmen olarak atandım. Sonra esimle evlendik ve ne esim ne ailesi bana kusurlu gozuyle bakmadı. Hatta esimin ailesinin gozunde güçlü ve başarılı bir profil cizdiğim icin bana kusurlu degil "bu kiza nazar değmiş" gozuyle baktılar.
Velhasılı öncelikle kendinize kusurlu gozle bakmayı bırakin. Gorustuklerinizin olmama sebebi hastalığınızla alakalı olmayabilir her sebebi ona bağlamayın. İkınci olarak aracı usuluyle degilde kendiniz gorup taniyim elektrik aldığınız insanlarla deneyin. Eger aracı usulu ile goruseceksenizde hemen ilk gorusmede benim boyle bir kusurum var dercesine anlatmayın. 2. olur 3. olur cokta gec kalmadan bir ara soylerseniz.
Siz guçlu olur dik durursanız kimse size kusurlu gözle bakamaz tecrübeyle sabit.
Bize fırsat vermeden etrafımızdakiler bu durumu sorun haline getirmemizi sağlıyorlar ne yazık ki. Dilerim çok mutlu olursunuz, iyilerle karşılaşırsınız her zaman.Böyle durumlarda ilk kelime hastalığını biliyor mu lafı oluyor. Neyse az kaldı, Allah ömür verirse bir yıl sonra tayin olup gidiyorum. Hiç birinin olmadığı bir yere.
Çok geçmiş olsun. Kardeşinize şifa diliyorum.Hakkınızda hayırlısı olsun doğru yapıyorsunuz başta söyleyin nasibinizde olsa idi sizi kabul ederdi benim kardeşimde sizin gibiydi sonunda evlendi.simdi de kanser oldu kocası yüzünden. Onun için hayırlısı...
amiinnn sağolunBaşınız sağ olsun, mekanı cennet olsun abinizin. İnanın bu durumları yaşayanlar beni çok daha iyi anlarlar. Dışarıdan bunda ne var diyenler oluyor ancak gerçek hayatta bahsettiğiniz şekilde ilerliyor. Çok nadir eski kafada olmayan insan çıkıyor o da belki aynı durumda olsa aynı şeyleri hissedip düşünecek bilemiyoruz. Garantili bir şekilde yaşıyor gibi insanlar. Tabii bu sadece bu sıkıntıları yaşayanların değil, bunu sorun edenlerin de sınavı. Çok teşekkür ediyorum yorumunuz, paylaşımınız için.
İnsAllah hepimiz hakkında hayırlısı olur.Bize fırsat vermeden etrafımızdakiler bu durumu sorun haline getirmemizi sağlıyorlar ne yazık ki. Dilerim çok mutlu olursunuz, iyilerle karşılaşırsınız her zaman.
Öncelikle güzel yorumunuz, tavsiyeleriniz için çok teşekkür ediyorum. Çok geçmiş olsun. Belki ben bu durumu sorun etmiyor olsam da karşımdakine farklı hissettiriyorumdur o anki anlatımımla, tavrımla. Toplum yargılarının etkisinde kalıyorum belki de. Çok şükür her halimize, ben her an her şeyle karşılaşabileceğimiz bilinciyle yaşıyorum. Bu şekilde düşünen, buna kalpten inanan biri olsun istedim karşımdakinin de.Dikkate alacağım yazdıklarınızı. Dilerim sağlıklı, mutlu, güzel bir ömür geçirirsiniz.
Güzel yorumunuz, tavsiyeleriniz için çok teşekkür ediyorum. Dikkate alacağım hepsini.Maşallah olgun bir insansınız. Ben hep hastaliklara ki en agir ölum riski olan hastaliklar gecirdim "öldürmeyen acı güçlendirir" gözüyle baktim. Sizi de yorumlarınızdan güçlü biri olarak gorüyorum. Siz bakmayın topluma zaten hasta olana kusurlu gozuyle bakan insan benden uzak dursun. Hicbir sağlik problemim olmasa bile böyle dusunen birini hayatımda istemem.
Bu dünya imtihan dunyası sağlikta bizim imtahanimız. Allah imtahandan gecmeyi nasip etsin isyan ettirmesin.
Bakın ben iki cocugumla mitral kapak ameliyatı olacagim bir kac aya. duyunca cok uzuldum lohusaydım ama toparlandım kabullendim simdi ameliyat olup iyi olmaya odaklandım.
Allah karşınıza iyi insanlar çıkarsın. Sadece sizin icin değil arkadaş vasıtasıyla tanısma cogu insanda sorun oluyor. Burada bir suru konu var hiç saglik problemi yok ama bir daha aramadı gorusmek istemedi cok kırıldım diye. Yani kalp ameliyatimi duydular ondan aramadılar diye düsünüp uzulmeyin.
Size bir sey söyleyeyim mi ;Aslinda insanlar dürüstlük ariyorlar ama dürüst bir insan görünce de uzaklasiyorlar.Sizin yaptiginiz dogru olan bence de ,lakin insan psikolojisine en başta her konuda dürüst ve net konusmak size yemin ederim ki ,onlarda sorgusuz sualsiz uzaklasma yasanmasina sebebiyet veriyor.Bizzat denedim yillardir.Ne olursa olsun bir seyi en basta cat pat söylemeyeceksiniz.Gizem birakacaksiniz az da olsa.Sonra zaman icinde zaten ögrenecek ,bilecek.Asıl ondan sonra da gidiyorsa birakin gitsin zaten.Dedigim gibi insanlara dürüstlük yaramaz :)Açıkçası böyle bir algı oluşturmak değil amacım. Uzun uzun görüşmelerden sonra böyle bir durumu söyleyip de bir şeyler gizlemiş gibi görünmek istemiyorum sadece. Görüşmede sohbet arasında söylüyorum. Baştan bilinsin, eğer karşı taraf bunu sorun edecekse hiç başlamadan neticelensin şeklinde düşünüyorum. Öğrenince bir afallama yaşıyorlar ilgilerini kaybediyorlar. O andan itibaren kararları olumsuz olarak netleşmiş oluyor, ifadelerinden anlayabiliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?