Güzel yorumunuz için çok teşekkür ediyorum. Ben de bu nedenle ilk aşamada söylemek istiyorum. Çünkü sonrasında karşılıklı hayal kırıklığına uğrama ihtimali daha korkutucu geliyor ilk andaki hayal kırıklığı ifadelerinden.Bunu MS hastalığı olan( erkek )arkadaşım yaşıyordu. Saklamak aldatmak olur diye direk söylüyordu. En son biri vasıtası ile tanıştırıldığı kıza biraz daha geç söylemeye karar verdi o arada kıza aşık oldu. Bir aydır her şey yolunda iken durumunu anlatınca telefonları açılmaz oldu. Sonra da tek bir mesajla bitirdi kız. Sonra tesadüfen biri ile tanıştı aracısız , aşık oldular hiç sorun etmedi kız bu durumu evliler çocukları bile var.
Yani bilemeyiz sorun eden de oluyor etmeyen de. Kadını erkeği de yok bu konunun. Gönlünüzce olsun her şey.
Ya benim de ameliyatlarim var ve inanın çok kafaya takan kimse olmadı . İnsanlar aslında bizim takildigimiz kadar takılmadi bir kisinin yorumu incitmisti beni . Sonradan o kişinin zaten bir sürü kişilik problemi olduğunu öğrendim. Çalıştığı kurum dahil kimsenin istemediği, aracı olan arkadaşım bile yanlış tanımısiz dedi . Size önerim psikolojik sağlamlık adına destek alabilirsiniz , insan kendini daha güçlü hissediyorBen de yüzlerinden anlıyorum yaşadıkları hayal kırıklığını inanın. Umarım karşımıza düzgün insanlar çıkar her zaman.
Sanırım öyle oluyor. En son görüştüğüm kişiyle iyi ki olmamış diyorum. Zira başka uymayan şeyler de vardı. Ama ben yaşadığım problemden bahsettiğimde gayet olgunca karşılayıp gerçekte hayal kırıklığı yaşadıklarını belli etmeleri biraz rahatsız edici oluyor. Güzel yorumunuz için çok teşekkür ediyorum.Canim oncelikle gecmis olsun.benden sana tavsiye bunu ilk bulusmada soyleme.cunku karsidaki yaa demek ki cok onemli bi sey ki hemen bunu soyledi diye dusunur.bi de sen iyi niyetli dusunuyosun karsidaki de bilsin sonradan yalanci cikmiyim diye dusunuyosun ama iste karsidaki insani bilemiyoruz ki.gözü korkar hemen olumsuz tavir takinir.benim sukurler olsun sagligim yerinde ama kardesim ve babam rahatsiz biraz.ben de flört ettigim insanlara ilk gorusmede hemen banamin kardesimin hastaligindan bahsederdim saf gibi.ama bu tür seyler bence karsidakine ne zaman guvenirsen ondan ne zaman emin olursan iste o zaman soylenmeli.zaten karsidaki de seni gercekten seviyosa bu tür seyleri hic sorun etmez.dedigim gibi basta zaten adam seni tanimaya sevmeye isinmaya calisiyo sen ilk bulusmada pat diye ben kalp hastasiyim falan dersen adamin sana yeni yeni olusacak duygulari da gider
Çok geçmiş olsun , inşallah sagliklica atlatırsınizEvlenmeden 1 hafta önce kanser olduğumun sonuçlarını annem benden önce öğrenmiş. Eşimle konuşmuş bilmesi gerektiğini dusunmus. Düğünü ertelemeyi ya da iptal etmeyi teklif etmiş eşim ne söylerse söylesin kabul etmemis. 7 yıl birlikteydik ve hiçbir sağlık problemimiz yoktu bu surecte. Evlendikten sonra herkes balayına gider biz direkt hastaneye:)).2 yil sürdü tedavim şükür atlattım.Sonrasinda çocuk yapmak istedik doğal yolla olmadı hastaneye gittik eşimin böbrek yetmezliği olduğunu öğrendik.Uzun ve sancılı bir başka sürece başladık. Eşim şuan diyaliz hastası nakil için doku uyumumuz var ama kanser geçmişim olduğundan organı alamıyorlar. Bu süreçte ben bir kez kalp krizi bir de kalp spazmı geçirdim. Aynı zamanda panik atak hastasıyım.7 yıllık evliyim çocuğumuz da olmuyor. Yani neden bunlari yazdım sağlığın hiçbir garantisi yok. Tek bulmanız gereken sevgi dolu,merhametli bir kalp. İnanın bir şekilde halloluyor
Bilmiyorum benim için kusur değil bu. Bir sınavdı çok şükür atlattım. Karşımdaki tarafından kusur olarak görünüp görünmemesi önemli benim açımdan.
Burada bile her cümleniz "ben kusurluyum" diye bağırıyor. Kendinize bu etiketi yapıştıran sizsiniz.
Şimdi bi adam kalksa bana ilk buluşmada " ben sürekli hapşırıyorum" ona göre karar ber dese, onda bile huylanırım neden pazarlık yapıyor diye. Zaten adamı tanımıyorum hapşırmayanı bulayım derim. Bilmem anlatabildim mi?
Olayın ne olduğundan çok nasıl anlattığınız önemli.
Bir sohpet sırasında doğal bir olay olarak anlatmak var, adamı görür görmez üstümdeki yükü atayım mantığıyla anlatmak var.
Yaşadığınız olay hayatın bir parçası. Doğal birşey, bunu önce siz kabullenmelisiniz ki karşınızdaki de kabullensin.
Özellikle kadınların evlenmeden önce var olan kronik hastalıkları, geçirmiş olduğu sağlık problemleri, ameliyatları kusur olarak görünüyor insanlar tarafından. Eksik gibi görüyorlar. Ben 20’li yaşlarımın başında aniden kalp problemi yaşadım ameliyat oldum. Çok şükür iyiyim. Evlilik benim için olmazsa olmaz değil hiçbir zaman. Çok nadir düşünüyorum olsa güzel olur muydu diye. Arkadaşlarım vesilesiyle görüştüğüm insanlar oldu ben bu durumu en başından karşımdakilerle paylaştım. İfadelerine baktığımda hep hayal kırıklığına uğradıklarını anladım her seferinde. En son yine bir arkadaşım vesilesi ile biriyle görüştüm. Görüşme sırasında bu durumdan bahsettim, karşımdaki kişiden gizlemiş olmak istemediğim için. Şaşırdı, olgunca karşıladı, olabilir ben şu an sağlıklı görünüyorum ama sizdeki gibi bir sağlık sorunum olup olmadığını bilemem insanın başına gelebilir tarzında yaklaşımı oldu. Akıcı bir görüşme oldu. Vedalaştıktan sonra ses çıkmadı. Ben kararını sorduğumda çok iyi biri olduğumu ama olumlu sonuca varamadığını yazdı. İki üç gündür tanıdığım biriydi, nötrdüm kendisine karşı. Kaderciyimdir bu konularda. Olması gerekseydi olurdu diyorum. Ama daha önceki tecrübelerimden anladığım, insanların karşı tarafın yaşadığı sağlık sorununu kusur olarak gördüğü, beğenisinin o kusuru öğrendikten sonra bittiği oldu. Bundan sonra kimseyle görüşmeyi düşünmüyorum bu yüzden. Kimseyi mecbur bırakmak istemiyorum artık. Arkadaşlarıma bu durumu açıklayamıyorum ama anlıyorum. Bana çok tepki gösteriyorlar neden hayır diyorsun, neden görüşmüyorsun diye. Hissettiklerimden bihaber oldukları için. Benim yaşadığımı yaşayan, hisseden oldu mu hiç?
rahmetli abim bu konudan çok çekti, çok üzüldüÖzellikle kadınların evlenmeden önce var olan kronik hastalıkları, geçirmiş olduğu sağlık problemleri, ameliyatları kusur olarak görünüyor insanlar tarafından. Eksik gibi görüyorlar. Ben 20’li yaşlarımın başında aniden kalp problemi yaşadım ameliyat oldum. Çok şükür iyiyim. Evlilik benim için olmazsa olmaz değil hiçbir zaman. Çok nadir düşünüyorum olsa güzel olur muydu diye. Arkadaşlarım vesilesiyle görüştüğüm insanlar oldu ben bu durumu en başından karşımdakilerle paylaştım. İfadelerine baktığımda hep hayal kırıklığına uğradıklarını anladım her seferinde. En son yine bir arkadaşım vesilesi ile biriyle görüştüm. Görüşme sırasında bu durumdan bahsettim, karşımdaki kişiden gizlemiş olmak istemediğim için. Şaşırdı, olgunca karşıladı, olabilir ben şu an sağlıklı görünüyorum ama sizdeki gibi bir sağlık sorunum olup olmadığını bilemem insanın başına gelebilir tarzında yaklaşımı oldu. Akıcı bir görüşme oldu. Vedalaştıktan sonra ses çıkmadı. Ben kararını sorduğumda çok iyi biri olduğumu ama olumlu sonuca varamadığını yazdı. İki üç gündür tanıdığım biriydi, nötrdüm kendisine karşı. Kaderciyimdir bu konularda. Olması gerekseydi olurdu diyorum. Ama daha önceki tecrübelerimden anladığım, insanların karşı tarafın yaşadığı sağlık sorununu kusur olarak gördüğü, beğenisinin o kusuru öğrendikten sonra bittiği oldu. Bundan sonra kimseyle görüşmeyi düşünmüyorum bu yüzden. Kimseyi mecbur bırakmak istemiyorum artık. Arkadaşlarıma bu durumu açıklayamıyorum ama anlıyorum. Bana çok tepki gösteriyorlar neden hayır diyorsun, neden görüşmüyorsun diye. Hissettiklerimden bihaber oldukları için. Benim yaşadığımı yaşayan, hisseden oldu mu hiç?
İlk buluşmalarda hastalik anlatmak aklima gelmezdi. Bir de goruculu, aracili işler bana zaten samimi gelmiyor orada işler cogunlukla evlilik degil iş ortakligi gibi yuruyor hersey kriter, mantik...
Akıl hastaligi, sizofreni, psikolojik rahatsizliklar disinda herseyi hemen anlatmasina gerek gormezdim ben.
Yakin akrabam cocuklugundan beri diyabet mesela, eşi bile cok dikkat eder ilgilenir degerleriyle beslenmesiyle vs.
Değerlendirmeniz ve güzel öneriniz için teşekkür ediyorum. Haklısınız, belki de ben acele ediyorum.Canim oncelikle gecmis olsun.benden sana tavsiye bunu ilk bulusmada soyleme.cunku karsidaki yaa demek ki cok onemli bi sey ki hemen bunu soyledi diye dusunur.bi de sen iyi niyetli dusunuyosun karsidaki de bilsin sonradan yalanci cikmiyim diye dusunuyosun ama iste karsidaki insani bilemiyoruz ki.gözü korkar hemen olumsuz tavir takinir.benim sukurler olsun sagligim yerinde ama kardesim ve babam rahatsiz biraz.ben de flört ettigim insanlara ilk gorusmede hemen banamin kardesimin hastaligindan bahsederdim saf gibi.ama bu tür seyler bence karsidakine ne zaman guvenirsen ondan ne zaman emin olursan iste o zaman soylenmeli.zaten karsidaki de seni gercekten seviyosa bu tür seyleri hic sorun etmez.dedigim gibi basta zaten adam seni tanimaya sevmeye isinmaya calisiyo sen ilk bulusmada pat diye ben kalp hastasiyim falan dersen adamin sana yeni yeni olusacak duygulari da gider
Çok geçmiş olsun öncelikle. Dilerim hep mutlu olursunuz. Yorumunuz için teşekkür ediyorum.bence hastalığı kimse kusur gibi görmüyor ya. ya da benim çevremde gören yok bilemiyorum.
zira doğdum doğalı kalp kapakçığımda üfürüm var, hayatımı etkilemiyor. bebekliğimden beri reflü rahatsızlığım vardı, aşırı ilerlediği için mide fıtığı ve reflü ameliyatı oldum. üstüne üstlük o ameliyattan sonra asıl kronik rahatsızlığım oldu ki. o basit ameliyat sırasında akciğerlerim enfeksiyon kapmış ve su topladı bir tarafı tamamen kapandı nefes alamıyordum -o zaman midesine kelepçe takılan biri aynı şekilde vefat etmişti- bu esnada eşim o zaman sevgilimdi ve askerdeydi, aylarca hastanede yattım sırtımdan hortum takıldı, en ağır antibiyotikleri aldım hatta doktorlar iyileştikten sonra aslında asla iyileşmeyeceğimi düşündüklerini söylediler. böylelikle akciğerimin çok ufak bir kısmı kalıcı olarak kapalı kaldı uzun sürede astım ilaçları kullandım. evlendikten sonra gözlerimde problem oldu daha bir ay önce ameliyat oldum, bebek tedavisi gördüm kısa bir süre önce yanıt alamadım halaokuduğum kadarıyla siz ameliyat olmuş ve iyisiniz. ben bunların hepsini kusur olarak görüp o şekilde lanse etseydim gönlümün kapılarını sonuna kadar kapatmam gerekirdi
Yorumunuz ve tavsiyeniz için çok teşekkür ediyorum. Belki de önerdiğiniz şekilde hareket etmeliyim.Karşınızdaki kişiden çok siz bunu sorun ve takıntı haline getirmişsiniz bence. Bir kusur gibi görmeyin lütfen. Hemen ilk görüşmelerde bunu açıklama gereği hissetmeyin.
Hangimizin ne garantisi var. Bir saat sonra ne olacağımız belirsiz.
Bırakın hemen açıklamayın en azından ilk 2 görüşmede.. Bir hissiyat oluşsun daha sonrasında açıklarsınız gerekirse. Böyle bir durumdan dolayı hayatınıza girmeyen ya da çıkan insan çokta önemli değil zaten.
Ne mutlu size ve eşinize. Umarım eşinizle birlikte çok sağlıklı mutlu uzun bir ömrünüz olur. Gönlünüzce olsun her şey.Evlenmeden 1 hafta önce kanser olduğumun sonuçlarını annem benden önce öğrenmiş. Eşimle konuşmuş bilmesi gerektiğini dusunmus. Düğünü ertelemeyi ya da iptal etmeyi teklif etmiş eşim ne söylerse söylesin kabul etmemis. 7 yıl birlikteydik ve hiçbir sağlık problemimiz yoktu bu surecte. Evlendikten sonra herkes balayına gider biz direkt hastaneye:)).2 yil sürdü tedavim şükür atlattım.Sonrasinda çocuk yapmak istedik doğal yolla olmadı hastaneye gittik eşimin böbrek yetmezliği olduğunu öğrendik.Uzun ve sancılı bir başka sürece başladık. Eşim şuan diyaliz hastası nakil için doku uyumumuz var ama kanser geçmişim olduğundan organı alamıyorlar. Bu süreçte ben bir kez kalp krizi bir de kalp spazmı geçirdim. Aynı zamanda panik atak hastasıyım.7 yıllık evliyim çocuğumuz da olmuyor. Yani neden bunlari yazdım sağlığın hiçbir garantisi yok. Tek bulmanız gereken sevgi dolu,merhametli bir kalp. İnanın bir şekilde halloluyor
Teşekkür ediyorum yorumunuz için. Ben acele davranıyorum sanırım. Şeffaf olayım derken karşımdakini korkutuyorum belki de.Arkadaş aracılığı ile tanıştım diyorsunuz. Sizi hiç tanımayan biri için ilk görüşmede bu konudan bahsetmeniz itici gelebilir. İki üç görüşme sonrası daha uygun olabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?