Evlendiğinde kronik hastalığı olan var mıydı?

Sizi çok iyi anlıyorum. En çokta yakınlarım sen hastasın hemen anlat diyorlar. Böyle durumlarda hastalığımı anlatma gündeme geliyor. Bıktım gerçekten, en son benimle tanışmak isteyen kişi için ablam adam senden çocuk ister dedi. İyi de benim çocuğumun olmayacağı bir durum yok ki. Çocuğumun olup olmama ihtimali herkesle aynı oysa ki.

Güzel yorumunuz için çok teşekkür ediyorum. Ben de bu nedenle ilk aşamada söylemek istiyorum. Çünkü sonrasında karşılıklı hayal kırıklığına uğrama ihtimali daha korkutucu geliyor ilk andaki hayal kırıklığı ifadelerinden.

Ben de yüzlerinden anlıyorum yaşadıkları hayal kırıklığını inanın. Umarım karşımıza düzgün insanlar çıkar her zaman.
Ya benim de ameliyatlarim var ve inanın çok kafaya takan kimse olmadı . İnsanlar aslında bizim takildigimiz kadar takılmadi bir kisinin yorumu incitmisti beni . Sonradan o kişinin zaten bir sürü kişilik problemi olduğunu öğrendim. Çalıştığı kurum dahil kimsenin istemediği, aracı olan arkadaşım bile yanlış tanımısiz dedi . Size önerim psikolojik sağlamlık adına destek alabilirsiniz , insan kendini daha güçlü hissediyor

Sanırım öyle oluyor. En son görüştüğüm kişiyle iyi ki olmamış diyorum. Zira başka uymayan şeyler de vardı. Ama ben yaşadığım problemden bahsettiğimde gayet olgunca karşılayıp gerçekte hayal kırıklığı yaşadıklarını belli etmeleri biraz rahatsız edici oluyor. Güzel yorumunuz için çok teşekkür ediyorum.

Çok geçmiş olsun , inşallah sagliklica atlatırsıniz

Bilmiyorum benim için kusur değil bu. Bir sınavdı çok şükür atlattım. Karşımdaki tarafından kusur olarak görünüp görünmemesi önemli benim açımdan.

Niye bu kadar abartiyorsun durumu? Herkes az cok sağlik sorunu geçirebilir. Amelyat oldun bitti gitti.

Bana sorarsan insanlar amelyat olduğundan dolayi değil, ezik durduğundan dolayi istemiyorlar. Bunun üstüne sanki aşk sevgi duygulari hiç önemli değilmiş gibi, iş görüşmesine gidiyormuşsun gibi anlatiyorsun.

Bu tür konular ilk görüşmede konuşulmaz. Bu bir iş görüşmesi değil. Hoş beş bir kaç şeyden konuşursun, eğer karşindaki eğlenceli zeki ise farkli derin konularda konuşulabilir ancak böyle şeyler konuşulmaz.

Burada bile her cümleniz "ben kusurluyum" diye bağırıyor. Kendinize bu etiketi yapıştıran sizsiniz.
Şimdi bi adam kalksa bana ilk buluşmada " ben sürekli hapşırıyorum" ona göre karar ber dese, onda bile huylanırım neden pazarlık yapıyor diye. Zaten adamı tanımıyorum hapşırmayanı bulayım derim. Bilmem anlatabildim mi?
Olayın ne olduğundan çok nasıl anlattığınız önemli.
Bir sohpet sırasında doğal bir olay olarak anlatmak var, adamı görür görmez üstümdeki yükü atayım mantığıyla anlatmak var.
Yaşadığınız olay hayatın bir parçası. Doğal birşey, bunu önce siz kabullenmelisiniz ki karşınızdaki de kabullensin.

Aynen, her cümlesinde "sonradan hayal kirikligi yasatmak istemiyorum" diye yaziyor. Demek kendisi olsa istemezdi. Asil kendisi bunu kusur olarak görüyor. Ki amelyat olunmus sadece. Ortada kronik olan birseyde yok. En fazla hap aliyordur. Ki millet artik neler neler için hap aliyor. Bunun için hayal kirikligi duyulmaz ki.

Ha kimse demiyor ki özelikle saklasin, neticede utanilcak bir durum degil bu. Ancak ilk bulusmada "gardini al ben böyleyim" diye anlatilcak durumda degil. Konu sahibi "sohbet esnasinda anlatiyorum" diyor da, hangi sohbet insanin saglik geçmisini anlatmayi anlatir ki? Konu saglik olsa bile insan hemen anlatmaz. Sorun sadece burda degil, bence bu olay tüm konu sahibin özgüvenini ve durusunu çok etkiliyor.

@nelsann Gerekirse bir psikologa git, özgüvenin yerine gelsin ve bu olayi kabullen. Millet ne kanser ne olaylar ne kayiplar yasiyorlar hayatinda.

Hastalığınızdan bağımsız olumsuz ilerlemiş olamaz mı süreç acaba?
Ankilozan spondilit hastasıyım. Suna pekuysal, deprem dede hastalığı diyim anlarsınız. Omurga romatizması. Omurlarım kireçleniyor. 27 yaşımda evlendim ilk günden eşim ve ailesi biliyor. Hiç o tip imalı bir yaklaşımda bulunan olmadı. Eşimin annesi sürekli ihmal etme kendini, kendine iyi bak spor yap falan tavsiyelerde bulunur aksine.
Zaman zaman tüm vücudum kitleniyor beni gece yatakta sağa sola eşim çeviriyor. Yeri geliyor işe gidemiyor ben hareketsiz kalınca. Tabi 27 yaşında evlendiğimizde bu vaziyette değildim. Hastalığın nasıl seyredeğini bilmiyorduk bile. ama böyle gelişti buna şükür.
Şimdi çocuğumuz da oldu. Emziriyorum ilaçlarımı kullanamıyorum bu yüzden Tek başıma bakamıyorum çocuğa kalçam tutuk. Annemde kalıyorum. Eşim evde yalnız.

Sadece şey sezdim görüşmeleriniz evlilik odaklı ilerliyor sanırım. Bu sebeple de ilk görüşmeden açık olmanız gerekiyor. Bi flörtleşme hoşlanma olmayınca sanırım hastalık mevzusu eklenince böyle olabiliyor sonuç. Çalışıyor musunuz, yaşınız kaç bilmiyorum ama aracı olmadan birileriyle tanışma imkanınız yok mu?

rahmetli abim bu konudan çok çekti, çok üzüldü Allah mekanını cennet eylesin, hatta son kız arkadaşının annesi şeker hastası olduğu için bir ton laf söylemişti abime, çocuğunuz olmaz olsa bile ya onlar da şeker olursa diye sanki yarın öbür gün kendisinde ya da kızında böyle bir hastalık çıkmayacağının garantisi varmış gibi, sanki bu bi kusurmuş gibi, sanki abim hasta olduğu için suçluymuş gibi
böyle insanlardan nefret ediyorum, yarın ne olacağımız hiç belli değil, sağlıklıyım ohh ne güzel diye ortalarda gezerken yarın tek bi bayılmayla çok ciddi hastalıkların ortaya çıkabiliyorken bu ne vicdansızca bi yaklaşımdır anlamıyorum
kusura bakmayın, size moral veremedim ama çok büyük yaram var bu konuda

Buna katılıyorum psikolojik rahatsızlıklar ve çocuk olmasına engel durumlar bence önemli söylenmeli. Onun dışında çok bir önemli yok.

gorucu aracı usuluyle değilde kendiniz tanistiğınız dogal surecte ilerleyen mantiktan cok duygularin on planda olduğu iliskilerde hastalık sorun olmuyor.

Buradaki tüm yorumlara katılıyorum. kendiniz bile aslinda evlenmek cok istemiyorum ama derken kendinizi evlenmeye layik gormuyorsunuz bunu karsı tarafa hissettiriyorsunuz muhtemelen.

21 yasinda lenfoma olduğumu ögrendigimde eşimle sevgiliydik ve esim hep en buyuk destekcim oldu kemoterapi yuzunden cocuğum olmayabilirdi ama sorun etmedi evlendik 2 tane cocugumuz oldu. simdi aynı sizin gibi aniden kalp problemim cıktı 2. hamileligimde ve cok zor bir hamilelik gecirdim simdi sizin gibi kalp ameliyatı olacagim yine en buyuk destekcim esim.

Bakin siz güclu durursaniz kendinize guvenli olursaniz kimse size kusurlu gozle bakamaz. Buna siz izin veriyorsunuz.

lenfoma oldugumda universite oğrencisiydim hem tedavi gordum hem universitemi 3.50 ortalama ile bitirdim hic vakit kaybetmeden kpss calistim ve ilk senemde ögretmen olarak atandım. Sonra esimle evlendik ve ne esim ne ailesi bana kusurlu gozuyle bakmadı. Hatta esimin ailesinin gozunde güçlü ve başarılı bir profil cizdiğim icin bana kusurlu degil "bu kiza nazar değmiş" gozuyle baktılar.

Velhasılı öncelikle kendinize kusurlu gozle bakmayı bırakin. Gorustuklerinizin olmama sebebi hastalığınızla alakalı olmayabilir her sebebi ona bağlamayın. İkınci olarak aracı usuluyle degilde kendiniz gorup taniyim elektrik aldığınız insanlarla deneyin. Eger aracı usulu ile goruseceksenizde hemen ilk gorusmede benim boyle bir kusurum var dercesine anlatmayın. 2. olur 3. olur cokta gec kalmadan bir ara soylerseniz.

Siz guçlu olur dik durursanız kimse size kusurlu gözle bakamaz tecrübeyle sabit.

Değerlendirmeniz ve güzel öneriniz için teşekkür ediyorum. Haklısınız, belki de ben acele ediyorum.

Çok geçmiş olsun öncelikle. Dilerim hep mutlu olursunuz. Yorumunuz için teşekkür ediyorum.

Yorumunuz ve tavsiyeniz için çok teşekkür ediyorum. Belki de önerdiğiniz şekilde hareket etmeliyim.

Ne mutlu size ve eşinize. Umarım eşinizle birlikte çok sağlıklı mutlu uzun bir ömrünüz olur. Gönlünüzce olsun her şey.

Arkadaş aracılığı ile tanıştım diyorsunuz. Sizi hiç tanımayan biri için ilk görüşmede bu konudan bahsetmeniz itici gelebilir. İki üç görüşme sonrası daha uygun olabilir.
Teşekkür ediyorum yorumunuz için. Ben acele davranıyorum sanırım. Şeffaf olayım derken karşımdakini korkutuyorum belki de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…