Evlendikten sonra annenize ne kadar sıklıkta gidiyorsunuz?

Bende 4 aylık evliyim ailem 3 saat uzakta iki haftada 1 gideriz eşimin ailesi de 3 saat uzakta
ama oraya düğünden beri 2 defa gittik zemuszemus
Eşim hiç rahatsız değil bu durumdan çünkü bizimkilerde daha rahat ediyor
Bunu annesinin yanında da söylüyor rahatça
İnşallah sizin durum da düzelir sevgiler

Seni o kadar iyi anlıyorum ki.Aynı sıkıntılrı bende yaşadım yaşıyorumda.Ben evleneli 1 sene olacak.Çalışıyorum aynı zaman da,sadece h.sonları gidebiliyorum anneme ,eşimde geliyor benimle.Evliliğimin ilk aylarında çok bunalmıştım bu durumdan.Annemle yalnız vakit geçiremiyordum eşim annemle beni hiç yalnız bırakmıyordu.Dayanamadım ve patladım eşimde biz artık evliyiz her yere beraber gidicez diye bir cvp verdi iyice çıldırdım.
Ailesi bir yandan kendisi bir yandan bana inanılmaz bir baskı uyguladılar.Psikolojim bozuldu ve tedavi görmeye başladım.Daha fazla dayanamayıp evden bile ayrıldım.2hafta annemin evinde kaldım.SOnra barıştık yine eşimle.Eve döndüm.Ailesi bir süre uzak durdu bizden,eşim beni tek başıma anneme göndermeye başladı derken şimdi yine ailesi hayatımıza burunlarını sokmaya başladı.Biz bir de aynı bina da oturuyoruz.
Sabrediyorum hep sabrediyorum ama nefret ettim artık hepsinden.Görgüsüzlüklerinnden ,cahilliklerinden bıktım usandım.Sana tavsiyem sakın taviz verme ne eşine ne ailesine.Bende zamanında çok taviz verdim ve olan bana oldu.Stresten midemde ülser bile çıktı.Hala sıkıntılar çekiyorum ama umursamamaya çalışıyorum işte.Allah beni ve benim durumumda olan herkesin yardımcısı olsun

ben de annemden uzaktayım, bebeğim olmadığı zaman tatiillerde kafam estiğinde biner giderdim 2 gün de olsa kalırdım, ama artık bebeğim var ve yolculuk imkansız hale geldi, bu nedenle anca uzun ttailllerde gidebiliyorum ve annemi babamı çok özlüyorum

eşim sağolsun hiç birşey demez gel götüreyim istersen git der ama arada 1,30 saatlik mesafe varken çok zor oluyo heleki kışta ama eşim beni en az 2 haftada bir götürür:asigim:annemlerde gelirler ayda bir muhakkakgamyoncuiremsu

arkadaşım bende yurt dışıda yasıyorum 5 ayda bir gidebiliyorumcanım ne güzel 3-4 gunde bir gıdıyormuşsun ne guzel bunda bir anormallık yok...

canım ne zaman istiyorsa gidiyorum...eşimde bu konuda çok çok anlayışlıdır hatta 3 gun gitmesek annenlere gidelimmi der o kadar yani....en zor zamanlarımızda ailemin destegi çok büyük oluyor manevi anlamda eşim de nankörlük etmeyip bu konuda problem çıkarmıyor şükür....

Son düzenleme:
Bende anneme çok yakınım..

ıstediğim zaman giderim bazen her gün bazen 2 günde bir hiçde karışamaz gelir her akşam paşa paşa alır ben ertesi gün yine giderim o akşam yine alır.. Alıştı artık her bişiden tasarruf oluyor ama sanırım onunda işine geliyor doğalgaz elektrik su faturası gelmiyor gibi bişikaydirigubbakcemile2

bende anneme hemen hemen hergün giderim hiç bişey demez hatta bi iki gün gitmeyince kendisi gitmek ister..zemuszemus
geceleride eşim nöbetteyken her zaman orda kalırım zaten
ama doğu görevine gidince ne yapcaz ikimizde kara kara düşünüyoruz senağlama

Valla ben annemle aynı şehirde yasarken evlerimiz uzak olduğu ve ben çalıştığım için sadece haftasoınları gidiyordum, annemde bana yemek hazırlayıp benim evime yollardı. Haftaiçi yiyelim onları diye. Ama eşime her anneme gidişimde, "ben bize gidiyorum" demişimdir. Eşim anneme gitmeme degil ama annemin evine evim deyipte, eşimle yasadığım eve "ev" dememe bozuluyordu birazcık. Su an 3,5 yıllık evliyim yurtdısında yasıyorum ama annemin evindeki odam evlendiğim günkü gibi duruyor, oraya her gittiğimde yine "evimde" oluyorum....

ay ne gıcık aileler var yaa...
sende deseydin sende oğlunu özlüosan evlendirmeseydin die...
bence kesinlikle dinleme izin de isteme gidimmi die
ben bugün anneme gidiorum de
hatta kızdırırsa hiç deme
erkek düşmanı olucam yaw burda nası kocalar var böyle...
biz eşimle beraber hergün anemlerdeyiz vala ben gitmesem eşim der gidelim die...
onun annesine de ben derim gidelim die...
herşey karşılıklı yani kızını almayı biliosun ama saygı sıfırrr bazı kocalarda
çok benciller gerçekten

kaynanan öyle dediğine göre eşini de fişekleyen kaynanandır kesin...
klava:

erkeğin anakuzusu oluyorda kızın olmuyormu kızlarda ana kuzusu kesiliyor

tabi sorumluluk zor iş ,onuniçin kızlarda annesiz yapamıyorsa evlenmesin

bizim eski ev sahibinin kzı sabah gelir akşam evine giderdi açıkcası niye evlenmiş anlamdım ve bu konuda hiç anlayış gösteremiyeceğim ,
anneside sürekli kızının arkasından konuşurdu
kafamçokkarıştı

özledikce gidip gelirim zamanı süresi yok bence...farklı ama yakın şehirlerde olcaz.aramız 1 saattt valla bi bakarsın 2 haftada bi gelirim bi bakarsın 3 günde bir..nezman özlersemmmmmmm görmeye giderim onlar gelirrr..

bence herkes kendi evini bilmeli. ne o öyle zırt pırt annende.ben istesem hergün anneme giderim annem de babam da çok memnun olur ama ne gereği var en güzeli arada bir gitmek ben ortalama iki haftada bir falan gidiyorum bazen daha da geç.annem de geliyor ama arada.ablam hergün gelirdi yıldırmıştı artık bizi.onun gibi olmak istemiyorum biraz da eşim de annesi anca o sıklıkta gider ki biz hepimiz aynı semtteyiz.ben eşine hak verdim biraz da senin alışıp habire annengilde takılmandan ve kendi evini benimsiyememenden korkuyor olmalı.sen de sık sık gitme bence.çalışmasanda kendi evinin işi,yemeği yetiyor zaten insana.

evleneli 2 yıl oldu asla anneme tek başıma göndermiyor haftada 1 yada 2 kez götürür o da birkaç saat oturur geliriz.aramız 5 dk mesafeli düşünün.
bazende 2 haftada 1 götürür.bu olay çok canımı sıkıyor ama bişeyde yapamıyorum.kayınvalidemlerle altlı üstlü oturuyoruz 7/24 ordayız yatmadan yatmaya evime inebiliyorum onsuz da inemiyorum çok tuhaf bir aileye gelin geldim.
ama kendi kızları istedikleri gibi gelirler kalırlar asla sorun olmaz bu.sorduğun zaman da kavgaya başlıyoruz ve ne yazıkki şiddet görüyorum.o yüzden ailemde alıştı zaten olayları bildikleri için üzülmemem için bişey demiyolar.ama benim canıma taketti.psikolojim çok bozuldu.akrabalarıma götürmüyor ama kendi hergün gidiyor.beni ailesiyle yada akrabalarıyla her yere gönderiyor ama ailemle asla........
böyle olacağını bilseydim asla evlenmezdim........
çok pişmanım ama son pişmanlık fayda vermiyor maalesef
hergün aile içi şiddet görüyorum o yüzden susmak zorunda kalıyorum herşeye ama bazen de kan beynime sıçrıyor ağzıma geleni söylüyorum
ben ömrümün sonuna kadar yaşayacaklarımın heepsini 2 yılda yaşadım
evlenen arkadaşlarıma evliliği tavsiye etmiyorum tavsiye etsem bile böyle böyle konuşun anlaşın diyorum tecrübelerimi söylüyorum......
ne yazıkki durum bu kızlar yaşayan bir ölüden farkım yok........

bizim oranın adeti bayanlar eşleriyle birlikte her salı ve cuma annesine gider.
ben memlekette değilim ama annemler burdada ev kiraladı bize çok yakın, buraya geldiklerinde akşamları hafta sonları falan giderim hep, bana kalsa gitmem evimi çok seviyorum hep evde dururum ama kocam gidelim diyo, bende ayıp olmasın diye gidiyorum:))

Calısmaya baslamadan once 2 ayda bır, cunku annem Bursa'da ): Calısmaya basladıgımdan berı ıse henuz bır kere gıdebılme fırsatım oldu ve tam dort aydır gormuyorum senağlama

Benım gııtmeme nedenım sadece ısım. Zıra ne esım ne de esımın aılesı 'gıdemezsın' gıbı bır tabır kullanmadı.

Bır cok gece 'anne' dıye sayıklarım, esım ozledıgımı hısseder, benı anlar, ıs yerınden ızın al gıt der ama, ıslerın yogunlugundan fırsat bulamam cogunlukla... Kac haftadır gıdecegım mesela, yıen haftaya ertelemek durumunda kaldım.

Kayınvalıdem de bılır annemı ne kadar ozledıgımı, 'ozleyeceksın tabıı, o senın annen, bır hafta ızın al da gıt' der...

Keske patronum da bır gun bana boyle dese naniknanik

Annemı cok ozledım senağlama

Canım annem benım, sultanım...

bneım evımlen annemın evı asırı yakın oldugu halde toplasanız ben 1 ay evde yatmısımdır
esım sureklı annemlerı ıstıyor vede burda kalıoruz
ben evlendıgımın bıle farkında olmuorum
allh ondan bınlrece kez razı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…