- 1 Ekim 2014
- 617
- 332
- 73
- 39
- Konu Sahibi esmer010101
-
Mesajinizi cokYa arkadas avrupada mi yasiyor bu insanlar, yoksa Türkiyenin dogu köylerinde mi anlamadim giti.
Zorla bir kiz evlendirilir mi yahu, bu nasil mantik.
Ben esek kadar kizken, anam babam beni kimseye vermek istemiyordu, millet ne merakli evladini istemedigi biri ile evlendirmeye.
Ben neredeyse butun sayfalari okudum neredeyse.. istemiyorum diyor ama ev diziyor bilet aliyor.. insan istemesse nasil ev duzer... allasen ya bunlar heves isi degilmidir.. bence yavastan kafasina yatmis sanirim ikna etmis etrafindaki insanlar.. ama buyuk bir yanlisa surukluyorlar.. yazik.. bir kez daha anladim okumakla cahillik gitmiyor.. bu kizimiz avrupada okumus kor bir cahil.. yazik ailesine tepki versin karsi ciksin istemem ama zorlada olmas 15 yasinda degil sonucta hayirsa hayir... anlamadim amaci nedir... hala ev diziyorum diyor anlamadim ben bu isten bisey... pessssValla Esmer ben daha yorum yapmayacagim sana.
Sen kimseyi dinlemiyorsun cünkü.
Sen bu adamla evlenirsin, suraya yaziyorum. Sonrada oturum iznini alinca, onu sevmedigi bir kadini nasil bosuyor görürsün.
Bu adam seni sürekli böyle cekecek mi zannediyorsun?
Zaten asIk degilim sana hoslanti var demis sana karsi. Bu adam seni cekmez. Oturum iznini alir, sanada yallah der.
Ne gurursuz bir adammis ya, hadi asIk olsa kiza diyecegim ki askIndan ölüyor adam cok seviyor herseyine katlaniyor.
Adamin tek aski, fransa oturum karti. Güzelde uydu.
Ailene sakin suc atma bu saatten sonra. Mutsuz olursan tek sebebi kendinsin.
buna bezer bişeyi de ben yaşadım ekstra efendiydi bende aylarca uyumuştum . dışarddan kimse kimseyi tanıyamazUmarim sansina mutlu bi evlilik olur cunku suan kumar oynamissin milletin saygili efendi dedigi insanla ayni eve girip eş olacak sensin ve tabiki 1 hafta icinde nisan olup obur ay evleniyorsun ve ayri ulkedesin mumkun degil tanimiyorsun bile ... duygular olusur mu olusmaz mi bilemem şansin yaver giderse bu evlilik iyi olur ama cok buyuk hata yapmissin bunun olumsuzunun sonunda dert sahibi olmak var boşanmak var hic bunlari dusundun mu ? Son olarak herkesin saygili efendi diye ove ove bi kaldigi biriyle bende gonulsuzde olsam tanistim ama tanima sureci verdim tam bir adiydi "seytan ayrintida gizliydi anlayacagin" disari karsi kendine bu etiketleri koydurmus olabilir ama icini evlenince goreceksin ne yazikki ben hemen postalamistim... atese yuruyorsu
Mesajinizi cok
Ben neredeyse butun sayfalari okudum neredeyse.. istemiyorum diyor ama ev diziyor bilet aliyor.. insan istemesse nasil ev duzer... allasen ya bunlar heves isi degilmidir.. bence yavastan kafasina yatmis sanirim ikna etmis etrafindaki insanlar.. ama buyuk bir yanlisa surukluyorlar.. yazik.. bir kez daha anladim okumakla cahillik gitmiyor.. bu kizimiz avrupada okumus kor bir cahil.. yazik ailesine tepki versin karsi ciksin istemem ama zorlada olmas 15 yasinda degil sonucta hayirsa hayir... anlamadim amaci nedir... hala ev diziyorum diyor anlamadim ben bu isten bisey... pessss
Tabi biz ne dersek diyelim karar esmerin .. kendine yazik ediyor.. bu sekilde pek sanmiyorum mutlumu olur... kendi kardesim kadar uzuldum ama kararu kesin.. saniyorki bir sey var evlilikte.. ayrica bence pek bos degil sanki hoslaniyorda soylemiyor bisey var bize soylemesidigi.. yani ben oyle hissettim hoslaniyo ters bi durum yada soz kafasi karismis sanki yoksa sanmiyorum ya zorla evlenmek ne yaoar ne der ayrilidi sanki..Biz söyleyecegimizi söyledik, bu saatten sonra karar kendinin.
Aslinda anladigim kadari ile ayrilik gibi bir düsüncesi yok.
Sadece sonradan sevebilir miyim ben nisanlimi diye sormus.
Ama sorununda bir amaci olmali degil mi?
Eger "hayir sonradan sevemezsin" deniliyorsa ve buna ragmen konu sahibi ayriligi düsünmüyorsa, hayatindaki yasayacaklardan kendisi sorumlu.
Isin en kötü tarafida nisanlisi.
Zaten burdaki herkes ona gicik oldu.
Adama kirk kere seni sevmiyorum demesine ragmen, hala kizla evlenmek istemesi
onu kendi cikarlari icin kullanmak istemesi demektir.
Daha önceli nisanlisi da yurtdisindanmis adamin.
Ne tesadüf ne tesadüf..
Mutlu olur insallah, evlenecek gibi gözüküyor, herseyi hazirliyormus zaten.
Tabi biz ne dersek diyelim karar esmerin .. kendine yazik ediyor.. bu sekilde pek sanmiyorum mutlumu olur... kendi kardesim kadar uzuldum ama kararu kesin.. saniyorki bir sey var evlilikte.. ayrica bence pek bos degil sanki hoslaniyorda soylemiyor bisey var bize soylemesidigi.. yani ben oyle hissettim hoslaniyo ters bi durum yada soz kafasi karismis sanki yoksa sanmiyorum ya zorla evlenmek ne yaoar ne der ayrilidi sanki..
Konu acmis ama soykedikkerimizden bi sey cikarmiyir.. hala hayirlisi olsun demekle yetiniyor.. diyebikir ki evet ya ben ne yapiyorum zorlami evlencem annemle babamla kknuscam bu ise engel olucam yada nikaha gitmiycem yokk hic bi sey yok bence bu kadar bilerek yapamaz az da olsa bir seyler var etrafindakilerin etkisinden de olabilir sonucta nisan atmak evlenip ayrilmaktan daha kotu olamazHayir hoslanmiyor. O yüzden konu acmis zaten.
Su an sevmiyorum, ilerde sever miyim diye.
ben olsam senin yerinde ararım o adamı seni sevemedim ben yapamıycam ayrılıyorum senden derim .. istersen gururun kırılmasın ortak kararımız olarak açıklayalım de belki o zaman razı olur sen de ailene oda istemiyormuş zaten derim
bu adam tabi ister evlenmeyi herşeyi kızın ailesi hazırlıyor.. türkiyede olsa yatak odası hariç herşeyi o yapıcaktı bu 1. 2. si de daha önce de birkaç kere soruldu konu sahibi cvp verdimi bilmiyorum ben görmedim. bu adam ne iş yapıyor? fransaya gelince dil bilmeden iz bilmeden ne yapmayı planlıyor asalak olarak takılmayımı planlıyor anlaşılan.. aşık olasım varsada olmam ya ...
Esmer ya cok soguk kanlisin ya da kafan beynin sulanmis.. neden bu kadar tepkisisn anlamiyorum anne baba da olsa bu kadar zorlayamaz ya ben sanmiyorum tutturmuslar hee hee oyle olur diye tekrardan soruyorum onunde bir buyugun var mi varsa onlari kat araya sonradan pisman olucagin seyleri suan kovaliyorsun ve yakalaman an meselesi... kendimizi kandirmayalim degilmi sonucta annen bana evlenmiyor efendinizle sen evleniyorsun gercekten istesen ayrilirsin benden bu kadar yil olmus 2015 halaa anne baba zoru pek anlamadim ben seni kusura bakma kotu amacla soylemiyorum cidden uzuldumVallah onuda yaptim aradim dedim ki ben seni hic sevemedim lütfen ayrilalim, aileme de senin ailenede ortak kararimiz oldugunu söyleriz bari ikimizde yolumuza devam ederiz sevdigimiz insanlarla kusura bakma ama olmuyor dedim. O ne derse begenirsiniz : " hayir o ikimizin karari degil, ortak karar degil senin kararin kendin ikimizin adina karar vermissin dedi". Ben ablasina söyledim kardesini sevmedigimi o da bana dedi ki kardesim bunu duyarsa cok gururlu kendisini istemeyen kisiyle zaten evlilik yapmaz. Bende cok gururlu oldugunu dusunerek bunu söylersem artik pesimi birakir dedim. hayir hala birakmiyor.
Evet bende katiliyorum hepinize gencim evde kalmis gibi bir hava esti evde. Ben agladim aileme de dedim istemiyorum sevmiyorum onlar bu sebebi gecerli bir neden olarak görmediler. öyle oluyormus görücü usülü zaten.
Bir yorum var kendi kardesime olmus gibi üzüldüm demis bir abla, cok duygulandim cok tesekkür ederim.
Ailemi de üzmek istemiyorum, keske hic evet demeseydim.
Neyse ... hakkinizi helal edin zamaninizi aldim, hepinize hayirli geceler. Inanin sizlerle konusmak bile beni rahatlatti arkamda destek hissettim. sagolun ...
Konu acmis ama soykedikkerimizden bi sey cikarmiyir.. hala hayirlisi olsun demekle yetiniyor.. diyebikir ki evet ya ben ne yapiyorum zorlami evlencem annemle babamla kknuscam bu ise engel olucam yada nikaha gitmiycem yokk hic bi sey yok bence bu kadar bilerek yapamaz az da olsa bir seyler var etrafindakilerin etkisinden de olabilir sonucta nisan atmak evlenip ayrilmaktan daha kotu olamaz
Tesekkurler ama hala pek inanamiyorum ben esmere kendisi gercekten istese ayrilir cocuk degil kalem kitap yalamissin der annem bu kadar da sanmam helede avrupada hemde efendikeri hazira konucak bence takintisi o pekte uzak degil konuya birazda etki baski baska derdi yok bende takildim konuya insan istemesse ev duzebilirmi yahu ben sanmiyorumKesinlikle haklisiniz. Sonuna kadar.
Vallah onuda yaptim aradim dedim ki ben seni hic sevemedim lütfen ayrilalim, aileme de senin ailenede ortak kararimiz oldugunu söyleriz bari ikimizde yolumuza devam ederiz sevdigimiz insanlarla kusura bakma ama olmuyor dedim. O ne derse begenirsiniz : " hayir o ikimizin karari degil, ortak karar degil senin kararin kendin ikimizin adina karar vermissin dedi". Ben ablasina söyledim kardesini sevmedigimi o da bana dedi ki kardesim bunu duyarsa cok gururlu kendisini istemeyen kisiyle zaten evlilik yapmaz. Bende cok gururlu oldugunu dusunerek bunu söylersem artik pesimi birakir dedim. hayir hala birakmiyor.
Evet bende katiliyorum hepinize gencim evde kalmis gibi bir hava esti evde. Ben agladim aileme de dedim istemiyorum sevmiyorum onlar bu sebebi gecerli bir neden olarak görmediler. öyle oluyormus görücü usülü zaten.
Bir yorum var kendi kardesime olmus gibi üzüldüm demis bir abla, cok duygulandim cok tesekkür ederim.
Ailemi de üzmek istemiyorum, keske hic evet demeseydim.
Neyse ... hakkinizi helal edin zamaninizi aldim, hepinize hayirli geceler. Inanin sizlerle konusmak bile beni rahatlatti arkamda destek hissettim. sagolun ...
Esmer ya cok soguk kanlisin ya da kafan beynin sulanmis.. neden bu kadar tepkisisn anlamiyorum anne baba da olsa bu kadar zorlayamaz ya ben sanmiyorum tutturmuslar hee hee oyle olur diye tekrardan soruyorum onunde bir buyugun var mi varsa onlari kat araya sonradan pisman olucagin seyleri suan kovaliyorsun ve yakalaman an meselesi... kendimizi kandirmayalim degilmi sonucta annen bana evlenmiyor efendinizle sen evleniyorsun gercekten istesen ayrilirsin benden bu kadar yil olmus 2015 halaa anne baba zoru pek anlamadim ben seni kusura bakma kotu amacla soylemiyorum cidden uzuldum
Tabiki tepkinizi anliyorum, banada biri anlatsa böyle birseyi bende tepki göster derdim anlatan kisiye. Ama iste babam biraz sey nasil desem bana diyor ki sevmemen normal görücü usülü, bundan ayrilacan baskasini yine sevmesen yine mi ayrilacan. Herkesten bir laf cikiyor beni ikna etmeye calisiyor herkes ilk aylarda cok caba gösterdim ayrilmak icin ama simdi dediginiz gibi basimin etini yediler begnim sulandi. Ama cahil degilim herseyin farkindayim, babam üzülmesin diye evet diyecem nikahimda ama o gurursuz nisanlimi sevmiyorum o da bunu bile bile imza atacak o beni dahada sinir ediyor. Bu arada hayir ablam yok evin büyük kizi benim.
bir hafta da evet deyip bir ay sonra nikah masasina oturmak çok çilginca birsey!!! sana bu çocuk çok efendi diyenler acaba o çocukla 7/24 birlikte mi yasamislar??? yada o çocukla sevgili falan mi olmuslar.??
sonuçta bir insan arkadasi/dostu/ailesi/akrabasi'yla farklidir, evlenecegi yada çiktigi insanla farklidir....
hayir madem nisanlandin nikah için neden acele ediyorsun???? evlilikte keramet vardir belki evet!!! ama kizim sen daha nisanlini tanimadan karisi olacaksin bu adamin!!!! aklini basina topla! otur saglikli düsün!!!! nisani hemen atma, biraz mühlet tani; hem kendine hemde nisanlin olacak o çocuga.... sonra ver kararini!!!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?