- 20 Ocak 2008
- 15.264
- 32.183
- 1.123
- Konu Sahibi esmer010101
-
Sevmediğim bir adama gebersem dokunamam. Allahım büyük konuşturmasın, kabus gibi.
Oui je sais bien mais iste mon père il comprend pas que je l'aime pas. Onun icin c'est normal nasil sevecen diyor uzak hem flört mu edecen begenmediysen baskasi begenmediysen yine baskasi. Öyle mi olacak diyor. Bu arada bir yorumda dogulu mu oldugumu sormuslar hayir dogulu degiliz. Sadece ailemin kafa yapisi öyle babamin deyim daha dogrusu.
Hata hatayla örtülmez, acil dönün kararınızdan.Evt abla ne deseniz haklisiniz aslinda, nisanlim olan kisi benim amcalarimn kuzenlerimin cocukluk arkadasi ve hic biri kötü demedi, kötü aliskanliklari yok falan filan dediler bende hangi havadaydim o gün anlamadim. Tamam o zaman hayirlisi neyse o olsun dedim. Herseyde birden acele olunca soka girdim gercekten buraya döndükten sonra hatami anladim ama cok gec oldu. Herkesi bir dügün telasi sarmisti coktan...
Zorun ne.Niye evleniyorsun.Hepinize iyi aksamlar, mesajimi okuyup görüslerini verecek olan herkese simdiden çok tesekkür ederim.
Ben yurt disinda yasiyorum, bu yaz türkiyeye ailem ile tatile gittigimde nisanlandim, görücü usülü oldu. Herkes bana seni isteyen kisi çok efendi, cok saygili dedi bende artik aile baskisi mi deyim bilmiyorum bir an evet dedim. nisanlandiktan 1 hafta sonra ben geri döndüm yurt disina. Günler, aylar geçti, nisanlimin efendi, saygili biri oldugunu kabul ediyorum ama bu arada hiç duygusal anlamda birsey hissetmiyorum. Aileme anlattim bu durumu, onlar da bana : " tabi simdilik birsey hissetmesin bir hafta icinde nisanlandin, sadece duygusal anlamdaysa birsey olmaz zamanla olur, ama saygisizlik yaptiysa söyle bu is bitsin".
Bana kötü bir sözü olmadi bu zamana kadar, gelecek ay nikahim var ama hic mutlu degilim.
Sizlere sorum su : Aceba gercekten duygular sonradan olusuyor mu ? Evlendikten sonra sevebilir miyim?
Baska sorunda var aslinda ben nisanlima da söyledim gel ayrilalim ortak kararimiz oldugunu söyleyelim, ben seni sevemedim ve bu durumda evlenmemiz dogru mudur bilmiyorum dedim. O da kabul etmedi, zaten biz görücü usülü nisanlandik, severek degil dedi.
Nisanlim bir kere daha nisanlanmis benden önce, o kiz da yurt disindanmis. Aceba derdi yurt disina gelmek mi aceba onu da sordum kendisine, hayir diyor istersen turkiyedede yasayabiliriz ama ben inanmiyorum. Ve kendini cok gururlu tanitan bir insan nasil kendisini sevmedigini söyleyen biriyle hala evlenmek ister.
Simdiden bütün görüslerinize saygi duyuyorum, bana akil veren insanlardan ALLAH razi olsun.
Saygilar.
haklisin, burada cevremizdede cok goruyoruz bunu. Ama unutmaman gereken birsey var, Avrupada cocuk yetistirmek cokcok zor ve tehlikeli. Aileler yarin oburgun it kopuk getirecek, yada bi alman/zenci/fransiz/arap getirecek iste damadiniz diyecek diye korkularindan cocuklarin basini bir an once baglamak istiyor. Cocuklar burda okumadiklari zaman kendini pek gelistirmiyor cunku. Anlatabildim mi? Kesinlikle yanlis bir dusunce ve tek cozumu genclerin okuyarak calisarak kendilerini gelistirip olgunlasip hazir olduktan sonra evlililigi dusunmeleri.
Konu actim evet duygularim sonradan olusur mu diye sordum. Ve benim icin degerli olan yorumlari tek tek okudum ve bu yüzdende tesekkür ettim herkese. Ben yorumlariniza hic tepki göstermedim ki zaten. Herkesin görüsüne saygim var. Belkide sevmeden evlenen insanlar vardir onlar yorum yapar ve tecrübelerinden bahsederler diye actim konuyu. Ve bazi yorumlar gercekten beni aydinlatti. Saygilar
Konu actim evet duygularim sonradan olusur mu diye sordum.
Bak kuzum, burdaki sorun senin sonradan sevip sevmemen degil ki. Sen sonradan sevsen bile ne olacak ki, herif uckagitci, seninle gercekten evlenmek, seni sevmek gibi bir niyeti yok ki. Adam evlenmek degil, vize pesinde 10 kere yazdik. Sev, sevme aranizda gercek bir evlilik olma olasiligi 0, cunku adam seni sevmiyor, deger vermiyor. O imzayi at da gerisi onemli degil kafasinda.
Cok güzel ve net bir cevap olmus. Olay bu.
Cok güzel ve net bir cevap olmus. Olay bu.
Zaten burda defalarca kez ask evliligi mi, mantil evliligi mi; eski sevgili unutmadan baskasiyla evlendim, sevmedigim ama beni cok seven biriyle evlensem mutlu olur muyum vb konular acildi ama gercekten bu konunun o konularla hicbir alakasi yok. O konular kalp ustune, bu konu kandirilmak ustune.
Teveccuhunuz
Gercekten yazdiklarinizi okudugumda keske öyle ablalarim olsa yanimda diyorum ve bana destek olsa. Aslinda yengelerime anlattim onlar da dediler bitir. Ama annem ile babam iyi cocuk diyorlar bundan daha iyisini mi bulacan. Caliskan, terbiyeli, düzgün. Birde diyorlar seni zorla mi nisanladik hayir deseydin bastan. O yüzden öyle dedikleri zaman bisey diyemiyorum. Susuyorum kendi icime kapaniyorum. Bazen diyorum karsi tarafa haksizlik mi ediyorum o yüzden mi herkes bana karsi. Ama sizler ne beni ne onu taniyorsunuz ve bana hak veriyorsunuz. Demekki daha kafayi yemedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?