Biz söylemek zorundayız. Çocuk gibi gittik geldik gidicez dememiz lazım. Eşim tersini asla yapmaz. Kayınvalidem bende onun çocuğuymuşum da evde karı koca yokmuş herkes kardeşmiş gibi yaşamamız gerektiğini düşünüyor5.yılı devirdik.
Bizde şöyle durum,kv nereye gitsek ne yapsak mutlaka laf sokar. Niye gittiniz niye para harcadınız vs gibi... Bin türlü trip surat çekeriz bu nedenle artık söylemiyoruz nereye gittiğimizi.
Sizin durumdan tek farki eşim annesini bir yere götürmez, yani biz gittik onunla da gitmeliyim gibi bir durum yok.
Hala ve hala kendi ailemden çekiniyorum. Yeterli birikimim yok. Çalışıyorum ancak ya bir gün işsiz kalırsam nasıl tek devam ederim diye kabus görüyorum. Dostum arkadaşım yok. Manevi yardımcı olabilecekKonularınızı biliyorum ve hep yaptiğim yorumu yapıyorum bu ana oğulu neden çekiyorsun seni hiç anlamiyacağım paranı kazanan bir insan olarak
siz ne güzel düşünüp 1. gün gitmemişsiniz onun da size anlayış gösterip karı koca gezmenize ses çıkarmaması lazım. birlikte yaşıyorsnz sanırım o yüzden sizden her zaman beklenti içinde. kalbini kırmadan konuşun bnce genel olarak bu konularıHanımlar merhaba,
Öncelikle hepinize gecikmeli de olsa iyi bayramlar dilerim.
Sıkıntı yaşadığım şey şu, yalnızca 1 konu üzerinden örneklendirmek istiyorum ancak hayatımızda genel olarak bu sorun var.
Bayramda 1 günlük bir kaçamak yapalım yakın bir şehire dedik. Ancak ben bayramın ilk günü çıkmak istemedim. Kayınvalidem bayram sabahı evde tek kalıp yalnız hissetmesin diye. Bayramın ikinci günü yola çıktık. Herşey gayet güzel gittik gezdik ve ertesi gün döndük.
Ancak gitmeden önce kayınvalideme bir sürü yalan atmak zorunda kaldık. Eşim söyledi daha doğrusu. Gittiğimiz yerde otelde kaldık ancak eşim o şehirde bir arkadaşı olduğunu, bizi ısrarla çağırdığını ve bu sebeple gidip o arkadaşında kalacağımızı söyledi.
Ben bunu yapmak istemedim. Sonuç olarak kendi irademizle görmek istediğimiz bir yere gidip gezdik, yalan söylemeye gerek yoktu bence. Ama söylendi maalesef, bende bozmadım.
Döndükten sonra evde herhangi bir sorun yoktu. Dün gece evimize yakın bir arkadaşımıza gittik hem bayramlaştık hem sohbet muhabbet saat gece 12ye kadar oturduk.
Eve geldiğimizde beş karış surat ve kapı çarpmaları ile karşılaştık. Kayınvalidem yine birşeye bozulmuş bu şekilde tepkisini gösteriyordu. Akşam birşey demedik.
Bu sabah kendisi saat 8de evden çıkmış eşimden önce. Eşim 2-3 kere nereye diye sormuş ancak cevap vermemiş.
Ben uyandım eşim bana mesaj atmış annemi bir ara sabah çıktı nereye diye sordum cevap vermedi, bide sen ara merak ediyorum başına birşey gelmesin dedi.
Bende aramak istemediğimi komşularla kahvaltıya gitmiş olabileceğini ve biz ne zaman karı koca bişeyler yapsak onun bu şekilde tepkiler verdiğini ve bu konulardan çok sıkıldığımı söyledim.
Merak ediyorsan sen ara dedim ve aramadım.
Ama sinirlerim çok bozuk. Gerçekten biz ne zaman karı koca başbaşa birşeyler yapsak dönüşümüzü zehir ediyor. Daha önce de bununla ilgili konularım var.
Hanımlar çok sıkıldım. Giderken bir araba dolusu yalan söylemekten, dönünce yaptığı tripten çok sıkıldım.
Diyeceksiniz ki onunla birlikte hiç birşey yapmıyor musunuz?
Elimizden geldiğince yapıyoruz. Yemeklere gideriz, çay içmeye çıkarız. Onun bireysel programları olur, eşim götürür getirir.
Her dediğini yapmaya çalışırız imkanlar dahilinde ancak sorunlar bitmiyor.
Sizce evlenince eşim beni 1 gezdiriyorsa onu da mutlaka sayı eşitlenecek şekilde gezdirmeli mi? Yada bana x alıyorsa mutlaka ona da alınmalı mı?
Sizce bunu nasıl aşabiliriz?
Yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler.
İşte bende bunları anlamıyorum. Ben 26 eşim 38 annesi 69 yaşında. Neden herkes birbirine karışmak, yalanlar söylemek, başkasının mutluluğundan mutsuz olmak zorunda anlamıyorum. Eşimin tek çekincesi annesinin mutsuz olmasıBen başkasının keyfi huzuru uğruna kendinden taviz verme olayını hiç anlamıyorum, kv gönlü olacak diye baş başa bir şeyler yapmayın tatile çıkmayın siz huzursuz olun ama kv yüzünde gülücükler açsın böyle hayat mı geçer. Bastan beri böyle alıştırmışsınız suç tamamen eşinizde hiç kusura bakmayın ilk zamanda itibaren düzen nasıl oturuyorsa maalesef ki öyle gidiyor o düzeni sekteye uğratacak bir şey olduğunda da günah keçisi ilan edilip taşlanıyorsunuz, eşinize resti çekerek başlayacaksınız kendi maaşınız da varmış ne gibi bir zorunluluğunuz var da tüm bunlara katlanıyorsunuz okurken ben gerildim yani, ya adam gibi durduğu yeri bilecek kv karışmayacak ya da o zaman ben de bildiğimi okur alttan almak için uğraşmam diyeceksiniz. Çocuk gibi kapı çarpmalar naz niyazlar ne oluyoruz yani yalan dolanla iş de yapmayın kaç yaşına gelmiş insanlarsınız ne diye eşiniz çekinir ki annesinden ayrı hayatınız ayrı aktiviteleriniz elbette olacak iyi bile sabretmişsiniz
Evlendikten sonra böyle oldu. Diyorum ya kalkıp annesi nefes alıyor mu diye onu dinliyor. Psikolojik soruna doğru gidiyor düşkünlüğüKocanız fazla anneci sanırım.
Evet bu konuda eşim de büyük bir sorun. Öncelikleri hep farklı. Ama artık benimde tüm bu olaylardan dolayı saygım sevgim ve tahammülüm azalıyor. Güzel güzel laf anlatamıyorum. Sinir patlamaları ani çıkışlar yaşıyorum. Kendimi ifade etme yeteneğimi kaybediyorumSorun tam olarak kayınvalidede değil aslında, eşinde farkında mısın? Sen çekebilecek misin bir ömür boyu bu davranışları? Ona göre karar ver.
Vallahi bizimki de öyle benden çok süslenmeyi gezmeyi sever. Hadi bunları geçtim yapsın nasıl mutlu oluyorsa ancak biraz bizim mutluluğumuz için de alan bıraksın.Zor, çok zor. Kaç yaşında sizinki? Benimki 80’inde ama görseniz ergen, genç kız. Yaşının olgunluğu yok. Benimle sidik yarıştırıyor.
Geçenlerde elimi yaktım fırında, eşim üzülerek eline ne oldu diye sordu. KV atladı, benim de elim yandı diye. Baktık eşimle hiçbir şey yok. Güler misin, ağlar mısın.
Sohbet esnasında “annem bize şuna şuna izin vermezdi” diyorum, KV benim de annem vermezdi diyor
Bana mutfak lavabosuna çay dökme leke olur diyor, kendi mutfak tezgah bezi ile yer siliyor
Daha neler beler. Ben giyinince giyinip süslenmeler, şuh kahkahalar. Offfff...
Neyse, daha çok günaha girmeyeyim.
Evet allah biliyor sadece bu sebeple gitmedim. Ama anlatamıyorum çünkü onlara karşı tahammülüm sabrım tükendi. Birşeyler almaya bir yere gitmeye korkar oldumsiz ne güzel düşünüp 1. gün gitmemişsiniz onun da size anlayış gösterip karı koca gezmenize ses çıkarmaması lazım. birlikte yaşıyorsnz sanırım o yüzden sizden her zaman beklenti içinde. kalbini kırmadan konuşun bnce genel olarak bu konuları
Kumanıza ayrı ev açın.Ama eşime göre olmalı. Biz tatil yaptık döndük ertesi gün için diyor ki bugün de annemi alıp şuraya şuraya gidelim. Onu yapmayı da ben istemiyorum çünkü eşim hep bir sayı eşitleme derdinde. Kayınvalidem de sanırım farkında bunun.
Kumam değil ama oğlunun mutluluğu ile mutlu olması gerekmez mi? Hadi beni boşverin. Neden her plan sonrası huzursuzluk çıkarıyor çözemedim
Keşke öyle bir imkanımız olsa. Allahtan önce sağlık mutluluk dileyip sonra Allahım dünyevi nimetlerden de 1 değil nolur 2 ev nasip et derim. Acı ama trajikomik.Kumanıza ayrı ev açın.
Çünkü karşınızda iyi niyetli biri yok.
Siz ona altından köşk verseniz, niye elmas değil der.
Memnun etmeniz mümkün değil.
Kronik mutsuzlar böyledir.
O yüzden böyle insanları yok sayarak keyfinize bakmayı öğrenin.
Kaç yıldır konu açıyorsun ve hala işsiz kalırsam bahanesi mi kocandan önce de vardın sen o olmasada olacaksınHala ve hala kendi ailemden çekiniyorum. Yeterli birikimim yok. Çalışıyorum ancak ya bir gün işsiz kalırsam nasıl tek devam ederim diye kabus görüyorum. Dostum arkadaşım yok. Manevi yardımcı olabilecek
İstanbul gibi pahalı bir yerde yaşıyoruz malesef çok baktım öyle evler ama bizi aşıyor. Düşünün ben semt değiştirmek istiyorum daha uygun ve büyük eve geçelim diye. Eşim ama annem yıllardır bu semtte oralarda canı sıkılır diyor. Maddiyat olarak ise şuanki semtte daha büyük bir eve çıkamıyoruzNerede yaşıyorsunuz?
Dubleks bir eve çıkın. Her iki katında da mutfağı banyosu olan...
Çok Mu zorlar ekonomik olarak?
Evet vardım. Ama iyi ama kötü idare ediyordum da yağmurdan kaçarken doluya tutuldumKaç yıldır konu açıyorsun ve hala işsiz kalırsam bahanesi mi kocandan önce de vardın sen o olmasada olacaksın
Zor, çok zor. Kaç yaşında sizinki? Benimki 80’inde ama görseniz ergen, genç kız. Yaşının olgunluğu yok. Benimle sidik yarıştırıyor.
Geçenlerde elimi yaktım fırında, eşim üzülerek eline ne oldu diye sordu. KV atladı, benim de elim yandı diye. Baktık eşimle hiçbir şey yok. Güler misin, ağlar mısın.
Sohbet esnasında “annem bize şuna şuna izin vermezdi” diyorum, KV benim de annem vermezdi diyor
Bana mutfak lavabosuna çay dökme leke olur diyor, kendi mutfak tezgah bezi ile yer siliyor
Daha neler beler. Ben giyinince giyinip süslenmeler, şuh kahkahalar. Offfff...
Neyse, daha çok günaha girmeyeyim.
İstanbul gibi pahalı bir yerde yaşıyoruz malesef çok baktım öyle evler ama bizi aşıyor. Düşünün ben semt değiştirmek istiyorum daha uygun ve büyük eve geçelim diye. Eşim ama annem yıllardır bu semtte oralarda canı sıkılır diyor. Maddiyat olarak ise şuanki semtte daha büyük bir eve çıkamıyoruz
Bizimki de böyledir. Hikayeleri asla bitmez. Evde kendi misafirlerimi asla ağırlayamam çünkü hep kendi anlatsın ister 30 sene önceki mevzuları. Örnekler değişir ancak kafa yapıları baki.Hay allahım bunların hepsi aynı
Hamileliğimde çok kılo aldım doğumdan sonra vermeye başlayınca anne bılıyomusun 7 kılo vermişim dediğimde ee litre litre su içiyorsun ben bir yudum bile içmiyorum demişti
Benim kocam yanımda yoktu doğum yaparken senin ki yanında normal doğumu başardın diye diye bebegımi görmeye gelenlere 32 yıl önceki kendi dogum hikayelerini anlattı daha birsürü örnek var uzatmıyım:)
Nyks- kusura bakma bu yorumla lohusalıgıma döndüm konunu dağıtmak değil amacım
İşin çok zor bundan sonra yaşı arttıkca aksiliğide artıcak
İnşallah duanız kabul olur.Keşke öyle bir imkanımız olsa. Allahtan önce sağlık mutluluk dileyip sonra Allahım dünyevi nimetlerden de 1 değil nolur 2 ev nasip et derim. Acı ama trajikomik.
Değil ev almaya daha büyük eve kiraya çıkmaya bile durumumuz pek yok. Eşim asla görümceme yardımcı ol demez. Çalışmıyor kendisi ev hanımı. Ben maddi yardımda da değilim arada bir misafir etse bende nefes alsam çok daha iyi olur ancak yapmıyor. Yaptığı zamanlarda da annesinin yeyip içtiklerini anlatan biri. Kızı daha fena yani. Görümcemin içi de rahat annesine gül gibi bakılıyor neden karışsın kiEşiniz bir adım atmak zorunda...
Beylikdüzü civarında 250-300 bine işinizi görecek evler var...
he Yok hem annem bizle yaşasın; hem cevresi kalsın hem bilmem ne olsun diyorsa,
O vakit kızkardeşi ile konuşacak, bunca zaman biz baktık, artık ya birlikte masrafını karşılayacağız ayrı ev, yada sende kalacak diyecek...
Yarı yarıya olarak masraf ödenebilir..
Görümcenizin annesi de degil mi? Ne alaka kızı erkeği?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?