Evet evlendikten sonra hersey esit olmali. Esim beni gezdirmez mesela. Biz birlikte gezeriz. Ayrica sen esisin o annesi. Ne demek sana yaptigini ona da yapacak. Oldu. Acilen ayri eve cikmak zorundasiniz. Boyle hayat mi gecer. Ben haftada bir iki gorusmeye bile tahammul edemiyorum bazen.Hanımlar merhaba,
Öncelikle hepinize gecikmeli de olsa iyi bayramlar dilerim.
Sıkıntı yaşadığım şey şu, yalnızca 1 konu üzerinden örneklendirmek istiyorum ancak hayatımızda genel olarak bu sorun var.
Bayramda 1 günlük bir kaçamak yapalım yakın bir şehire dedik. Ancak ben bayramın ilk günü çıkmak istemedim. Kayınvalidem bayram sabahı evde tek kalıp yalnız hissetmesin diye. Bayramın ikinci günü yola çıktık. Herşey gayet güzel gittik gezdik ve ertesi gün döndük.
Ancak gitmeden önce kayınvalideme bir sürü yalan atmak zorunda kaldık. Eşim söyledi daha doğrusu. Gittiğimiz yerde otelde kaldık ancak eşim o şehirde bir arkadaşı olduğunu, bizi ısrarla çağırdığını ve bu sebeple gidip o arkadaşında kalacağımızı söyledi.
Ben bunu yapmak istemedim. Sonuç olarak kendi irademizle görmek istediğimiz bir yere gidip gezdik, yalan söylemeye gerek yoktu bence. Ama söylendi maalesef, bende bozmadım.
Döndükten sonra evde herhangi bir sorun yoktu. Dün gece evimize yakın bir arkadaşımıza gittik hem bayramlaştık hem sohbet muhabbet saat gece 12ye kadar oturduk.
Eve geldiğimizde beş karış surat ve kapı çarpmaları ile karşılaştık. Kayınvalidem yine birşeye bozulmuş bu şekilde tepkisini gösteriyordu. Akşam birşey demedik.
Bu sabah kendisi saat 8de evden çıkmış eşimden önce. Eşim 2-3 kere nereye diye sormuş ancak cevap vermemiş.
Ben uyandım eşim bana mesaj atmış annemi bir ara sabah çıktı nereye diye sordum cevap vermedi, bide sen ara merak ediyorum başına birşey gelmesin dedi.
Bende aramak istemediğimi komşularla kahvaltıya gitmiş olabileceğini ve biz ne zaman karı koca bişeyler yapsak onun bu şekilde tepkiler verdiğini ve bu konulardan çok sıkıldığımı söyledim.
Merak ediyorsan sen ara dedim ve aramadım.
Ama sinirlerim çok bozuk. Gerçekten biz ne zaman karı koca başbaşa birşeyler yapsak dönüşümüzü zehir ediyor. Daha önce de bununla ilgili konularım var.
Hanımlar çok sıkıldım. Giderken bir araba dolusu yalan söylemekten, dönünce yaptığı tripten çok sıkıldım.
Diyeceksiniz ki onunla birlikte hiç birşey yapmıyor musunuz?
Elimizden geldiğince yapıyoruz. Yemeklere gideriz, çay içmeye çıkarız. Onun bireysel programları olur, eşim götürür getirir.
Her dediğini yapmaya çalışırız imkanlar dahilinde ancak sorunlar bitmiyor.
Sizce evlenince eşim beni 1 gezdiriyorsa onu da mutlaka sayı eşitlenecek şekilde gezdirmeli mi? Yada bana x alıyorsa mutlaka ona da alınmalı mı?
Sizce bunu nasıl aşabiliriz?
Yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler.
Bu zamanda aynı evde oturan bir gelin yalnız hissetmesin diye bayramın ilk günümü beraber geçirmişsiniz. Öpsün se başına koysunlar.İki ayrı ev açmaya bütçemiz yok. Kendisinin emeklisi vs de yok o sebeple iki ayrı ev olamıyor. Kayınvalidem yaşlıdır ancak sosyaldir. Komşuları, arkadaşları vardır. Çıkar gezer, çaya kahveye gidilir. Onu tamamen yalnızlığa teslim etmedik yani.
Eşi vefat etmeden önce boşanmışlar. Şimdi yaşlılık maaşı bağlatmaya çalışıyoruzIste bu noktada tüm hata sizde böyle bir şey kabul edilemez bu evliliğe kurşun sıkmak bence.
Kv mükemmel bir insan olsa bile sorunlar yaşanması çok normal aynı evde.
Başka bir kız evladı varsa o da para verebilir sizde verebilirsiniz ortak bi bütçe ayarlanıp ev tutulabilir .
Ayrica devlet dul maaşı veriyor diye biliyorum.
Maalesef ilk başlarda bir akıl veren bir uyaran olmayınca böyle oluyor. Herkes evlenmem için gözümün içine içine baktığından bu durumun beni ilerde daha fazla mutsuz edeceği kimsenin umrunda olmadıNormal evliliklerde aileyle birlikte yaşama gibi bir durum olmadığı için eşitlik sorunu da olmuyor haliyle. Yaşadıklarınız, muhatap olduğunuz şeyler can sıkıcı. 21. yüzyılda böyle bir hayatı kendinize neden reva görüyorsunuz, baştan bunu nasıl kabul edebiliyorsunuz anlamış değilim.
Ama bu bir değil iki değil. Her gezmemizde böyle oluyor. Haliyle bende sıkıldım artık. Eşimle çift gibi hissedemiyorum. Paylaştıklarımız azalıyor. Bir yere gitmek istemiyorum ay acaba dönünce annesi ile nasıl bir plan yapmak zorunda kalacağız diye düşünmekten yoruldum. Herşeyi üç kişilik yapmaktan da yoruldum. Çayı, kahveyi, yemeği. Ben düşünceli davrandıkça fedakarlık yaptıkça daha fazlası bekleniyorBu zamanda aynı evde oturan bir gelin yalnız hissetmesin diye bayramın ilk günümü beraber geçirmişsiniz. Öpsün se başına koysunlar.
Ayrıca kayinvalidede sosyal bir insanmış çaylar gezmeler acınacak hali de yok..
Dert etmeyin tatlı canınızı sıkmayın bir iki trip atar gecer.
İçim gerçekten rahatKendinizi kayınvalide olarak düşünşn gelininizin size sizin gibi davrandığını düşünün içiniz rahatsa problem yok
Mutsuz ola ola bazı şeylerin de istediği gibi yürümediğini görecek ve kabullenecek kv diğer türlüsü zor cok zor,bir an önce ayak uydurması adapte olması lazım karı koca çift olarak bir şeyler yapmadiktan sonra neden evlisiniz ki o zaman. Benim arkadaşım da sizin gibi kv ile yaşıyor, eşi tek erkek kp yok ama görseniz ev içine giden arkadaşım değil de kv gibidir hiç bir şey soyletmez karıştırmaz eşiyle gönlünce de vakit geçirir, kvsi de tek oğlum var şimdi gelinle ters düşersem oğlumdan da olurum diye hic tartışmaya bile girmiyormuş eşi de zaten arkadaşımın üzülmesini istemez. Aynı hayat tarzı ama farklı süren yaşamlar anlatabildim mi bilmiyorum eşiniz değişecek eşiniz yoksa çok yıpranırsınızİşte bende bunları anlamıyorum. Ben 26 eşim 38 annesi 69 yaşında. Neden herkes birbirine karışmak, yalanlar söylemek, başkasının mutluluğundan mutsuz olmak zorunda anlamıyorum. Eşimin tek çekincesi annesinin mutsuz olması
Ben katılmak istemeyince de eşim kızıyor. Ben zaten kalabalıktan hoşlanan sürekli üçerli beşerli grup halinde gezmeyi seven biri değilim. Sırf bunlardan sebep daha da asosyal oldumEsiniz annesiyle bir seyler yapmak istiyorsa yapsin, siz ille dahil olmak zorunda degilsiniz bence. Siz de kendi ailenize ayirirsiniz o zamani daha da guzel olur bence. Herkes kendi anasini kendi eylesin yahu,elin kizi mecbur degil skor esitlemeye,oglu mecbursa buyursun esitlesin
Ben yalan söylemek istemiyorum ki. Tabi ki eşimle gezicem, ama eşim illa yalan konuşuyor konuşuyor da yalan da bir işe yaramıyor hala aynı tavırı çekiyoruzYalan söylemek yerine acikca söyleyin nereye gittiginizi. Kayinvaliden triplerini birakmaz siz döndükten sonra ozaman da hic görmüyormussunuz gibi yapacaksiniz normal davranacaksiniz. Alisir belki zamanla.
Hem onun biseye kizmaya hakki yok. Sonucta onunla da geziyormussunuz.
Ben hiç bir zaman öyle görmedim. Saygıda da kusur etmedim. Yeri geldi oğlu olmadan aldım gezdirdim. Alışverişler yaptık. Yeri geldi hep beraber yemeklere gittik. Odasına eşyalar istedi aldık. Daha geçen hafta yatağını değiştirdik doğum günü hediyesi. Ama yaranılmıyorAyni evde oturuyorsan kendi kuman gibi dusunursen niye trip attigini anlardin.
Esinizde payladilamayan adam...
Eşim günden güne annecilik dozunu arttırıyor. Haliyle buda benim sinirimi bozuyor. Ev içinde sürekli aman o duymasın aman o üzülmesin aman küsmesin diye diye dolaşmaktan yıldım.Allah sabır versin. Sürekli gizli saklı birşeyler yapmak gerçekten zor olsa gerek. Anlaşılan bu konu ile ilgili konuşmak bir işe yaramıyor. Eşiniz de küstürmekten korkuyor. Malesef ne yapabilirsiniz bilmiyorum . Eşiniz Belki de eşit şekilde sizinle ne yaptıysa annesiyle de aynı şeyi yapmaya çalışmasa sizin eşi kendisinin de annesi olduğunu kavrar
Evet maalesef on yapıyoruz onbeş isteniyor sonu yok ki ne istemenin ne vermeninNe eşitlenmesi senle yeni bir aile kurdu. sizin hayatınız başka onun hayatı baska.hem insanoğluna yaranilir mi beş yaparsin on ister hayatınızı yaşayın gitsin
Senin kendini oyle gormemen dogal, yanilmiyorsam yeni evlisin bu nedenle sen ilgiyi goren tarafsin bak dengeler tersne donsun sen gor, bu gunleri mumla ararsin. Bir bakmissin sevgili esinde anacim anacim olmus karsindalarBen hiç bir zaman öyle görmedim. Saygıda da kusur etmedim. Yeri geldi oğlu olmadan aldım gezdirdim. Alışverişler yaptık. Yeri geldi hep beraber yemeklere gittik. Odasına eşyalar istedi aldık. Daha geçen hafta yatağını değiştirdik doğum günü hediyesi. Ama yaranılmıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?