Evleneceğiniz/evlendiğiniz insanın doğru insan olduğunu nasıl anladınız?

ilk görüşmemde kesinlikle olmaz dedim
bırakmadı peşimi azimle evlenicem seninle dedi :)
ne olduğunu bile anlamadım 5-6 ay içinde bakmışım evlenmişim

kader yazı denen bişey var en olmazlar bile oluyor yaşaman gerekenler yaşanıyor

şunu da söyleyim 3 yıllık ilişkim vardı evlenme hayalleri kuruyorduk biz
bir gün bişey yokken bi baktım ayrılma aşamasına gelmişiz
nitekim ayrıldık çok kısa bi süre yani 1 hafta 2 hafta sonra eşimle tanıştım ihihi :)
iyi ki de tanışmışım canım o benim canımmmmmm :)

.......

En önemlisi merhametli ve kavgacı olmadığı için..Naif, ince, her konuda düşünceli bir adam.. Bencil bir yapıda olmadığı için 'bu adam beni üzmez' dedim.
Ufak konularda sorun çıkarıp çıkarmıyor mu diye gözlemledim..
Kısıtlayıcı, cimri, bencil, kavgacı bir insan olmadığı için doğru insan olduğunu anladımm..

benimki de iyidir,hakkını yemeyeyim...,
ama evlenip aynı evin içerisinde yaşamaya başlayana kadar,karşı taraf hakkında onu çok iyi tanıyorum diyemeyiz...
insanlar kaç yıl evli kalıyolar da, kaç yıldan sonra tanıyamamışım meğer diyebiliolar...
balık baştan kokar misali, bazı insanlar ne oldukları hakkında önceden açık veriolar ama bazıları da bunu gizlemyi çok iyi başarıyo...

Katılıyorum, bir erkek için onur verici bişey olur

hayatımda çOk insan Oldu :=) ama ellerini bile tutmamışmdır çoğu zaman sonra nişanlım geldi beğenmedim bune felan dedim :) neyse görüştük daha 2 dk gördüm kuzenime dönüp bu adam benm kocam olucak görrüsün bak dedim ( bu arada asla evlilik düşünmezdim:) ve daha ilk günden öyle ısındım ki el şakası bile yapmıştım:) derken derken gözlerimin içine bakarken gülüşü nebiliyim merhametli olması kırsada sana kıyamaması dayanamaması aay kurbaan oLurum:) ve 2 yılımızdoldu yaza da düğünümüz var inşallah... Yani asLında aynı eve girmeden tabi iyi kötü bileemssin malum çok değişenler var. Buyüzden kendini çokta kaptırmıcaksın herşeye hazırlıklı olmak lazım en iyi dediğin adam lanet biri çıkabiliyor en kötü dediğin adamda çok iyi bir eş olabiliyor:=) hayırlısı olsun hakkında

Ben zaten herkese kolay kolay güvenmeyen biriyim. Erkek arkadaşımda 2 sefer oldu bu yaşıma kadar. Evliliğide en az 29umda düşünüyorum . Ben sadece düşündüm ve konu açıp evli olanlara sormak istedim

29 mu bence cok gec ya ben 32 yasındayım 3. bebegımı beklıyorum ve gec kaldım dıye hayıflanıyorum bebek ıcın sız 29 da evlenıp kacta anne olacaksınız sahsen ben rabbım nasıp ederse kızlarımı 25 den evvel evlendırmek ısterım kendım 22 de evlendım 23 de anne oldum sonra 26 da anne oldum keske o ara yıne bebek olsaymıs cok ara verdım dıyorum kendıme tabıı sız bılırsınız ama gercekten 29 cok gec

peki nasıl hissettin onu o an; yani evleneceğin kişi olduğunu..

Bazen çok iyi tanıdığınız bir insanı bile tanımadığınızı düşünüyorsunuz ya, eşlerde de öyle olabilir.. Yanlış karar verdiğinizde işin içine çocuk ve girince kolay kolay vazgeçilmiyor da.
Allah özelini güzelini yazsın alnımıza

İnsan ömrü artık 70 yıl değil ortalama 90 yıla çıktı, ve ben genç yaşımda her türlü şeyi yaşayayım istiyorum, birde babam hiç kısıtlamaz beni bende onu utandırmam birisi bana kalkıp onu giyme şunu yapma diyince kaldıramıyorum
O yüzden 29 iyidir diyorum en azından karşıma gelen insan olgun olur böyle şeyler yapmaz diye düşünüyorum, 24 yaşında okuldan mezun olsam 5 sene iş hayatımı oturtsam bence tam yaşı

bence evlenecegin insani anlamanin belli bir yontemi yok fakat yaninda mutlu hissediyorsan duygulariniz karsilikli ise o kisi dogru insandir rabbim herkese hayirlisini nasib etsin 30 yasdan sonra evlenmek istemem dogrusu biraz gec oluyor kadinllar icin erkekler biraz daha farkli oluyor 30 a kadar kesife cikiyorlar hayati ogrenmek istiyorlar

aynen öyle..istersen 5 yıl sevgili ol istersen 5 ay aynı evde yaşamadıktan sonra o insanı gerçekten anlaman mümkün değil..birini tanımak öyle kolay birşey değil..

insan bazen kendini bile tanıyamayıp bunu ben mi yaptım diye hayretler içinde kalırken bambaşka bir aile de ve kültür de yetişen bir insanı tanımak yıllar alabilir..

kader kısmet :)

ayrıca çocuk sahibi olmak ve evlenmek için de hiç acele edilmemeli bence..en doğru zaman ne zamansa o zaman olunmalı..evet şimdi anne olabilirim,çocuk yetiştirmeye hazırım dediğin de anne olmalısın,yaşım geçiyor diye düşündüğün için değil..elbette belli bir yaştan sonra bazı şeyler riskli ama sen 29 yaşındasın daha

bu arada yaşıtız

Son düzenleme:

Yok ablacım ben 20 yaşındayım 29 yaş evlenmeyi planladığım yaş

Yok ablacım ben 20 yaşındayım 29 yaş evlenmeyi planladığım yaş

ben de 25 ten önce evlenmem diyordum 30 dan önce de çocuk yapmam diyordum ama öyle olmadı

hakkında hayırlısı olsun canım,ne zaman hazır hissedersen o zaman olsun :)

peki nasıl hissettin onu o an; yani evleneceğin kişi olduğunu..

:) ilk baktığım insana hiç bizaman tebessüm edememişimdir hayatımda:) ama o birden süpriz yapıp işyerime gelmişti ilkkez gördüm merabaaaa diye çıktı karsıma:) gözlerim küçülcek derece bi gülümseme oldu bende:) çooook içteeeen :) o an hissettim nasıl oldu bilmiyorum ki hiçte tipim olmayan biriydi :)))

benim de düşüncem; ister hazır ol, ister olma, ister sokak sokak ara, ister hiç düşünme evliliği...
istersen karşına çıkınca beğenme, asla olmaz de! bu insanla mı evleneceğim de....
kaderde yazıldıysa kapıdan atsan bacadan girer hayat yine yollarınızı birleştirir.
doğru insan olup olmaması da; evlenmeden önce hayatının prensini bulduğunu sananlar yanılabiliyor, ya da görücü usulü evlenenler mutlu olabiliyor. biraz şans işi mi, kısmet işi mi doğru insan olması tam bilemiyorum. o sana göre yanlış da sen ona göre doğru musun? doğru kavramı nedir? bu da kişisel bir durum.

Kesinlikle öyle
Biz eşimle lisede aynı sınıftaydık
Selam bile vermezdim

Yıllar sonra yine çıktı karşıma
Hiç tipim değil dediğim halde
Şu an evliyim

Pişman da değilim (henüz) ama olabilirdim de..
Nasip kısmet

Bir de siz siz olun büyük konuşmayın
Ben hayatta evlenmem derdim
Hele onla asla derdim

24 ümde ve onla evlendim

bütün yorumları tek tek okudum. hiç kimse istiare yapmamış. deneyen tanıdıklarım var. ve çok başvurulan bi yöntemmiş

İstihare Ben yaptım. Ama 1 defa yaptım. Emin olamadım, hayır mı şer mi diye. Ve o rüyada ne gördüysem bire bir yaşıyorum. Hiç planda yokken şimdi rüyamda gördüğüm muhitte oturuyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…