Evleneceğiniz/evlendiğiniz insanın doğru insan olduğunu nasıl anladınız?

İstihare Ben yaptım. Ama 1 defa yaptım. Emin olamadım, hayır mı şer mi diye. Ve o rüyada ne gördüysem bire bir yaşıyorum. Hiç planda yokken şimdi rüyamda gördüğüm muhitte oturuyoruz.

bunu hiç duymadım o nasıl bişey ki? nasıl yapılyor? biraz anlatır msın? merak ettim :)

bunu hiç duymadım o nasıl bişey ki? nasıl yapılyor? biraz anlatır msın? merak ettim :)

Kadesa ben duydum
Niyetlenip namaz kılıyosun , uyuyosun
Ama özel bi namaz sanırım
Rüyanda gördüğün şeylere göre hayırlı mı değil mi görüyomuşsun

Ama istiharede niyet önemlidir bence
Şimdi sen 5 yıldır bi adamla çıkyosun, amacın evlilik
İstihareye yattın hayırsız çıktı diyelim
Evlenmekten vazgeçmeyeceğine göre denemeye de gerek yok

Canım dini içerikten banlarlar beni ama :) Üstü kapalı anlatayım:

İstihare namazı var, usulune ve vaktine uygun kılıp, uygun biçimde uykuya yatıyosun.

Rüyanda siyah ve kırmızı görmek istediğin şeyin hakkında şer olduğuna, yeşil ve beyaz görmek ise hayırlı olduğuna delalet eder. Renk görmesen bile uyandığın vakit içinde bir huzur var ise hayra delalet eder. Eğer kasvetli olarak uyanırsan şer anlamına gelir.

Kesinlikle öyle. Bu rüyanın 7 gün arka arkaya tekrarı var, eğer şer olduğuna kesin kanaat getirirsen o işten vazgeçmek sanırım vacip oluyor... Emin değilim yanlış bilgi vermek istemem ama zaten bırakman da gerekiyor iyiliğin için.

İstihare Ben yaptım. Ama 1 defa yaptım. Emin olamadım, hayır mı şer mi diye. Ve o rüyada ne gördüysem bire bir yaşıyorum. Hiç planda yokken şimdi rüyamda gördüğüm muhitte oturuyoruz.

bu da ilginç gerçekten.istiharelere genelde şeytan karışır da doğru çıkmaz derler. ben de üniversitedeyken yıldızname baktırmıştım. aynen bire bir yaşıyorum. eşimin adından, mesleğine kadar, okulumun durumuna kadar herşey doğru. sadece 3 çocuğun olacak 1 i düşük 2 si kalacak dedi. henüz o tamamlanmadı. ben de istemiyorum 2. yi kısmet bakalım.

Ben daha önce nişanlıydım, istihare ile nişanı attım. Elhamdülillha doğru karar vermişim.

Bir defasında eğitimim ile ilgili bir rüyaya yattım, rüyamda görmedim ama sabah uyandığımda ben bunu kesinlikle istiyorum dedim, yoluma engel çıkardılar ben vazgeçmedim o yolda ilerledim ve hiç bir zaman pişman olmadım iyi ki yapmışım.

Anladım
Ben kısmen duydum ama dediğim gibi niyet çok önemli
Cidden gördüğüne itaat etmeyeceksen onu da öylesine bi denemeye gerek görmemeli insan

Ama ne görürsem ona göre karar verecem diyorsan mutlaka denemeli..

Ben de yukarda anlattıgım ve lise 1'de gördüğüm rüyaya ragmen
ve eşimden emin oldugum halde istihareye yatmıştım :)

anladım galiba kızlar,çok teşekkürler

ben bunu netten bi araştrayım merak ettim :)

İpek ben de yıldıznameye baktırmıştım...
Bana 25-30 yaş aralıgında beyninde tümör oluşacak dedi.
Ve gerçekten de oglum dogduktan sonra bende aniden bayılmalar başladı.
Hemen aklıma yıldızname geldi.

Nöroşurirjiye gittik. EEG, MR ilaçlı ilaçsız her şeye bakıldı,
herşey temiz çıktı çok şükür.

Bayılmalarım da vertigodanmış. Ama hala korkmuyor da degilim ...

Son düzenleme:

annemde yapmış babamı arkası dönük görmüş :) bikaç güne kalmadanda görücü gelmişler

çok sordum biliyorum ama bunu sadece evlilik olayların da mı yapıyoruz? yani her türlü şey için de istihare yapabilir miyiz?

ben 28'im, bekarım, ben de isterdim evlenebilmek doğru insanla ama olmayınca olmuyor canım, biz ne yapabiliriz yani

ay tuhaf oldum okuyunca. Allah korusun. ben de 1. sınıfta baktırmıştım ve bana dedi ki okulun 1 yıl uzayacak nasıl uzar onu dahi bilmiyordum ki son dönem 1 dersin açılmamasından dolayı uzadı.. eşin de senin gibi aynı meslekten olacak dedi. adının içinde me yanyana harfleri var dedi. biz oradan çıktıktan sonra me ile başlayan isimler türettik: mehmet mert... ve her bana ilgi duyanda bu ismi aradım psikolojik olarak ama asla ortada bir yerde yanyana olacağı aklıma gelmedi. mesleğimi söyledi vs buna benzer şeyler... ama geleceği Allah'tan başkası bilmez diye ayetler var. bunlar ne peki

çok sordum biliyorum ama bunu sadece evlilik olayların da mı yapıyoruz? yani her türlü şey için de istihare yapabilir miyiz?

olmasını istediğin önemli herhangi bir iş için yapabilirsin.

ben kaç kere yaptıysam da göremedim, herkese malum olmuyor

Vallahi bilmiyorum. Sanırım benimki iyi bakamamış :)

Zira 25-30 yaş aralıgını 2 yılla geçtim

Gerçi sabit bir yerde durmayacaksın hep gezeceksin meslek hayatında dedi.
Meslege başladım başlayalı 6 il degiştirdim. 9. okulumda çalışıyorum :)
Bir o tuttu sanırım

Son düzenleme:

Yıldıznameyi bilmiyorum
Evet gaibi Allah'tan başka kimse bilemez..

Evlilik te nasip kısmet zaten

Son düzenleme:
ben istihare değil de şu hıdrellez günü oruç tutup rüyaya yatma olayını yapmıştım sanırım 18 yaşlarındaydım. rüyamda eşimin memleketini görmüştüm de ne alaka demiştim hiç alakasız ve uzak memleketlerdeniz çünkü. ama eşimi görmemiştim sadece memleketini görmüştüm hatta bu rğyayı unutmuştum şimdi konuyu okuyunca aklıma geldi ilginç geldi rüyamdaki memleketten olan eşimle evlendim. vay be iyi ki okumuşum bu konuyu eşime yetiştireyim şimdi haırladım diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…