Evleneceğiniz/evlendiğiniz insanın doğru insan olduğunu nasıl anladınız?

selam canım bende 20 yaşındayım . ben de evlilik çook istiyorum ama bazı krıterlerım var ben 20 yaşındaysam oda 26-27 falan yaşında olmalı çünkü bayan ne kadar küçük olursa ve güzel olursa o zaman nedense bana çok dogru gelıyor . ama herkesi kast etmıom tabıkı agırbaslı olmasıda onemlı :)))

Herkes eşini rüyasında görmüş
Ben aynı sınıfta bile fark etmedim çocuğu

İstihareyi de duymuştum aslında
İsteme telaşında aklıma bile gelmedi
Yeni farkettim

Saf mıyım neyim

Açtıgım konuya baktım da 2 yıl önce açmışım ve bunları yazmışım
ve bu durumu hala ara ara yaşıyorum :/

hayra yor canım lütfen, kalbini bozma, bu kadarı aynen çıktı, bunlar bana yeter de, zaten hepsinin cıkması ımkansız dıye düşün.

Tabı bezay eşyadan bekledıgınız şeyde onemlı....5 kılo çamaşır makınesınden 8 kılo yıkamasını beklersenız bozulur tepkı verır..

bu kısma bayıldım. peki kapasiteyi arttırmaz mıyız ya?? sonuçta adamlar mekanik bir şey değil hani mekanik mi olsa daha iyi olur ki diyorum da şöyle kafana göre günlük programını girersin işlesin dursun orada.. Yılmar Erdoğan diyor ki: bir kadın aşık olacağı erkeği kendisi yaratır. yani biraz da kadın isterse o kapasite X2 bile olur.

Herkes eşini rüyasında görmüş
Ben aynı sınıfta bile fark etmedim çocuğu

İstihareyi de duymuştum aslında
İsteme telaşında aklıma bile gelmedi
Yeni farkettim

Saf mıyım neyim

yalnız değilsin

gerçi benim saflığım camii olayıyla kanıtlandı zaten de,neyse

ben istihareyi başka birşey için yapmak istiyorum,çok merak ediyorum çok...

herşey kader ksmet aslında ya..evlilik de,çocuk da,herşey.

Bende iş için yapabilirdim 1 hafta öncesine kadar
Ama nartık çok geç
Geriden gelmekten vazgeçsem iyi olur
Şu istihare işini bi yere hatırlatma olarak kaydedeyim bari
Bi maruzatım olursa denerim inşallah

Evet bence de, evlilik nasip işi.. Beni tanıyan herkes evlendiğime bile şaşırırken, okul arkadaşlarımız kimle evlendiğimi duyunca ikinci bi şoka gidiler mesela

o kapasite artırmada sabır devreye gırıyor..Örneğin yemekten hıc anlamayan eşınızın yemek yapmasını ıstıyorsunuz..

O mutfaga gırecek diyelim ki yumurta kıracak ama mutfak telef oluyor kasık bır yerde tava bır yerde yag bır yerde..Siz asla cekıl kenera ben kırarım demıyeceksınız..

tum mutfak dagılsada gulumseyecek mutlu olacaksınız sabredeceksınız..

Ben edemem..o yuden kapasıte artışına gecemedık...

Ben duyduğum halde o ara aklıma gelmedi
Şimdi fark ettim

Ben de sadece Hz. Muhammet için olduğunu biliyordum.
Bunu anneme soruğ. gelecekte ki çocuğum için yapmayı düşündümm.. İyi ki duydum ii oldu

son 10 dk kızlar.. kalan herkese iyi hafta sonları diliyorum.

aynen canım benimkinin kapasitesi de makinada yıkanıp çeken kazaklar gibi oldu.. kapasiteden verdik almayı bırak da.

şunu da belirteyim, istihareden önce iştişare gelir.

Ilmine ve bilgisine güvendiğiniz birisi ile paylaşıp, onun bu durumu sizin için değerlendirmesi sonucu işinizi karara bağlarsınız. Eğer istişare yapabileceğiniz biri yok ise istihareye yönerlirsiniz. Istişare yapacağınız kişi gerçekten ilim sahibi ve güvenilir olmalı.

Evlenmeden 4 sene önce birisi vardı istemeye geleceklerdi ailesi ve çocuğu tanıyordum evimize gelip gidiyordu istihare yap demişti bir arkadaşım bende Yasin okudum duasını okudum hiç kimse ile konuşmadan bu kişi hayırlımı hayırsızmı diye niyetlenip yatmıştım...

Kocaman tarla vardı ama torağı ıslak ve en koyu kahve rengindeydi kırpkırmızı kocaman bir domates vardı yanında da minicik yeşil bir salatalık,koyu renkler iyi değil diye okumuştum ve zaten 3 gün sonra bitirdim her şeyi iyi ki de olmamış...

bundan yaklaşık sanıyorum,15 sene önceydi..kuzenlerimi ziyarete gitmiştim..baktım evde odanın içinde yere oturmuşlar,ortada bir tepsi,fincan falan..ruh çağırma seansı gibi bir şey dönüyor ..ben de azcık dalgaya aldım..kuzenimin kız arkadaşı işin başı aslında..yaşı da öyle çok büyük değildi.18 falandı sanırım..oturttular beni de başına..soru sormamı istediler..nerden aklıam geldiyse o yaşta "evleneceğim adamın adı ne olacak" diye sordum..10 sene sonra tanışacağım ve aşık olacağım adamın adını verdi..ben de "öyle bir tanıdığım yokki benim" diye düşünüyordum o zamanlar..eşimle tanışınca da aklıma gelmedi bu mesele..sonradan sonradan hatırladım.."aaa aynı isim" falan dedim kendi kendime..ilginçti..ama bir daha yapmam..gelecekle ilgili şeyler bilmek istemiyorum.

bayan en fazla ne kadar küçük olmalı canım ve neden çok güzel olmalı? adam istediği kadar yaşlı olabilir mi?

of bu arada ben sevgilimi gördüğümde onunla sevgili olacağım bile aklıma gelmemişti 4 yıldır birlikteyiz ama hala şüpheliyim evlilik konusunda çünkü işte tam da bu adamla evlencem falan diyemedim ama güya onun dediğine göre o, bu benım evleneceğim kız demiş bakalım bilemiyorum çok korktum şimdi herkes bi şekilde ilk seferden hissetmiş sanki:18::18:

onu gördüm,ilk görüşümdü.

yanımda oturan arkadaşa işte dedim evleneceğim adam bu..

bu konuşmadan 6 ay sonra evlendik..

doğru insan olduğunu nasıl anladım bilmiyorum,gerçekten buna verecek bir cevabm yok..his diyelim garip bir duygu işte..bir şekilde anlıyorsun bunu zaten.

ama yanılmadım çok Şükür :)

arkadaşa aynen katılıyorum ilk görüşmemizde bende evleneceğim insan bu dedim ve 5 ay sonra da evlendim..gerçekten bu kelimelerle anlatılacak bişey değil bi his ve o an yaşanılıyor..herkes benim kadar şanslı olabilir mi bilmiyorum ama hayatımın en doğru kararı Allah şimdiden sonrada pişman etmesin inşallah hiçbirimizi..

kızlar birde istihare yaptınız ya da yaptırdınız sorumluluğu almak mesele, ben istemiştim arkadaşımda sorumluluğunu alacaksan yaparım dedi vazgeçtim.

bu düşünceye nasıl vardın merak ettim

Son düzenleme:
insan hissediyor evleneceği insanı,o çok farklı bir his tabiki ailede çok önemli...iyiki evlenmişim aşkitomla onu çok seviyorum..bol bol dua etmeyi unutma derim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…