Evleneceğiz ama beş para yok :(

freya06

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2008
298
1
96
Diğer
arkadaşlar nişanlıyım, evlenmek istiyoruz ama beş para yok.. benim babam yok, onun ailesi bişey yapmıyor veya yapacak durumu yok. ikimizde çalışıyoruz, ama aldığımız para çok az..

kredi çekemiyoruz.. o bir akrabasının yanında kalıyor, çok zor oluyor. biran önce evlenmemiz düzenimizi kurmamız lazım ama nasıl? of of , ne yapacas bilmiyorum..

aynı sıkıntıları çekmiş arkadaşlar varsa yol gösterebilirmi?

siz nişanı bari yapmışınız canım bizde o da yok okul bitti askere gönderemiyom adamı ya para biriktircem diye gitmiyo sanki milyarlar kazanıyo bide abisi evlenecek bizim düğün işi kaaaçççç seneler uzar bilmiyorum yanlız değilsin üzülme

herşeyi makul düzeyde yaparsanız evlenebilirsiniz. mesela salonda düğün yerine nikah salonun da sadece bir nikah
ev eşyalrının tamamını değilde bir kısmını alırsınız mesela sadece yatak odası ve salon takımı gibi.
babanızın olmaması herşeye engel değil. benimde babam vefat edeli çok olmuştu bu bir sorun değil. sonuçta sizde çalışıyorsunuz.

o zaman evliliği birkaç sene erteleyin paranızı biriktirip düzeninizi kurun sonra evlenirsiniz.

zor işlermiş anladım. gittiğimiz her yer elden taksit yapmıyoruz diyor. ya kredi çekin, ya nakit para getirin, yada kredi kartı diyor. bizde 3'üde yok.. bekleyelim desek, akrabasında kalıyor, huzursuz. ailesi uzakta.. 10 gündür çözüm arıyorum bulamadım. benim üzerime bir kredi olmasa olur belki ama bu maaşla 2. kredi çıkmıyor.

Babam yok demişsiniz.Babanızın sigortası var idi ise belirli bir miktarda çeyiz parası alabiliyorsun diye biliyorum ben.Tabi bunun için nikah gerekiyor ama düğünden 1 ay önce nikahın yapılsa alabilirsin.

Son düzenleme:
kulis inşallah sizde yaparsınız nişanı. nişan yapmak bişey değil. 2 yüzük aldık. bizim evde taktık nişanı. inan nişan alışverişine gitmedim, herhangi bir istekte bulunmadık. sadece ailesi, ve yanında kaldığı akrabası. bizdende benim annem ve kardeşlerim vardı. sade bir tören, istediler, yüzüğü taktılar gittiler. düğünden gelinlikten bile geçtim artık.. ama boş eve oturulmazki..

Öncelikle merhaba bu devırde ev yuva kurmak cok zor ama madem nısanlısınız bırlıkte ortaklasa esyalarınızı alıp bır sure taksıtlerını odeyıp ondan sonra evlenmenızı tavsıye ederım. sahsen bızde sozlumle esyalarımızı nısandan sonra alıp seneye mayısa kadar odeye bıldıgımızı odeyıp eve yerlesmeyı dusunuyoruz eger sızde boyle yaparsanız borcunuz harcınız cok fazla olmaz ama hep borcla bıseyler yapmaya calısırsanızda sıkıntıdan mutlulugunuz olmaz o yuzden sımdıden alın esyaları ortaklasa kucuk kucuk odeyın yoksa cok zor olur.. allah yuva kuran herkese yardımcı olsun zor yuva kurmak.

olmıycak iş değilki aslında az eşya alınır nikah yapılır 500 tl kiralık gelinlik dolu heryer evde kına yapılır takılan takılarla borçlar biraz hafifler yavaş yavaşta ödenir bir maaş yeseniz bir maaşta borçlarla kiraya gider altında fazla yapılmaz evlenene allah yardım eder inşallah arkadaşımın kocası 100 bin borçla evlendi nikah yaptı az bilezik taktı bi koltuk takımı bi yatak odası takımı bide ufak tefek şeyler vardı borç bitti evini tamamlıyolar herşey olur

üçlü setler var 2.000 2500 tl ye salon yatak odası oturma grubu verıo onlara bakabılırsnz .bi arakadaş önce mobilyaları alın taksıtlerıne başlayn demiş çok mantıklı bencede 2500 tl olsa 5 ayda biter 250şer ödersiniz beraber..

aceleniz ney?? şuan borç harç ev kursanızda ilerde zorluk çekeceksiniz
biraz birikim yapsanız olmazmı??
az çok biliyoruzki evliliklerin çoğu maddiyattan yıkılıyor..

Sakın düğünde gereksiz eşyalardan vazgeçilebilir ama ne gelinlikten nede düğünden vazgeçin ,sizin bu yaptığınız fedakarlıklar yarın bilinmeyecek ve sizde neden yaptım diye hayıflanacaksınız..

benımde gunun bırınde evlenecek olursam bana destek olabılecek kımsem yok, hatta durumum o kadar karışık ki..günün birinde beni istemeleri gerekirse kimden isteyecekler muallak.. bu tur programları zamana yaymayı..hatta munkunse herseyı kendı basıma almayı, düğünun her detayını eşim olacak insanla planlamayı istiyorum..Borç harctan uzak..tabı bu benım ıstegım..

Allah yardımcınız Olsun İnşallah.Siz öncelikle nişanlınızın kalabılecegı daha rahat uygun bı yer bulun derim,

Ne kadar biriktirebilirsiniz bilmiyorum yüksek geliriniz olmadıgı icin bir hayli zamanınızı alabilir. Bir arkadas demis, dügünden ve gelinlikten vs. vazgecme diye cok dogru diyor.. Borcsuz da evlenilmiyor artık oda ayrı bir durum..

valla açık konuşmak gerekirse;

bence evlenme o insanla..

tamam seviyor olabilirsin saygı duyuyorum ama..

daha evlenmeden bu kadar sıkıntı içindeyseniz, evlenince 2 katı daha zorlu bir hayat sizi bekliyor olacak..

ne gerek var ki...

bile bile sıkıntı çekmeye gitmek bu...

para hayatta en önemli şey...

sağlık, mutluluk, huzur her şey...

iyi düşünün, mantığınızla hareket edin bence..

Son düzenleme:
8 yıllık evli ve tecrübeli olduğumu düşünerek fikrimi belirteyim. biz evlenirken sadece yatak odamız ve vitrin takımımız vardı. ne bir beyaz eşyamız ne koltuğumuz olmadı. neden eşimin ailesi yapacaktı, olmadı benim annemde inat etti onlar yapmıyorsa bende yapmam diye. (benimde babam yok)eşim istanbuldan geldi kalacak yeri yok. ev tutsa oraya kira verecek para biriktirmesi uzun sürer ben çalışmıyuorum. dedik eşyayı boşverelim evlenince yavaş yavaş alırız. evde kına yaptık. nikahtan evlendim gelin arabam bile çok kötüydü. eve geldik oturacak koltuk yok. sandalyede oturduk. 3 ay çamaşır makinam yoktu elimde yıkadım. büyük parçaları anneme götürdüm. en sonunda dayanamadım bana takılan az takıları sattım. yarısını peşin kalanını 3 taksitle çamaşır makinamı aldım. işe girmiştim o ara ödedim gitti. 5 ay sonra buzdolabını aldık. 2 yıl sonra tv aldık. her sene bir eşya aldık. herşey tamam değil elbet. perdelerim yeni değil mesela ama hiç önemli değil. insan karşısındakini gerçekten seviyorsa el ele sırt sırta verip herşeyi başarıyor.
tek şanssızlığımız o zamanlar şimdiki gibi taksit ve kampanyalar yoktu. ve eşyalarımız pahalıya mal oldu.
sana tavsiyem evin için en gerekli eşyaları alın.
buzdolabı
yatak
dolap
tv ve sehpası
yemek masası
2 çekyat hem koltuk görevi görürü hem sandık hemde yatak
fırın, ocak
mutfak eşyası bardak tabak ıvır zıvır
kız çeyizinde olan havlu çarşaf vb. hazırlığın var mı bilmem.
bunun gibi önemli şeyler.
bazı ufak tefek şeyler için liste hazırla ev görmeye gelecek akraba ve yakınların alsın hediye olarak.
ama gelinlikten ve gelin arabasından vazgeçme
hayatında giyebileceğin en güzel kıyafet çünkü. her genç kızın rüyası. içinde uhte kalır.
para biriktirmek nişanlın için zor olur.
biriniz kirayı öder diğeriniz taksit ve ev harcamaları.
diyeceğim o ki biz başardık sizde yapabilirsiniz.

Son düzenleme:
sana hiçbir şey demeyeceğim sadece yaşanmış bir olay anlatacağımm...

iki sevgili ikisininde babası yok annelerin durumu belli yani para yok baba yok yardım edecek akraba vs.. yok hatta köstek olan çoooook....
çocuk askere gider gelir sıra evliliktedir ama durum malumm.. aşkın gözü kördür derler bu iki genç gün almaya gider nikah dairesinden sadece nikah yapmaya karar vermişlerdir...
nikah dairesine yatırılacak kapora o gün için 20.000 eski türk lirası ceplerinde 15.000 lira çıkar geri kalan 5.000 lirayı çantanın dibindeki bozuklukları denkleştirerek memura verirler..
ve alırlar ömürlerinin en mutlu olacaklarını düşündükleri günü...
ve başlar hazırlıklar önce küçücük bir ev ama öyle böyle değilll kutu gibi derler ya öyle kibrit kutusu kadar ...
başlarla evi döşemeye halı koyacak yer olmadığı ve daha ucuz olduğu için halıflex kaplatırlar evin heryerini..
yatakodasına takım sığamayacak kadar küçük olduğu için ve daha ucuz olduğu içinn bir mobilyaccıya yaptırırlar...
yemek odası falan yok bir oturma grubu alırlar ve de bir çekyat diğer odaya...
bu arada akraba denen akbabalar üşüşür üzerlerine destek olacaklarına köstek olurlar kızın kına gecesi burnundan gelir..
herşeylerini kendileri yaparlar birde sağolsun eş dost yardım eder ama babasının üniversite arkadaşlarının yaptığı fedakarlığı hiç unutamaz kız çünkü öz amcaları dedeleri halaları sırtlarını dönmüşken onlar yardımcı olmuşlardır(allah onlardan razı olsunn)

nikah günü gelir çatar.. nikah şekeri falan yok birtek üstündeki gelinlik kendisinin ayakkabılar falan emanet... ama dünyadaki en büyük huzuru yaşıyorlardır... umarım da sonsuza kadar sürer...... evlerine gelirler herşeylerini kimseye minnet etmeden kendileri yapmışlardır ve bu ev sadece ikisine ait bir dünyadır...

uzun sözün kısası şimdi bu çiftin iki tane çocukları var sabrettiler ve rabbim onlara eşyada geniş bir evde çok şükür verdi... ama en önemlisi ne biliyormusun ... rabbim onlara eş olmak için bu dünyada birbirlerini verdi... umarım sonsuza kadar da birbirlerine eş olmayı nasip etsinn...

evlen yada evlenme ama en güzeli bu dünyada bazı şeyleri beraber yapabilmek zorlukların üstesinden beraber gelebilmekkk...

nereden mi biliyorum bunların hepsini ben yaşadımmm..,

sana sonsuz mutluluklar diliyorumm.. umarım en doğru en hayırlı kararı verirsiniz....

Esya ve dataylar her sey degil.bence önce bunun niyetine girmelisiniz.Annemler evlendiginde 6. kisiye tabaklari yokmus.senelerce kari koca sirt sirta vermisler.ben üc kere ev yeniledim cesitli sebeplerle.Hala eksiklerim var.Önce niyet etmelisiniz.Rizklar Allah`tan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…