Evleneceğiz ama beş para yok :(

allah kolaylık versın cnaım ya..
Bizde evlenmeyi dusnuyoruz..benım ıkıncı evlılıgım oalcak..
bir iğnem dahi yok.. onun ise ilk..
ailemin durumu fena degıl
ama bı kac kere bızden bısı beklemesın parayla pulla esyalayla olsa ılkınde mutlu olurdu dedı babam..
aslında bılıyorum asla mahcup etmez benı..
ama benım ıstemeye yuzum yok..
ıkımız yapacağız..
ailelerimize cok yuk olmayacagız
nasıl yapıcaz ??
Varmı hıc ceyızın ?

yok canım benimde hiç bir şeyim. annem geçen gün 2 tane nevresim almış varım yoğum o..
tatlım biz mobilya alıp senet yapmıştık. şimdi iptal edeceğiz. paramızı biriktirmeye karar verdik.
ayda en az 400'er tl kenara atıp, pazarlıkla herşeyi peşin almayı düşünüyoruz. sen hangi ildesin bilmiyorum ankarada veya istanbulda isen bugün bir site buldum, showromuda var. istersen önerebilirim gidip bakarsın nişanlınla.. fiyatlar süper. daha önce başka bir yerde tv paneli, koltuk ve yatak odasına 6,500 tl senet yapmıştık, şimdi bulduğum yerden 4,700 tl ye buldum. üstelik yemek odası, yatak odası ve koltuk takımı olarak tam takım halinde...

şimdilik ayda ikimiz 400 +400 olmak üzere toplam 800 tl kenera atacağız, 6 ayda en kötü ihtimalle 4,800 tl eder. o "2 ay müsade edin maaşımın tümüne yakınını vereyim birikime" dedi. öylede olursa Allahın izni ile mobilya ve beyazeşyayı 6 ay sonra nakit alabiliriz. geriye bitek ufak tefek eksikler ve düğün kalır. sende çalışıyorsan ortak birikim yapmaya çalışın. inan senetti, elden taksitti vs. okadar çok vade farkı koyuyorki inanamazsın. o yüzden tık para herzaman karlı. ha eger havuz sistemini uygulamayı düşünürseniz mutlaka yazın kim nekadar verdi. hatta ver eline kağıdı o yazsın. yarın allah korusun ayrılık mayrılık olursa kendi el yazısına itirazda edemez.. ne verdiyse alır gider.
havuz sistemini şiddetle tavsiye ediyorum :)

haklısın canım.. kolay elde edilen hiç bir şeyin değeri olmuyor malesef. Allah herkesin yardımcısı olsun inşallah. Evleninceye kadar sıkıntı çekiliyor , Rabbim yuvalarda mutluluk versin :)

Aynı konuda ne çok müzdarip varmış Allah yardımcımız olsun.

amin canım cümlemizin
malesef bu devirde böyleymiş bende içine girince öğrendim..
eskiden görücü usulü gelenlerin aileleri hepsini üstleniyorlardı,
şimdi öyle değil. ikiside çalışsın yapsın diyor aileler.

Son düzenleme:

ben ankaradayım canım.. şimdilik atabildiğimiz kadar kenara para atmayı planlıyoruz. umarım herşey güzel olur. Rabbim herkesin yardımcısı olsun.

valal canım benımde bir kaç kenarı oyalı havlum varmış yepyeni.. oda yeterlimi yani asla..
suanda koltuk esya ıcın erken bızım ama beyaz esyalarımızı alıcaz bı tandııgmdan duydum bı sıte varmıs 450 tl suanda bulasık makınesı varmıs.. Dur bakalım nasıl olucak ya.. aıle destegı olacakmı ?
valla para bırıtktıremeyzı dıye dusunuyorum nedense beyaz esyada nakit vade o kada rfark edecekmıki ya ?

Beyaz esyalar 7100 tutuyo tv daıcınde kucuk ev aletlerı eksık..
onun aılesının yardımı oalcak mı hıc bır fıkrım yok soramıyroumda

o nasıl beyaz eşya imiş öyle 7.100 tl ye ..
ben bir no frost buz dolabı (bu dondurucusu aşağıda olanlardan), bir çamaşır makinası, bir bulaşık makinası (2 programlı), set üstü ocak ve olursa birde küçüklerden fırın düşünüyorum. canım altus diye bir marka var, fiyatları uygun, arçelik ve bekonun yan ürünü diye söylediler. onuda düşünüyorum. aynı fiyata daha çok özellikli makinalar alabiliyormuşuz. bence 7100 beyaz eşyaya çok fazla..

kına gecesi fln yapma dugun yapma nikahın olsun sadece.
ben eski kafamla söz nişan kına gecesi dugun ayrı ayrı yerlerde olacak diyordum şimdi ise ne gerek var millete para çarçur etmeye diyorum bi nişan bi dugun oda herkez çağırılmayacak
yemek odası takımı salon takımı fln almayın sizde
birkaçtane koltuk alın halı perde fln
yatak odasınıda almayın evlendikten sonra stüdyo bir dairede yaşamanız sizin için daha iyi olur. hem ikinizde çalışrken para aynı yere akar daha rahat yaşarsınız.
ayrıca beyaz eşya flnda spotçulardan alın. yada 2.el alın. seviyorsan bir an once kavuşmak istiyorsan gözünde ihtiyac olarak gordugun bazı şeyleri ele

düşüncen çok güzel canım, yönlendirdiğin için teşekkür ederim. şu havuz sistemini bir uygulayalım bakalım. paralar annemde birikecek, kim ne verdi yazacağız, hesabımıza göre allah nasip ederse geç 6 ay sonra mobilyamızı peşin alabileceğiz. sonra 2 ay sonra beyaz eşyamızın peşinatıda çıkmış olacak.. dedik gelecek yaza kadar dişimizi sıkalım. nişanlım akrabasında kalmaya devam edecek mecburen. planımız tutarsa gelecek seneye kadar eşyalarımızı ödemiş olacağız, olursa bir düğün borcumuz olacak, kına gecesini bizim bahçede yapalım dedik, mekan parası vermiycez. saz ekibi komşumuzun yeğeni, bendensiniz dedi. sadece kuruyemiş almak kaldı bize onuda alıp güzel bir kına gecesi yaparız artık :) düğünede allah büyüktür.

allah herkese yardım etsin, işlerini rast getirsin .. başta çok karamsardım ama rabbim elbet bir çıkış yolu gösterir.. aynı durumda olan arkadaşlar asla moralinizi bozmayın, ama çabalayın..

Son düzenleme:
bence hiç umutsuzluga kapılmayın
bızde kendı çabalarımızla evlendık ben 17 eşim 22 yasındaydı benım annem yok eşimin babası yoktu
aıleler destek yerıne köstek zaten...
o zamanlar benım bır işim yoktu
eşımınde kazandıgı asgarı ucrettı
dugun yaptık ama ınan gelınlıgım bıle emanettı.butun masrafları gelen takılarla kendımız karsıladık.
kayınvaldmle oturmayı kabul etmedım.1 oda 1salon bır tuttuk taksıtle sadece oturma grubu ve yatak odası takımı aldık.eşimn tv-süpürge vs vardı esyaları evlenmeden önce aldıgı bnmde beyaz esyalarım vardı ınan ılk bır ay 1 yastık 1 battanıyemz vardı çeyızım yoktu annem olmadıgı için 1 tenceremız vardı yemegn yanına pılav yapacak olsam once yemegı sonra pılavı piişiriyordum....oglumz oldu yerı geldı ona mama alamayack duruma geldık çok sukur kımsedende destek almadan ustesınden geldık oglum bıraz buyuynce bende çalışmaya basladım şimdi kendı ısım ve ıyı bır gelırım var eşiminde çok şükür gayet ıyı bır gelırı var
guzel bır evım(hala kıradayz:))en son model esyalarımızda var marka kıyafetlerımizde arabamzdada allahıma bınlerce kez sukur herşeym var(amacaım gösterıs deıl ınsan ısterse herseye sahıp olabılır)en önemlısı hergun karnımız doyuyr :)
oğluma o zmnlar mamayı zor alırken sımdı istedıgı herseyı alabılıyorm...
herkes dogustan sanslı olmuyor kendı basımızada herseyı basarabılırz...şimdi herkes dıyor helal olsun sıze dıye...ve herkesede mesafelıyım artık zor gunumde aydası olmayanın ıyı gunumde hakkı olmadıgını düşünüyrm:)kımseye ne kırgın ne de kızgınım ıyıkı boyle olmuş şimdi sahıp oldugum hersey çok daha değerlı bnm için çok daha güçlüyüm...dünya malı gercekten degersız hanı bır sarkıda dıo ya ''yıkılabılır saltanatlar olsun yenıden yaparız bızde bu sevda surdukçe ölsekte yanyanayız''allah saglık huzur versın geriisi boş.....

nazlıbebek yorumun için teşekkür ederim. Çok zorluk atlatmışsınız, sonunda feraha kavuşmuşsunuz. rabbim yuvanızda sağlık ve huzur versin..
dilerim herkez sıkıntılarından kurtulup rahata kavuşur..
bizimde çok beklentimiz yok zaten, bir yıl civarı bekleyip, yapabildiğimiz kadarını yapmayı sonrasında evlenmeyi düşünüyoruz.

şimdi aileler destek olmuyor, bugün desteğimiz olmayan insanlar yarın nasıl kızımın evi, oğlumun evi diye kapımızdan girecek çok merak ediyorum. oğulları, kızları ev köy olup yakalarından düşüncemi kıymetli olacaklar? zor günümde yanımda olmayanı, iyi günümde ben neyapayım.. ben nişanlıma, maddi manevi her türlü destek olmayı istiyorum. kimsemiz olmasada Allahımız var, rabbim yuva kurana yardım eder.. hatta 1 yıl sonunda sıkıntısız, az bi borç ile evleneceğimizi düşünüyorum. umarım umduğum gibide olur :)

rabbim herkeslere yardımcı olsun.

çok üzgünüm... ne başlıklar açtım, nişanlımı yerden yere vurdum... galiba birbirimizi iyi tanımadığımız için olsa gerek..
zamanla tanıdık galiba birbirimizi kavgalarımız azaldı.. mutluyuz çok şükür.. eşyalarımızı aldık nerdeyse yarısını ödedik.
aslında nişanlım gerçekten çok iyi bir insanmış. tanımaya başlayınca anladım..
her lafından, her hareketinden bir olumsuzluk çıkardığım için şimdi çok utanıyorum
iyiki var hayatımda , onu çok seviyorum...

selam canım. sana biraz umut olması için annemle babamın hikayesini anlatmak istiyorum..

annemle babam köyde yaşıyorlarmış. evlenmişler, annem babaannemin yanında ufacık bir odaya yerleştirilmiş. 3. günden itibaren doğru tarlaya çalışmaya götürülmüş, tam mevsimi yani mayısta evlenmiş. zaten 1 ay sonra bana hamile kalmış. rahmetli babaannem heralde o zamanlarda gençliğinin de verdiği hatalarla anneme o kadar çok eziyet etmişki, annem artık nereye olursa olsun gitmeye razıymış. takılarını düğün borcunu ödemek için almışlar, ayrıca babamın yıllarca baktığı koyunları da sana vericez demelerine rağmen onları da borca vermişler, anlıcağın sadece bi oda var, içine de annemin çeyizi tek bi koltuk ve ıvır zıvır şeyler. babaannem sanırım annemi daha sınıra yakın bi köyden olduğu için istemiyrmuş ya da kendi biliyor artık..

neyse ben 2,5 yaşındayken ordan taşınmışız, yanlarında sadece biraz para (bir inek parası sanırım kendi ineklerini satmışlar) varmış. burda kirayla ev tutmuşlar. 1,5 yıl kadar orda kaldık. bu sırada televizyon ve yavaş yavaş buzdolabı, karyola aldılar, babam iş buldu, daha sonra başka bi eve taşındık. orda kardeşim doğdu, ben neredeyse 5 yaşındaydım. her ay kırmızı bluzlu bi adam gelip bi tomar para (kira) alırdı babamdan hatırlıyorum. babamın bi amcası vardı, babamın dedesinden kalan evde oturuyordu. babam onun kaldığı evi (şimdiki evimiz) düzeltti baştan başa, mutfağı yeniledi hem de gündüz işte gece bu evle uğraştı. ayrıyeten amcasına bizim evden çok daha büyük olan şimdiki evini yaptı bizim evimizle aynı avlunun içinde. buraya taşındık nihayet ev olunca. kardeşim 11 aylıktı. eve iki koltuk alındı, babamın çalıştığı parayla, ve biz kiradayken tütün de ekiyorduk ufacık tarlalarda, annemle ikisi çalışırdı, ben çocuktum oynardım orda. taşındıktan birkaç yıl sonra yepyeni araba aldık kutudan 0 km. 25.000 € idi sanırım değeri. taksitleri 3-4 yıl önce bitti. ama babaannemler çok kızmış nasıl ödeyeceksiniz neyinize güvenipte aldınız diye. daha sonraları biz biraz büyüyünce babam avlumuzda bize bir oda yaptı. onun üzerine de kalorifer kazanı için bir oda. şimdi ne oldu biliyor musunuz? babaannemin yaklaşık 5-6 ay önce kanser olduğunu öğrendik. babam her hafta veya her 15te bir onu tedaviye götürdü uzak olan üniversite hastanesine. 1 ay önce babaannemi kaybettik.. son günlerini hep burada geçirdi babaannem, her anı gözümüzün önündeydi.. dedem yanlız kaldı ve şu an bizim odamızı ona verdik orda kalıyor. neyse konuyu saptırmayalım, şu anda ben 17 yaşındayım kardeşim ise 12.. annemle babam o kadar zor günler geçirdilerki. arada babam lotoya falanda yöneldi ama düzeldi çok şükür. anacığımın çekmediği çile kalmadı. ama şu anda durumumuz çok şükür iyi. babam 4-5 yıl önce kendi işini kurdu, müteahhitlik yapıyor. evimiz 1 salon 2 oda banyo tuvalet mutfak... herşey tam. siz yeterki umudunuzu kaybetmeyin, Rabbim kapılarını mutlaka açacaktır. kusura bakmayın biraz uzun yazdım ama, şimdi yazarken annemlerin yaşadıklarını tekrar hatırladım ben de duygulandım ya..

anlıyacağın bu zamanda mükemmel bir evle başlayan az kişi var.. zamanla edinilince herşeyin kıymetini biliyorsun.. inşallah çok mutlu olursunuz, engelleri bir bir aşarsınız =)))

Son düzenleme:
Aklıma ilk olarak nikahınızı kıyıp, Sizin ailenizin yanında belli bir süre yaşamak geldi.
Tek bir yatak odası alırsınız eğer anneniz o anlayışta biriyse.
Hani bu senetle alışveriş yapılan büyük mağaza var ya ordan olmazsa olmaz bir kaç eşya alınabilir fuzuliye kaçmadan.
Gerçekten çok zor . Allah yardımcınız olsun.

ne kadar güzel, azim ve mutluluk... çaba ile herşey ouyor.. bu başlığı açalı nerdeyse 9-10 ay olmuş. ozamanlar bende çok karamsardım.. zamanla herşey aşılıyor. gösterilen çabanın rabbim sonunu güzel eylesin yeterki.. anlattıklarını okurken benimde içim doldu.. ninene allah rahmet eylesin. dilerim hep mutlu olursunuz.

Canım,
Öncellikle Allah yardımcın olsun
Rabbim herşeyin Hayırlısını nasip eylesin

Canım Salon-yatak odası grupları var takım
2000-2500 Tl evet çok kaliteli değil ama idare eder seni en az 5 yıl
Düğün Kapının önünde yapma şansın varsa düğün salonu tutma
Kınayıda evde yakarsınız
Gelinlik kiralaya bilirsin
Şimdiden alın 36 ay taksit yapan yerler var böyle eşya gruplarında
Kredi çekmekde çok uygun olmayabilir senin durumunda
Ama birde ev kirası var??
Ondan çözüm üretemiyorum
Kayınvalide ile oturmayı kimse istemezki uzaksınız herhalde...

Keşke elimden birşey gelebilse..Dualarım seninle
Allah kolaylık versin

ailelerin yanında yaşamayı bizde düşündük, ama Allah yuva kurana yardım ediyor. Biraz zamanla herşey yoluna girdi. Bundan sonrasıda güzel olur inşallah.
eşyalarımızı bilindik bir markadan senetle aldık. Beyaz eşyalarıda geçen ay aldık. Hemde istediğimden kat kat daha üstü oldu.. kasımda tüm borçlar bitecek nasip olursa.
Allah kısmet ederse biz bu yaz evlenelim diyoruz :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…