Canım,
Öncellikle Allah yardımcın olsun
Rabbim herşeyin Hayırlısını nasip eylesin
Canım Salon-yatak odası grupları var takım
2000-2500 Tl evet çok kaliteli değil ama idare eder seni en az 5 yıl
Düğün Kapının önünde yapma şansın varsa düğün salonu tutma
Kınayıda evde yakarsınız
Gelinlik kiralaya bilirsin
Şimdiden alın 36 ay taksit yapan yerler var böyle eşya gruplarında
Kredi çekmekde çok uygun olmayabilir senin durumunda
Ama birde ev kirası var??
Ondan çözüm üretemiyorum
Kayınvalide ile oturmayı kimse istemezki uzaksınız herhalde...
Keşke elimden birşey gelebilse..Dualarım seninle
Allah kolaylık versin
sağol bitanem, Allah razı olsun... Gerçekten çok iyisiniz.
dediğim gibi herşey yoluna girdi. 5 ay kadar daha beklersek borçların tamamına yakını ödenmiş olacak.
rahat rahat düğünümüzü yaparız inşallah...
arkadaşlar nişanlıyım, evlenmek istiyoruz ama beş para yok.. benim babam yok, onun ailesi bişey yapmıyor veya yapacak durumu yok. ikimizde çalışıyoruz, ama aldığımız para çok az..
kredi çekemiyoruz.. o bir akrabasının yanında kalıyor, çok zor oluyor. biran önce evlenmemiz düzenimizi kurmamız lazım ama nasıl? of of , ne yapacas bilmiyorum..
aynı sıkıntıları çekmiş arkadaşlar varsa yol gösterebilirmi?
sana hiçbir şey demeyeceğim sadece yaşanmış bir olay anlatacağımm...
iki sevgili ikisininde babası yok annelerin durumu belli yani para yok baba yok yardım edecek akraba vs.. yok hatta köstek olan çoooook....
çocuk askere gider gelir sıra evliliktedir ama durum malumm.. aşkın gözü kördür derler bu iki genç gün almaya gider nikah dairesinden sadece nikah yapmaya karar vermişlerdir...
nikah dairesine yatırılacak kapora o gün için 20.000 eski türk lirası ceplerinde 15.000 lira çıkar geri kalan 5.000 lirayı çantanın dibindeki bozuklukları denkleştirerek memura verirler..
ve alırlar ömürlerinin en mutlu olacaklarını düşündükleri günü...
ve başlar hazırlıklar önce küçücük bir ev ama öyle böyle değilll kutu gibi derler ya öyle kibrit kutusu kadar ...
başlarla evi döşemeye halı koyacak yer olmadığı ve daha ucuz olduğu için halıflex kaplatırlar evin heryerini..
yatakodasına takım sığamayacak kadar küçük olduğu için ve daha ucuz olduğu içinn bir mobilyaccıya yaptırırlar...
yemek odası falan yok bir oturma grubu alırlar ve de bir çekyat diğer odaya...
bu arada akraba denen akbabalar üşüşür üzerlerine destek olacaklarına köstek olurlar kızın kına gecesi burnundan gelir..
herşeylerini kendileri yaparlar birde sağolsun eş dost yardım eder ama babasının üniversite arkadaşlarının yaptığı fedakarlığı hiç unutamaz kız çünkü öz amcaları dedeleri halaları sırtlarını dönmüşken onlar yardımcı olmuşlardır(allah onlardan razı olsunn)
nikah günü gelir çatar.. nikah şekeri falan yok birtek üstündeki gelinlik kendisinin ayakkabılar falan emanet... ama dünyadaki en büyük huzuru yaşıyorlardır... umarım da sonsuza kadar sürer...... evlerine gelirler herşeylerini kimseye minnet etmeden kendileri yapmışlardır ve bu ev sadece ikisine ait bir dünyadır...
uzun sözün kısası şimdi bu çiftin iki tane çocukları var sabrettiler ve rabbim onlara eşyada geniş bir evde çok şükür verdi... ama en önemlisi ne biliyormusun ... rabbim onlara eş olmak için bu dünyada birbirlerini verdi... umarım sonsuza kadar da birbirlerine eş olmayı nasip etsinn...
evlen yada evlenme ama en güzeli bu dünyada bazı şeyleri beraber yapabilmek zorlukların üstesinden beraber gelebilmekkk...
nereden mi biliyorum bunların hepsini ben yaşadımmm..,
sana sonsuz mutluluklar diliyorumm.. umarım en doğru en hayırlı kararı verirsiniz....
ne kadar güzel, azim ve mutluluk... çaba ile herşey ouyor.. bu başlığı açalı nerdeyse 9-10 ay olmuş. ozamanlar bende çok karamsardım.. zamanla herşey aşılıyor. gösterilen çabanın rabbim sonunu güzel eylesin yeterki.. anlattıklarını okurken benimde içim doldu.. ninene allah rahmet eylesin. dilerim hep mutlu olursunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?