Evleneceğiz ama beş para yok :(

Annelerimiz babalarımız ne koşullarda ev kurdular, tabii buna ev kurmak denirse, babam işe kalkmak için saatini meyve-sebze kasasının üstüne koyar, kurar o şekilde kalkarmış, kıyafetleri şunları bunları hep emektar dikiş makinesiyle yamışlar, ama noldu amaçlarla araçları birbirlerine karıştırmadıkları için hedef sadece mutluluk ve huzur verdiği için şimdi her şeye, her şeyin iyisine sahip oldular.

Sözlüm bana hep şöyle der yatacak kuru bir döşeğimiz olsun karnımız doğsun ama senin gülen yüzünle güne başlayayım en azıyla yeter bu bana, sonra nasılsa rabbim sağlık ve ömür verirse bir şekilde yaparız. Hem her şey dört dörtlük olsa ilerisi için hayalleriniz, umutlarınız, planlarınız olmayacak ve kısa sürede mutsuzluğa sürükleneceksiniz. İnsan tamah etmeyi biliyorsa iki urba az olmuş çok olmuş hiç önemli değil.

amin canım Rabbim herkesin, bizlerinde yardımcısı olsun inşallah.. Nişanlıma kalacak bir yer bulsak acele etmemize gerek kalmayacak. Otelde kalayım diyor, maaşı yetmez bile.. ev tutayım diyor, boş evde oturulmazki.. ev olsa evleniriz zaten..

neyse herşey yoluna girer...
Allah yuva yapmaya çalışan herkese yardımcı olsun inşallah...

tebrik ederim sizi canım, gerçekten büyük özveri... Allah ömür boyu sağlık huzur ve mutluluk versin inşallah..

canim haklisin, bos evde oturulmaz. ama inan bu kadar üzülmene gerek yok. sana annemle babamdan örnek vereyim. onlar evlendiklerinde evlerinde yalnizca bir yatak ve yemek pisirebilmek icin tencere falan varmis. beraber herseye gögüs gerip yavas yavas her eksigi tamamlamislar. olmaz diye düsünme canim. inan her zaman bir care var. yeterki sen baskalari bombos evimize gelip ne düsünür gibi düsüncelere kapilma. ha evlenmeden önce SIKINTI cekip esya alacaksiniz, ha evlendikten sonra bu SIKINTIYI cekeceksiniz. ortada cekilmesi gereken bir SIKINTI var, ve bence evlendikten sonra da halledilebilecek bir problem.

yolunuz acik olsun canim

bir yakinimizin dugununde cok iyi hatirlarim kizla cocugun paralari yok zar zor dugun salonu tutmuslar ama paralari falan hersey ucu ucuna yetisiyordu..taki takacaklari hic paralari kalmamisti...ama dugun bu herkes bekleyecekti...valla bizde ne yaptik soleyim aldik pazarda satilan su altin rengine boyanmis bileziklerden set takimlardan bir tanede renksiz oje hepsisini bir cubuga dizip boyadik...sonra kuruduktan sonra uzun sure boyasi gitmiyor...dugun esnasinda gerdanlik setini taktik iste es dost akraba bilezik takmisti arada iki tane sahte yerlestirdik birde kurdelada taktik...nese gelin odasina gectiler 4 tanede orada kurdalali farkli sekilde bilezikler taktik...oh mis gibi doldu boynu kolu falan sonra zaten boyali oldugu icin rengide atmadi rezilde olmadilar...malum turk toplumu aaa bak hic takisi olmadi diye bide milleti resil ederler...valla hic firsat vermedik iii oldu yaniii...herkes halinden memnun eglendi gittiler taki muhabbetinide hic dumadik hatta baya takisi oldu diye ovgude aldik....simdi bu yol sahtekarlik biliyorum ama onlarida o durumda gormek istemezdim acikcasi..ilk defa yaptigimiz birseydi baya basarili olmustuk...damattada fikrini sorduk nasil karsilarsin bak durum bu konusurlar paran yok diye senide rencide etmeye calisirlar ya bize katilican yada oo sahneyi gelin uzulurken paylasican her gelinin moreli bozulabilir onemsemmemek takisinin olmamasi...bu kizin esi dostu arkadasi var sonucta...o saolsun hic caktirmadi...taki takma organizasyonunda ben yapmistim...hersey tikir tikir islemisti cok sukur...

valla simdi baktim gene rencide olacak bir cift var aynisini yaparim herkes katilmayabilir ama benimle o sahneyi yasamayan anlayamaz..kendim boyle bir duruma hic kalmadim rabbime sukrolsun ama herkes benim kadar sansli olmayabiliyor...

Neden acele ediyorsunuz diyecektim ama nişanlınız bir akrabasında kalıyormuş.Şartlarınız çok zor.Bir yuva kurmak çok güzel ancak elde para olsa bile zor.
Fakat nerede yaşıyorsunuz?Yani artık elden de taksit yapılıyor çünkü.Eşyaların zaten muhtemelen çok lüksüne kaçmazsınız fakat lüks olmasa bile az buz değil ki.Minik minik taksitler dağ gibi oluverir.
Ama en gerekli olan şeyleri alırsınız,sonrasında diğerlerini tamamlarsınız.Mesela bulaşık makinesi artık olmazsa olmazımız oldu ama elde de yıkanabilir.
Diğerlerini de bir kaç binlik şeyler değil de daha ucuzuna kaçarsınız.Bir de daha evlenmeden taksit açsanız beyaz eşyaya mesela.En azından bir taksit bile ödenmiş olsa kârdır.Allah yardımcınız olsun çok zor.Keşke nişanı bile hemen yapmayıp birikim yapsaydınız.
Ancak gelinlikten vazgeçmeyin.Nişanda giyeceğiniz abiyeyi birinin düğününde de giyer hevesini alırsınız ama gelinlik bir kez olacak bir şey.​

Son düzenleme:

haklısın bazen insan rezil olacağım diye korkuyor. Bizde aynı durumukız kardeşimin düğününde yaşadık.. zaten hiç bir şeye yardımcı olamamıştık. aynı dönemde hem dükkanımız battı, hem kredi borcu çıktı.. ozaman bizde düşündük bahsettiğin yöntemi. maksatelegüne karşı bilezik taktı olmaktı. komşudan 3 bilezik aldık onları taktık, düğünün ertesi günü iade ettik. sağolsun oda kimseye bahsetmedi.. öyle halletmiştik..

Durumunuz zor canım. Benimde ailemden başka kimsem yok. Babamız yok dediğim gibi. Benim erkek kardeşim var, benden 11 yaş küçük ondan istediler. Hatta ben mutfakta servis hazırlarken istemişler, gırgır şamata olmuş aralarında, kardeşim vermiyorum demiş. nişanlım bayılıyormuştu adetmiş tuzlu kahve yapılırmış, ben yapmadım ama yapmadığıma nişanlımı zor inandırdım, bu kahve kesin tuzlu içmemde içmem diye tutturdu. baya sıcak bir ortamdı, aileler kaynaştı falan güzel oldu herşey :) inşallah seninde güzel olur..

haklısın canım. gelinlikten ben vazgeçsem o geçmiyor.. telli duvaklı alacağım seni diyor, iyide yapıyor. bana kalsa masraf olmasın diye çok şeyden geçeceğim..
bu arada biz dün mobilyalarımızı aldık, yani seçtik ve taksitlendirdik.. Rabbim herkese içlerinde bizlerede önce can sağlığı sonra ödeme kolaylığı versin inşallah.. beyazeşyaya bakıyoruz, dün baktık bir mağazaya, nasip olursa bugünde bakacağız akşam.. inşallah hayırlısı olur... elden taksit yapmaya yanaşmıyorlar. dün mobilyayı senetle aldık. mobilyalar onlarda duracak. beyaz eşyayıda öyle düşünüyoruz, hayırlısı olsun bakalım.

bunca zorluğa birlikte göğüs gerip, yuvanızı kurmanız çok güzel canım. Rabbim ailenize sağlık mutluluk versin, ömür buyu mutlu olun inşallah.. o bahsettiğin akrabalardan bizdede var, daha beteri var emin ol.. anlatmakla bitmez ettikleri, Allah cezalarını versin, ettikleri yanlarına kalmasın diyorum.. neyse
bizde kendimiz yapmaya çalışıyoruz. inşallah Rabbim bizleride tez zamanda borçtan kurtarır..
artık daha olumlu bakıyorum hayata.. yorumlarınızdan sonra, bizde başarabiliriz diye düşünmeye başladım.
Allah hepinizden razı olsun ..

Allah kolaylık versin cnm tez zamanda bitsin bütün borçlarınız inş..allah yuva kurana yardm eder derler fazla düşünüpte sıkmayn canınızı...mutluluklar dilerm...

benimde basima su geldi halam ogluna almaya calisiyordu beni yuz vermedim hic..neyse benim dugunum oldu esim baya guzel kalin bir gerdanlik takti...sonra 1 ay once falanda halamin oglu evlendi beni aradilar dugunde senin takini geline takabilirmiyis dugunden sonra verices diye...neyse izin verdim bende sonucta yabanci degil...asil komik olan halam ogluna almak istiyordu benide..ide gerdanligi nerden bulacaktik :)))o an o kizin yerinde olmak istermiydim istemezdim bir muallakta kaldim..ne dusunecegimide sasirdim acikcasi tuaf bir durum..tmm maddi durum onemli degil tabikide paragoz falanda degilim yanlis anlasilmasin ama hala daha beni neyine istiyordun anlamadim......

sevmedigim bir cocukla elden gelen bir takiylada sirf kiz yabanciya gitmesin diye evlenemezdim heralde...ben kocam icin herseye katlanirim allah utandirmasin kotu duruma dusurmesin insallah...bana hic birsey almasa sadece nikah olsa bile yine onunla evlenirdim..ask icin herseye katlaniliyor sanirim....

eğer amaç huzurlu bir yuva mutlu bir hayat kurmaksa

yani para mal mülk için değil allah rızası için evleniyorsan

rabbim hepsini veriyor canım..

biz çok şükür başardık inanıyorum sizde başaracaksınız...

rabbim yardımcınız olsun...

bu arada bu akraba denen akbabaları sakın takma kaale alma

tecrübeyle sabittir bırak ne derlerse desinler sen yoluna bak....

yolunuz açık olsunn

Aynı annemlerin yaşadıkları . onlar da evlenirken hiç birikimi yokmuş annem çalıştığını ailesine vermiş babam da zaten istanbula gelmiş arkadaşlarında filan kalıyormuş gelinliği birinden duvağınıbirinden çiçeği başka birinden temin etmişler, nikah şekerlerinin birisi yaptırmış, evlerindeki bütün eşyalar ikinci elmiş. Bir teyzem yeni otomatik çamaşır makinesi alınca anneme evindeki merdaneliyi vermiş televizyonu evlendikten sonra almışlar ama evlendikten 3-4 yıl içinde babam çok daha iyi bir işe girmiş annem zaten devlet memuru . Ondan sonra ben de doğmuşum uğurlu geldim herhalde. Babam işte iyi bir işe girmiş bilmem kaçıncı tvyi, müzik setlerini, ev eşyalarını hatta ev bile aldılar bilmem kaç defa araba değiştirdik durumumuz iyi çok şükür. Ama evlenmeden önce annem eğer teyzemin lafına kansaymış babamdan vazgeçseymiş bunların hiç biri olmayacaktı. O teyzem ise kimseyi beğenmediği için şu an 50 yaşında iyi bir işi ve parası olmasına rağmen hala bekar.

Son düzenleme:
Ah güzelim Allah yardımcın olsun..

Evlenmek isteyenlerin çok büyük bir kısmı bu sorunu yaşıyor..

Küçücük,minicik bir ev bulun kendinize..İçine çok eşya gerekmez o zaman..

Yatak odasına bir yatak bir gardrop..Oturma odasına da iki çekyat bir televizyon koyarsınız.

Mutfağa da küçük bir buzdolabıyla size yetecek kadar tencere tabak alırsınız..

İleride eliniz bollaşınca salon takımı da alırsınız,büyük bir eve de geçersiniz.

Nişanlın akrabalarının yanından taşınmak istemekte çok haklı..Huzurlu olsa taşınmak istemez..

Bir an önce eşyaları asgari olarak tamamlayıp hayatınızı kurun..En azından ikinizin parası bir eve girer kendi yağınızda kavrulursunuz..

Bu arada hangi şehirde yaşıyorsun canım?

Senin üzerine kredi varmış.En azından,onun bitmesini bekleyemez misiniz ?
Acele etme sebebiniz,nişanlının kalacak yeri olmaması ise,onu çözmeye çalışın.
Ailesinin yanına dönemiyor mu ?
Sen kimlerle kalıyorsun ? Başka kardeşin var mı ? Demek istediğim,evlenip bir süre annenin yanında yaşasanız olabilir mi ?

Ben olsam düğüne hiç kalkışmam,nikah yaparım ki bazı nikah salonları gerçekten çok güzel,seçmek lazım.
Ama gelinlikten vazgeçme.Git en ucuzunu al,emanet al,kiralık al ama mutlaka gelinlikle evlen.Yoksa hayat boyu ne zaman gelin görsen için burulur.

Ev açacaksanız,semte bakmadan,en düşük kiralı olanı seçin.
Bugünkü aklım olsa,evlenirlen birşey almaz,evimi zamanla ihtiyacıma ve zevkime göre döşerdim.
Neden iğneden ipliğe ev döşenir yeni evlilere kırk yıllık evli gibi bilmem.
Sadece temel eşyaları alın,koltuk,yatak,tencere,tabak,bardak gibi...
Kalanları zamanla alırsınız.

valla bana kalırsa işleri düzeltmeden evlenmeyin.tez ayrılırsınız allah korusun.
para herşey demek değil aama yaşamak içinde gerekli. eğer çok çok sıkışıksa durumunuz biri kiraya verecek biri eşya borcu ödeyecek.peki yeme içme faturalar ne olacak?
borçlar biriktikçe sinirlerde birikecek.biriniz hhasta olurda çalışamazsa ne olacak.yada hamile kalırda çalışacak durumda olamazsan.bebek olursa onun masrafları? vs vs.
kart borçları- eşya borçları vs vs evlilikten hiç bişey anlamadan , nefret etmeye başlarsın.ilişkilerde böyle bitmiyormu zaten.ben maddiyat çok iyi olsun demiyorum.ama en azından geçinecek düzeye kadar biraz bekleyin.acele etmeyin derim bennnnnnn.
zor işler bunlar.

Allah yardımcınız olsun öncelikle... Ben inanıyorum ki, ev kurana evlenene Allah yardım eder. Ancak, şuan maddi açıdan bukadar sıkışıksanız, evlendikten sonra ev kirası, elektrik, su , mutfak vs.. gibi masrafları karşılayabilecekmisiniz? Öncelikle bunun hesabını yapın. Eğer karşılayabilecekseniz, ve birbirinizi gerçekten seviyorsanız, sevgi herşeyin üstesinden gelir.. Çok gerekli olan eşyaları almaya çalışın öncelikle.. Geri kalanı yavaş yavaş alırsınız.. Herşeyi dört dörtlük yapmaya çalışmayın..Fakat başlangıçta gelinlik, ev kirası, depozito, nikah masrafı gibi temel ihtiyaclar için mutlaka bir miktar toplu para bulmanız veya biriktirmeniz gerek... Bunu hallettikten sonra geri kalan herşey teker teker yavaş yavaş sırayla olur.. 5 ay sonra da olsa 5 sene sonra da olsa en sonunda istediğin gibi herşeyini almış, düzenini mutlaka oturtmuş olursun.. Sadece sabır ve çalışmak gerekiyor.. Ayrıca şunu belirtmek istiyorum; sırf gösteriş için uçuk rakamlarda düğün mekanı tutup evlenen, araba fiyatına gelinlik veya nişanlık alan, evini gereksiz yere en pahalı eşyalarla donatan, ya da 2-3 yılda bir eşya değiştiren pek çok insan var.. O insanlar umarım bu konuyu okumuşlardır. Elbette, herkesin kendi parası istediği gibi harcamakta özgür... Ancak, bukadar zor durumda insan varken, gösteriş meraklısı olmak Allah katında nekadar doğru bunu düşünmek lazım.. Ve şuna inanıyorum ki, zorlukla sabırla kazanılan aşklar daha güçlü ve kıymetlidir.. Çünkü insan kolay elde ettiği hiçbirşeyin değerini bilmez..

çok teşekkür ediyorum değerli yorumlarınız için arkadaşlar.. Şimdilik biraz beklemeyi düşünüyorum. Gelinlikten vazgeçmediyen arkadaşlar ne kadarda doğru söylemiş şimdi anlıyorum, ömür boyu içimde kalacak bir şeymiş..

Allah evlenmemizi nasip ederse gelinlikten ve düğünden vaz geçmiycem.. düğün olursa belki takı takanlarda olur, oda işimize yarar..

inşallah herşey güzel olur, inşallah salıklı ve mutlu bir yaşam süreriz, inşallah İYİKİ EVLENMİŞİZ demek nasip olur..

Rabbim herkesi yuvasında mutlu etsin inşallah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…