Evlenemedim ruhen çöktüm

Ben size soru sordum siz bana manifesto döşemişsiniz ama cevap vereyim sorun değil.

Konuya İlk yorumunuz bu
Biyoloik olarak evrenin başından beri her canlı genotipini aktarabilmek için evet biyoloik bir bozukluk yoksa üremelidir. Yaradılışı da bu şekildedir.
İnsan sosyal bir canlıdır evet ailesi kurmalıdır. Bu ister kök aile ister sonradan edinilen aile olabilir farketmez insan yalnız yaşamak için varolmadı.

En önemli konu ise evlenmek isteyen ve bu konuda kendi iç sıkıntıları olan bir insana yazdığınız şu yoruma bakın.

Yorumu yapan siz çocuğunuzun kakası ile ilgili konularda bile fikir almak için bdv iseniz bir zahmet konu sahibi de aile olma kaygıları ile ilgili konu açabilsin burda. Ve ona herkes üremek zorunda mı diyen bir insanın iki çocuğu varken bu yersiz yorumları yapmasın lütfen. Üremek sizin olduğu kadar konu sahibininde hakkı...

Saptamanız çok doğru zira evlilik konusuna muhalefet olup da eşimle mutlu olmam mümkün değil. Tebrik ederim. Çoğumuz yetişkin insanlar olduğumuz için hepimizin bakış açıları farklı olacaktır. Söylediklerimin tersine evlilikten yana yüzü gülen birilerinin çıkması benim tezimi çürüttüğü için üzülmem aksine çok sevinirim çünkü bu hayatta gelişip ilerleyebilmemiz için başkalarının mutluluğuna sevinebilmeye çok ihtiyacımız var

hayatımda gördüğüm en güzel yorum. keşke herkes sizin gibi düşünebilse. ama maalesef toplumun bakış açısı yüzünden bu yakınmalar. aslında kendine bırakılsa insan dert etmez. ama maalesef toplum kimse tarafından beğenilmemiş muamelesi yapıyor. ben de 37 yaşındayım. neler duyuyorum neler. sanki evlenince level atlanıyor. sizi çok iyi anlıyorum. ama işte karşınıza çıkmamış demekki. sırf evlenmek için de evlenilmez ki. biraz da olumlu düşünmek lazım. ben barış muslu, gülseren buğdaycıoğlu, beyhan budak gibi kişileri okuyorum, takip ediyorum biraz iyi geliyor. bir de beni negatif yükleyecek herkesten uzak duruyorum. arkadaşım 44 de evlendi 46 da doğurdu yani. nasip ne zamansa o zaman olur. e olmayacaksa da olmaz. napalım hayırsız bir evlilikten iyidir. sürekli bu konuya odaklanmayın. farklı şeylerle uğraşın. ben uzaktan eğitimler tamamlıyorum, bir projeye dahil oldum. kafamı meşgul etmeye çalışıyorum. evde olmak da etkiledi.

Ha bu arada freud a göre insanın en temel iki içgüdüsü cinsellik ve hayatta kalabilmek için saldırıdır.

Böyle düşününce konu sahibine evlilik ve üremek gerekli bişey değil bebeğim yeahhhh söylemleri çok ütopik görünüyor.

ve nedense bunları söyleyenler hep evli ve çocuklu...

Acaba yorumumun neresinde "sizin hakkınız değil" dedim ben?
Orayı da alıntılar mısınız?
Herkes üremek yada zorunda evlenmek zorunda değil dedim .
Mutluluğunu, yasam amacını buna bağlamasın, kendisine dönsün ve kendini iyi hissetsin diye.
Benim için doğru insan gelmiş evlenmişim. Çocuğum da var evet ama inanın evlenemeseydim de bunu dert edip hayatımı karartmazdım.
Veya sırf genlerimi aktarmak için formaliteden de olsa biri ile evlilik bağı kurmazdım.
Veya ne olduğu belirsiz evlilik sitelerinde gezinip biri çıksın da ne olursa olsun demezdim.
Hayat bu kadar basit değil.
Insanların hakkında yorum yapmadan evvel önce bir ne demek istediğini anlayın lütfen.

Sizin doğru bildiğinizi yazma özgürlüğünüze karşılık benim doğru bildiğimi yazma özgürlüğüm var hanımefendi.
Kişisel saldırıya girmeden önce keşke "begenmedim" butonuna tıklayıp bırakabilseydiniz konuyu.

keşke sizde konu sahibine herkes aile olmak üremek zorunda mı yazacağınıza. Umarım dileğiniz birgün gerçek olur ve mutlu olursun yazsaydınız. Çünkü üzgün bir insana yapılan bu yorumlar çok irite edici oluyor

Bu arada internet ortami tu kaka diyenlerden degilim. Bende simdiki sevgilimle instagramdan tanistim, hiç aklimda veya niyetimde olmadan. Ama 3 aya yakın uğrastirdim cocukcagızı :) Sonuçta internet ortamindakiler de insan ve kismetin nerden gelecegi belli olmaz. Ha bide akademisyenlere özel tanisma siteleri var benim yasadigim ülkede ama eminim tr de de benzer uygulamalar vardir. Bu tür sitelerden size uygun birini bulmak daha kolay olur diye düsünüyorum. Sadece biraz cesaret :)

Arkadaşım buraya konu açıp moralini daha bozarsın...Buraya konu açarak olumlu veya moral verici bişeylerin veya çözümün geleceğini sanma aksine "evlenmek mi tek derdin, burası çöpcatan mı, seçici olma, evlilikte bişi yok, dayımın yengesi 50 yaşında evlendi" gibi yorumlar alırsın bi işe de yaramaz...burda harcayacagın zamanı yeni insanlar tanımaya harca

Belki içimi dökersem rahatlarım dedim. Sonuçta tecrübeler, düşünceler, farklı fikirler yazılıyor. Gerçekten çok fena durumdayım. Neden böyle oldum bilmiyorum. Düne kadar kahkahalar atıyordum yeğenlerimi sevip mutlu oluyordum yaşım aklımda değildi. Birden bu eve kapanmalardanmı nedir 40 yaşındayım vaktim çok geçti düşüncesi oturdu içime. Nas suresini okuyup duruyorum intihara sürüklenmemek için. Sakın hor görmeyin.içimi bilemezsiniz. Pişman, üzgün ve umutsuzum

Sizi cok iyi anliyrm
Evlenip coluk cocuk sahibi olanlari gordukce insan imreniyo.
Acikcasi evlilikde zor bekarlikda .
Evlendim hersey bitti de degil hayat. Bambaska sıkıntılarla bunalacak ve psikolog aricaksinz ozamanda
Kimi bekarlığında daha mutludur kimi evlendiğinde. Kimsenin ne zmaan mutlu ne zaman mutsuz olacağı belli değil. O yüzden umarım herkes istediği hayatı gönlünce yaşar diyelim. Bir şeyi isteyip ona ulaşamamak da yorar insanı, istediği şeyin elde edince hüsrana dönüşmesi de...

Korona etkisi maalesef. Sosyallikten de uzak kalınca hayatı ertelemek durumunda kalınca olumsuz etkilendik hepimiz

Ama lütfen yapma böyle. İyi gelecekse bir yardım al Canım belki Allah seni daha beterlerinden koruyor olamaz mı?

Sen hayatı burdaki yorumlara göre düşünme konu sahibi.
Mutlu olanlar evlen der mutsuz olanlar ne yapacaksın evlenip der.
Eğer karşına doğru insan çıkarsa evlilik güzel şey. Kotu birisi çıkarsa hayatın zehir olur.
Biraz da nasip bu işler ama karşıdakine de tanıma fırsatı vermek lazım.
Allah hayırlı bir insanla evlenip mutlu olmanızı nasip etsin.

Sizin çevrenizde bu yaşlarda evlenmemiş kimseler varsa bakış açınız nedir? Evlenirse bu yaştan sonra diye bir yorum yapar mısınız. Bu arada ben bunalım nedenimin geçmişe dair pişmanlık, zamanın su gibi akmasına kızgınlık, herşey için geç kalma düşüncesi ve bu virüsün bütün hayatı durdururken zamanın durmaması olarak yorumladım çünkü yeni yıla gireceğiz bir yaş daha geçecek. Utancımdan yaşımı telaffuz edemiyorum. Allahım bana yardım et gönlüme ferahlık ver.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…