Evlenemiyorum

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
nasip canım Allah koymuştur vakti zamanını........ben eşimle karşılaşmasam hala bekar olurdum heralde umudumu yitirmişken beyaz atlı prensim geldi buldu beni eminim senide bulucak önemli olan evlenmiş olmak değil,çocuk yapmak değil canım......önemli olan hayat arkadaşını bulup onunla olucak çocuğuna sıcak mutlu bir yuva verebilmek ! Allah iyi insanlarla karşılaştırsın hem yaşın çok mu geç acabada takıyosun?

Merak ettim hala bekar mısın? 4 yıl olmuş sen bu konuyu açalı. Bence karşına düzgün bir insanın çıkması için sosyal olmak şart.. . Kusursuz dost arayan dostsuz kalır gibi bir durum olabilir belki.. Yaş ilerledikçe seçicilik artar.. Armutun sapı, üzümün çöpü diyor olabilirsin. Yok eğer böyle değil de makul bir insansan bence bir imaj değişikliğine gidip özgüven tazelemelisin.. Dilerim ki doğru bir evlilik yaparsın ve çok mutlu olursun..

30 yasina kadar bekledi derken sanki kucumsemissiniz, birincisi beklememistir sadece uygun biri cikmamistir, ikinicisi de 30 yas gunumuzde cok gec yas degil artik evlilik icin

bende cok korkuyorum evde kalmaktan 27 olcam hazıranda bu yıl en azından nısanlanmaklk ıstıorum hayatımda bırısı var aslında ama aılemın onay verdıgı bırı degıl.aılemı razı edecek olsam daha duzgun bır ıs bulamadı cok sıkılıyorum.ama evlenmek istiyorum artık mutlu olmak..

Ben de senin gibiyim, malesef bi türlü olmuyor. Hem ben 33 yaşındayım, bi kaç ay sonra 34 olacağım. Kafayı yemek üzereyim yok yok..olmuyor...

yaa neden bu kadar meraklıyız evlenmeye anlamadım
otur yaa daha yaşın kaç boşver koca derdi kaynana görümce derdi çoluk çocuk derdi
bu yeni nesilde pek bi keyfine düşkün he

Merhabalar arkadaşım. Bu işler biraz şans ve çevre işi sanırım.Birazda şu var. Artık erkekler böyle açık saçık giyinen, dış görünüşüyle dikkat çeken kızlardan hoşlanıyorlar.Öyle kızların etrafında daha çok dolanıyorlar.Böyle ağır kızlar hanım hanımcık kızlar pek ilgi alanlarına girmiyor malesef..

bazılarını cümlerinin içinde evde kalmış kelimesini kullanmışklava: evde kalmış nedir ya hay allahım nasıl bir kafa yapısına sahipsiniz klava:

Bılmıorum ama 27 yasımda suan evlı olmak ısterdım.hatta hamıle ya ne olacak bılmıorum cok uzuluyorum vallahı ama kısmetımle evlenmek ıstıyorum artık.etrafımda goruyorum.tatile cıkıyolar gezıyolar.ortak kaygılar.ben hep tek tabancamı olcagım.dugunlerde herkez esıyle benım de yasım geldı bende ıstıyorum artık.çirkinde degılım yanı etrafımdakıler hos bır bayan oldugumu soyluyor.allah cırkın sansı versın derler yaa hanı evet öyle.hayatımda bırı var aslında ama evlenmemıze daır hıc bır olumlu bısey yok ıs yok en basta.aılelerde pek uyumlu degıl gıbı gorunuyor.ama onuda cok sevıyorum.aramızda eskısı gıbı degıl yanı guzel degıl.acaba evlenmemek korkusumu bu yaa

ben varım :kedi:

konu naftalin kokuyor,konu sahibi evlendi muradına erdi mi acaba merak ettim:uhm:

konu yıllar önce acılmıs olabılır ama yıllar oncee ben bu yasta degıldım:::::::::::::::::::::::

evde kalmak nedir yahu...

27 yaşındayım evli değilim ve çok da mutluyum çünkü benim için hayat evlenip çocuk yapmaktan ibaret değil....

elbet sırası da gelir, önce kendi kendime varolmam lazım, size biraz feministçe gelebilir ama gerçek olan fiziksel farklar dışında bir kadınla bir erkeğin tamamen eşit olduğudur... ama malesef dünyada bu pek böyle değil ama bunu elde etmek için de şansınız var. önce bir "varolun" aksi takdirde siz de erkeğin yanında ikinci sınıf insan muamelesi görmekten kurtulamazsınız...

hem zaten artık devir de ortalama doğurganlık yaşı da evlilik yaşı da değişti... annem ben kadarken iki tane çocuk sahibiyken şu an bir koca adayı aklımın ucundan dahi geçmiyor ve günümüz koşulları ve çevreme baktığım zaman hiç de anormal gelmiyor...

tabii bu tamamen benim seçimim... çevreme bakıp yaşıtım çoluk çocuğa karışmış insanları görünce onlar için sadece üzülüyorum çünkü kendilerini yetiştirmeye fırsatları olmadığından kocalarının ismi altında ezilmeye mahkumlar... mutlular mı?? belki de.. ama ben olsam mutlu olmazdım içimde hep ideallerime dair heves kalırdı, ileride olmak istediğim yerde bir bayan görünce hep iç çekerdim... annelik elbette çok hoş bir duygu ama anne olduğunuz zaman ilk başta vazgeçtikleriniz yaşınız ilerleyince sonra çok içinize oturur :))

üstelik avrupa ve amerika yani bizden sosyal anlamda daha gelişmiş ülkelere baktığımızda artık kimse 30dan önce evlenmiyor.. çok başka kaygıları var.. bizde de yavaş yavaş böyle olmaya başladı.. örneğin anadoluda durum ve imkanlar farklıyken ben istanbulda yaşıyorum ve son derece normalim hatta hala öğrenciyim bile :) kendimi de çıtır hissediyorum hala (peki bu kısım biraz züğürt tesellisi oldu diyelim :) )

ağaç yaşken eğilir, kendinizi geliştirmeye ve kişisel olarak tatmin olabileceğiniz yerlere yönelmek için başka fırsatınız olmayacak, elbet karşınıza biri çıkacak

ama o karşısına zamansız çıkan insanlar yüzünden bir şeylerini feda eden insanların acısı da 35 -40larda çıkacak (ben ne yapmışım ne acelem varmış) diyecekler...

bir de 25 yaşı geçince evlilik de zorlaşıyor çünkü 25ten önce hala ergenlik psikolojisi ile duygusal düşünürken 25ten sonra duyguların yerini mantık alıyor, beğenseniz de o insanla şartlar yüzünden mutlu bir gelecek göremiyorsunuz ve hiç aday adayı sınıfına bile sokmuyorsunuz.. eskilerin demesiyle "armudun sapı üzümün çöpü" hesabı :)

bu yaşa gelmiş hala bekarsanız bu kadar basit işte... yoksa canınız illaki imza atmak evlenmek olsaydı kesin kimler gelip kimler geçmiştir :)) o zaman en iyisini yapıyorsunuz :) ileride sizin evlilikleriniz daha bilinçli kurulmuş olacağından daha sağlıklı olacaktır...

boşverin bu evde kaldım muhabbetlerini artık... 2010 yılında böyle deyimlerin çoktan tedavülden kalkmış olması gerekirdi.. farkında olmasanız da aslında bu kendi seçiminiz :) (tabi özel bir fiziksel kusurunuz vs mevcut değilse) yoksa elbetteki bilinçli karar vermeniz dışında sizin kimseden birşeyiniz eksik değil.

29 yaşındayım bekarım ve hala mutluyum bi kocamın olmamasından kaynanamın dırdırının olmamasından görümcemin çemkirmemesinden sülalesini memnun etmedigimden tekim ve mutluyum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…