Evlenince tüm eşyalar yeni mi olmalı

Şart değil tabiki. Sevgilin neden bunu sorun yapıyor anlayamadım. Kullanılmış salon takımıyla TV veya elektronik ev eşyası ne alaka nasıl bir bağ kuruyor. İlk tuşa o basmak istiyorsa gelsin sende bassın

Amin. Teşekkürler

Evi yuva yapan eşya değil ki. Daha önce kullandığınız eşyaları kullanmanızda bir sakınca yok, bozulunca, yıpranınca yenisini alabilirsiniz sonuçta.

Ben de yalnız yaşıyordum, kurulu bir evim vardı. Evlenirken sadece yatak odası ve mutfak masa takımı aldık. Birikimimiz vardı isteseydik yeni eşyalar alabilirdik ama tercih etmedik. Onun yerine araba aldık. Bu tercih ikimizin de ortak kararı oldu.

Biz de evlenirken bekar evimizden eşyalar getirdik hep. Kaç yıl oldu hala kullanıyoruz. Tv mizi eşim evlenmeden 2-3 yıl önce almıştı. Beyaz eşyalar kullanılmış hep. Mutfak eşyalarımız karışık. Her şey tek tek parça idi. Vakit geçtikçe sıkıldıkça elimiz para gördükçe değiştirdik. Halımı bekar evimden getirdim. Sadece büyük mobilyaları aldık
Sanırım.

Hiç şart değil ya. Evliliğin amacı ev düzmek mi ki
Bir arkadaşımın bekar evi vardı 1+1,evlenince orda oturmaya devam ettiler aynı eşyalarla. Düğün de yapmamışlardı sadece nikah yapmışlardı. Eşya ev masrafı da olmayınca 1 sene sonra ev almışlardı adamlar ya. Helal yani
Onların 1+1 de devam etme sebebi tayin durumları falandı ama öyle olmasa bile mantıklı bir hareket. Masrafa ne gerek var

yeni olması gerekli değildir bence eğer kullanılabilir ve güzelse boşa masrafa gerek yok sonrasında illa ki değiştirirsiniz zaten canım :)

İnstagramda onlar.
Yok yok kanlı canlı aramızdalar. Kuzenimin nişanlısının bohçasını gördüm. Tırnak makasından diş fırçasına kadar alınmıştı. Ömür boyu yetecek kadar iç çamaşırı, kıyafet, makyaj malzemesi vardi. Sanki şimdiye kadar hiçbir şeyi olmamış ve bir daha alamazmış gibi alışveriş yapılmıştı. Anlayacağınız A dan Z ye her şey yeni. Gelin adayı üni mezunu ve çalışan biri üstelik

isteyen parası olan yapsın tabi millet hevesli oluyor. Annesi babası almamış oluyor vs. Ama borca girilmesi bence de saçma. Şimdi gidip alma desen ay bir daha ne zaman alıcam evleniyorum be yiaaaa derler

Bu tamamen ikinizin alacağı karara bağlı tabi ki biz kendimizden örnek verebiliriz mesela ben evlenirken eşimin bekarlık evinden çoğu şeyi tuttum ve yenisini bayaaa bir süre almadım tv.supurge. perde(hala kullaniyorum)tencereleri tabakları bardakları çatalları kendi çeyizindeki bıçaklar kaşıkları da ekledim cunku 6 adetti herseyi:)) 6 bardak 6 tabak 3 mini tencere gibi simdi onları hala kullanıyorum gündelik olarak.tv yeni değiştirdik. Supurge yeni degistirdik.simdiki aklım olsa koltuğu da simdi alırdım onun bakarken kullandığı kanepeleri kullanırdım cunku cocuk koltuğumu ağlattı resmen şimdi şimdi laf anlayabiliyor olan 5 yıllık koltuğuma oldu :))

Benim fırının,çamaşır,bulasik makinem,utum,supurgem birkaç perdem ve oturma odası kanepelerim hala bekarken kullandığım ürünler.hatta koridor ve hol halimda eski kullandığım ürünler.gonul hepsini yenilemek ister ama parayla bu işler üstelik çok kötü degilse kullanılabilir bence.bu size ve eşinize bağlı.israf haram ayrıca eşyaların kölesi olmamak lazım diye düşünüyorum.

Benim kuzenlerim de evlendi. Ne kizlar oyle bir alisveris yaptirdi ne de gelinlerde oyle birsey gormedim ben.
En gorgusuz "dedikleri" gelin bile tirnak makasina kadar almadi.
Ben sadece instagramda gordm hahah

sevgiliniz bunu hissettiyse o yüzden elinizi cebinize atmaya teşvik etmeye çalışıyor da olabilir. haksız da değil yani..
Vala çok şükür ne sevgilime ne başkasına ihtiyacım yok. Rahatım için keyfim için para harcamayı severim. Şimdiye kadar her şeyimi kendim aldım. Eksiğim yok fazlam var. Bunlar dursun ben sana yenilerini alayım derse buyursun tabi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…