Evlenince tüm eşyalar yeni mi olmalı

Bence adam "annesinin ağzıyla " konuşuyor .
Annesi yokmus galiba öyle okudum diye hatirliyorum dün
Annesi olmadigi icin de bir yuvasi, duzeni olsun istiyormuş biraz yeni gelin kafasında hani vardir ya ceyiz evlenmeden kullanilmaz düşüncesi, bu dusunce damat beyde var

Annesi yokmus galiba öyle okudum diye hatirliyorum dün
Annesi olmadigi icin de bir yuvasi, duzeni olsun istiyormuş biraz yeni gelin kafasında hani vardir ya ceyiz evlenmeden kullanilmaz düşüncesi, bu dusunce damat beyde var
Vallaha şaşırdım o zaman ..çünkü adamın bakış açısı ,düşünce şekli daha çok 60+ kadın düşünce sistemi.Benim eşim de büfemiz olmalı, büfe şart ..kristal bardak da olmalı...diye diye gezen bir adamdı..sonra gördüm annesini anladım nedenini ..eşim gelin evi kritikleri,eleştirileri dinleye dinleye bir norm geliştirmişti kendine onun dışına çıkmak rahatsız ediyordu.Şimdi her taşınmamız sırasında "aha şimdi büfeyi içindeki kristal setle beraber camdan dışarı atacak " dediğim anlar yaşıyoruz

Yaa evli degilim ama kristal bardaklar, yok su takimi yok sunumluk... bunları sevmiyorum evlenirsem de almam diye düşünüyorum tasinirken gercekten her detay fazlalik oluyor, 3 kere tek basina tasinan biri olarak sizi anliyorum. Annem mutfak esyalarini cok sever ama Allahtan ceyizde şu olmazsa olmaz diyenlerden değil, ben yalniz olduğum halde esyalari elden gecirip dagitiyorum

Vallaha kocam ve anneciği mutlu olsun ,mutlulukları pullu pullu olsun diye gold sırma süslü ,pek pullu ..pek saten bir yatak örtüsü bile aldım çok büyük konuşma derim yani

Benim evimde de fazlalik hicbisey yok. Annem duramayip almiş mesela su takimi, 12 kişilik misafir takimi filan ama getirmemiştim kendi evime, 6 bucuk sene oldu o takimlar hala annemin evinde,
cunku ihtiyacim olmadi.
Bizim evde misafir bilmem nesi hiç olmadi, fazlalik ivir zivir süsli sunum, kristal hiç yoktur. En guzeli

nasıl bir düğün planlıyorsunuz peki aileler dahil olacakmı

yoksa basın bir nikahı olsun bitsin , düğün dernek zaten kurulmuyor
Aileler gereğinden fazla dahil olduğu için bu iş bu kadar uzadı. Genelde aileler bu iş uzamasın hemen bir düğün yapalım falan der. Bizimkiler tam tersi. Ne aceleniz var diyorlar. Aileler birbirini tanimaliymis. Sanki onlar evlenecek. İki seçenek var. Ya aileme rest çekip dediğiniz gibi nikahı basicaz ya da bu belirsizliklere daha fazla dayanamayıp bu ilişkiye son vereceğim. Zira sabrım kalmadı

Evet yani erkek arkadaşım kaynana görevini üstlenecek gibi görünüyor

Bence asla sorun olmaz bulaşık mak.2.el olsa ne olur ne farkeder ki..saçmalık

Bence kendi kullandıklarını miadı dolmayanları kullan. Boşa masraf çıkar çünkü. Ama erkek arkadaşın sanırım senin birikmiş paran olduğunu biliyor ve harcamak istiyor. Hem evlerde 2 tv olması da gayet normal. Birde mutfak eşyalarınızı günlük kullanım ve misafirler için kullanım olarak ayırırsanız, atmanıza gerek kalmaz gibi.

Biz evlenmeden bir kac ay evvel cok sevdigimiz bir akrabagimiz agir hastalandi ve maalesef onu kaybettik. Ne esimin ne benim bir süre evlilik icin hazirlik yapmak icimizden gelmedi haliyle. Onun icin bazi seyler son dakikaya kaldi diyebilirim. Mesela mutfagimi ikinci el aldim (dalga gecenler oldu, ama olsun). Mobilyalari uygun bir sekilde aldik zaten borc icine girmeden. Öyle elimizde ne varsa getirip (yeni eski fark etmeden) kurduk kücük yuvamizi. Ve ne diyim sahsen hic pismanlik duymadim. Hatta o ilk evimin güzelligi bir ayriydi benim gözümde. Bence yeni eski fark etmez önemli olan o yuvayi beraber kurup beraber benimsemek. Bu yüzden herseyin yenisi olmasina gerek yok, ama istenen birseyler varsa orta yolu bulmayi denemek lazim. Allah yuvanizi mutlu ve hayirli etsin insallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…