Ay deme demeAbla sen naptin ya :)
Burda da bu tavra tavım. Düşündüklerim benim derdim. Bunu dert görür yorum yaparsınız dert görmez yorum yapmazsınız. Bu kadar. Paragraf döşemeye değmez :)Nasil bir cozum onerisi bekleyerek bu konuyu actiniz?
1- cocuk istediginiz zamana kadar idare edin, sonra adami bosarsiniz.
2-bosver cocugu, zaten evrildik, hayat anlamsiz, yok olup gidicez, sirf hopdik seveyim diye cocuk mu yapilir? Ya da genlerin baska nesillere tasinmasi sart dedirtecek kadar ozel cinsten mi? Yaksikli kocanla, keyfini sur hayatinin.
3- yap gitsin, olecek olan trafik kazasinda ölüyor, cok detayci olma.
Benimle gurur duyacak filozofa gel :) bu amca değil miydi anne olunca kocaı unutun o dürtülerinin peşinde başka dişilere gider diyenEvet. Schopenhauer bunları duysa gurur duyardı. Ama siz böyle mutlu olmazsınız.
Ne sağlıklı, zengin insanların hasta çocukları var, tam tersi de mümkün. Eşinizi seviyor musunuz? Mutlu musunuz? Bu soruların cevaplarını akıllıca değerlendirin sonra da akışına bırakın.
Dusundugunuz gibi degil . Ruhsal hastalıklarda genetik en en en önemli etken , olma riskini tahmin ettiğinizden çok fazla arttiyor.Ruhsal ve bedensel hastalıkların ortaya çıkmasında tek etken genetik yatkınlık değildir.Cevresel etmenleri yabana atmayın derim.
Evet tansiyon şeker vs den ziyade bu psikolojik rahatsızlık yatkınlığı beni düşündürüyor. Bir ziyaretimizde halasının biri diğer halasına 'Benimki daha güzel biraz da bunu dene' diyor ve latince isimler havalarda fır dönüyor. Öyle hakimler ki haplara ve etkilerine. Şok oldum.Dusundugunuz gibi degil . Ruhsal hastalıklarda genetik en en en önemli etken , olma riskini tahmin ettiğinizden çok fazla arttiyor.
Konu sahibine de şunu söyleyeyim evet çocuğunuz sağlıklı bir birey olabilir olmayadabilir. Ama zaten daha çocuk doğmadan bu kadar mükemmeliyetçi iseniz çocuk yapmayın. Çocuğa yazık
Hayir ya, tavir degil, samimi merak ettim. Aklima gelen tum oneriler bunlar. Derdinizin dermani bunlardan baskasi olabilir mi, ben mi dusunemiyorum...hani gecmise donup kocaya form da doldurtamayacaginiza gore.Burda da bu tavra tavım. Düşündüklerim benim derdim. Bunu dert görür yorum yaparsınız dert görmez yorum yapmazsınız. Bu kadar. Paragraf döşemeye değmez :)
Evet tansiyon şeker vs den ziyade bu psikolojik rahatsızlık yatkınlığı beni düşündürüyor. Bir ziyaretimizde halasının biri diğer halasına 'Benimki daha güzel biraz da bunu dene' diyor ve latince isimler havalarda fır dönüyor. Öyle hakimler ki haplara ve etkilerine. Şok oldum.
Bu düşünceden sıyrılmadan yaparsam stresten zehirlenir zaten çocuk mazallah
Ben bu düşüncelerle yıllardır yaşıyorum, eğitimini aldım, tartışmalarını yaptım. Aksi fikirlerin olduğu ortamlarda pek bulunmadım yahut böyle varoluşsal konuşmalar yapacak vaktim de fırsatım da olmadı eğitim ve iş derken.Hayir ya, tavir degil, samimi merak ettim. Aklima gelen tum oneriler bunlar. Derdinizin dermani bunlardan baskasi olabilir mi, ben mi dusunemiyorum...hani gecmise donup kocaya form da doldurtamayacaginiza gore.
Benimle gurur duyacak filozofa gel :) bu amca değil miydi anne olunca kocaı unutun o dürtülerinin peşinde başka dişilere gider diyen
Evet galiba hesapçıyım. İş adamı gibi hissediyorum bazen kendimi. Bir misyonu tamamlamam gerekiyor gibi. Ne ara böyle bakmaya başladım dünyaya
Bu konuda ki araştırmalarda ruhsal rahatsızlığı olan ailelerde yetişmiş kişilerin ele alindigini da biliyorsunuzdur.Ruhsal rahatsızlığı olan kişinin durumunun genetik yatkınlıktan mi yoksa sosyal çevreden mi kaynaklandığını sağlıklı değerlendirebilmek için doğduğu andan itibaren başka ailelerce yetiştirilmiş kişilere ulaşmak lazım.Bu da çok kolay degilDusundugunuz gibi degil . Ruhsal hastalıklarda genetik en en en önemli etken , olma riskini tahmin ettiğinizden çok fazla arttiyor.
Konu sahibine de şunu söyleyeyim evet çocuğunuz sağlıklı bir birey olabilir olmayadabilir. Ama zaten daha çocuk doğmadan bu kadar mükemmeliyetçi iseniz çocuk yapmayın. Çocuğa yazık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?