Hayir kolay , genel olarak hasta insanlar incelenir durum bazlı degil hastalık Bazlı .Bu konuda ki araştırmalarda ruhsal rahatsızlığı olan ailelerde yetişmiş kişilerin ele alindigini da biliyorsunuzdur.Ruhsal rahatsızlığı olan kişinin durumunun genetik yatkınlıktan mi yoksa sosyal çevreden mi kaynaklandığını sağlıklı değerlendirebilmek için doğduğu andan itibaren başka ailelerce yetiştirilmiş kişilere ulaşmak lazım.Bu da çok kolay degil
Evet doğru kelime, profesyonel evlilikEe ne var bunda? Sen sağlıklı sperm arama takintinda haklıysan o da yapabileceği kadar çok çocuk istemekte haklı olur :)
Hesapcılık kötü değil aslında da. Seni mutsuz ediyorsa müdahale et biraz o yönüne. Evlilik bu yani, iliskiler konusunda o kadar profesyonel düşünmek zorunda değilsin.
Yapmayın gözünüzü seveyim.En büyük ressamlar sanatçılar müzisyenler hepsi ruh sağlığı yerinde olmayan insanlardı .
Ruh sağlığının bozuk olması korktuğunuz gibi bir şey değil . Dediğim konuyu araştırın. Bi van gogh picasso hic biri sağlıklı degildi
Yapmayın gözünüzü seveyim.
Ruh sağlığının bozuk olması nasıl korkulacak bir şey değil yazabiliyorsunuz.
Psikoloji bilimi niye var? O zaman.
Ruh sağlığı bozuk herkesi potansiyel sanatçı olabilir düşüncesiyle hoş mu görelim?
Sanatçı, ressam,müzisyen vb. tarihte iz bırakmış kişilerin birbirinden farklı bazı sorunlar yaşamış olması bu sorunların normal olduğunu göstermez.
Biraz daha geniş düşünmeye davet ediyorum sizi.
Tamam. Saglikli kararlar dilerim. Kimse demiyorsa ben diyeyim, bu kadar detayci olursaniz hakkatten sinir sisteminizi zorlarsiniz, hayatta cok az sey bizim kontrolumuzde. Dunya zekisi muthis kariyerli bi arkadasim, bir sabah MS hastasi olarak uyanabiliyor. Ebeveynleri 100 u gormesine ragmen, 60 a varmadan kanserden öldü babam.Ben bu düşüncelerle yıllardır yaşıyorum, eğitimini aldım, tartışmalarını yaptım. Aksi fikirlerin olduğu ortamlarda pek bulunmadım yahut böyle varoluşsal konuşmalar yapacak vaktim de fırsatım da olmadı eğitim ve iş derken.
Burada ise aksi düşünce sahipleri neden benimle aynı şeyi düşünmüyor onu görüyorum. Benim arkadaş çevremde kızım sen böyle gidersen kafayı yersin diyecek kimse yok.
Aksi fikirleri olabildiğince fazla görüp dengeye gelmeye çalışıyorum sadece.
Size katılıyorum, alanla ilgili bilgisi olmayan arkadaşlar kulaktan dolma bilgilerle yorum yapıyorlar. Patoloji sözkonusuysa genetik yatkınlığın etkisi gözardı edilemez.Hayir kolay , genel olarak hasta insanlar incelenir durum bazlı degil hastalık Bazlı .
Ve hasta insanların çoğunda aile öyküsü çıkar vs detaya girmeyeceğim.
Evet biliyorum çünkü benim alanım .
Ayrıca genetik faktörlerde çok yüksek yani kromozomlarla ilgili kısımdan söz ediyorum .
Tamam. Saglikli kararlar dilerim. Kimse demiyorsa ben diyeyim, bu kadar detayci olursaniz hakkatten sinir sisteminizi zorlarsiniz, hayatta cok az sey bizim kontrolumuzde. Dunya zekisi muthis kariyerli bi arkadasim, bir sabah MS hastasi olarak uyanabiliyor. Ebeveynleri 100 u gormesine ragmen, 60 a varmadan kanserden öldü babam.
Ben kişisel hoşgörümden bahsetmedim,Siz hos görmeyin hanimefendi. Kimsenin sizin hoşgörünüze ihtiyacı yok .
Soracak yuregim yok...ama kizin egitimi ve calistigi kurumlar esi benzeri olmayan cinstendi ve doktor MS in sebebi olarak beyine asiri yuklenme demis.
Dam başında saksağan olacak ama ms atağı ne belirtisiyle grldi ayrıntıyı biliyor musunuz? Yakın bir arkadaşım da ms oldu, hkayesinin benzerliğini merak ettim
Ben de aynını düşünüyorum. Oğlum kızım eşim yahut çevremdeki hiç kimse bir dahi bir süper müzisyen süper ressam olmasın da dengeli bir ruh sağlığı olsunSiz hos görmeyin hanimefendi. Kimsenin sizin hoşgörünüze ihtiyacı yok .
Eşiniz size "çekici " gelmişse inanın bunun altında da içten içe genlerini begenmeniz var.Ben de aynını düşünüyorum. Oğlum kızım eşim yahut çevremdeki hiç kimse bir dahi bir süper müzisyen süper ressam olmasın da dengeli bir ruh sağlığı olsun
Karakter miBenim genlerim mikemmel eşiminkilerden bir halt olmaz diyorsunuz yani hmmm...
Eşiniz karakterriniz hakkında ne düşünüyor merak ettim.
Ayrıca konuyu bir ekşici yazmış hissiyatına kapıldım.
Bir atasözü vardır.. istemediğin ot kapının dibinde biter diye..Yaklaşık iki yıllık evliyim ve gelilerin kronik hastalığı olan kv ve kp i sevememek dışında bir problemim yok. Eşim iş arkadaşımın arkadaşıydı. Geller gitler arasında tanıştık, biliştik, anlaştık ve evlendik. Tam anlamıyla aşk evliliği olmasa da mantık evliliği hiç değildi.
Neyse, evlendik ettik. Aylar aylar geçti. E tabi o sülalede ne oluyor bitiyor zamanla öğreniyorsun. Özellikle de mesele sağlıksa.
Eşimin hem anne hem baba tarafı baya baya hastalar. Psikolojik rahatsızlıklar zaten diz boyu. Eşimin halaları teyzeleri amcaları depresyon haplarını aferin niyetine birer ikişer alan kişiler.
Tansiyon, şeker, damar tıkanıklığı, kalp.. Yaşı 60 ı geçenlerin hemen hepsi bu hastalıklardan muzdarip. Büyük büyük amcaları kanserden vefaat etti.
Benim anne ve baba taraflarımda ise bu hastalıklara neredeyse hiç rastlanmaz. Dedem 100 yaşına ya geldi ya gelecek. Büyük büyük annemiz yine 90 küsür yaşında. En belirgin rahatsızlık diz ve ellerde kireçlenme.
Hem eşim hem -çocuğumuz yok- olası çocuklarımız için endişelenmeye başladım. Konu dine çekilmesin lütfen fakat evrim teorisine inancım tam. Ve görünürde hepimiz aşık olsakta esasında amacımızın sağlıklı nesiller doğurmak olduğuna inanıyorum. Zaten bu teoriye göre de doğurganlık göstergesi olan özellikler kadın ve erkek için çekicilik unsuru olan kabul ediliyor.
Yani kaslı maslı :) yakışıklı zengin vs bir adamın çekici gelme sebebi 'Bu adamdan sağlıklı, güzel çocuklarım olur ve sahip olduğu maddi güç ile ona iyi bir gelecek kurabilirim' dürtüsü.
Netice olarak,
Evliliğimize sürekli olarak sağlıklı bir nesil doğurmak adına.. olarak tabiki bakmıyorum. Fakat ilerisini düşününce gelen her bir hastalık haberinde endişelerim artıyor. Pek tabii sağlıklı ailelerin hasta çocukları, hasta ailelerin sağlıklı çocukları olabiliyor. Fakat istatistik diye de bir bilim var.
Fazla mı teoriğim fazla mı hesapçıyım
HaklısınızPsikiyatrik hastalıklarda genetik yatkınlık gerçekten çok önemli gördüğüm için biliyorum. Ama şu saatten sonra neyi değiştirebilirsiniz ? Çözüm ne ? Maalesef bi şey değişmez ama doğacak çocuğunuzun hasta olması anlamın ada gelmez bu. Evet bir risk var tabi ki ama çok fazla düşünüp kendinizi korkutmayın. Eğer ailede kayınvalide kayınpederde şizofreni bipolar bozukluk varsa işte o zaman korkun.
Anlıyorum.Soracak yuregim yok...ama kizin egitimi ve calistigi kurumlar esi benzeri olmayan cinstendi ve doktor MS in sebebi olarak beyine asiri yuklenme demis.
Teşekkürler ..Güzel;
düşünmeye devam edin , umarım olur .
Iyi günler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?