evlenirken cv mi doldurtsaydım

Hayir kolay , genel olarak hasta insanlar incelenir durum bazlı degil hastalık Bazlı .
Ve hasta insanların çoğunda aile öyküsü çıkar vs detaya girmeyeceğim.
Evet biliyorum çünkü benim alanım .
Ayrıca genetik faktörlerde çok yüksek yani kromozomlarla ilgili kısımdan söz ediyorum .

Evet doğru kelime, profesyonel evlilik haklısınız

Yapmayın gözünüzü seveyim.
Ruh sağlığının bozuk olması nasıl korkulacak bir şey değil yazabiliyorsunuz.
Psikoloji bilimi niye var? O zaman.
Ruh sağlığı bozuk herkesi potansiyel sanatçı olabilir düşüncesiyle hoş mu görelim?
Sanatçı, ressam,müzisyen vb. tarihte iz bırakmış kişilerin birbirinden farklı bazı sorunlar yaşamış olması bu sorunların normal olduğunu göstermez.
Biraz daha geniş düşünmeye davet ediyorum sizi.

Siz hos görmeyin hanimefendi. Kimsenin sizin hoşgörünüze ihtiyacı yok .

Tamam. Saglikli kararlar dilerim. Kimse demiyorsa ben diyeyim, bu kadar detayci olursaniz hakkatten sinir sisteminizi zorlarsiniz, hayatta cok az sey bizim kontrolumuzde. Dunya zekisi muthis kariyerli bi arkadasim, bir sabah MS hastasi olarak uyanabiliyor. Ebeveynleri 100 u gormesine ragmen, 60 a varmadan kanserden öldü babam.

Size katılıyorum, alanla ilgili bilgisi olmayan arkadaşlar kulaktan dolma bilgilerle yorum yapıyorlar. Patoloji sözkonusuysa genetik yatkınlığın etkisi gözardı edilemez.

Dam başında saksağan olacak ama ms atağı ne belirtisiyle grldi ayrıntıyı biliyor musunuz? Yakın bir arkadaşım da ms oldu, hkayesinin benzerliğini merak ettim

Siz hos görmeyin hanimefendi. Kimsenin sizin hoşgörünüze ihtiyacı yok .
Ben kişisel hoşgörümden bahsetmedim,
genel bir bakış açısı ortaya koymaya çalıştım. Bununla birlikte 'benim tartışma kültürüm bu,
beğenmediğim mesaj sahibine lafı yapıştırır konuyu kapatırım' diyorsanız konuşacak bir şey yok demektir. Selametle...

Dam başında saksağan olacak ama ms atağı ne belirtisiyle grldi ayrıntıyı biliyor musunuz? Yakın bir arkadaşım da ms oldu, hkayesinin benzerliğini merak ettim
Soracak yuregim yok...ama kizin egitimi ve calistigi kurumlar esi benzeri olmayan cinstendi ve doktor MS in sebebi olarak beyine asiri yuklenme demis.

Güzel;
düşünmeye devam edin , umarım olur .
Iyi günler.

Psikiyatrik hastalıklarda genetik yatkınlık gerçekten çok önemli gördüğüm için biliyorum. Ama şu saatten sonra neyi değiştirebilirsiniz ? Çözüm ne ? Maalesef bi şey değişmez ama doğacak çocuğunuzun hasta olması anlamın ada gelmez bu. Evet bir risk var tabi ki ama çok fazla düşünüp kendinizi korkutmayın. Eğer ailede kayınvalide kayınpederde şizofreni bipolar bozukluk varsa işte o zaman korkun.

Ben de aynını düşünüyorum. Oğlum kızım eşim yahut çevremdeki hiç kimse bir dahi bir süper müzisyen süper ressam olmasın da dengeli bir ruh sağlığı olsun
Eşiniz size "çekici " gelmişse inanın bunun altında da içten içe genlerini begenmeniz var.

Benim genlerim mikemmel eşiminkilerden bir halt olmaz diyorsunuz yani hmmm...

Eşiniz karakterriniz hakkında ne düşünüyor merak ettim.

Ayrıca konuyu bir ekşici yazmış hissiyatına kapıldım.
Karakter mi bilmem sormadım. Ama zaman zaman 'Vitamin hapı alır gibi psikoloji ilaçları kullanıyorsunuz. Kendine dikkat et yatkın olabilirsin sen de aynı şeye kapıl istemem. Çocuklarımız da bu gen havuzundan benim sağlam genlerimle doğar umarım' derim. O da her seferinde 'umarım' diyerek konuyu kapatır. Bilmem ki karakterim hakkında ne düşünüyor.

Bir atasözü vardır.. istemediğin ot kapının dibinde biter diye..

Allah'a tevekkül et.. hiç öyle bisey olacağını düşünme...

Ayrıca hastalıkların irsi olmasının sebebi sadece genler değildir.. aynı sulaledeki kişilerin beslenme alışkanlıkları ve yedikleri besinler hep ayni olduğu icin genelde ayni hastalıklar olur yada olmaz..

Evde mutfağı siz yönettiğinize göre kendi ailenizin beslenme seklini evinizde uygularsaniz çocuklarınız da saglikli olacaktır..

Haklısınız
Kv de de panik atak ve kronik depresyon var malesef

Soracak yuregim yok...ama kizin egitimi ve calistigi kurumlar esi benzeri olmayan cinstendi ve doktor MS in sebebi olarak beyine asiri yuklenme demis.
Anlıyorum.
Beyne aşırı yüklenme tanısına çok şaşırdım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…