evlenirken cv mi doldurtsaydım

bence endişenizde haklısınız. çünkü biliyorsunuz Gen Bencildir. DNAsına güvenmediğiniz birinden ürerseniz mutsuz olursunuz. bu bağlamda evliliğinizin hata olduğunu söylememe gerek yok.

Evet bu konuda endişelerinizde haksız sayılmazsınız. Herkes bu hastalıklara potansiyel olarak yakalanır ama genetik yatkınlıkla bu ptoansiyel daha da artar. Sizin yerinizde olsam genetik danışma başvurur ve eğer risk yüksek ise mikroenjesiyon yöntemiyle genetik olarak taraması yapılmış yumurta sperm döllenmesi yaptırrirdım.

Imza atarken hastalıkta sağlıkta deniyor değil Mi? Çocuk konusuna gelince de kanser, kalp, hatta şeker ve tansiyon genetiğe bağlı olmadan da gelişebilir, hatta çoğunlukla öyledir. Tammen kromozomlarda taşınan hastalıkları (hemofili gibi) sorun ediyor olsanız yine neyse diyeceğim ama... Çocuk yaparken çocuğunuzun sağlıksız olması veya bir gün sağlığını yitirmesine de hazırlıklı olmak gerek aslında. Ben bunu göze alamayacağımdan çocuk düşünmüyorum, belki sizin de vazgeçmeniz gereken evliliğiniz değil de çocuk fikridir.

Gen ıslahı falan yapalım o zaman. Bilmiyorum bu düşünce bana göre değil katılmıyorum size. Ama değişik bir bakış açısı yani

İyi de eşinizle akraba değilsiniz zaten. Sizdeki genler dominant olamaz mı... bence korkacak bir durum yok. Ayrıca eşinizin durumunda siz olasıydınız, eşiniz bunları düşünseydi sizin için ne hissederdiniz?? Artı bu kadar hesap kitapla bu dünyada yaşanmaz. Yarına bile garantimiz yokken siz neler düşünüyorsunuz...

eşinizi gerçekten sevseydiniz bu düşüncede olmazdınız. amaç sağlıklı çocuklarsa boşayın, sağlıklı bi adamla evlenin madem.

sağlık yarıştırır gibi yazmışssınız..boşanın o zaman..ıkıncı evlıliğide sulalesinin sağlık kurulu raporunu istersınız olur bıter.

Ben size hak veriyorum başına gelmeyen bilemez tabiki kimin başına ne geleceği bilinmez ama benim eşiminde 2 abisi daha 40 yaşını görmeden kalp krizinden vefat etmişler o yüzdende eşim risk altında doktora gidiyo her sene kontrol için doktor gayet iyisin ama abilerin kalpten vefat ettiği için sende hiç bişey olmasada risk altındasın diyo ve eşimin en ufak sol tarafında bir ağrı olsa yüreğim ağzıma geliyor kolay bişey değil bu şekilde yaşamak

kesinlikle haklısın bunları düşünmekte. daha hamile bile değilken ileri de onların yaşayabileceği iyi ya da kötü olasılıkları şimdiden düşünmeniz gerçekten güzel. inşallah sağlıklı nesiller dünyaya getirirsiniz. eşinizin ailesine de Allah sağlık versin. sağlık problemleri sizin çocuklarınızla son bulsun dilerim.

Esimin babası, en büyük ablası ve en büyük yeğeni psikolojik olarak hasta. Bipolar denilen illet. Geçen kendi kendime dedim ulan benom çocuğum da acaba??? ama kimseye düşüncemi açmadim. her doğruyu her yerde söylemiyoruz
işte o her yerde söyleyemediklerimiz için burası var :dondurma:

aha benim kafada biri dsads
tek deli değilmişim :D
arkadaşım ben de çok düşünürüm doğacak çocuk nasıl olur acaba diye
çocuk sizin tarafa mı o tarafa mı çeker bilinmez ama sağlıklı beslersin güzel yetiştirirsin yaşayacağı sağlık sorunlarını minimuma indirebilirsin
bunları kafana takarsın takarsın sonra gider çocuk saçmasapan bir kazada ölebilir yani o da bir gerçek
o yüzden çok da detaycı olma aklından ister istemez geçio ama şu da bir gerçek çocuklar tamamen ailelerine de çekmio özgün oluyorlar pek çok açıdan da bence
o kadar kendinize eşinize benzeyecek diye şartlamayın;)

Esimin ailesindeki son olumlerin tamami kanserden,
Ben de esim icin yasina uygun kontrolleri yaptirmasi gerektigi yonunde tesvik etmeyi dusunuyorum.

Ama sizinki sanki ask evliligi olmamasinin sonuci gibi.

İster istemez nick'ini ENDOPlazmik retikulum diye tamamlayıverdim :)

Sende bu kafalar varken o çocuklara hiç birşey olmaz bacım merak etme. IQ XX'den alınıyor en azından onu biliyoruz. Hastalık zekayı durduramaz (bknz. Hawking)

Saygılar.

İster istemez nick'ini ENDOPlazmik retikulum diye tamamlayıverdim :)

Sende bu kafalar varken o çocuklara hiç birşey olmaz bacım merak etme. IQ XX'den alınıyor en azından onu biliyoruz. Hastalık zekayı durduramaz (bknz. Hawking)

Saygılar.
Ya bu iq gercekten kadindan mi geciyor
Ben gecmediginin yasayan ornegiyim :KK70:
Cok sorguluyorum bu mevzuyu :KK73:

Back
X