- 28 Mayıs 2009
- 4.127
- 10.722
- 408
- Konu Sahibi BlancKahkul
-
Bence istemeleri çok mantıklı. Hayat zor ve erkeklerin üzerinde evin bankası gibi bir yük var. Madem eşitlikten bahsediyoruz, onların üstündeki bu baskı neden? Kadın da çalışıp el ele mücadele verilmeli. Kadının evde ne işi var.Erkekler değişti anacım, çalışan hanım istiyorlar..
bence siz ayrılmayacaksınız yada o ayrılmadan ayrılmazsnız ama önce hamle sizden gelmeliAtanamazsam zaten evlenmeyi düşünmüyor sanırım
Sinirlerim bozuldu. Neden şimdi söylüyor Onuda anlayamadım
valla Allah gönlüne göre versin ne diyim. Zaten öyle bir şey istiyor. Yada öğretmen
Çok üzüldüm sizin içinde yazık, sanırım yakın gelecekte aynı kaderi yaşayacağız. Ama 2 sene ya.. Ben Nasıl anlayamadım.
30 yaşında, 2 yıldır memur. 28 yaşında atandı. Bende 23 yaşıma girdim işte.
Belki sizi gaza getirmek için yapıyordur ders calısın diye gerci bende olsa ters teperdiAz önce 2 senedir görüştüğüm kişiyle konuşuyorum. O memur bende KPSS ye hazırlanıyorum. İlk yılım.
Bana dedi ki sınavı kazanamazsan şevkim kırılır. Konuyu açınca da, çalışan sorumluluk sahibi Bi insanla evlenirim anca dedi. A grubu memur ya da öğretmen gibi. Ben şok oldum hala şoktayım. Kimseye de soramıyorum. Bu durumda ne yapmam mantıklı, bi yardımcı olsanız..
Konuştuk az önce hiç sevmemişsin yazıklar olsun deyip gitti. Sevsen yapardın dediğimi, tüm gücünle çabalardın dedi. Neyse arkadaşlar geçer elbet biraz ağlayıp uyuyayım ben
Vergi müfettiş yardımcısıSeninle seni sevdiği için beraber değil demek ki, herhangi bir kpss'yi kazanmış biri de olabilir onun için.
O ne iş yapıyor merak ettim.
çalışıyorum elbette. Ama iiibf mezunuyum a grubu memurluk çok zorlu Bi süreç, ha deyince olmuyor ki.valla ben sizin yerinizde olsam deli gibi calisip a sinifi memur mu ne diyosa iste onu olurdum, sonra da ondan ayrilirdim. "kendim icin yaptim bunu, sen istedin diye degil, ben senden ayriliyorum, hadi gule gule" demeniz lazim boyle bir insana..
pasama bak yaa, yarin obur gun banka kartini da ister.
Zaten içimde bişeyler koptu. Ne olacağımız belli değil. Atandım diyelim, daima çalışacağım diye bir kural yok ki. İnşallah Allah bana da nasip eder. Aynen dediğiniz gibi yapıcam.adam kadını neyine göre seçer.
her memur kadın 4-4lük ev hanımı eş anne diye kural mı var.
karakterle değilde maaş kartı ile mi sadece geçim.
öyle olsa parası pulu olanlar neden boşanır.
herkes memur kadın arasa adamlar adam kurusu olur.
zengin kadın peşine düşenler ayrı bir de memur kadının peşine düşenler çıkmış.
"sevsevdin yapardın" ne demek" sevseydin kendini yüksek binadan atardın" demek gibi söylemiş.
konu sahibi yerinde olsam imkanım ve nasibim varsa kazanırdım kendim için kazanırdım. kazandığım gibi tekmeyi basardım.
Bide bu arkadaş çok muhafazakar gelenekçi ataerkil toplum anlayışında.. Böylelerinden korkacaksın derlerdi de inanmazdım. Yaşamak lazımmış demek kiartık kız isterken açık açık kızınızın memuriyeti var mı diye soracaklar. yoksa oğluna almayacaklar filan. bugünler kapı da...
aynen Allah belki insanı o makamla sınar. memur olursun hasta olursun.yada her şey düzgün gitse de insanın geçinip geçinmeyeceği garanti mi? bende kadere nasibe inanmayan insanlara kızıyorum. sen o şartlarda o şekilde elinden geleni yapmışsındır. bunun azlığını çokluğunu başkası nasıl doğru bilebilir ki. peşin hüküm verilebilir mi?Zaten içimde bişeyler koptu. Ne olacağımız belli değil. Atandım diyelim, daima çalışacağım diye bir kural yok ki. İnşallah Allah bana da nasip eder. Aynen dediğiniz gibi yapıcam.
bence aklında atandığı vergi dairesinde bekar müfettiş yard hanımlar var olmazsa onlardan biriyle evlenirim mantığı bile olabilirİyide görüşmeye başladığımızda daha öğrenciydim ben. Biliyordu durumu.
Teşekkür ederim uzun uzun yazmışsınız. 2 yılımı çaldı. Şimdide atanamazsan ayrılırım diyor, şimdiye kadar aklı nerdeydi. Kaldı ki ben istemez miyim zaten atanmayı. Sakın okulu uzatma derslerine odaklan falan derdi. Bende salak gibi Can'ım ne düşünceli derdim. Niyeti farklıymış meğer
Allah sizde olduğu gibi herkesin gönlüne göre versin, ne diyim.
+1000valla bu adam vergi müfettiş yardımcısı olmuş ama kafa, bakış açısı falan iyi değil. böylesi cumhurbaşkanı falan da olsa boş yani. tarz olarak mütevazi ve "ne oldum" demek yerine "ne olacağım" diyen tipler daha çok sevilip sayılıyor bu yüzden. adamdaki havaya, egoya bakar mısınız, özel sektöre kıytırık diyormuş. özel sektörün ekonomideki yerini bilemeyecek kadar cahil sanırım. ayrıca kendisi muhtemelen devlete güveniyor ama burası Türkiye, bir gecede atıveriyorlar valla memurluktan, atılanlar da bilmiyor neden atıldığını. yarın öbür gün zart diye memurun iş güvencesini de kaldırıverecekler hepiniz ortada kalacaksınız, demedi demeyin. şu devlete sırtını yaslayan tipler özellikle. bir kadın olarak ben de kadınların çalışmasını, ayakları üstünde durmasını, eşlerine yük olmamasını ve giderleri, maddi yükü bölüşmesi taraftarıyım ama halen daha kadın olarak erkeklerde aradığımız üslup bu değil. yani "çalışacaksın" diye dayatan tipler hoş karşılanmıyor. "çalışmayacaksın" diyenler de hoş karşılanmıyor. bu ikisinin yerine "istiyorsan çalış istemiyorsan çalışma, sana kalmış. nasıl mutlu olacaksan öyle yap. ben seni seviyorum, maddi yükü bölüşsek de bölüşmesek de sorun etmem, seninle hayatı paylaşıyoruz" diyen adam canımızı yesin. yoksa tabi kadın çalışmalı.
bence bu adam bozuntusu sizden ayrılmak istediği için böyle yapmış. sınava 20 gün kala bir insanın şevki böyle kırılmaz kaldı ki a grubu memur olmak çok zor.
bizim de üniversitede bir hocamız vardı bize sürekli a grubu memur olun falan derdi. diğer meslekleri meslekten saymazdı. nasıl atanacağım? sorusunun cevabını veren yok tabi. bu iş sadece çalışmakla kalmıyor ki, bir sürü torpil, oyun var bu işlerde. hiç güvenmiyorum.
Az önce 2 senedir görüştüğüm kişiyle konuşuyorum. O memur bende KPSS ye hazırlanıyorum. İlk yılım.
Bana dedi ki sınavı kazanamazsan şevkim kırılır. Konuyu açınca da, çalışan sorumluluk sahibi Bi insanla evlenirim anca dedi. A grubu memur ya da öğretmen gibi. Ben şok oldum hala şoktayım. Kimseye de soramıyorum. Bu durumda ne yapmam mantıklı, bi yardımcı olsanız..
Konuştuk az önce hiç sevmemişsin yazıklar olsun deyip gitti. Sevsen yapardın dediğimi, tüm gücünle çabalardın dedi. Neyse arkadaşlar geçer elbet biraz ağlayıp uyuyayım ben
bi tanidiga bi kiz bulmustuk memur kiz karolu mu sözleşmeli mi diye sormuştu, sozlesmeliyse istemezmiAz önce 2 senedir görüştüğüm kişiyle konuşuyorum. O memur bende KPSS ye hazırlanıyorum. İlk yılım.
Olabilir haklısınız. Yoksa böyle kesin konuşmayabilirdi. Güvendiği bişeyler olabilir yani.bence aklında atandığı vergi dairesinde bekar müfettiş yard hanımlar var olmazsa onlardan biriyle evlenirim mantığı bile olabilir
Teşekkür ederim, inşallah..+1000
BlancKahkul Allah yardımcın olsun canım, hiç değilse evlenmeden yüzünü görmüş oldun, inşallah çabucak atlatırsın
Başlarda kadın ekmek açar dantel örer diyordu. Ordan buralara geldik. İnşallah sizin erkek arkadaşınız bu tutumunu sürdürür.Hele hele bu erkeklere ne oldu böyle? Çalışan hanım he bide en iyisini istiyolar bence bırak gitsin yarın öbür gün bırakmak zorunda kalsan o da seni bırakır bence hiç başlama benim de sevgilim var ama illa çalışıcaksın demez mecbur kalırsak çalışırsın diyo.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?